taxelina Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/49-3.jpg ale smutny basenji.. Quote
jamnicze Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 [quote name='AngelsDream']Jaki zjadacz palców! :diabloti: [quote name='DuDziaczek']jaka zapobiegliwość :loveu: A co! :p [quote name='Selenne']Uciekamy!! AAA!!! Spokojnie, ona jeszcze nie nauczyła się obgryzania wirtualnego :razz: [quote name='panienkabubu']Myślę, ze mając suczkę z hodowli Asiaczek - nie masz się czego obawiać, co z niej wyrośnie :) Nie znam brzydkiego Basenji z tym przydomkiem ;) A wcale nie myśl, ze przy drugiej Ci minie dreszczyk ;) Ja wystawiam ponad 2 lata i nadal umieram ze strachu ;) Choćby mnie tam skalopwali ;) Ale nie, że zniechęcam, po prostu się wprawiaj w takie zachowanie hihihihih :multi: Ja i tak wiem, że będziecie.. kosić wszystko!:multi: wiem, że Asiaczki są śliczne, ale ...... zawsze pozostaje pewna niepewność :diabloti: [quote name='deer_1987']http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/49-3.jpg ale smutny basenji.. raczej śpiący :evil_lol: Quote
jamnicze Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Dzisiaj na spacerku poznaliśmy 10miesięcznego weestika Tediego. Maluchy szalały aż miło. Tedi wskoczył do bajora i maja Sajdunia zdecydowała się podążyć za nim :crazyeye:. Oczywiście najpierw delikatnie zamaczając ledwie łapki, ale potem nie wytrzymała i pobiegła za nim :diabloti: oczywiście trzymając się brzegu ale tam było muliście-błotnisto i oba okropnie sie upaprały :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Tedi wyglądał na czarno-białego psa, a Saidi na czarnego i rudymi znaczeniami na głowie :lol:. Jest trochę zdjęć, ale oczywiście jeszcze w aparacie. No i Saidi była dzisiaj pierwszy raz kompana. Bidula uciekła mi z wanny :mad:. A teraz odsypia błotne igraszki :loveu: Quote
taxelina Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 lubie spotkania z innymi psami ;) sherry wczesniej juz pl yorka spotkala na osiedlu - swoja droga maly psiak a taki wszystkiego nauczony, przybiega od razu itd - a niunia wtedy w domu zostala i sie wkurzala ze sherry sie z kims spotyka, dzis obie poznaly go, duzo zapraszal je do zabawy, ale sam sie wstydzil podejsc blizej tylko sie ganiac chcial. a sherry nie moge jeszcze spuscic wiec sie rwala na smyczy.. Quote
jamnicze Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 deer_1987 napisał(a):lubie spotkania z innymi psami ;) sherry wczesniej juz pl yorka spotkala na osiedlu - swoja droga maly psiak a taki wszystkiego nauczony, przybiega od razu itd - a niunia wtedy w domu zostala i sie wkurzala ze sherry sie z kims spotyka, dzis obie poznaly go, duzo zapraszal je do zabawy, ale sam sie wstydzil podejsc blizej tylko sie ganiac chcial. a sherry nie moge jeszcze spuscic wiec sie rwala na smyczy.. Psie harce są najlepsze :loveu:. Ja właśnie puszczam najczęściej Saidi jak ma się z kim bawić, pilnuje się wtedy drugiego psa i choć sama na wołanie nie przybiegnie, to także nie odbiega tylko szaleje z drugim psiakiem:diabloti: zaraz wstawię zdjęcia z wcześniejszego spotkanka. Quote
jamnicze Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Takie oto cudo spotkałyśmy w parku :loveu: Hej, coś ty za jedna? Najpierw mała się trochę bała energicznej Sajduni Quote
jamnicze Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Ale później się nieco ośmieliła :) były tez gonitwy Quote
Russellka Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Nooo miód maliny! :loveu: Sajdunia ma duuużo kumpli :lol: A my w parku mamy mało psów i czasem bez właściciela :-( Quote
jamnicze Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Russellka napisał(a):Nooo miód maliny! :loveu: Sajdunia ma duuużo kumpli :lol: A my w parku mamy mało psów i czasem bez właściciela :-( U nas często Straż Miejska chodzi i faktycznie samopas biegających psów jest już mniej niż kiedyś. Czasem poznajemy różne pieski, niestety są to tylko przygodne znajomości, brakuje stałych kumpli. Teraz jest jeszcze młoda i idzie prawie do każdego, ale później może być już z tym problem. Quote
AngelsDream Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Takie psie zabawy są świetne. O ile obie strony wyrażają zgodę. Quote
Asiaczek Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 A jak się nazywa ta piękna kolezanka Sajduni? I czy jest szansa, że zagości w tym parku na stałe? http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/26-11.jpg Pzdr. Quote
jamnicze Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 [quote name='Asiaczek']A jak się nazywa ta piękna kolezanka Sajduni? I czy jest szansa, że zagości w tym parku na stałe? http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/26-11.jpg Pzdr. To Zuśka :loveu:. Jest o miesiąc młodsza od Saidi i przychodzi ze starszym panem, spotkaliśmy się jeszcze 2 razy. Ponieważ nie mamy stałych godzin spacerowych to trudno przewidzieć kiedy znowu się zobaczymy :shake:, ale mam nadzieję, że jeszcze nie raz będą razem baraszkować, bo Saidi się z nią świetnie dogaduje i jest to jeden z niewielu psów który przekłada gonitwy nad zapasami :lol: Quote
jamnicze Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 [quote name='deer_1987']A jak idzie z nauka czystosci´? chymmmmmm, generalnie jest już lepiej (teraz mam urlop więc lepiej mogę ją dopilnować). Ale nadal jej się zdarza i to robić pod siebie na posłaniu lub tapczanie :placz:. Tak co kilka dni, jak już zaczynam mieć nadzieję, że jest ok, bo 3-4 dni było sucho, to nagle sik... :angryy:. Niestety jak jechaliśmy pociągiem zlała mi się na kolana 15 min przed końcem podróży :placz::mad:, a jechaliśmy niecałe 3 godziny! Z jej czystością w ogóle jest jakoś dziwnie. Jak pisałam kupkować nauczyła sie bardzo szybko i w tym jest taka czysta, że ani razu nie zrobiła kupki nawet na podwórku u rodzinki, zawsze czekała aż się ją wyprowadzi i wtedy na trawniczek (najlepiej z wysoką trawą). Pierwszego dnia siedzieliśmy sobie w ogrodzie, a Saidi zaczęła nerwowo latać do furtki więc wzięłam ją na spacer, a ta biegiem do najblizszego trawnika ...... :loveu: no i juz wiadomo było o co chodzi i musiałam pilnować spacerków (kupkpwych ;)). Za to zsiulała im sie na dywan w domu (3razy :oops:) juz myślałam, że na drugi dzień będę wracać do dom razem z Krzyskiem :shake: Quote
taxelina Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 No wlasnie u nas podobnie bylo, bo kupe latwiej jej bylo utrzymac, siku gorzej.. poprawilo sie odkad mam te kraty w przedpokoju i jakies 2 tyg temu wracam do domu a Sherry po drugiej stronie - widac za slabo stal odkurzacz ktory przyciskal kraty do sciany i udalo sie jej jakos przepchnac - ide szukac siku i kupy a tu nic. no to zaczelam zostawiac otwarte - po pewnosci ze rano bylo i siku i kupa zanim do pracy wyszlismy - i jak na razie dziala. pilnuje sie i nie ma kaluz, ale pomyslec ze ona juz rok skonczyla i doipiero teraz jakis efekt jest... Quote
jamnicze Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 deer_1987 napisał(a):No wlasnie u nas podobnie bylo, bo kupe latwiej jej bylo utrzymac, siku gorzej.. poprawilo sie odkad mam te kraty w przedpokoju i jakies 2 tyg temu wracam do domu a Sherry po drugiej stronie - widac za slabo stal odkurzacz ktory przyciskal kraty do sciany i udalo sie jej jakos przepchnac - ide szukac siku i kupy a tu nic. no to zaczelam zostawiac otwarte - po pewnosci ze rano bylo i siku i kupa zanim do pracy wyszlismy - i jak na razie dziala. pilnuje sie i nie ma kaluz, ale pomyslec ze ona juz rok skonczyla i doipiero teraz jakis efekt jest... Oby już na stałe :p Quote
taxelina Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Mam nadzieje :P Ale nawyk po jedzeniu i spaniu - jak spi w dzien ze mna - zostal nam :D Wam tez zyczymy suchych dni ;) Quote
Nirse Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Nie ma o co się martwić :p Ze swojego doświadczenia mogę napisać, że Fionka jak skończyła sześć miesięcy to nie załatwia się w domu.Jeżeli teraz zdarza jej się rozwolnienie to cały dom stawia na nogi piszcząc i latając w tą i z powrotem nawet w środku nocy. Początki też były trudne, spała z nami w łóżku co do tej pory uskutecznia bo gdzie jej najcieplej jak nie pod kołderką blisko naszego ciała :lol::evil_lol: Wracając do tematu, też moczyła się w łóżko tak jakby zapominała o tej potrzebie. Czasem złośliwie sikała jak np. jedliśmy obiad a ona chciała jeść równorzędnie z Nami ( za to była karcona ) lub do tej pory potrafi przelecieć po łóżku i posikać ( bardzo rzadko ) czyli znaczy teren jak Ktoś przyjdzie i zostawi swoje zapachy ale to jest sporadyczne i może w tym roku było tak raz.To pies pierwotny z bardzo dobrym węchem więc swoje domostwo a zwłaszcza posłanie w tym przypadku kanapę traktuje bardzo serio i nie lubi intruzów ". Wie oczywiście, że źle zrobiła bo rozkłada uszka jak osiołek i się przymila ale wtedy dostaje opier..papier słowny;) Trzeba się trochę przemęczyć ale potem to jest naprawdę jedna z bardziej czystych ras jakie znam:loveu:. Nie załatwia się w domu, lubi długo spać więc nie trzeba się o świcie zrywać i lecieć na dworek co w blokach jest wielkim komfortem oraz częstotliwość wychodzenia jest stosunkowo mała, ponieważ trzy razy dziennie z jednym długim spacerem i bieganiem. I bardzo ważne, stałe pory wychodzenia bo pies ma swój zegar i wie kiedy poprosić nawet jak zapomnimy aby wyjść z nim :p U nas obecnie wychodzi częściej bo mamy charta, który ma szybką przemianę materii więc musimy biegać 4-5razy na dobę :cool1: Quote
AngelsDream Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Głowa do góry. My też już straciliśmy nadzieję, a teraz jest całkiem przyzwoicie. Quote
panienkabubu Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 jamnicze napisał(a): wiem, że Asiaczki są śliczne, ale ...... zawsze pozostaje pewna niepewność :diabloti: pewna niepewność?:evil_lol: jamnicze, nie gadaj głupot, bo powiem inaczej :evil_lol: Quote
jamnicze Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 basenjifiona i AngelsDream dzięki za słowa otuchy, też nadal mam nadzieję, że z tego wyrośnie. Zauważyłam, ze jak Fionka potrafi nasikać złośliwie lub ze stresu. Jak była mała, a nikt się nią nie zajmował to wskoczyła na pufa (który stał na tapczanie) i narobiła na tej chybotliwej konstrukcji :diabloti:. A teraz jak byliśmy u rodzinki to pierwszy raz nasiulała na dywan kiedy wyszłam z pokoju i zamknęłam za sobą drzwi. W pokoju nadal był mój mąż i szwagier, więc nie była sama - najwyraźniej zrobiła to zołza złośliwie :mad: Quote
Nirse Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 jamnicze napisał(a):basenjifiona i AngelsDream dzięki za słowa otuchy, też nadal mam nadzieję, że z tego wyrośnie. Zauważyłam, ze jak Fionka potrafi nasikać złośliwie lub ze stresu. Jak była mała, a nikt się nią nie zajmował to wskoczyła na pufa (który stał na tapczanie) i narobiła na tej chybotliwej konstrukcji :diabloti:. A teraz jak byliśmy u rodzinki to pierwszy raz nasiulała na dywan kiedy wyszłam z pokoju i zamknęłam za sobą drzwi. W pokoju nadal był mój mąż i szwagier, więc nie była sama - najwyraźniej zrobiła to zołza złośliwie :mad: Tak, ale trzeba za to karcić Quote
Recommended Posts