elik Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Powodzenia Kalciu! :loveu: I Kruczusiu :multi: Quote
Neris Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 O 15,30 Kalcia wysłała mi sms-a, że mają go i że jest boski! Quote
Ayia Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Jesli przesliczny! :loveu: widzialam go :loveu: kalcia z psiakiem i krolikami jedzie juz do domku :lol: Quote
kalcia Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Tak, Kruczek jest u mnie! :multi: Ale zostal przechrzczony, teraz nazywa sie Nobu (Kruczek nie pasowalo mojemu TZowi, ktory uznal, ze tak piesek nie moze sie nazywac jak dorosnie ;P). Wolam na niego Nobus ;) A Nobu od jakiegos japonskiego shoguna :roll: Podoroz minela nam bardzo spokojnie :) Nobu tylko na poczatku troche sie wiercil i rozgladal, potem kladl sie spac ;P Budzil sie tylko po to by zmienic pozycje z dziwniejszej na jeszcze bardziej dziwna :) Ogolnie bardzo byl grzeczny i slicznie spal na kolankach :D Siusiu zadnego w trasie nie zrobil ;p Zadnych sensacji zoladkowych tez nie mial :P Wlasnie szaleje po mieszkaniu ze scierka :-o moj TZ sie z nim bawi ;) Jutro musimy mu kupic jakies zabaweczki do gryzienia ;) Dostal papu i picku juz, swinki obwachal w klatkach i jest ok :evil_lol: Dziekujemy bardzo za zaufanie i przekazanie nam pieska :) Zdjecia porobie jak sie akumulatorki w naladuja :roll: Quote
kalcia Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Jedno zdjecie spiacego Nobu, zeby udowodnic, ze lubi spac w dziwnych pozycjach ;P Maluch padl totalnie, dzien pelen wrazen, probowalam go obudzic do zdjec, ale nic z tego :evil_lol: Wiecej zdjec jutro :) Quote
elik Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 kalcia napisał(a):Jedno zdjecie spiacego Nobu, zeby udowodnic, ze lubi spac w dziwnych pozycjach... To, to jest normalna psia pozycja wyjściowa do spania :evil_lol: Dziwne to Wy dopiero zobaczycie jak psiuniek się rozwinie. Teraz padł ze zmęczenia i nie miał czasu na pozycje :lol: Gratuluję decyzji o przyjęciu szczeniorka. Wzbogaciliście się o wiernego, bezinteresownego, szczerego, bezgranicznie i dozgonnie oddanego przyjaciela. Szczeniaczek jest przeuroczy. :loveu: Quote
kalcia Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Dziekujemy! Psiak jest kochany! Balam sie, ze bedzie osowialy jak do nas przyjedzie, ale widac nas polubil, bo cieszy sie na nasz widok, biegnie do nas jak go wolamy, macha ogonkiem, skacze, chce sie bawic :) Elik, dla mnie to dziwna pozycja, Funia (sznaucerek miniaturka moich rodzicow) zwykle spi na "zabe" (rozkraczonymi tylnymi lapkami) lub na boku wiec dla mnie to bylo dosc komiczne :D Ale co na niego nie spojrze, to sie usmiecham, strasznie slodki maluch :) Quote
Neris Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Cudeńko kochane!!! Ajjjjj, MUSZĘ go zobaczyć na żywo! Ale to już chyba jak będzie zaszczepiony... Quote
malawaszka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 :multi::multi::multi: cudnie :loveu: Nobu :lol: Quote
masienka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Super! Bardzo sie ciesze, ze maluch juz u swoich ludzi :loveu: Quote
elik Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 kalcia napisał(a):...Elik, dla mnie to dziwna pozycja, Funia (sznaucerek miniaturka moich rodzicow) zwykle spi na "zabe" (rozkraczonymi tylnymi lapkami) lub na boku wiec dla mnie to bylo dosc komiczne :D Ale co na niego nie spojrze, to sie usmiecham, strasznie slodki maluch :) Ja mam sznaucerka średniaka, który z kolei śpi często na grzbiecie z rozłożonymi szeroko łapkami. To dopiero śmieszny wygląd :lol: Quote
kalcia Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Nobus jest bardzo energiczny, a moj aparat niestety robi dobre zdjecia tylko wtedy kiedy cos/ktos jest w bezruchu :roll: a tu podkladka i miska Nobusia ;) Jak dorwiemy jakas ladniejsza to ta bedzie uzywana tylko na wyjazdy (TZ specjalnie kupil zatyczki do kontaktow, takie jak dla dzieci, bo maluch ma tendencje do wpychania wszedzie pyszczka ;P ). Quote
malawaszka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 urósł chłopak :-o śliczny jest strasznie:loveu: Quote
KWL Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Następny pies z dogo w firmie :-). A ja z kolei mogę rekomendować TZ-a Kalci :-). Bardzo sympatyczny i pozytywnie zakręcony człowiek. Docierają do mnie sygnały że jest zachwycony małym. (pewnie teraz z nim szaleje) :-) Quote
kalcia Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Hehe, postaram sie zrobic jakies zdjecia ze swinka, ale narazie jestesmy na etapie przyzwyczajania go do swinek ;) Jest nimi bardzo zaciekawiony, glownie jak mam na rekach i probuje lapka pacnac ;D Umowilam sie juz z weterynarzem na wizyte we wtorek po swietach, wezme tabletki na odrobaczanie i mam nadzieje niedlugo malucha zaszczepic :) KWL, dziekujemy :) Tak, TZ szaleje na punkcie psa ;) uwielbia sie z nim bawic, ostatnio nawet go "ugryzl" ;) (tak, TZ psa :D) Chcial mu pokazac, jakie niefajne jest gryzienie po rekach i zlapal malego lekko zebami za lapke XD Myslalam, ze nie wyrobie ze smiechu ;) Oczywiscie, nic nikomu sie nie stalo :] Postaram sie tez zrobic zdjecie Nobu na jego kocyku i legowisku. Wyglada slodziutko :D Quote
kalcia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Mam wrazenie, ze urosl O.O Na swieta mialam 12 osob w mieszkaniu i wszyscy zachwycali sie psiakiem :D A tu zdjecie z TZem: Nobu jednak jutro idzie do weta po tabletke na odrobaczanie i zwazenie :roll: Doktor zakrecila godziny pracy :evil_lol: Psiak ewidentnie sie juz u nas zadomowil, szaleje jak na swoim (bo jest na swoim ;) ). Biega w ta i we wte, podbiera ubrania (bywa, ze znajduje skarpetki/staniki/bluzki w jego poslaniu XD ). Jest jak maly bejbus, ktory musi sie wyszalec ;D Jego ulubione miejsce do spania (po za jego legowiskiem), to miejscowka pod moja czescia biurka (mamy takie dluuugie biurko z TZem ;p ). Maluch sie poklada tam i zasypia przy dzwieku komputera :-o Quote
malawaszka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 :loveu: cudnie ma u Was maluszek :loveu: Quote
kalcia Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 dziekujemy :loveu: Nobu dostal dzis tabletke, zostaly mu przyciete troszke pazurki, dostal tez preparat na pchly/kleszcze :p Uwielbia jezdzic samochodem O.O Sam chce wskakiwac do srodka (ale kiepsko mu idzie, bo jest troche maly ;) ). Jak jedziemy, to na poczatku troche sie powierci, a potem juz sie grzecznie kladzie spac. Na probe zostawilam go w samochodzie samego (skoczylam do zoologa kupic mu karme, maluch zajada Hill'sa), jak odchodzilam nie piszczal, jak wracalam podchodami, zeby go podpatrzec, to grzecznie lezal zwiniety w klebek. Nobu wazy 4kg :loveu: mam nadzieje, ze go nie roztyje, staram sie dawac mu odpowiednio tyle ile jest napisane na opakowaniu hill'sa XD Quote
Neris Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Mały cudaczek :loveu: Nawet jak ciut utyje jako dzidzia to nic. Wybiega, wyszaleje... Quote
Recommended Posts