Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

GRATULACJE DLA ADUSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Dzięki wielgachne :multi:za amerykańce.
Widzę, że rasę wziął jednak pies od nas, nie z Rosji.

Korenia ma rację, ja rozmawiałam z jednym wetem to mi powiedział że hodowcy tną uszy i ogony, a weterynarze wystawiają im lewe zaświadczenia że to po urazie, pogryzieniu itp. Prawda jest taka, że nieobcięte np: dobermany, rottweilery, boksery gorzej się sprzedają.

Pzdr

Posted

[quote name='jamnicze']A tak Adusia (ADHARA Risum Tenatis FCI)pokazywała swoje wdzięki :)
I znowu mieliśmy zmianę sędziego. Miał nas oceniać pan Szutkiewicz, a na ringu pokazał się pan Kozber. Oceniał bardzo surowo. bokserka z klasy młodzieży z ciętym ogonem wyleciała z ringu pomimo tłumaczeń, że to po urazie. A z dużym tyłozgryzem - ocena dobra, stwierdził, że szczęka za bardzo cofnięta. Szarpek, który się zapierał i robił problemy przy pokazie zębów -nie do oceny.
Adusia jednak sędziemu bardzo się podobała i dostała świetny opis oraz Zw. Mł., Najlepszego Juniora i Zwycięztwo Rasy, a na finałach grupy V postawił ją na 4 miejscu :loveu:

Brawo Adusia!!!! Gratulacje dla suni, hodowcy, handlerki i właścicielki:)

pzdr.

Posted

Korenia
bety
Asiaczek

bardzo dziękuję za gratulacje w imieniu swoim i właścicieli :)

Co do bokserki, to ja nie wiem, nie znam jej, ale widocznie sędzie, twierdzi tak jak Korenia i stąd jego decyzja.

Posted

bety napisał(a):

Dzięki wielgachne :multi:za amerykańce.
Widzę, że rasę wziął jednak pies od nas, nie z Rosji.

No właśnie, sama się kapnęłam dopiero po fotkach :evil_lol:. Bo na BIS Junior oczywiście biegał z nami Rusek (przeszedł pierwszą selekcję, ale na pudło się nie dostał). A na grupie V widać byłam bardziej skupiona na Adzie ;)

Swoją drogą na Juniorach wybierał Kaźmierski i szły prawie same puchacze i duże ;). Z naszej grupy wybrał syberiana i AA, a później na pudle był tylko jeden mniejszy, ale za to też puchaty :lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
A dzisiaj Gdańsk? Tak?
Zaciskamy!

pzdr.

Trzymaj, trzymaj, sędziuje Redlicki :smhair2:. Kawa w termosie, plecaczek już spakowany; muszę jeszcze wysuszyć włosy, jakiś delikatny makijaż i w trasę :)

Posted

jamnicze napisał(a):
No właśnie, sama się kapnęłam dopiero po fotkach :evil_lol:. Bo na BIS Junior oczywiście biegał z nami Rusek (przeszedł pierwszą selekcję, ale na pudło się nie dostał). A na grupie V widać byłam bardziej skupiona na Adzie ;)

Swoją drogą na Juniorach wybierał Kaźmierski i szły prawie same puchacze i duże ;). Z naszej grupy wybrał syberiana i AA, a później na pudle był tylko jeden mniejszy, ale za to też puchaty :lol:

Nieśmiertelne syberiany :roll: - wybierają je wszędzie jakby innych ras nie było. :eviltong: Ja to dzięki Twoim zdjęciom przynajmniej znam jakieś wyniki (baardzo dziękuję) - bo u nas w AA to wszyscy siedzą na dogo (choć udają że nie :diabloti:), ale wyniki od nich wydusić czasem graniczy z cudem.

jamnicze napisał(a):
Trzymaj, trzymaj, sędziuje Redlicki :smhair2:. Kawa w termosie, plecaczek już spakowany; muszę jeszcze wysuszyć włosy, jakiś delikatny makijaż i w trasę :)

No to trzymamy kciuki - bo z p. Redlickim czasem jest ciężko (choć ja lubię jego sędziowanie amerykanów - mam nadzieję że i dzisiaj będzie je tak dobrze sędziował jak zawsze).

Pzdr

Posted

Ufff, nareszcie udało mi się zalogować.

[quote name='Don_Vito']Zdjęcia dodałam na dogomanii w dziale WYSTAWY :smile:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/237318-CAC-GDAŃSK-13-I-2013-III-Karnawałowa-ZWPR
Bardzo dziękuję za fotencje :multi:, zaraz wstawię kilka u siebie, w wątku baskowych wystaw i pewnie za jakiś czas na swojej www :evil_lol:
[quote name='Asiaczek']Gratulacje ponowne i ode mnie:smile:

jamnicze - wracaj, Dogo chyba juz wróciło do normy:smile: Chociaz z Photobucketem nadal nie mogę dojść do ładu...

pzdr.
U mnie photobuket działa normalnie. Ale ja wróciłam do starej wersji, a Ty chyba zdecydowałaś się na nową?

bety
Buszki
gosiaja
M&S
Asiaczek
Błyskotka
Izabela124

unikatowydiament
bardzo dziękuję za trzymanie kciuków i gratulacje :-P

Co do samej wystawy, to pomimo wygranej i podium na Bisach nie jestem zadowolona.

Sędzia, owszem miły ale mówił tylko coś cicho do siebie i sekretarki. Bardzo dużo ocen bdb, a nawet dobrych i to dla całkiem niezłych psów. Np. akita japoński dostał ocenę db, bo miał nie całkiem skręcony ogon (pies wielokrotnie doskonały) - może pomylił go z basenji? :diabloti:. Haszczak wielokrotny zwycięzca wystaw - ocena db przekreślona i wpisana bdb - śmiesznie to wygląda, nie?

U nas oceny:
Ada - bdb
Saidi - dosk, CWC, Zw, BOB, BOG 4

W opisie u Ady było coś takiego: brak koorynacji w ruchu między mózgoczaszką a kufą. Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć?
Zresztą ocenę poznałam dopiero z karty, a gdy spytałam co jest nie tak u Ady, to powiedział, że ma jeszcze zbyt spiczasty pysk, ale się pewnie jeszcze rozwinie.

Hala duża, zimna, jakoś na Saidę źle działa. To nasza druga wystawa tutaj i mimo, że na oby miałyśmy wyniki na BISach, to chyba Saidi ją odpuszczę, ona się tu źle czuje. Strasznie się stresuje, jeszcze nie zaczęły się finały, a panowie zaczęli robić porządki, demontować jakieś metalowe konstrukcje. Niestety towarzyszył temu łomot i Saidi chciała z tamtąd jak najszybciej wyjść :shake:.
Dla porównania w zeszłym tygodniu byliśmy w Mielnie (Saidi towarzysko), sala sportowa, Sajdi błogi, śpiący spokój.