Nanashi Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 I my się witamy w końcu. Skończyło się śledzenie, trzeba coś napisać, zwłaszcza, że z jednego regionu jesteśmy. Jak już pisałam wcześniej, bardzo chciałabym poznać Sajdunie, bo basenji mają w sobie to coś, co tak bardzo przyciągnęło mnie do V grupy i spowodowało, ze wybrałam swojego psa. Ciocia Sajdunia niech się powoli szykuje :evil_lol: Gdy tylko skończymy kwarantannę zaprosimy na spacerek po plaży. A co, trzeba malucha przyzwyczajać do każdego podłoża i szumiącej wody, skoro się mieszka nad morzem. A fotki ze spaceru w Orłowie są cudowne. Jeden basek - cudo, dwa baski - więcej cudów! :) Quote
jamnicze Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 [quote name='Korenia'][URL]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/62_zpsb7f62c29.jpg[/URL] Uroczo :)![/QUOTE] Ona zawze sobie chowa nosek jak chce spać ;) [quote name='Buszki']Fajnie sobie dziewczyny pobiegały :).[/QUOTE] Oj, tylko piasek im furczał pod łapkami :lol: [quote name='Izabela124.'][URL]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/56_zps9904fdff.jpg[/URL] dwie ślicznotki :)[/QUOTE] Nasze modelki :loveu:. Tylko trudno je było do zdjęcia ustawić, bo strasznie zabiegane były :diabloti: [quote name='Asiaczek']No, prosze, nawet zimą można pójść na dłuższy spacer:0 brawo! pzdr.[/QUOTE] Akurat było trochę cieplej, no i wyjątkowo wiatr nie wiał za mocno, to i na plażę dało się pójść. W tym roku mało po plaży chodzimy właśnie ze względu na te wiatry, czasami to aż głowę chce urwać. [quote name='unikatowydiament']fantastyczne Dziewczynki:loveu:[/QUOTE] Dzięki :loveu: [quote name='M&S']Cześć Sajduchy :)[/QUOTE] Cześć wilcze :) Quote
jamnicze Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 [quote name='Gezowa']Właśnie był nawet wątek na dogo o szlakach, na które można wejść z psami. Musiałabym poszukać :smile:. [URL]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/62_zpsb7f62c29.jpg[/URL] :loveu::loveu: [URL]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/56_zps9904fdff.jpg[/URL] jakie skupienie :razz: [URL]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/50_zps16bdfd72.jpg[/URL] to jest świetne, haha :-D Widzę, że nie tylko młodego tak wcześnie do wojska wzięli :cool3: Fajnie jest mieć kontakt z rodzinką swojego psiaka. U nas niestety cisza :shake:. Pół biedy jakby mieli konta i galerie na dogo czy na charcim forum, żeby wklejać zdjęcia i porozmawiać, a tak to nie wiesz co się z nimi wszystkimi dzieje. Hodowca nas olał kompletnie, jedynie od ojca młodego stara się nawiązać jakiś kontakt, zdjęcia mu robi na wystawach, rozmawia itd. Brat miotowy ponoć był na wystawie w Bydgoszczy (dziennej, my byliśmy na nocnej, bo dzienna nam nie pasowała :/) i na tym informacje właściwie się kończą :roll:[/QUOTE] Cieszę się, że Sajducha i zdjęcia się podobają :) Saidi pierwszy kubraczek też był w moro :razz: Dla mnie kontakt z "dzieciakami" jest bardzo ważny. To mój pierwszy miot basenji i jestem niezmiernie ciekawa jak się będzie rozwijać. Poza tym "własnymi ręcami" odbierałam poród, a potem opiekowałam się małymi niuńkami :loveu: i oczywiście pokochałam całym serduchem, więc ich los nie jest mi obojętny. [quote name='magdola'][URL]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/62_zpsb7f62c29.jpg[/URL] Boskie :loveu: My też mamy kontakt z hodowcą :smile:[/QUOTE] Hejka :), a ja myślałam, że masz tylko bidy. To co jest teraz u Ciebie? :cool3: [quote name='bety']Niestety niektórzy hodowcy tacy są :shake: - nie interesują się dalszym losem tego co wyhodowali. Ja z hodowcą mojej jednej suki nadal mam kontakt, telefoniczno-mailowy choć sunia już za TM, a sama hodowczyni już nie hoduje. jamnicze - fotki bardzo fajne. Pzdr[/QUOTE] No niestety, niektórzy tylko rozmnażają i sprzedają psy, a nie je hodują - a to dla mnie różnica. Ja wybierając swoją psicę zwracałam uwagę nie tylko na pochodzenie szczeniaka ale także na kontakt z hodowcą. W jaki sposób odpowiadał na maile (byli i tacy którzy mnie olali), rozmowy telefoniczne, jego stosunek do już posiadanych psów, zwłaszcza tych już niewystawianych. Na szczeniaka czekałam parę miesięcy (dopiero było planowane krycie), a gdy się urodziły nie było tego co chciałam i przyszło mi czekać następny rok - cały czas miałam kontakt z hodowcą i w końcu w moim domu pojawiła się Sajdunia :loveu:, która zresztą miała być ruda :evil_lol:, a kontakt z hodowcą utrzymywany jest nadal :-P, jak sama widziałaś :diabloti: [quote name='Nanashi']I my się witamy w końcu. Skończyło się śledzenie, trzeba coś napisać, zwłaszcza, że z jednego regionu jesteśmy. Jak już pisałam wcześniej, bardzo chciałabym poznać Sajdunie, bo basenji mają w sobie to coś, co tak bardzo przyciągnęło mnie do V grupy i spowodowało, ze wybrałam swojego psa. Ciocia Sajdunia niech się powoli szykuje :evil_lol: Gdy tylko skończymy kwarantannę zaprosimy na spacerek po plaży. A co, trzeba malucha przyzwyczajać do każdego podłoża i szumiącej wody, skoro się mieszka nad morzem. A fotki ze spaceru w Orłowie są cudowne. [B]Jeden basek - cudo, dwa baski - więcej cudów! [/B]:smile:[/QUOTE] Trafiłaś w samo sedno, dlatego i u mnie zawita kiedyś drugi basek :lol: Na razie robimy baskowe spacery :razz: No to czekam na skończenie kwarantanny u młodej i mam nadzieję lepszą pogodę :) Quote
jamnicze Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Właśnie (tzn. 2 dni temu :diabloti:) wróciłam z wizyty u [B]Asiaczka [/B]:loveu:. Maluchy są cudowne, takie małe gryzeldy :evil_lol:, a te drugie to jeszcze kreciki :loveu:. Bardzo [B]Asiaczku [/B]dziękuję za gościnę i wszystkim gościom, którzy wpadli na pogaduch. A działo się, działo :cool3: i tylko szkoda, że częściej nie możemy się tak spotykać :) Quote
bety Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 A już myślałam, że gdzieś zaginęłaś po drodze ;) Fajnie było się spotkać, następnym razem zapraszamy do nas, poznasz naszą paskudę na żywo :) Pzdr Quote
Izabela124. Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 A fotki ze spotkania są? :evil_lol: Quote
jamnicze Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 [quote name='bety']A już myślałam, że gdzieś zaginęłaś po drodze ;) Fajnie było się spotkać, następnym razem zapraszamy do nas, poznasz naszą paskudę na żywo :) Pzdr[/QUOTE] Z przytjemnością. Jest tylko jeden problem - ja się rzadko ruszam bez Saidi, ledwo mi się tym razem udało. A Wasza paskuda pewnie pożarłaby moją psinkę na przystawkę :evil_lol: [quote name='Izabela124.']A fotki ze spotkania są? :evil_lol:[/QUOTE] Eeeeeee, nie ma :oops:, jakoś tak byliśmy zagadani, że o fotkach nikt nie pyślał, no po prostu czasu nie było :diabloti: Quote
Asiaczek Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='jamnicze']Właśnie (tzn. 2 dni temu :diabloti:) wróciłam z wizyty u [B]Asiaczka [/B]:loveu:. Maluchy są cudowne, takie małe gryzeldy :evil_lol:, a te drugie to jeszcze kreciki :loveu:. Bardzo [B]Asiaczku [/B]dziękuję za gościnę i wszystkim gościom, którzy wpadli na pogaduch. A działo się, działo :cool3: i tylko szkoda, że częściej nie możemy się tak spotykać :)[/QUOTE] Szkoda, że nie można cześciej, no i dłużej. Ale i tak, jakby policzyc godziny, to byłas u mnie PRAWIE 2 dni!!!!:) [quote name='jamnicze']Z przytjemnością. Jest tylko jeden problem - ja się rzadko ruszam bez Saidi, ledwo mi się tym razem udało. A Wasza paskuda pewnie pożarłaby moją psinkę na przystawkę :evil_lol: Eeeeeee, nie ma :oops:, jakoś tak byliśmy zagadani, że o fotkach nikt nie pyślał, no po prostu czasu nie było :diabloti:[/QUOTE] Ja jakos nawet raz czy dwa pomyslałam o fotkach, szczególnie jak Goście bawili sie z piraniami, ale.... potem czyms innym ise zajełam i przepadło.... Czas płynął za szybko i baaaardzo intensywnie:) pzdr. Quote
jamnicze Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='Asiaczek']Szkoda, że nie można cześciej, no i dłużej. Ale i tak, jakby policzyc godziny, to byłas u mnie PRAWIE 2 dni!!!!:) Ja jakos nawet raz czy dwa pomyslałam o fotkach, szczególnie jak Goście bawili sie z piraniami, ale.... potem czyms innym ise zajełam i przepadło.... Czas płynął za szybko i baaaardzo intensywnie:) pzdr.[/QUOTE] Oj, tak, intensywnie było, że hej :) Jakoś nie chce mi się ostatnio zdjęć robić, kiepskie oświetlenie jest. [quote name='M&S']Niedzielne dzień dobry :)[/QUOTE] [quote name='unikatowydiament']witamy się,miłego popołudnia:)[/QUOTE] Cześć dziewczyny Quote
Błyskotka Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Miłego wieczoru :) A gdzie się teraz wystawiacie ? Quote
jamnicze Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='Błyskotka']Miłego wieczoru :) A gdzie się teraz wystawiacie ?[/QUOTE] A, jeszcze nie wiem. Zastanawiam się nad Opolem, a potem pewnie Dobre Miasto, Bydgoszcz, zapewne pojedziemy do Minikowa (ta jest raczej pewna :)) A WY? Quote
Błyskotka Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='jamnicze']A, jeszcze nie wiem. Zastanawiam się nad Opolem, a potem pewnie Dobre Miasto, Bydgoszcz, zapewne pojedziemy do Minikowa (ta jest raczej pewna :)) A WY?[/QUOTE] My mamy na razie przerwę ;) Quote
Nanashi Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='jamnicze']A, jeszcze nie wiem. Zastanawiam się nad Opolem, a potem pewnie Dobre Miasto, Bydgoszcz, zapewne pojedziemy do Minikowa (ta jest raczej pewna :)) [/QUOTE] Witajcie po przerwie! :) Ja już mam swoją małą Panienkę w domu i czekamy do 12stego tygodnia, by się z Wami spotkać :D A do Dobrego Miasta to dość sporo osób będzie z 3miasta jechało - my też planujemy się tam udać na naszą pierwszą wystawę. Quote
Buszki Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 A nam słońce obiecali,ale nie dali...buuuuu.... Quote
jamnicze Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='M&S']Hello Sajduchy:)[/QUOTE] hello :) [quote name='gosiaja']dziś jest ładna pogoda na zdjęcia[/QUOTE] Była, jak wracałam z pracy, to już zaczęło niemiłosiernie wiać :shake: [quote name='Błyskotka']My mamy na razie przerwę ;)[/QUOTE] ok, nie wnikam :p [quote name='Nanashi']Witajcie po przerwie! :) Ja już mam swoją małą Panienkę w domu i czekamy do 12stego tygodnia, by się z Wami spotkać :D A do Dobrego Miasta to dość sporo osób będzie z 3miasta jechało - my też planujemy się tam udać na naszą pierwszą wystawę.[/QUOTE] To super, że mała jest już z Tobą :multi: W takim razie czekam na spacer, jestem bardzo ciekawa małego szybowca :loveu: [quote name='Buszki']A nam słońce obiecali,ale nie dali...buuuuu....[/QUOTE] No nie ładnie, ktoś obiecał i słonka nie dał :mad:, bęcki mu :diabloti: Quote
jamnicze Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 To na poprawę humoru parę zdjęć tri+rude ;) Judasek :) Quote
jamnicze Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Obie panienki razem, czyli Saidi i Judi Quote
Korenia Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/IMG_3982_zpsac5d6fd6.jpg "Urzekła mnie Twoja historia" :P Quote
jamnicze Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Był też spacer, ale z uwagi na pochmurny dzień zdjęcia bardzo kiepsko wyszły :shake: Judi podąża za Brusem :) i po spacerze :loveu: Quote
Recommended Posts