Izabela124. Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 M&S fajna fotorelacje Sajduni i Pańci :) Zagadki nawet nie próbuję rozwiązywać, bo nie rozróżniam basków Quote
Oscar Patric Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 bety napisał(a):Oj, szkoda Sajduchy, oby łapka się szybko zagoiła. :shake: Grupowe fotki super, zagadki "kto jest kto" nie rozwiążę bo ja nie rozpoznaję połowy basków. :p W większości przypadków policję nie interesują takie sprawy i nie chcą przyjmować zgłoszeń. Jedynie jak człowiek został pogryziony przez psa - to tak, ale "bójka" samych psów - to nie. Miłego dnia dziewczyny. Pzdr nie sprzeczam się,ale Ja osobiście poszłam do Naszego dzielnicowego i wygarnęłam wszystko co mi na sercu leżało,i jak obiecał tak pomógł,brama i furtka jest zamknięta,a pies cały czas chodzi w kagańcu,i wiem że mandacik zapłacili,a Ja oprócz policji to zawiadomiłam także SM i TOZ(mój dzielnicowy wiedział om tym,a mu nie mówiłam) Quote
M&S Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Izabela124. napisał(a):M&S fajna fotorelacje Sajduni i Pańci :) Miłom mi:) Quote
jamnicze Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 [quote name='M&S']O kurcze, baskami się pozamieniali....... Cześć Dziewczyny:) Cha, cha, ano się pozamieniali, Asiaczek nie dałaby rady wszystkich swoich ustawić :) [quote name='bety']Oj, szkoda Sajduchy, oby łapka się szybko zagoiła. :shake: Grupowe fotki super, zagadki "kto jest kto" nie rozwiążę bo ja nie rozpoznaję połowy basków. :p W większości przypadków policję nie interesują takie sprawy i nie chcą przyjmować zgłoszeń. Jedynie jak człowiek został pogryziony przez psa - to tak, ale "bójka" samych psów - to nie. Miłego dnia dziewczyny. Pzdr Z łapką wszystko ok., zasuszyło sie i nawet za bardzo nie widać (trzeba poszukać jak się wie gdzie ;)) [quote name='Asiaczek']To nie do końca tak. Jak masz dokumentację od weta + ewent. świadków (niekoniecznie), jakieś dane sprawcy (zawsze można się dowiedziec albo od innych właścicieli psów albo od dozorcy itp.) - przyjmuja zgłoszenie, rejestruja go w KW i jest sprawa. I jak takich wpisów jest więcej, to i dzielnicowy może zuwagować właściciela itp. No, się dzieje wtedy. Ale jezeli nikt nic i nigdy nie zgłasza, to skąd niby Policji/SM ma wiedziec, że na Waszym osiedlu jest taki problem...? cudne! http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/wystawy/DSC_4333-1.jpg Pzdr. u nas ten czarny pies, który się rzuca na innych zaatakował kiedyś Gandalfa, amstafa. Gandalf jest bardzo opanowany, ułożony i ma odpowiedzialnych właścicieli, nigdy nie widziałam aby go puszczali luzem po osiedlu. Zaczepiony Gandi oczywiście oddał l co? Sprawę ma właściciel Gandalfa i nma zapłacić karę, nie pomogli świadkowie i to, że pies był na krótkiej smyczy, że to tamten był luzem i zaatakował. Dlaczego? odpowiedź sędziny "bo to amstaff" :flaming: [quote name='M&S']Dzień dobry Sajduchy:):) cześć [quote name='Izabela124.']M&S fajna fotorelacje Sajduni i Pańci :) Zagadki nawet nie próbuję rozwiązywać, bo nie rozróżniam basków Przecież każdy jest inny :diabloti: Quote
M&S Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Na takiego sędziego należałoby skargę napisać..... Witanko wieczorowe:) Quote
Asiaczek Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='jamnicze']Cha, cha, ano się pozamieniali, Asiaczek nie dałaby rady wszystkich swoich ustawić :) Z łapką wszystko ok., zasuszyło sie i nawet za bardzo nie widać (trzeba poszukać jak się wie gdzie ;)) u nas ten czarny pies, który się rzuca na innych zaatakował kiedyś Gandalfa, amstafa. Gandalf jest bardzo opanowany, ułożony i ma odpowiedzialnych właścicieli, nigdy nie widziałam aby go puszczali luzem po osiedlu. Zaczepiony Gandi oczywiście oddał l co? Sprawę ma właściciel Gandalfa i nma zapłacić karę, nie pomogli świadkowie i to, że pies był na krótkiej smyczy, że to tamten był luzem i zaatakował. Dlaczego? odpowiedź sędziny "bo to amstaff" :flaming: cześć Przecież każdy jest inny :diabloti: No to sędzia do doooopy! Chociaz podejrzewam, że w uzasadnieniu wyroku jest napisane inne bleblebleble... a takie stwierdzenie to na pewno nie jest ŻADNYM argumentem. Pzdr. [quote name='M&S']Na takiego sędziego należałoby skargę napisać..... Witanko wieczorowe:) Quote
Buszki Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Dobrze,że z łapką wszystko w porządku. Ja to mam czasami wrażenie,że moja Szepsi ma naklejkę w stylu "ugryź mnie",bo nawet w podobno opanowanych i ułożonych psach wzbudza agresję :roll:.Ostatnio zaatakował bidulkę briard,samiec...,na szczęście oboje byli na smyczach i tylko stresem Szepsuni się skończyło :roll:. Quote
jamnicze Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='Błyskotka']Hejka :) Miłego wieczoru :) Dzięki :) [quote name='M&S']Na takiego sędziego należałoby skargę napisać..... Witanko wieczorowe:) [quote name='Asiaczek']No to sędzia do doooopy! Chociaz podejrzewam, że w uzasadnieniu wyroku jest napisane inne bleblebleble... a takie stwierdzenie to na pewno nie jest ŻADNYM argumentem. Pzdr. No niestety, stereotypy zbierają żniwo, wstyd tylko, że w sądzie. Facet powiedział, że nie zapłaci, bo nie czuje się winny, no i jest odwołanie, i sprawa się ciągnie. Zgroza. Asiaczku, a nie wiesz jak się skończyła sprawa z zagryzionym jamniczkiem od Amiśki? [quote name='Buszki']Dobrze,że z łapką wszystko w porządku. Ja to mam czasami wrażenie,że moja Szepsi ma naklejkę w stylu "ugryź mnie",bo nawet w podobno opanowanych i ułożonych psach wzbudza agresję :roll:.Ostatnio zaatakował bidulkę briard,samiec...,na szczęście oboje byli na smyczach i tylko stresem Szepsuni się skończyło :roll:. Na szczęście wszystko się ładnie goi. Ja muszę uważać, bo Sajda jak pies na nią kłapnie, to nie odpuszcza, miałam już taką sytuacją z ONem, ale tam Pan szybko psa odwołał (Sajda oczywiście była na smyczy). [quote name='M&S']Cześć Sajduchy:) Hej :) Quote
jamnicze Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Tadam!!! A dzisiaj spotkała mnie wielka niespodzianka i przyjemność :loveu: Sajduchna - LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI jest już oficjalnie Osterreichischer Champion, czyli Championem Austrii :Cool!::Cool!::Cool!:. Jestem pod wrażeniem prędkości i prostoty w załatwianiu formalności. Wszystko odbyło się mailowo (oczywiście certyfikat przyszedł pocztą ;), niestety zgięty :mad:) I to w przeciągu t y g o d n i a !!! :-o. Dzięki Asiaczku za informacje jak i gdzie to załatwić :Rose: Quote
jamnicze Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 No a ja mam tu jeszcze końcówkę Sopotu :evil_lol: Naramienne chłopaki :) Lansik na Piotrze Ofik na Zuzce Dżezik na Asiaczku Serek na gosiaji I cała Wielka Czwórka :) Quote
jamnicze Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 I już na nizinach:p Dostałam też od Ewy zdjęcia z ćwiczeń z dziewczynami (w moich łapkach Judi :) - więc jednak mam fotkę z dziewczynami ;)) Quote
Buszki Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='jamnicze']Tadam!!! A dzisiaj spotkała mnie wielka niespodzianka i przyjemność :loveu: Sajduchna - LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI jest już oficjalnie Osterreichischer Champion, czyli Championem Austrii :Cool!::Cool!::Cool!:. Jestem pod wrażeniem prędkości i prostoty w załatwianiu formalności. Wszystko odbyło się mailowo (oczywiście certyfikat przyszedł pocztą ;), niestety zgięty :mad:) I to w przeciągu t y g o d n i a !!! :-o. Dzięki Asiaczku za informacje jak i gdzie to załatwić :Rose: Gratulacje dla Sajdulki :). Quote
jamnicze Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Buszki napisał(a):Gratulacje dla Sajdulki :). Dzięki :) :) Quote
jamnicze Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 I na koniec rodzina Asiaczków bardzo lubię to zdjęcie :) Quote
jamnicze Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Ufff, jakoś uporałam się z tym Sopotem :evil_lol: Quote
M&S Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Brawo Sajducha, GRatulacje:multi::multi::multi: Quote
Oscar Patric Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 wielkie gratulacje dla Sajduni:multi: Quote
Asiaczek Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 [quote name='jamnicze'] No niestety, stereotypy zbierają żniwo, wstyd tylko, że w sądzie. Facet powiedział, że nie zapłaci, bo nie czuje się winny, no i jest odwołanie, i sprawa się ciągnie. Zgroza. Asiaczku, a nie wiesz jak się skończyła sprawa z zagryzionym jamniczkiem od Amiśki? Na szczęście wszystko się ładnie goi. Ja muszę uważać, bo Sajda jak pies na nią kłapnie, to nie odpuszcza, miałam już taką sytuacją z ONem, ale tam Pan szybko psa odwołał (Sajda oczywiście była na smyczy). Rozmawiałam z Amiśką, ale to już bylo dawno i nie pamiętam... [quote name='jamnicze']Tadam!!! A dzisiaj spotkała mnie wielka niespodzianka i przyjemność :loveu: Sajduchna - LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI jest już oficjalnie Osterreichischer Champion, czyli Championem Austrii :Cool!::Cool!::Cool!:. Jestem pod wrażeniem prędkości i prostoty w załatwianiu formalności. Wszystko odbyło się mailowo (oczywiście certyfikat przyszedł pocztą ;), niestety zgięty :mad:) I to w przeciągu t y g o d n i a !!! :-o. Dzięki Asiaczku za informacje jak i gdzie to załatwić :Rose: No, prosze, jaka szybka niespodzianka i radość:) Gratuluję raz jeszcze!!!! pzdr. Quote
Recommended Posts