jamnicze Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Mam też zimowe fotki ze spaceru Saidi z Judi, ale to już chyba jutro. Quote
Korenia Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 jamnicze napisał(a): W opisie u Ady było coś takiego: brak koorynacji w ruchu między mózgoczaszką a kufą. Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć? Sędzia ma chyba mocną fantazję. Mózgoczaszka to zespół KOŚCI ochraniających mózg. Miło by było jakby się douczył, że mózgoczaszka z kośćmi kufy jest na stałe zrośnięta i nijak nie można tym ruszać. Quote
Asiaczek Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Mogło byc i tak, że sekretarz ringowy nie za bardzo zrozumiał, co sedzia mówi i tak napisał, jak mu bylo wygodnie... Przy zagranicznych sedziach to norma, że tłumacz jest albo nieprzygotowany albo nie rozumie i cos tam po swojemu powie. ale przy polskich sedziach, to podejrzewam raczej sekretarza ringowego.... pzdr. Quote
bety Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='jamnicze'] W opisie u Ady było coś takiego: brak koorynacji w ruchu między mózgoczaszką a kufą. Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć? Zresztą ocenę poznałam dopiero z karty, a gdy spytałam co jest nie tak u Ady, to powiedział, że ma jeszcze zbyt spiczasty pysk, ale się pewnie jeszcze rozwinie. [/QUOTE] Przychylam się do zdania Asiaczka, pewnie sekretarz czegoś nie zrozumiał i zrobił "skrót myślowy" - nie podejrzewam tego sędziego o brak znajomości anatomii psa.:roll: Domyślam się że powinno być "brak koorynacji w ruchu" (tu pewnie przecinek) a potem jako druga część dotycząca głowy może chodziło o brak proporcji między mózgoczaszką a kufą. Brak interpunkcji w odpowiednich miejscach zmienił sens zdania. Co do oceniania psów przez p. Redlickiego to uchodzi on chyba za najbardziej surowego w Polsce, ocenia psy "tu i teraz" czyli jak wygląda i zachowuje się w danym momencie (nie patrzy na tytuły zdobyte wcześniej) - i tu go popieram. Nie rozdaje tutułów na lewo i prawo (co robią inni polscy sędziowie od piątki - byle piesek miał "rączki i nóżki" :evil_lol:). Jeśli chodzi o ogon u akity to powinien on być skręcony w odpowiedni sposób, Japończycy dokładnie określili wygląd akity japońskiej (w tym ogona) w swoim komentarzu do wzorca - ilustując to rysunkami. Kiedyś w PSIE była publikacja tego komentarza. Ja zawsze mówię - jazda po ocenę do Redlickiego należy do odważnych. Pzdr Quote
jamnicze Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='Korenia']Sędzia ma chyba mocną fantazję. Mózgoczaszka to zespół KOŚCI ochraniających mózg. Miło by było jakby się douczył, że mózgoczaszka z kośćmi kufy jest na stałe zrośnięta i nijak nie można tym ruszać.[/QUOTE] No właśnie, coś mi tu nie pasowało, jaki brak koordynacji jak to jest zrośnięte ze sobą, ale może Asiaczek i bety mają rację i jest to raczej wina sekretarza, który takie bzdury pisał. [quote name='Asiaczek']Mogło byc i tak, że sekretarz ringowy nie za bardzo zrozumiał, co sedzia mówi i tak napisał, jak mu bylo wygodnie... Przy zagranicznych sedziach to norma, że tłumacz jest albo nieprzygotowany albo nie rozumie i cos tam po swojemu powie. ale przy polskich sedziach, to podejrzewam raczej sekretarza ringowego.... pzdr.[/QUOTE] [quote name='bety']Przychylam się do zdania Asiaczka, pewnie sekretarz czegoś nie zrozumiał i zrobił "skrót myślowy" - nie podejrzewam tego sędziego o brak znajomości anatomii psa.:roll: Domyślam się że powinno być "brak koorynacji w ruchu" (tu pewnie przecinek) a potem jako druga część dotycząca głowy może chodziło o brak proporcji między mózgoczaszką a kufą. Brak interpunkcji w odpowiednich miejscach zmienił sens zdania. Co do oceniania psów przez p. Redlickiego to uchodzi on chyba za najbardziej surowego w Polsce, ocenia psy "tu i teraz" czyli jak wygląda i zachowuje się w danym momencie (nie patrzy na tytuły zdobyte wcześniej) - i tu go popieram. Nie rozdaje tutułów na lewo i prawo (co robią inni polscy sędziowie od piątki - byle piesek miał "rączki i nóżki" :evil_lol:). Jeśli chodzi o ogon u akity to powinien on być skręcony w odpowiedni sposób, Japończycy dokładnie określili wygląd akity japońskiej (w tym ogona) w swoim komentarzu do wzorca - ilustując to rysunkami. Kiedyś w PSIE była publikacja tego komentarza. Ja zawsze mówię - jazda po ocenę do Redlickiego należy do odważnych. Pzdr[/QUOTE] Pewnie macie rację dziewczyny, bo to było dla mnie dziwne jak to czytałam aby sędzia z wieloletnim stażem takie bzdury pisał. Quote
jamnicze Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='M&S']Cześć Witam, witam :) [quote name='unikatowydiament']hej,mizianki ślemy:) Dzięki, właśnie wróciliśmy ze spaceru na którym były szaleńcze biegi, także nasze, bo Saidi znalazła kość i zwiewała nam aby oczywiście się nie podzielić :diabloti::mad: Quote
jamnicze Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 A teraz obiecane foteczki ze spaceru Saidi i Judi oraz mojego i Kasi ;) Moja ulubiona fotka :loveu: Quote
jamnicze Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 pańcia, zimno.... no, tak już lepiej :) Quote
Buszki Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Zabawy na śniegu są super,żeby tylko ten śnieg był trochę cieplejszy :evil_lol:. Widzimy się z Adusią na wystawie za tydzień ;). Quote
jamnicze Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='Buszki']Zabawy na śniegu są super,żeby tylko ten śnieg był trochę cieplejszy :evil_lol:. Widzimy się z Adusią na wystawie za tydzień ;).[/QUOTE] A ja się z nią widzę jutro :eviltong::lol: Quote
jamnicze Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Dzisiaj też był spacer w psim towarzystwie. Sajda biegała z 2 kolegami: Brusem i Edkiem :) I bździągwa jedna znalazła sobie jakąś śmierdzącą kość i tyle ją widzieli :mad:. Oczywiście o przyjściu w tym momencie nie ma mowy .... . No to zrobiliśmy nagonkę na basenji :diabloti:. Było też podstępne łapanie Edka, bo Pancia postanowiła mu w trakcie spaceru dopiero założyć kubraczek - a on oczywiście miał inne zdanie na ten temat :evil_lol:. Ale uprzejmie donoszę, że ludzie górą! A psy szczęśliwe po spacerze udają aniołki :loveu: Quote
Buszki Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='jamnicze']A ja się z nią widzę jutro :eviltong::lol:[/QUOTE] Lepsza jesteś ;). Quote
Asiaczek Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Takie fotki sa super! http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/IMG_3599-1.jpg Ale jakbys ukucnea i dopiero wtedy, z tej niskiej perspektywy zrobiła fotke - MALINA! Slalom na lesnej dróżce:) http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/IMG_3610-1.jpg pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Zapraszam na mój bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238920-TOTALNY-MISZ-MASZ-NA-URGO-I-TIN%C4%98-do-31-01-2013-r-godz-20-59/page2 Prosze wchodzić bez pukania, oglądac, licytowac i.... kupować:) Może wśród wystawionych tam rzeczy znajdzie się ta, konkretna do kupienia?:) ZAPRASZAM!!! Pzdr. Quote
M&S Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 I tu też zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/threads/238908-___Karnawa%C5%82-w-rozmiarze-40-42___-na-leczenie-Milo%C5%82atki-31-01?p=20307189#post20307189 Quote
Recommended Posts