Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety większość psów nie znosi huków zbyt dobrze. Ale u nas nie jest jeszcze najgorzej, koleżanki dobermanka cała się trzęsie, szuka ciemnej dziury, a z pyska toczy hektolitry piany - bidulka :shake:

Posted

jamnicze napisał(a):
Oj, nie miała kiedy się rozchorować? :mad:. A Ty tylko młodego wystawiasz?

Widać nie miała...Tak tylko młodego.

Fajne foty z balngi;)

Posted

Moje basko-burki wogóle nie zwracaja uwagi na strzały w Sylwka....Owszem, rejestruja, że cos jest głośnawo, ale generalnie - leżą sobie/śia...
Nieustająco zdrowia zycze:)

pzdr.

Posted

Ale się dziewuszki wspierały :)

Ja już tak jestem wyczulona na wystrzały/huki, że w każdym zakątku ziemi się wzdrygam... Amy strasznie, strasznie się boi. Wystarczy jeden, aby zwiała, dlatego nawet jak idziemy na łąkę to muszę przeczuwać każdy jej ruch, byle w porę złapać...

Posted

[quote name='Asiaczek']Moje basko-burki wogóle nie zwracaja uwagi na strzały w Sylwka....Owszem, rejestruja, że cos jest głośnawo, ale generalnie - leżą sobie/śia...
Nieustająco zdrowia zycze:)

pzdr.
Może to, że są w stadzie je też uspokaja. Sajda kiedyś tak nie reagowała, dopiero od 3 lat, nie wiem czemu. Jej dzieci, tzn. Judi i Ada, też miały wystrzały w poważaniu. Zobaczymy co będzie za 2-3 lata ;)
[quote name='M&S']Dostałam, dziękuję:)
No to czekam na telefon :)
[quote name='Korenia']Ale się dziewuszki wspierały :)

Ja już tak jestem wyczulona na wystrzały/huki, że w każdym zakątku ziemi się wzdrygam... Amy strasznie, strasznie się boi. Wystarczy jeden, aby zwiała, dlatego nawet jak idziemy na łąkę to muszę przeczuwać każdy jej ruch, byle w porę złapać...
Ja już od Świąt nie spuszczałam Saidi, bo dzieciaki co rusz coś odpalały. :shake:
Teraz nadrabia i na spacerach biega jak szalona :lol:
[quote name='Buszki']U nas na szczęście w tego sylwestra nie strzelali zbyt mocno.20 minut i po strachu ;).
W mieście jest gorzej, z różnych stron ładują, a bloki jeszcze potęgują odgłos.
[quote name='Błyskotka']Miłego weekendu :)
Na razie jest baaaardzo miły, właśnie wróciłyśmy ze spaceru z Judi. Dziewczyny biegały po zaśnieżonym lesie :)
[quote name='M&S']Witamy się wieczorkiem:)
cześć :)
[quote name='unikatowydiament']dzień dobry:)
witanko :)
[quote name='bety']Fajna poza :)
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/IMG_3609.jpg
Pzdr
Typowo baskowa, z wyprostowaną sztywno łapusią ;)
Mam oczywiście dla Ciebie foty amerykańców z Minikowa :razz:. Wygrał pies z młodzieży, na prawdę robił wrażenie :). Ale stawki Ci nie podam, bo nie mam katalogu.

Posted

[quote name='jamnicze']
Typowo baskowa, z wyprostowaną sztywno łapusią ;)
Mam oczywiście dla Ciebie foty amerykańców z Minikowa :razz:. Wygrał pies z młodzieży, na prawdę robił wrażenie :). Ale stawki Ci nie podam, bo nie mam katalogu.

O rany jesteś super :) Stawkę to mam - po nazwiskach se skombinowałam. ;) Ten pies co wygrał to Rosjanin.

Pzdr

Posted

A oto i fotki z wystawy na której byliśmy w niedzielę, w Mielnie :). Tym razem wystawiana była tylko Adusia, ja pojechałam coby pobiegać z nią po ringu ;), a Saidi oczywiście towarzysko :)

Chwila spokoju w "domku"

a teraz u panci na kolankach oglądamy zmagania bokserów :)

Posted

A tak Adusia (ADHARA Risum Tenatis FCI)pokazywała swoje wdzięki :)

I znowu mieliśmy zmianę sędziego. Miał nas oceniać pan Szutkiewicz, a na ringu pokazał się pan Kozber. Oceniał bardzo surowo. bokserka z klasy młodzieży z ciętym ogonem wyleciała z ringu pomimo tłumaczeń, że to po urazie. A z dużym tyłozgryzem - ocena dobra, stwierdził, że szczęka za bardzo cofnięta. Szarpek, który się zapierał i robił problemy przy pokazie zębów -nie do oceny.

Adusia jednak sędziemu bardzo się podobała i dostała świetny opis oraz Zw. Mł., Najlepszego Juniora i Zwycięztwo Rasy, a na finałach grupy V postawił ją na 4 miejscu :loveu:

a tak dziewczyny czekały na finały :)