Isadora7 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='iwa77']Brylant blokers :roflt::roflt::roflt: [quote name='ecci']padłam ze śmiechu!!! Nie ma się z czego śmiać Moje Drogie. To poważna sprawa. Ja jak widzę jego przymrużone oczka to mam wrażenie że to koleś z bramy przechodniej koło mnie. Taki żulerski żigolak, strzykający przez zęby i szepczący sznapsbarytonem "kierowniszko ziesięć groszy na bułeczkie" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ecci Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 bo śmieszne??? innego wytłumaczenia nie widzę... Quote
Isadora7 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='ecci']sznapsbaryton:roflt::roflt::roflt: No i czego recholi, czego? Quote
iwa77 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 No koniec świata - ja już widzę oczami wyobraźni tego kolesia z bramy co to na bułeczkie zbiera . No i jak tu nie recholić? Brylant ty nawet nie wiesz biedaku co z ciebie ciotki zrobiły:lol: Quote
Isadora7 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='iwa77']No koniec świata - ja już widzę oczami wyobraźni tego kolesia z bramy co to na bułeczkie zbiera . No i jak tu nie recholić? Brylant ty nawet nie wiesz biedaku co z ciebie ciotki zrobiły:lol: Iwonko przecież Brylant to żulik i blokers - to wiadomo. I cicho bo wyskoczy ten koleś z bramy i strzykając przez dziurę w zębach - sznapsbarytonem szpenie: - Lalunia kopsnij śluga, bo jak nie to sieknę mielonym po gałach a ty przestraszona spojrzysz mu w oczy i ujrzysz Quote
iwa77 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 "sieknę mielonym po gałach ":niewiem: co to znaczy ale :scared:i jestem :shocked!: Quote
Isadora7 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 iwa77 napisał(a):"sieknę mielonym po gałach ":niewiem: co to znaczy ale :scared:i jestem :shocked!: Tak żulerska odzywka. Brylant na pewno to zna:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
iwa77 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Zapytam - może mi w drodze wyjątku wyjaśni albo po prostu sieknie :diabloti:i będę wiedzieć jak to jest ! Quote
ecci Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Nie chciałabym mieszkac w twojej dzielni Isadoro coś mi tu Pragą zawiewa...zgadłam??? Quote
Isadora7 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 [quote name='ecci']Nie chciałabym mieszkac w twojej dzielni Isadoro coś mi tu Pragą zawiewa...zgadłam??? Warszawa oprócz Pragi z Brzeską na czele ma jeszcze Wolę (Gibalak, Kercelak itd) to jest tez jak Praga tylko z drugiej strony Wisły. Ja właśnie mieszkam na Woli. Tej starej Woli. Blisko Gęsia, Nalewki, nieistniejący Kercelak. Ale jeszcze spotkasz i poczujesz tu powiew tej charakternej Warszawy. Powiem ci że w życiu nie chciałabym wyprowadzić się stąd. Mam duży sentyment do tego miejsca. Mieszkam od urodzenia czyli 100 lat. To miejsce podobnie jak stara Praga ma duszę. A ten żul z bramy mniej straszny od wymuskanego żigolaka niejednokrotnie. Wychowałam się na "Złym" Tyrmanda i "Boso, ale w ostrogach" Grzesiuka i przez ten pryzmat patrzę na Warszawę. :loveu: Quote
iwa77 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 To kiedy mogę wpadać na Wolę ?:razz: Ja mam bardzo duży sentyment do W-Wy , parę lat temu bardzo często bywałam służbowo w stolicy.Fajne to czasy były , wiele znajomości przetrwało do dziś. Brylant chętnie wybierze się do W-Wy jakby tam miał znaleźć dom - może to być i Praga i Wola - jemu to nie straszne ! Będzie się czuł jak ryba w wodzie:diabloti: Quote
ecci Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 :shocked!::shocked!::shocked!:nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę!!!!Kocham i uwielbiam ponad wszystko Warszawę, z resztą można powiedzieć, że jestem warszawistą! A terenów Ci zazdroszczę, mieszkasz na terenie getta? Ja tam czuję tą specyficzną atmosferę... Quote
Isadora7 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 iwa77 napisał(a):To kiedy mogę wpadać na Wolę ?:razz: Ja mam bardzo duży sentyment do W-Wy , parę lat temu bardzo często bywałam służbowo w stolicy.Fajne to czasy były , wiele znajomości przetrwało do dziś. Brylant chętnie wybierze się do W-Wy jakby tam miał znaleźć dom - może to być i Praga i Wola - jemu to nie straszne ! Będzie się czuł jak ryba w wodzie:diabloti: Iwonko zapraszam :) ciebie, a Brylant istotnie pięknie wpasowałby się w warszawskie klimaty. Może przy allegro zaznaczę że Warszawa? Jakby sie kto trafił to bierzesz Brylanta pod pachę i przyjeżdżasz. ecci napisał(a)::shocked!::shocked!::shocked!:nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę!!!!Kocham i uwielbiam ponad wszystko Warszawę, z resztą można powiedzieć, że jestem warszawistą! A terenów Ci zazdroszczę, mieszkasz na terenie getta? Ja tam czuję tą specyficzną atmosferę... Tak dokłdanie to mieszkam jakby powiedzieć "tuż pod murami getta". Obok kirkutu. Ola164 napisał(a):A my mieszkamy sobie na małej wsi :loveu: Jakbym miała okazję, warunki, możliwość utrzymania się to wierz mi że rozważałabym bardzo poważnie mieszkanie na wsi. Quote
ecci Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Isadoro!!! Nie wiem, czy wiesz, ale właśnie zaprosiłam się do Ciebie na herbatkę!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Isadora7 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 [quote name='ecci']Isadoro!!! Nie wiem, czy wiesz, ale właśnie zaprosiłam się do Ciebie na herbatkę!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A bardzo chętnie, a masz taką fusiastą z prawdziwymi dużymi lisciami. kupowaną w herbaciarni? Bo jak nie to wezmę ze sobą. Quote
ecci Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 nie, nie, nie!!! źle zrozumiałaś...ja zaprosiłam się DO CIEBIE!!! Quote
Isadora7 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 [quote name='ecci']nie, nie, nie!!! źle zrozumiałaś...ja zaprosiłam się DO CIEBIE!!! Nie ma sprawy :) wstawiam wodę (faktycznie nie doczytałam). A tak na poważnie trzyma za słowo - jak zaczepisz o Wawę to masz się odmeldować, bo inaczej :mad::mad::mad: i Brylantem :mad::mad::mad: Quote
iwa77 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Dorotko a może Ty wybierzesz się do Wrocławia ? Zapraszam ! I może poszłybyśmy odwiedzić Brylancika i inne bidy w schronie.Brylant byłby na pewno zachwycony , gdyby mógł poznać nową ciocię.:loveu: Quote
Isadora7 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 iwa77 napisał(a):Dorotko a może Ty wybierzesz się do Wrocławia ? Zapraszam ! I może poszłybyśmy odwiedzić Brylancika i inne bidy w schronie.Brylant byłby na pewno zachwycony , gdyby mógł poznać nową ciocię.:loveu: Nie byłam nigdy we Wrocku, podobno pięekne miasto. No może, może się wybiorę :) Quote
ecci Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 u Brylancika to ja Wrocławianka mam zaległości!!!:shake: ja miałam tak dośc Wrocławia, że wyprowadziłam się poza, ale fakt miasto piękne, ma swój urok, ale Warszawa ze swoją historią jest dla mnie nie do pobicia!! kiedyś się do niej przeprowadzę, ale jeszcze nie teraz...jeszcze nie dorosłam. A swoją drogą mam babcie w warszawie, więc często bywam:loveu: Iwo będziesz w poniedziałek w schronie? Może bym wpadła odwiedzic naszego łobuza??? Quote
iwa77 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 W poniedziałek to na pewno nie dam rady. :shake: Ale w tym tygodniu będę - tylko jeszcze nie wiem dokładnie kiedy. A Brylant się ucieszy z Twoich odwiedzin i mizianka ! Quote
ecci Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Brylant!!! Ty i tak masz lanie jak 102 za to , że nie chcesz do domu tylko łobuzujesz! Niech ja tylko cię dorwę!!! Quote
Recommended Posts