Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj naszła mnie ochota na eksperymenty w kuchni :).
Kupiłam schaboszczaki ale zamiast je utłuc pokroiłam na cienkie paseczki, obsmażyłam, dodałam trochę wody, rodzynki, pomarańczę, sól, pieprz czarny i biały, sos sojowy (dla koloru) i trochę miodu - wyszło całkiem niezłe :)

Paskudy za to skonsumowały swoje legowisko :mad:

A tak zabawiają się 3 psy na jednym tapczanie. Swoją drogą oba już na niego wskakują ;)

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Metheora']...rozbrajające ... nie mogę takich słodkich fot oglądać ;D
Takie Słodziaczki urosły :)
Oglądaj, oglądaj, może Cię który zauroczy ;)
[quote name='Buszki']Jaki słodziak ...:).
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/15-11.jpg
Aviareczek :)
[quote name='Asiaczek']Bojku, jakie cudowności:)
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/13-12.jpg

Pzdr.
Kochane zmarszczuchy :loveu:. U rudzielców faktycznie są wyraźniejsze :)
[quote name='deer_1987']Nie oddawaj ich! zawsze bedziesz miec tak wesolo :loveu:
Taaa .... niestety są jeszcze inne aspekty ...
[quote name='gosiaja']Widze ze moj post ze zdjeciami zginol :-(
Buuuu, to ja jeszcze raz proszę o fotki
[quote name='unikatowydiament']śliczności,a te zmarszczki na czole cudne:)
I zostają do późnej starości :)
[quote name='Błyskotka']Rosną jak na drożdżach :).
Fakt, już powoli wyglądają jak małe miniaturki dużych basenji :)
[quote name='Asiaczek']Co tam u jamnicze? Jak maluchy?
pzdr.
Maluchy dają do wiwatu. Energia wprost je rozpiera. W takich chwilach jeszcze bardziej zazdroszczę buszce i innym posiadaczom ogródka. Ach jak bym chciała już z nimi na spacerki wychiodzić I nie tyko ja, rozmawiałam z Pańcią Judy - mała roznosi chałupę i też już liczą dni do spacerów :evil_lol:

Posted

Słuchajcie, mam mały problem z Aduśką, dostała rozwolnienia. Poza tym jest ok, nadal lata jak nakręcona (ona ma zdecydowanie więcej energii od Aviara), nosek mokrawy, zimny i i w ogóle wszystko jest ok, tylko to rozwolnienie. Pewnie coś zeżarła albo od jakiś smaczków czy karmy. Co Wy podajecie w takich sytuacjach?

Posted

Asiu te maluchy są przesłodkie, aż chciałoby się je schrupać :)
Ja podaję w przypadku biegunki SMECTĘ lub TANINAL, jesli problem mi się utrzymuje dłużej daję NIFUROKSAZYD, jak to nie pomaga śmigam do weta :)

Posted

[quote name='jamnicze']Słuchajcie, mam mały problem z Aduśką, dostała rozwolnienia. Poza tym jest ok, nadal lata jak nakręcona (ona ma zdecydowanie więcej energii od Aviara), nosek mokrawy, zimny i i w ogóle wszystko jest ok, tylko to rozwolnienie. Pewnie coś zeżarła albo od jakiś smaczków czy karmy. Co Wy podajecie w takich sytuacjach?[/QUOTE]
Do jedzenia (jesli ma apetyt) kleik ryzowy lub rozgotowany ryz, z przewagą kleiku/ryzu. Do tego co 6 godzin 1/2 tbl. Nifuroksazydu lub 1/2 łyzeczki (gdy w płynie). I obserwacja.
A, i przez pierwszy dzien podawania N. - ograniczenie do wody, niestety...

Pzdr.

Posted

Ja mysle ze poki zachowanie psa jest okej, nie ma temperatury, nie jest osowialy to nie ma co leciec od razu do wet, glodowka a pozniej ten ryz na drugi dzien. oczywiscie jakby sytuacja sie pogorszyla to co innego. Ale z 2 strony ja wychodze z zalozenia tego u doroslych psow, nie mialam takiej sytuacji u szczeniaka.

Posted

no u nas Figa miała swego czasu... nie wiedzieliśmy co począć bo takiej dość mocnej biegunki dostała i w dodatku sobota wieczór jedynie lecznica nam zostawała. Daliśmy węgiel w przeliczeniu na kg (zresztą ciężko przedawkować) sama wcinała i przeszło. Może nie od razu bo nie chcieliśmy przesadzić, ale było małymi kroczkami lepiej.... Jeszcze raz kiedyś u rodziców dostała ze stresu jak na 2 dni ją zostawiliśmy, mama poinformowana, że w razie czego na ziemie położyć i sama se da rade.... Co Wy na takie praktyki? Żeby skubana jeszcze tak tabletki na odrobaczanie wcinała to by było super :roll: