dorplant Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 podobniez GKSzP ma anulowac dotychczasowe licencje, licencje bedzie mogl zdawac pozorant dzialajacy aktywnie dla swojego oddzialu ZK i beda to licencje na czas okreslony tak jak w Niemczech a nie dozywotnio. Quote
ayshe Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 i dobrze:p ps.mam nadizeje ze jednak nei bedize to zupelnie bez poprzeczki edukacyjnej dla pozorantow.;). Quote
ara Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A kiedy ten piękny moment miałby nastąpić? Quote
asher Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A jak to wygląda w Nieczech? Skoro już Dorplant ten temat wywołała? W Niemczech są różne kluby "rasowe", np. SV, DMC. Czy one mają oddzielne uregulowania dotyczące licencji dla pozorantów, czy są to sprawy odgórnie narzucone przez niemiecki odpowiednik polskiego ZK? (no bo chyba jest w Niemczech jakiś ichni ZK?) A jak jest w innych krajach? Quote
__chojrak__ Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 ara napisał(a):A kiedy ten piękny moment miałby nastąpić? Z tego co mi wiadomo to w tym roku :eviltong: , niestety troszkę mało precyzyjne to info hihi ayshe napisał(a):i dobrze:p ps.mam nadizeje ze jednak nei bedize to zupelnie bez poprzeczki edukacyjnej dla pozorantow.;). w końcu, nareszcie itd :p noo trzeba mieć nadzieje że "poprzeczka" będzie i to na jakiejś przyzwoitej wysokości hihi. Ciekawe ciekawe, czas pokaże ... :) Quote
Berek Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 A wtajemniczcie mnie, w jaki sposób "aktywnie dla ZK" ma działać pozorant w ktorego rodzimym oddziale w ogóle nie ma organizowanych szkoleń? :lol: :lol: Herbatkę ma na poszczególnych sekcjach parzyć czy jak...? :cool3: Czy też przyjeżdżać na egzaminy lub próby pracy i tam... tak działać, żeby wszyscy, co mają zaliczyć - zaliczyli? ;) Znając Zk to druga wersja jest najbliższa prawdy, he he... :evil_lol: :roll: Quote
ayshe Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Berek-powtorze sie....jestem w twoim fanklubie:razz::diabloti:....ubawilam sie po pachy :roflt: Quote
ara Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 [quote name='Berek'] Herbatkę ma na poszczególnych sekcjach parzyć czy jak...? :cool3: Czy też przyjeżdżać na egzaminy lub próby pracy i tam... tak działać, żeby wszyscy, co mają zaliczyć - zaliczyli? ;) Znając Zk to druga wersja jest najbliższa prawdy, he he... :evil_lol: :roll: A co sobie myślałaś?:diabloti: Że wystarczy mieć umiejętności i może jeszcze psa z IPO3?:evil_lol: to jakieś dzikie tłumy by licencje zdawały:evil_lol: chociaż... nadwyżki (te kiepsko działające;)) moglibyśmy chyba jakoś eksportować...:hmmmm::lol: Asher, może to Cię zainteresuje http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9241330&postcount=64 Quote
dorplant Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 ja tam mysle ze nic sie nie zmieni :-( Quote
ayshe Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 dorplant-kiedys wszystko sie zmieni.to tylko kwestia czasu.:diabloti: Quote
asher Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 [quote name='ara']Asher, może to Cię zainteresuje http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9241330&postcount=64 Dzięki, to już kiedyś czytałam. Jedno pytanie, Ara, może wiesz. W dyskusji o PKPRze ktoś napisał, że do FCI może należeć tylko jedna organizacja kynologiczna w danym kraju. To jak to jest z tymi czeskimi organizacjami? Czy CSK i MSKS to odrębne "związki kynologiczne", czy po prostu kluby działające w ramach czeskiego związku kynologicznego? A gdzie w ogóle można znaleźć obowiązujące teraz przepisy o licencji dla pozorantów? Na stronie GKSP nie znalazłam... Quote
BeataG Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 CKS jest członkiem CMKU i za jej pośrednictwem członkiem FCI. Quote
Ifat Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Jeśli umięjętności pozorantów mają być co jakiś czas sprawdzane to przydało by się też weryfikować wiedzę i umiejętności sędziów. Quote
marmara_19 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 ale przedewszystkim pozorantow!!spotkalam dzisiaj ejdnego.. mial indywidualna lekcje pt ze znajomym mi owczarkiem... myslal, ze sobie ze mna pogada.. ale mnie nie przegadal bo dla mnie IPO to nie atak na magiczne slowo czlowieka bez rekawu nawet na ulicy(tj zwyklego przechodnia) i gosc robi PO w psiej krainie... patrzylam na to ich pt... jego pies masakra! piesek mlody znudzony szarpany krzyczany.. beznadzieja.. nagradzanie jak bylo to za calkiem zle wykonane komendy! koszmar... nie popisal sie przedemna a chcial... Alfe mialam ze soba wiec nie mialam jak do nich czynnie dolaczyc.. ale pozniej Cek znalazl patyczka i zaczelismy sie bawic.. kontakcik, machajaca kita, szybko wykonywane komendy na moje ciche slowa... kolesiowi mina zrzedla i zabral swojego "ucznia" na druga strone zagadujac tak zbey tamten nie widzial.. juz nie podeszlam zeby sie go spytac wiecej o to PO.. ale moze za tydz ich spotkam albo goscia z tym mlodym psem to wezme namiary i pojade sobie zobaczyc.. Quote
marmara_19 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 hehe, to byl jakis koszmar.. ja stalam z boku i powstrzymywalam sie od smiechu.. gosc mlody chcial sie popisac.. podszedl i zagadal.. podziwial mojego psa... po opowiedzeniu mu skad jest Cekin i stwierdzeniu jakie psy maja w tej rozmnazalni (krotko,srednio i dlugowlose) dodalam, ze takie cos jak krotkowlose ONki nie istnieja.. on dodal : no a moj to wlasnie krotkowlosy..(ten jego samiec wygladal jak suka), koszmar.. p;iesek jego byl znudzony, komendy jak juz wykonywal to brzydko.. moj Cek przy jego psie to mistrz swiata;p jesli chodzi o dokladnosc, radosc itp;p musze w przyszly weekend sprobowac ich zlapac i jakies namiary wziasc i zobaczyc to jego PO..... Quote
Recommended Posts