jamnicze Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='betka-sp']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/21-6.jpg fotka powala ;) po prostu CUDO !! Tu Saidi już miała dość ściskania za cycuchy i odsuneła delikatnia acz stanowczo dzieciaczki z dala od swego brzucha, coby się któremuś cycuś nie przyśnił :evil_lol: [quote name='Buszki']Takie suchutkie,to są fajniusie :).Widać chociaż kolorki. Spoko,moje też cały czas dyskutowały ;).Teraz jak śpią,to boję się do pokoju wchodzić,bo każdy dźwięk Je budzi i zaczyna się szaleństwo :). No to kamień z serca, bo juz się zastanawiałam czy z pokarmem jest coś nie tak u Saidi, jamnisie nie były takie wrzaskliwe ;) W ogóle zauważyłam, że ta "cicha" rasa strasznie ma tendencje do darcia gęby przy prokreacji. Przy kryciu wrzaski, przy porodzie wrzaski, przy ciamkaniu wrzaski :crazyeye: A ja ludziom próbuje wmówić, że to takie ciche pieski, co nawet szczekać nie potrafią :evil_lol:. Serio, serio jamniki podczas takich sytuacji zachowują się zdecydowanie ciszej choć z kolei ta rasa postrzegana jest za dość hałaśliwą :diabloti: Quote
Błyskotka Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Cieszę się że propozycje imion się podobają :). Co do szczeniaczków to u mnie były też takie śpiewaki. Podczas picia bardzo lubiły sobie "pośpiewać ". Quote
Buszki Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jamnicze'] No to kamień z serca, bo juz się zastanawiałam czy z pokarmem jest coś nie tak u Saidi, jamnisie nie były takie wrzaskliwe ;) W ogóle zauważyłam, że ta "cicha" rasa strasznie ma tendencje do darcia gęby przy prokreacji. Przy kryciu wrzaski, przy porodzie wrzaski, przy ciamkaniu wrzaski :crazyeye: A ja ludziom próbuje wmówić, że to takie ciche pieski, co nawet szczekać nie potrafią :evil_lol:. Serio, serio jamniki podczas takich sytuacji zachowują się zdecydowanie ciszej choć z kolei ta rasa postrzegana jest za dość hałaśliwą :diabloti:[/QUOTE] No bo ogólnie są ciche,tylko czasami nie :diabloti:. Quote
Cienka Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jamnicze'] No, trochę ;) Najpierw latała po całym mieszkaniu i musiałam pilnować aby jednak zdecydowała się na porodówkę. Przy każdym bólu darła ryja i Krzyś się tylko zastanawiał kiedy sąsiedzi do nas przyjdą, bo to środek nocy był. Na szczęście obyło się bez komplikacji i teraz opiekuje się śliczną 4. Mam nadzieję, że pomimo zapracowania znajdziecie z Tomeckim jakąś wolną chwilkę aby posocjalizować maluszki ;)[/QUOTE] Ja to może się urwę ale Tomek to wątpię walczymy by pierwszy raz od kiedy mieszkamy razem mieć wolne całe święta. Myślę, ze miała bym takie 2 dziewczynki które chetnie po miziałby maluchy i mamuśkę którą bardzo lubią i nawet ostatnio się dopytywały jak tam Sajda:cool3:. Quote
Bundustar Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jamnicze']A tu macie jeszcze grubaśną Saidi ;) Wiesz, mam na myśli, że to stan...przejściowy i z tego powodu "twarzowo" jej w nim :) normalnie to oczywiście wolę szczupłe basenji ale szczupłe nie mogą mieć dzieciaczków, muszą być chwilowo grubaśne ;) Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jamnicze']Maluchy mają się dobrze, jedzą, śpią i przybierają na wadze :) Są coraz bardziej silne i ruchliwe. Pełzają już po całym kojcu. A jak nie mogą znaleźć Sajdy, a są głodne, to się drą, a jak już ją znajdą i dorwą się do cyca, to też się drą ;) Ja nie wiem, czy u innych szczeniaki też tak marudzą podczas ssania?[/QUOTE] Może Sajdi za mało jedzenia dostaje? Może przez to jej pokarm jest mało kaloryczny i małe sa głodne? Moje śpią, jedza a tylko raz, dwa razy w ciągu dnia coś tam pisną... Są tłuściutkie, więc myśle, że są najedzone... [quote name='jamnicze'] W ogóle zauważyłam, że ta "cicha" rasa strasznie ma tendencje do darcia gęby przy prokreacji. Przy kryciu wrzaski, przy porodzie wrzaski, przy ciamkaniu wrzaski :crazyeye: A ja ludziom próbuje wmówić, że to takie ciche pieski, co nawet szczekać nie potrafią :evil_lol:. Serio, serio jamniki podczas takich sytuacji zachowują się zdecydowanie ciszej choć z kolei ta rasa postrzegana jest za dość hałaśliwą :diabloti:[/QUOTE] Mnie uprzedzano, że one przy kryciu ą głośne i niezaleznie czy to dziewica czy juz matka dzieciom. A widziałaś cichy poród? No, moze u scjentologów, ale tam wiara im tak nakazuje. "Gęba w kubeł" podczas porodu, bo.... wyrzucą z sekty... Co do wrzasków przy jedzeniu, to napisałam wyzej;może jednak jest coś nie tak? [quote name='Cienka']Ja to może się urwę ale Tomek to wątpię walczymy by pierwszy raz od kiedy mieszkamy razem mieć wolne całe święta. Myślę, ze miała bym takie 2 dziewczynki które chetnie po miziałby maluchy i mamuśkę którą bardzo lubią i nawet ostatnio się dopytywały jak tam Sajda:cool3:.[/QUOTE] Czyżby fanclub Sajdusiowy chce do Sajduni przyjechac?:) Pzdr. Quote
Buszki Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Moje strasznie dyskutowały przy jedzeniu,zresztą zostało im to głośne ssanie.Bo normalne jedzonko to po cichu jedzą :). Quote
jamnicze Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='Błyskotka']Cieszę się że propozycje imion się podobają :). Co do szczeniaczków to u mnie były też takie śpiewaki. Podczas picia bardzo lubiły sobie "pośpiewać ".[/QUOTE] Więc może jednak jest wszystko ok :) [quote name='Buszki']No bo ogólnie są ciche,tylko czasami nie :diabloti:.[/QUOTE] Buszki, a Twoje śpiewały przy jedzeniu? [quote name='deer_1987']Czesc!! Glaski dla cudnych mordek![/QUOTE] [quote name='gosiaja']cześć kiedy Saidi przyjmuje gości ??[/QUOTE] Pewnie w styczniu, jak już maluchy zaczną patrzeć i łazikować :) [quote name='Cienka']Ja to może się urwę ale Tomek to wątpię walczymy by pierwszy raz od kiedy mieszkamy razem mieć wolne całe święta. Myślę, ze miała bym takie 2 dziewczynki które chetnie po miziałby maluchy i mamuśkę którą bardzo lubią i nawet ostatnio się dopytywały jak tam Sajda:cool3:.[/QUOTE] Nie ma sprawy :) [quote name='Bundustar']Wiesz, mam na myśli, że to stan...przejściowy i z tego powodu "twarzowo" jej w nim :) normalnie to oczywiście wolę szczupłe basenji ale szczupłe nie mogą mieć dzieciaczków, muszą być chwilowo grubaśne ;) Pozdrawiam[/QUOTE] Aaaa, przejściowo to może sobie być gruba ;) [quote name='unikatowydiament']mizianki zasyłamy:)[/QUOTE] [quote name='Asiaczek']Może Sajdi za mało jedzenia dostaje? Może przez to jej pokarm jest mało kaloryczny i małe sa głodne? Moje śpią, jedza a tylko raz, dwa razy w ciągu dnia coś tam pisną... Są tłuściutkie, więc myśle, że są najedzone... Mnie uprzedzano, że one przy kryciu ą głośne i niezaleznie czy to dziewica czy juz matka dzieciom. A widziałaś cichy poród? No, moze u scjentologów, ale tam wiara im tak nakazuje. "Gęba w kubeł" podczas porodu, bo.... wyrzucą z sekty... Co do wrzasków przy jedzeniu, to napisałam wyzej;może jednak jest coś nie tak? Pzdr.[/QUOTE] No właśnie trochę mnie to martwi. Dostaje surową wołowinę, twaróg, żółtko specjalne puszki Royala dla matek karmiących i suche wysokoenergetyczne, też dla suk karmiących. Quote
lourdnes Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Cudne fotki :loveu::loveu::loveu: Sesja dokumentujaca narodziny pierwsza klasa :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Asiaczek Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jamnicze'] No właśnie trochę mnie to martwi. Dostaje surową wołowinę, twaróg, żółtko specjalne puszki Royala dla matek karmiących i suche wysokoenergetyczne, też dla suk karmiących.[/QUOTE] Może Sajdi za mało jedzenia dostaje? Pzdr. Quote
Buszki Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='jamnicze'] Buszki, a Twoje śpiewały przy jedzeniu? [/QUOTE] Post wyżej napisałam ;).Śpiewały,dyskutowały i spać w nocy nie dawały :roll:.Ale teraz śpią w nocy jak aniołki i tylko raz budzą się na małą przekąskę (Buszi je budzi,bo ją cycki świerzbią :diabloti:) i pół godzinki zabawy. Quote
Błyskotka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Jeśli nie ma biegunek, ładnie przybierają na wadze to uważam że nie ma większego powodu do zmartwień. Pewnie tak jak pisze Buszki, im starsze będą tym spokojniejsze. Quote
Tascha Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 U Lisy przez pierwszy 1-1,5 tyg niektóre tak sie darły przy jedzeniu,ze spac nie było mozna, u Kiwi tylko przez kilka dni i nie tak mocno jak te od Lisy; jak podrosły to i przestały wrzeszczec ;) a teraz obie mamuski sie oflagowały na moim łózku i do dzieci nie właża- a co ich taka banda afrykańskich pijawek bedzie ciumkac,drapac i podgryzac:eviltong: wzieły sie na swoisty sposób dokarmiania maluchów- jak dostana jakies jedzonko czy smaczek w kawałku, przynosza do pokoju, włażą na łóżko i zrzucają jedzenie dzieciom z góry:evil_lol: prosto w środek stadka:eviltong: Quote
lourdnes Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Tascha']U Lisy przez pierwszy 1-1,5 tyg niektóre tak sie darły przy jedzeniu,ze spac nie było mozna, u Kiwi tylko przez kilka dni i nie tak mocno jak te od Lisy; jak podrosły to i przestały wrzeszczec ;) a teraz obie mamuski sie oflagowały na moim łózku i do dzieci nie właża- a co ich taka banda afrykańskich pijawek bedzie ciumkac,drapac i podgryzac:eviltong: wzieły sie na swoisty sposób dokarmiania maluchów- jak dostana jakies jedzonko czy smaczek w kawałku, przynosza do pokoju, włażą na łóżko i zrzucają jedzenie dzieciom z góry:evil_lol: prosto w środek stadka:eviltong:[/QUOTE] To cwaniary :)Bardzo sprytnie to sobie wymyśliły inteligentne bestie :evil_lol: Quote
lourdnes Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Jamnicze pisz co u młodej mamy i jej dzieci ?:) Quote
Doris&Grenio Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Jakie boskie te baski...małe szkrabki..chciałabym kiedyś zobaczyć takiego malucha zaraz po urodzniu...boskie :D Quote
Asiaczek Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Tascha']U Lisy przez pierwszy 1-1,5 tyg niektóre tak sie darły przy jedzeniu,ze spac nie było mozna, u Kiwi tylko przez kilka dni i nie tak mocno jak te od Lisy; jak podrosły to i przestały wrzeszczec ;) a teraz obie mamuski sie oflagowały na moim łózku i do dzieci nie właża- a co ich taka banda afrykańskich pijawek bedzie ciumkac,drapac i podgryzac:eviltong: wzieły sie na swoisty sposób dokarmiania maluchów- jak dostana jakies jedzonko czy smaczek w kawałku, przynosza do pokoju, włażą na łóżko i zrzucają jedzenie dzieciom z góry:evil_lol: [B]prosto w środek stadka[/B]:eviltong:[/QUOTE] I wtedy dopiero zaczyna się zabawa:) pzdr. Quote
Oscar Patric Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Izabela124.']Więcej zdjęć maluchów poproszę![/QUOTE] Ja także się do prośby przyłączam:) Quote
lourdnes Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Ja też. Jamnicze nas tutaj zaniedbuje z fotkami :eviltong: Quote
jamnicze Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 [quote name='Asiaczek']Może Sajdi za mało jedzenia dostaje? Pzdr.[/QUOTE] Obecnie dostaje 4 razy dzienni i ładnie wszystko wymiata. Fakt, że jedzonko ma dosmaczane, więc zrobiłam test i zaczęłam jej dawać raz dziennie samo suche, w większości wcina, ale np. dzisiaj wzgardziła suchą michą ;) [quote name='Buszki']Post wyżej napisałam ;).Śpiewały,dyskutowały i spać w nocy nie dawały :roll:.Ale teraz śpią w nocy jak aniołki i tylko raz budzą się na małą przekąskę (Buszi je budzi,bo ją cycki świerzbią :diabloti:) i pół godzinki zabawy.[/QUOTE] Tak, tak, teraz zauważyłam, akurat musiałaś go wysłać kiedy ja pisałam odpowiedzi na poprzednie :) Uspokoiłaś mnie trochę :) [quote name='Błyskotka']Jeśli nie ma biegunek, ładnie przybierają na wadze to uważam że nie ma większego powodu do zmartwień. Pewnie tak jak pisze Buszki, im starsze będą tym spokojniejsze.[/QUOTE] Kup nawet nie zdążę zobaczyć, bo Saidi sprząta szybko i bardzo porządnie ;). Ale też sobie właśnie tak pomyślałam, maluchy stale przybierają, [B]podwoiły już swoją wagę [/B]:), więc chyba wszystko jest ok :) [quote name='Tascha']U Lisy przez pierwszy 1-1,5 tyg niektóre tak sie darły przy jedzeniu,ze spac nie było mozna, u Kiwi tylko przez kilka dni i nie tak mocno jak te od Lisy; jak podrosły to i przestały wrzeszczec ;) a teraz obie mamuski sie oflagowały na moim łózku i do dzieci nie właża- a co ich taka banda afrykańskich pijawek bedzie ciumkac,drapac i podgryzac:eviltong: wzieły sie na swoisty sposób dokarmiania maluchów- jak dostana jakies jedzonko czy smaczek w kawałku, przynosza do pokoju, włażą na łóżko i zrzucają jedzenie dzieciom z góry:evil_lol: prosto w środek stadka:eviltong:[/QUOTE] No to razem z Buszką już mnie całkiem uspokoiłyście. Ale cffffaniury z tych Twoich mamusiek :). Saidi też już zwiewa brzdącom ;) [quote name='Doris&Grenio']Jakie boskie te baski...małe szkrabki..chciałabym kiedyś zobaczyć takiego malucha zaraz po urodzniu...boskie :D[/QUOTE] Proszę bardzo, mała rudaska, jeszcze mokra od wód płodowych ;) [IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/11-10.jpg[/IMG] [quote name='Izabela124.']Więcej zdjęć maluchów poproszę![/QUOTE] [quote name='unikatowydiament']Ja także się do prośby przyłączam:)[/QUOTE] Zaraz będą zdjęcia :) [quote name='lourdnes']Jamnicze pisz co u młodej mamy i jej dzieci ?:)[/QUOTE] Dzieciaczki podwoiły już wagę i wszystkie przekroczyły pół kilo :). Nadal największym tłuściochem jest suczka nr 1 tri, ale największym żarłokiem jest samczyk i z najmniejszego przesunął się w ciężarze na 2 miejsce. Sajducha już od nich zwiewa :evil_lol: i czasami muszę ją zaganiać do kojca, bo dzieci piskają, że są głodne, a ona udaje, że nie słyszy :roll: Quote
jamnicze Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 [quote name='lourdnes']Ja też. Jamnicze nas tutaj zaniedbuje z fotkami :eviltong:[/QUOTE] Oprócz maluszków mam jeszcze pracę ;) no i ten mój weekendowy kurs. uff, dzisiaj były ostatnie zajęcia. A oto maluszki :) [IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/16-9.jpg[/IMG] suńka nr 3 [IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/17-9.jpg[/IMG] a tu jej pycholek, a nad nią sunia nr 1 [IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/18-7.jpg[/IMG] jedyneczka się obróciła w drugą stronę [IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/23-6.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts