Korenia Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Ta bokserka to na pewno po urazie ;) Jak 99% ciętych teraz ogonów u bokserów czy dobermanów... Brawa dla Adusi :) Quote
bety Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 GRATULACJE DLA ADUSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Dzięki wielgachne :multi:za amerykańce. Widzę, że rasę wziął jednak pies od nas, nie z Rosji. Korenia ma rację, ja rozmawiałam z jednym wetem to mi powiedział że hodowcy tną uszy i ogony, a weterynarze wystawiają im lewe zaświadczenia że to po urazie, pogryzieniu itp. Prawda jest taka, że nieobcięte np: dobermany, rottweilery, boksery gorzej się sprzedają. Pzdr Quote
Asiaczek Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 [quote name='jamnicze']A tak Adusia (ADHARA Risum Tenatis FCI)pokazywała swoje wdzięki :) I znowu mieliśmy zmianę sędziego. Miał nas oceniać pan Szutkiewicz, a na ringu pokazał się pan Kozber. Oceniał bardzo surowo. bokserka z klasy młodzieży z ciętym ogonem wyleciała z ringu pomimo tłumaczeń, że to po urazie. A z dużym tyłozgryzem - ocena dobra, stwierdził, że szczęka za bardzo cofnięta. Szarpek, który się zapierał i robił problemy przy pokazie zębów -nie do oceny. Adusia jednak sędziemu bardzo się podobała i dostała świetny opis oraz Zw. Mł., Najlepszego Juniora i Zwycięztwo Rasy, a na finałach grupy V postawił ją na 4 miejscu :loveu: Brawo Adusia!!!! Gratulacje dla suni, hodowcy, handlerki i właścicielki:) pzdr. Quote
jamnicze Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Korenia bety Asiaczek bardzo dziękuję za gratulacje w imieniu swoim i właścicieli :) Co do bokserki, to ja nie wiem, nie znam jej, ale widocznie sędzie, twierdzi tak jak Korenia i stąd jego decyzja. Quote
Asiaczek Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 A dzisiaj Gdańsk? Tak? Zaciskamy! pzdr. Quote
jamnicze Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 bety napisał(a): Dzięki wielgachne :multi:za amerykańce. Widzę, że rasę wziął jednak pies od nas, nie z Rosji. No właśnie, sama się kapnęłam dopiero po fotkach :evil_lol:. Bo na BIS Junior oczywiście biegał z nami Rusek (przeszedł pierwszą selekcję, ale na pudło się nie dostał). A na grupie V widać byłam bardziej skupiona na Adzie ;) Swoją drogą na Juniorach wybierał Kaźmierski i szły prawie same puchacze i duże ;). Z naszej grupy wybrał syberiana i AA, a później na pudle był tylko jeden mniejszy, ale za to też puchaty :lol: Quote
jamnicze Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Asiaczek napisał(a):A dzisiaj Gdańsk? Tak? Zaciskamy! pzdr. Trzymaj, trzymaj, sędziuje Redlicki :smhair2:. Kawa w termosie, plecaczek już spakowany; muszę jeszcze wysuszyć włosy, jakiś delikatny makijaż i w trasę :) Quote
bety Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 jamnicze napisał(a):No właśnie, sama się kapnęłam dopiero po fotkach :evil_lol:. Bo na BIS Junior oczywiście biegał z nami Rusek (przeszedł pierwszą selekcję, ale na pudło się nie dostał). A na grupie V widać byłam bardziej skupiona na Adzie ;) Swoją drogą na Juniorach wybierał Kaźmierski i szły prawie same puchacze i duże ;). Z naszej grupy wybrał syberiana i AA, a później na pudle był tylko jeden mniejszy, ale za to też puchaty :lol: Nieśmiertelne syberiany :roll: - wybierają je wszędzie jakby innych ras nie było. :eviltong: Ja to dzięki Twoim zdjęciom przynajmniej znam jakieś wyniki (baardzo dziękuję) - bo u nas w AA to wszyscy siedzą na dogo (choć udają że nie :diabloti:), ale wyniki od nich wydusić czasem graniczy z cudem. jamnicze napisał(a):Trzymaj, trzymaj, sędziuje Redlicki :smhair2:. Kawa w termosie, plecaczek już spakowany; muszę jeszcze wysuszyć włosy, jakiś delikatny makijaż i w trasę :) No to trzymamy kciuki - bo z p. Redlickim czasem jest ciężko (choć ja lubię jego sędziowanie amerykanów - mam nadzieję że i dzisiaj będzie je tak dobrze sędziował jak zawsze). Pzdr Quote
Buszki Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Brawa dla Adusi i trzymamy kciuki za dzisiaj :). Quote
Don_Vito Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Zdjęcia dodałam na dogomanii w dziale WYSTAWY :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237318-CAC-GDA%C5%83SK-13-I-2013-III-Karnawa%C5%82owa-ZWPR Quote
Asiaczek Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 (edited) [quote name='Don_Vito']Zdjęcia dodałam na dogomanii w dziale WYSTAWY :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237318-CAC-GDAŃSK-13-I-2013-III-Karnawałowa-ZWPR A można ukraść 2-3 fotki na moją www?Edit - juz wiem, że można:) pzdr. Edited January 14, 2013 by Asiaczek Quote
Asiaczek Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Gratulacje ponowne i ode mnie:) jamnicze - wracaj, Dogo chyba juz wróciło do normy:) Chociaz z Photobucketem nadal nie mogę dojść do ładu... pzdr. Quote
Izabela124. Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Gratulacje za wyniki wystawowe :multi: Quote
jamnicze Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Ufff, nareszcie udało mi się zalogować. [quote name='Don_Vito']Zdjęcia dodałam na dogomanii w dziale WYSTAWY :smile: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237318-CAC-GDAŃSK-13-I-2013-III-Karnawałowa-ZWPR Bardzo dziękuję za fotencje :multi:, zaraz wstawię kilka u siebie, w wątku baskowych wystaw i pewnie za jakiś czas na swojej www :evil_lol: [quote name='Asiaczek']Gratulacje ponowne i ode mnie:smile: jamnicze - wracaj, Dogo chyba juz wróciło do normy:smile: Chociaz z Photobucketem nadal nie mogę dojść do ładu... pzdr. U mnie photobuket działa normalnie. Ale ja wróciłam do starej wersji, a Ty chyba zdecydowałaś się na nową? bety Buszki gosiaja M&S Asiaczek Błyskotka Izabela124 unikatowydiament bardzo dziękuję za trzymanie kciuków i gratulacje :-P Co do samej wystawy, to pomimo wygranej i podium na Bisach nie jestem zadowolona. Sędzia, owszem miły ale mówił tylko coś cicho do siebie i sekretarki. Bardzo dużo ocen bdb, a nawet dobrych i to dla całkiem niezłych psów. Np. akita japoński dostał ocenę db, bo miał nie całkiem skręcony ogon (pies wielokrotnie doskonały) - może pomylił go z basenji? :diabloti:. Haszczak wielokrotny zwycięzca wystaw - ocena db przekreślona i wpisana bdb - śmiesznie to wygląda, nie? U nas oceny: Ada - bdb Saidi - dosk, CWC, Zw, BOB, BOG 4 W opisie u Ady było coś takiego: brak koorynacji w ruchu między mózgoczaszką a kufą. Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć? Zresztą ocenę poznałam dopiero z karty, a gdy spytałam co jest nie tak u Ady, to powiedział, że ma jeszcze zbyt spiczasty pysk, ale się pewnie jeszcze rozwinie. Hala duża, zimna, jakoś na Saidę źle działa. To nasza druga wystawa tutaj i mimo, że na oby miałyśmy wyniki na BISach, to chyba Saidi ją odpuszczę, ona się tu źle czuje. Strasznie się stresuje, jeszcze nie zaczęły się finały, a panowie zaczęli robić porządki, demontować jakieś metalowe konstrukcje. Niestety towarzyszył temu łomot i Saidi chciała z tamtąd jak najszybciej wyjść :shake:. Dla porównania w zeszłym tygodniu byliśmy w Mielnie (Saidi towarzysko), sala sportowa, Sajdi błogi, śpiący spokój. Quote
jamnicze Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 A tak wyglądaliśmy na ringu :). Od tyłu :diabloti: Adusia Saidi Quote
jamnicze Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Asiaczek napisał(a):Tak czy siak - gratulacje:) pzdr. Dzięki :) (i 10 znaków) Quote
jamnicze Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Zobaczcie jaką dostałam piękną zimową Adusię :loveu: Quote
Recommended Posts