Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

bety napisał(a):
Oj, szkoda Sajduchy, oby łapka się szybko zagoiła. :shake:

Grupowe fotki super, zagadki "kto jest kto" nie rozwiążę bo ja nie rozpoznaję połowy basków. :p

W większości przypadków policję nie interesują takie sprawy i nie chcą przyjmować zgłoszeń. Jedynie jak człowiek został pogryziony przez psa - to tak, ale "bójka" samych psów - to nie.

Miłego dnia dziewczyny.

Pzdr

nie sprzeczam się,ale Ja osobiście poszłam do Naszego dzielnicowego i wygarnęłam wszystko co mi na sercu leżało,i jak obiecał tak pomógł,brama i furtka jest zamknięta,a pies cały czas chodzi w kagańcu,i wiem że mandacik zapłacili,a Ja oprócz policji to zawiadomiłam także SM i TOZ(mój dzielnicowy wiedział om tym,a mu nie mówiłam)

Posted

[quote name='M&S']O kurcze, baskami się pozamieniali.......

Cześć Dziewczyny:)
Cha, cha, ano się pozamieniali, Asiaczek nie dałaby rady wszystkich swoich ustawić :)
[quote name='bety']Oj, szkoda Sajduchy, oby łapka się szybko zagoiła. :shake:

Grupowe fotki super, zagadki "kto jest kto" nie rozwiążę bo ja nie rozpoznaję połowy basków. :p

W większości przypadków policję nie interesują takie sprawy i nie chcą przyjmować zgłoszeń. Jedynie jak człowiek został pogryziony przez psa - to tak, ale "bójka" samych psów - to nie.

Miłego dnia dziewczyny.

Pzdr
Z łapką wszystko ok., zasuszyło sie i nawet za bardzo nie widać (trzeba poszukać jak się wie gdzie ;))
[quote name='Asiaczek']To nie do końca tak.
Jak masz dokumentację od weta + ewent. świadków (niekoniecznie), jakieś dane sprawcy (zawsze można się dowiedziec albo od innych właścicieli psów albo od dozorcy itp.)
- przyjmuja zgłoszenie, rejestruja go w KW i jest sprawa. I jak takich wpisów jest więcej, to i dzielnicowy może zuwagować właściciela itp. No, się dzieje wtedy.
Ale jezeli nikt nic i nigdy nie zgłasza, to skąd niby Policji/SM ma wiedziec, że na Waszym osiedlu jest taki problem...?

cudne!
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/wystawy/DSC_4333-1.jpg
Pzdr.
u nas ten czarny pies, który się rzuca na innych zaatakował kiedyś Gandalfa, amstafa. Gandalf jest bardzo opanowany, ułożony i ma odpowiedzialnych właścicieli, nigdy nie widziałam aby go puszczali luzem po osiedlu. Zaczepiony Gandi oczywiście oddał l co? Sprawę ma właściciel Gandalfa i nma zapłacić karę, nie pomogli świadkowie i to, że pies był na krótkiej smyczy, że to tamten był luzem i zaatakował. Dlaczego? odpowiedź sędziny "bo to amstaff" :flaming:
[quote name='M&S']Dzień dobry Sajduchy:):)
cześć
[quote name='Izabela124.']M&S fajna fotorelacje Sajduni i Pańci :)
Zagadki nawet nie próbuję rozwiązywać, bo nie rozróżniam basków
Przecież każdy jest inny :diabloti:

Posted

[quote name='jamnicze']Cha, cha, ano się pozamieniali, Asiaczek nie dałaby rady wszystkich swoich ustawić :)
Z łapką wszystko ok., zasuszyło sie i nawet za bardzo nie widać (trzeba poszukać jak się wie gdzie ;))
u nas ten czarny pies, który się rzuca na innych zaatakował kiedyś Gandalfa, amstafa. Gandalf jest bardzo opanowany, ułożony i ma odpowiedzialnych właścicieli, nigdy nie widziałam aby go puszczali luzem po osiedlu. Zaczepiony Gandi oczywiście oddał l co? Sprawę ma właściciel Gandalfa i nma zapłacić karę, nie pomogli świadkowie i to, że pies był na krótkiej smyczy, że to tamten był luzem i zaatakował. Dlaczego? odpowiedź sędziny "bo to amstaff" :flaming:
cześć
Przecież każdy jest inny :diabloti:
No to sędzia do doooopy! Chociaz podejrzewam, że w uzasadnieniu wyroku jest napisane inne bleblebleble... a takie stwierdzenie to na pewno nie jest ŻADNYM argumentem.

Pzdr.

[quote name='M&S']Na takiego sędziego należałoby skargę napisać.....

Witanko wieczorowe:)

Posted

Dobrze,że z łapką wszystko w porządku.
Ja to mam czasami wrażenie,że moja Szepsi ma naklejkę w stylu "ugryź mnie",bo nawet w podobno opanowanych i ułożonych psach wzbudza agresję :roll:.Ostatnio zaatakował bidulkę briard,samiec...,na szczęście oboje byli na smyczach i tylko stresem Szepsuni się skończyło :roll:.

Posted

[quote name='Błyskotka']Hejka :)
Miłego wieczoru :)
Dzięki :)
[quote name='M&S']Na takiego sędziego należałoby skargę napisać.....
Witanko wieczorowe:)

[quote name='Asiaczek']No to sędzia do doooopy! Chociaz podejrzewam, że w uzasadnieniu wyroku jest napisane inne bleblebleble... a takie stwierdzenie to na pewno nie jest ŻADNYM argumentem.

Pzdr.
No niestety, stereotypy zbierają żniwo, wstyd tylko, że w sądzie. Facet powiedział, że nie zapłaci, bo nie czuje się winny, no i jest odwołanie, i sprawa się ciągnie. Zgroza. Asiaczku, a nie wiesz jak się skończyła sprawa z zagryzionym jamniczkiem od Amiśki?
[quote name='Buszki']Dobrze,że z łapką wszystko w porządku.
Ja to mam czasami wrażenie,że moja Szepsi ma naklejkę w stylu "ugryź mnie",bo nawet w podobno opanowanych i ułożonych psach wzbudza agresję :roll:.Ostatnio zaatakował bidulkę briard,samiec...,na szczęście oboje byli na smyczach i tylko stresem Szepsuni się skończyło :roll:.
Na szczęście wszystko się ładnie goi. Ja muszę uważać, bo Sajda jak pies na nią kłapnie, to nie odpuszcza, miałam już taką sytuacją z ONem, ale tam Pan szybko psa odwołał (Sajda oczywiście była na smyczy).
[quote name='M&S']Cześć Sajduchy:)
Hej :)

Posted

Tadam!!! A dzisiaj spotkała mnie wielka niespodzianka i przyjemność :loveu:

Sajduchna - LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI jest już oficjalnie Osterreichischer Champion, czyli Championem Austrii :Cool!::Cool!::Cool!:.

Jestem pod wrażeniem prędkości i prostoty w załatwianiu formalności. Wszystko odbyło się mailowo (oczywiście certyfikat przyszedł pocztą ;), niestety zgięty :mad:) I to w przeciągu t y g o d n i a !!! :-o. Dzięki Asiaczku za informacje jak i gdzie to załatwić :Rose:

Posted

No a ja mam tu jeszcze końcówkę Sopotu :evil_lol:

Naramienne chłopaki :)

Lansik na Piotrze

Ofik na Zuzce

Dżezik na Asiaczku

Serek na gosiaji

I cała Wielka Czwórka :)

Posted

[quote name='jamnicze']Tadam!!! A dzisiaj spotkała mnie wielka niespodzianka i przyjemność :loveu:

Sajduchna - LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI jest już oficjalnie Osterreichischer Champion, czyli Championem Austrii :Cool!::Cool!::Cool!:.

Jestem pod wrażeniem prędkości i prostoty w załatwianiu formalności. Wszystko odbyło się mailowo (oczywiście certyfikat przyszedł pocztą ;), niestety zgięty :mad:) I to w przeciągu t y g o d n i a !!! :-o. Dzięki Asiaczku za informacje jak i gdzie to załatwić :Rose:

Gratulacje dla Sajdulki :).

Posted

[quote name='jamnicze']
No niestety, stereotypy zbierają żniwo, wstyd tylko, że w sądzie. Facet powiedział, że nie zapłaci, bo nie czuje się winny, no i jest odwołanie, i sprawa się ciągnie. Zgroza. Asiaczku, a nie wiesz jak się skończyła sprawa z zagryzionym jamniczkiem od Amiśki?
Na szczęście wszystko się ładnie goi. Ja muszę uważać, bo Sajda jak pies na nią kłapnie, to nie odpuszcza, miałam już taką sytuacją z ONem, ale tam Pan szybko psa odwołał (Sajda oczywiście była na smyczy).

Rozmawiałam z Amiśką, ale to już bylo dawno i nie pamiętam...

[quote name='jamnicze']Tadam!!! A dzisiaj spotkała mnie wielka niespodzianka i przyjemność :loveu:
No, prosze, jaka szybka niespodzianka i radość:)
Gratuluję raz jeszcze!!!!

pzdr.