gosiaja Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Wiem ze Ada jest zgooszona a czy Saida to nie wiem Quote
Asiaczek Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Nie znam wyników z I dnia, ale na FB wypatrzyłam takie zdjęcie:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 [quote name='Asiaczek']Jasne. A gdzie to jamnicze wybyła, bo kciuki trzymam, ale zupelnie nie mam pojęcia za jaką wystawe... gosiaja - może wiesz? Jak nie, to musze poszukac na stronie słowackiej:) Juz wiem - 2xCACIB w Nitrze:) Sprawdziłam konkurencję, i wyszło mi, że i pierwszego dnia, i drugiego, jest zgłoszony tylko 1 basek. Wieć nie wiem, czy to Sajdi jest zgłoszona czy Adusia...? pzdr. Chyba cos pomylilam, bo na zdjęciu napisane jest Senec, a ja napisałam, że jamnicze będzie szalała w Nitrze... Na zdjęciu jest konkurencja, a w Nitrze tylko 1 basek. Więc to raczej nie Nitra... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 A jednak!!! Jednak dobrze napisałam, bo to była 3-dniówka:) I dostałam wreszcie od jamnicze SMS'a, że... "3xBOB":) Gratulacje i czekamy jednak na obszerniejszą relację:) A, i sa juz w PL:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Ja nie wiem, kto i w jakich klasach byl zgłoszony (Sajdi, Adusia). Niech no jamnicze szybciej wraca i niech nam to wyjasni. Jakas taka tajemnicza była wyjeżdżając.... pzdr. Quote
Buszki Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Adusia za mała chyba na BOB-a,to pewnie Sajdi ;). Quote
jamnicze Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 [quote name='Asiaczek']Śliczna! http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/78.jpg pzdr. Cieszę się, że Adusia się podoba :) [quote name='Asiaczek']Jasne. A gdzie to jamnicze wybyła, bo kciuki trzymam, ale zupelnie nie mam pojęcia za jaką wystawe... gosiaja - może wiesz? Jak nie, to musze poszukac na stronie słowackiej:) Juz wiem - 2xCACIB w Nitrze:) Sprawdziłam konkurencję, i wyszło mi, że i pierwszego dnia, i drugiego, jest zgłoszony tylko 1 basek. Wieć nie wiem, czy to Sajdi jest zgłoszona czy Adusia...? pzdr. Haha, jaki detektyw :) Już zaraz wszystko opowiem :) [quote name='Buszki']Adusia za mała chyba na BOB-a,to pewnie Sajdi ;). W rzeczy samej droga Pani, w rzeczy samej :lol: Quote
jamnicze Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 (edited) Zaraz dam relację z Senec, tylko mi się coś tu pokićkało i muszę jeszcze raz napisać ;) Edited June 11, 2012 by jamnicze Quote
jamnicze Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 Cześć wszystkim, bardzo dziękuję Asiaczek, buszki unikatowydiament [FONT=Times New Roman]i wszystkim dobrym duszom, które choć nie napisały, to jednak kciuki trzymały :loveu: [FONT=Times New Roman]Już opowiadam co i jak.[FONT=Times New Roman]:cool3:[/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]Faktycznie wybraliśmy się na 3dniówkę na Słowację Senec (CAC)i 2xNitra (CACIB).[/FONT] [FONT=Times New Roman]Saidi była zgłoszona na wszystkie 3 wystawy, a Adusia tylko do Senec, niestety brak funduszy nie pozwolił mi jej wystawić we wszystkie dni, a chciałam aby mała nabrała trochę doświadczenia.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wyjazd ogólnie bardzo udany:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Senec:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ada [/FONT][FONT=Times New Roman]– w.o.1, Najlepsze Szczenię w Rasie. [/FONT][FONT=Times New Roman]Na finałach była już nieco rozkojarzona. Momentami ładnie szła i stała, ale co spojrzał sędzia, to robiła hopka albo w stójce postanawiała stanąć akurat w drugą stronę.[FONT=Times New Roman][SIZE=3]:eviltong:[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]Na finałach była bardzo duża konkurencja i klasę szczeniąt i juniorów podzielono ze wzg. na płeć.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Saidi [/FONT][FONT=Times New Roman]- dosk. 1, CWC, BOS, [/FONT][FONT=Times New Roman]BOB[/FONT][FONT=Times New Roman], [/FONT][FONT=Times New Roman]BOG 3.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zresztą pudło należało do Polaków, bo na 1 miejscu staną husky z Polski.[FONT=Times New Roman]:multi:[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]Juniory też wygrał polski haszczak ;-)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ogólnie podróż mieliśmy dobrą, udało nam się dojechać na 21.00 i zaczęliśmy szukać noclegu. I wiecie co się okazało? Nocowaliśmy na terenie wystawy :crazyeye:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tak więc wieczorkiem, co prawda już po ciemku obeszliśmy sobie cały teren i poszukaliśmy naszego ringu – znajdował się 1min drogi od naszego pensjonatu.[FONT=Times New Roman][SIZE=3]:lol:[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]Niestety drugi dzień przyniósł mi nerwówkę. Okazało się, że Saidi została wpisana w katalogu jako pies. W sekretariacie było babsko, najpierw powiedziała, że widocznie to moja wina i już, nie potrafili jednak znaleźć mojego zgłoszenia.:mad: Kazała mi więc czekać na osobę kompetentną.:roll: Zaczęłam się denerwować, bo myślałam, że ocena zaczyna się o 9.30 (tak było napisana w Nitrze). Okazało się, że Senec jest na 12.00. Dopiero o 11.00 (po ponad 3 godzinach czekania) łaskawie pokazała mi osobę do której mam się zgłosić (tą Panią widziałam tam już od 8.00), a ta wystawiła mi karteczkę ze sprostowaniem w ciągu minuty i było po sprawie. Więc po co te nerwy? Ktoś musiał się poczuć ważny? :shake:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na ringu Basków oprócz nas zgłoszone były jeszcze 2 sunie (w tym córka Dojo:razz:) i przyszedł też towarzysko pies. Było bardzo miło, przyjazna atmosfera, pogaduchy, nawet bariery językowe nie były nam straszne:evil_lol:. Poprosili nas też do wspólnego zdjęcia, stąd też ta ładna karteczka, którą Asiaczek wypatrzyła na FB (dzięki Asiu za wstawienie:Rose:). I jakoś nie robili fochów, że to Sajducha wygrała, zresztą obie trcolorki im się podobały, a nawet Ada trochę pobawiła się z chłopaczkiem:-P.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Teren duży, bardzo fajny, pogoda była upalna więc trzeba się było chować w cień, a i tak nas opaliło. Finały dopiero zaczynały się o 17.00 ale były bardzo sprawnie poprowadzone. Wielki ring, podium z boku, więc kiedy reporterzy focili zwycięzców już wchodziła następna grupa i sobie nawzajem nie przeszkadzali.[/FONT] O nitrze napiszę później, muszę się jeszcze nieco ogarnąć :diabloti:. Zdjęcia są, z Nitry mało i kiepsko, bo to halówka, ale może da się coś Quote
Asiaczek Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 3xBOB'ek dla Sajdi - to wiemy. Ale o BOG3 to juz nic nie pisałaś w SMS'sie... Gratulacje dla Sajdusi-Bogusi;) A co do Senec, to może nocowaliscie na tym kampingu - obok terenu wystawy...? Ja tam nocowałam w ub. roku. Fajnie było, bo na teren wystawy poszłam sobie pieszo i rzeczywiście może minuta marszu byla. Panowie z ochrony pozwolili wjechac na teren samochodem i się rozpakować (było ok. 8.00). Potem juz nie byli tak spolegliwi;) Pzdr. Quote
jamnicze Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 Błyskotka napisał(a):Gratulacje i czekamy na więcej :) Dzięki :) Izabela124. napisał(a):Ode mnie wielkie gratulacje! dzięki :) Asiaczek napisał(a):3xBOB'ek dla Sajdi - to wiemy. Ale o BOG3 to juz nic nie pisałaś w SMS'sie... Gratulacje dla Sajdusi-Bogusi;) A co do Senec, to może nocowaliscie na tym kampingu - obok terenu wystawy...? Ja tam nocowałam w ub. roku. Fajnie było, bo na teren wystawy poszłam sobie pieszo i rzeczywiście może minuta marszu byla. Panowie z ochrony pozwolili wjechac na teren samochodem i się rozpakować (było ok. 8.00). Potem juz nie byli tak spolegliwi;) Pzdr. Dzięki, a bo chciałam niespodziankę zrobić :) Na terenie wystawy jest duży kamping oraz kilka hoteli i pensjonatów. Tym razem nie pilnowali tak z samochodami i trochę to przeszkadzało. Tzn. przed i po wystawie rozumiem, ale w trakcie jak ciągle ktoś przejeżdżał był nieco denerwujące. Quote
jamnicze Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 To parę zdjęć z podróży: przerwa na kawę i rozprostowanie nóg dalej jedziemy Quote
jamnicze Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 przerwa na małe co nieco i znowu w trasie Quote
Asiaczek Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Jaka kolorową obróżkę ma Adusia:) Łądnie w niej wygląda:) http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/wystawy/73.jpg Pzdr. Quote
magdola Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Ale fajoskie fotki.... A ALbisia to pulpecik jest;) zupełnie ma inne proporcje niż te ideały:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Albisia czy Adusia...? Bo Adusia jest mocniejsza od Sajdi, to i ma ciut inne proporcje, takie bardziej dziecięce... pzdr. Quote
magdola Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Asiaczek napisał(a):Albisia czy Adusia...? Bo Adusia jest mocniejsza od Sajdi, to i ma ciut inne proporcje, takie bardziej dziecięce... pzdr. Albisia, która mieszka koło mnie;) Quote
Asiaczek Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 A, to juz wsio jasne:) Ale, oby Malutka nie została juz taki bąbelek;) pzdr. Quote
Recommended Posts