LadyS Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Sajdi jak zwykle piękna, faktycznie miała ładną konkurentkę - nawet na moje niewprawne oko. A te szpice islandzkie to trochę takie... burkowe, no :diabloti: Mamy podobnego w schronisku :lol: Quote
Asiaczek Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Reklamujcie go jako szpica islandzkiego:) pzdr. Quote
jamnicze Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 [quote name='Błyskotka']Trzymam :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: Kciuki bardzo konieczne :) A już są zapowiedzi ładnej pogody, od piątku ma robić się słonecznie :) [quote name='bety']Hejka po mojej długiej przerwie :) Gratulacje dla Sajduchy za wszystkie osiągnięcia co mnie ominęły :) I dzięki za fotki amerykańców. Głaski dla Sajdi. Pzdr Głaski przekazane, za foty nie ma sprawy. Oczywiście mam jeszcze te ze Słowacji, tylko wyrobić się nie mogę :shake: [quote name='anetta']Pięknie tam http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/wystawy/IMG_1427.jpg :loveu: Ciekawy ten szpic islandzki, poczytam sobie o nim :p Oj, pięknie. Uwielbiam góry i takie tereny to radość dla moich oczu ale też i lepiej mi się oddycha w górskim klimacie. Nawet myśleliśmy o przeprowadzce, ale niestety człowiek współczesny jest niewolnikiem swojej pracy. [quote name='Asiaczek']Pokoik super:) http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/wystawy/IMG_1445.jpg Powiem szczerze, że patrząc na to zdjęcie, to tez bym miała watpliwości, która miałaby byc pierwsza... http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/wystawy/IMG_1521.jpg Sajdi ma lepsze kątowanie tylnych łapek, obie stoja ładnie. Ale - podejrzewam, że nie wypadało NIE DAĆ wygrac tegorocznej Zwyc. Świata;) pzdr. Pokoik na prawdę był super, aż szkoda było już na drugi dzień go opuszczać. Dzięki za dobre słowo :) [quote name='LadyS']Sajdi jak zwykle piękna, faktycznie miała ładną konkurentkę - nawet na moje niewprawne oko. A te szpice islandzkie to trochę takie... burkowe, no :diabloti: Mamy podobnego w schronisku :lol: Witamy w naszych progach. :) Większość gr.V jest burkowata :evil_lol:. W końcu to pierwotniaki ;) [quote name='unikatowydiament']Witamy się cieplutko:) Cześć :) Quote
magdola Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Kurcze, a u mnie nasilila sie choroba i nie mogłam iść w niedziele na wwystawę:-( ps. Jamnicze, czy masz fotki Albisi???? Od właścicieli? Quote
jamnicze Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Niestety jeszcze nic nie dostałam. Za to mam dla wszystkich fotki z wizyty u rudej córci - Judi (ALUDRA Risum Tenatis FCI) były zapasy gonitwy wspólne ziajanie i odpoczywanie Quote
jamnicze Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Sajdunia :loveu: trochę jej się padło :evil_lol: Judasek :loveu: Młoda uwielbia peniski ;) Quote
Buszki Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 A kto wygrał ? http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/18-12.jpg Co chciałaś? http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/27-8.jpg Quote
Asiaczek Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 To takie piękne tereny ma Judi do biegania? jesli to "jej" hektary - to ma super:) pzdr. Quote
jamnicze Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [quote name='Buszki']A kto wygrał ? http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/18-12.jpg Co chciałaś? http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/27-8.jpg Oczywiście Saidi ;) [quote name='unikatowydiament']wspaniałe:loveu: Dzięki :p [quote name='Asiaczek']To takie piękne tereny ma Judi do biegania? jesli to "jej" hektary - to ma super:) pzdr. Nie do końca. To teren należący do domu w którym pańciostwo Judy wynajmuje mieszkanie. Na teren mają wstęp wszyscy mieszkańcy budynku, ale ogród jest spory, trzeba tylko uważać jak sąsiedzi wyjeżdżają, bo brama jest wtedy otwarta. Mieszka tam też goldenka, więc Judi często z nią gania po podwórku :) [quote name='Błyskotka']I jak na wystawie ?? My wróciliśmy bardzo zadowoleni :) Saidi - v1, CAC, Zw, BOB :loveu:, niestety na finałach nawet sędzina na nas nie spojrzała :mad: Judi - w.o.1, Najlepsze szczenię w Rasie, na finałach dostała się do najlepszej 5, a dalej to już się znudziła i zaczęła wiercić :evil_lol: Ale wiem o co na prawdę pytasz ;) Widziałam Elzę :) Niestety pogoda na początku była paskudna, przywitała nas burza i sędziowanie zaczęło się z opóźnieniem. Nie za bardzo miałam jak robić fotki, udało mi się ją tylko złapać jak czekała na wejście: [quote name='unikatowydiament']dzień dobry:) Cześć :) Quote
jamnicze Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 A teraz relacja z wystawy w Olsztynie: Zaczęło się nieciekawie. Przez całą drogę lało! Praktycznie z jednej burzy wjeżdżaliśmy w następną :shake:. A wiecie jak basenji lubią deszcz i mokrą trawę :diabloti:. Do tego Sajda płoszy się w czasie burzy :watpliwy:. W samochodzie jedziemy i jedziemy na odgłos grzmotu łebki się zaraz podrywały Przy ringu przygarnęli nas pod daszek haszczaki - bardzo dziękujemy :buzi: Ocena rozpoczęła się z opóźnieniem. To u nas, bo na sąsiednim ringu pani Lorenc dzielnie oceniała beagle ;) Z ringu mam mało zdjęć, bo byłam zajęta psami. Zanim powiedziałam Kasi, że ma robić wszystkim, to już Armanek ustawiał się do opisu :lol: Quote
jamnicze Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Teraz pora na pierwszy występ Judi - ALUDRA Risum Tenatis FCI. :) Najpierw p. asystentka oglądała ząbki Muszę powiedzieć, że bardzo sprawnie zarządzała oceną na ringu. Psy były wywoływane wcześniej i ustawiały się z boczku. Kiedy pies był opisywany przez sędzinę, to druga pani już sprawdzała ząbki i jajka. Tak więc pomimo opóźnionego startu ocena przebiegała bardzo sprawnie i na pewno panie nadgoniły. Judi, to jeszcze mały uparciuszek :). Czasami biegała pięknie, a czasami lubiła sobie bryknąć :evil_lol: I ocena w stójce całkiem ładnie, prawda? Tylko czemu tyłem do sędziego? :eviltong: Ale Judi spodobała się sędzinie i dostała wybitnie obiecującą i Najlepsze Szczenię w Rasie :loveu: Quote
jamnicze Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Teraz pozostałe suczki: Helka pokazuje swoje wdzięki: i sędzina wręcza jej złoty medal :) Czas na Manię, która jednak nie była zachwycona, że każą jej biegać Stawkę zamykała Sajdinia :) Quote
jamnicze Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 I zapadł już werdykt w porównaniu suczek. Sędzina wskazuję, że Saidi otrzymuje Zwycięzcę Teraz czekamy na porównanie o rasę I znowu w kółeczko. Maniek i Saidi. w stójce Rasę wygrała Saidi - LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI :loveu: Quote
jamnicze Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 I jeszcze wspólne zdjęcie basków :). Wszystkie otrzymały złote medale i CWC (oczywiście te dorosłe ;)):multi: Tymczasem na niebie pokazało się słońce i zrobiło iście piknikowo :cool3: aż za dużo słoneczka ;) Quote
jamnicze Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 Mamcia, gdzie się chowasz? Pobaw się ze mną... Ach ta dzieciarnia, chwili spokoju nie daje Buuuuu, mamcia mnie pogoniła Quote
Błyskotka Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Gratulacje :) Dziękuję za zdjęcia :). Elza bardzo podobna do swojej mamy :). Doszły mnie słuchy że pogoda na początku była okropna :). Quote
Asiaczek Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Jeszcze raz gratuluję wyników i musze napisac, że Aludra bardzo mi się podoba. widac, że jeszcze ma fiu bździu w głowie, ale.... ma potencjal:) Piekna główka, zmarszczki.... oj, rosnie nam konkurentka:) pzdr. Quote
Oscar Patric Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 serdeczne gratulacje:multi::multi::multi::multi: Quote
M&S Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Cześć Sajduchy:):) Gratulujemy wyników!!!! Fajne zdjęcia. Quote
Izabela124. Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='jamnicze'] Saidi - v1, CAC, Zw, BOB :loveu:, niestety na finałach nawet sędzina na nas nie spojrzała :mad: Judi - w.o.1, Najlepsze szczenię w Rasie, na finałach dostała się do najlepszej 5, a dalej to już się znudziła i zaczęła wiercić :evil_lol: [/QUOTE]Wielkie gratulacje! Quote
Recommended Posts