Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='betka-sp']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/21-6.jpg

fotka powala ;) po prostu CUDO !!
Tu Saidi już miała dość ściskania za cycuchy i odsuneła delikatnia acz stanowczo dzieciaczki z dala od swego brzucha, coby się któremuś cycuś nie przyśnił :evil_lol:
[quote name='Buszki']Takie suchutkie,to są fajniusie :).Widać chociaż kolorki.
Spoko,moje też cały czas dyskutowały ;).Teraz jak śpią,to boję się do pokoju wchodzić,bo każdy dźwięk Je budzi i zaczyna się szaleństwo :).
No to kamień z serca, bo juz się zastanawiałam czy z pokarmem jest coś nie tak u Saidi, jamnisie nie były takie wrzaskliwe ;)
W ogóle zauważyłam, że ta "cicha" rasa strasznie ma tendencje do darcia gęby przy prokreacji. Przy kryciu wrzaski, przy porodzie wrzaski, przy ciamkaniu wrzaski :crazyeye:
A ja ludziom próbuje wmówić, że to takie ciche pieski, co nawet szczekać nie potrafią :evil_lol:. Serio, serio jamniki podczas takich sytuacji zachowują się zdecydowanie ciszej choć z kolei ta rasa postrzegana jest za dość hałaśliwą :diabloti:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jamnicze']

No to kamień z serca, bo juz się zastanawiałam czy z pokarmem jest coś nie tak u Saidi, jamnisie nie były takie wrzaskliwe ;)
W ogóle zauważyłam, że ta "cicha" rasa strasznie ma tendencje do darcia gęby przy prokreacji. Przy kryciu wrzaski, przy porodzie wrzaski, przy ciamkaniu wrzaski :crazyeye:
A ja ludziom próbuje wmówić, że to takie ciche pieski, co nawet szczekać nie potrafią :evil_lol:. Serio, serio jamniki podczas takich sytuacji zachowują się zdecydowanie ciszej choć z kolei ta rasa postrzegana jest za dość hałaśliwą :diabloti:[/QUOTE]

No bo ogólnie są ciche,tylko czasami nie :diabloti:.

Posted

[quote name='jamnicze']
No, trochę ;) Najpierw latała po całym mieszkaniu i musiałam pilnować aby jednak zdecydowała się na porodówkę. Przy każdym bólu darła ryja i Krzyś się tylko zastanawiał kiedy sąsiedzi do nas przyjdą, bo to środek nocy był. Na szczęście obyło się bez komplikacji i teraz opiekuje się śliczną 4. Mam nadzieję, że pomimo zapracowania znajdziecie z Tomeckim jakąś wolną chwilkę aby posocjalizować maluszki ;)[/QUOTE]

Ja to może się urwę ale Tomek to wątpię walczymy by pierwszy raz od kiedy mieszkamy razem mieć wolne całe święta. Myślę, ze miała bym takie 2 dziewczynki które chetnie po miziałby maluchy i mamuśkę którą bardzo lubią i nawet ostatnio się dopytywały jak tam Sajda:cool3:.

Posted

[quote name='jamnicze']A tu macie jeszcze grubaśną Saidi ;)

Wiesz, mam na myśli, że to stan...przejściowy i z tego powodu "twarzowo" jej w nim :) normalnie to oczywiście wolę szczupłe basenji ale szczupłe nie mogą mieć dzieciaczków, muszą być chwilowo grubaśne ;)

Pozdrawiam

Posted

[quote name='jamnicze']Maluchy mają się dobrze, jedzą, śpią i przybierają na wadze :)
Są coraz bardziej silne i ruchliwe. Pełzają już po całym kojcu.
A jak nie mogą znaleźć Sajdy, a są głodne, to się drą, a jak już ją znajdą i dorwą się do cyca, to też się drą ;)
Ja nie wiem, czy u innych szczeniaki też tak marudzą podczas ssania?[/QUOTE]
Może Sajdi za mało jedzenia dostaje?
Może przez to jej pokarm jest mało kaloryczny i małe sa głodne?

Moje śpią, jedza a tylko raz, dwa razy w ciągu dnia coś tam pisną... Są tłuściutkie, więc myśle, że są najedzone...

[quote name='jamnicze']
A ja ludziom próbuje wmówić, że to takie ciche pieski, co nawet szczekać nie potrafią :evil_lol:. Serio, serio jamniki podczas takich sytuacji zachowują się zdecydowanie ciszej choć z kolei ta rasa postrzegana jest za dość hałaśliwą :diabloti:[/QUOTE]
Mnie uprzedzano, że one przy kryciu ą głośne i niezaleznie czy to dziewica czy juz matka dzieciom.
A widziałaś cichy poród? No, moze u scjentologów, ale tam wiara im tak nakazuje. "Gęba w kubeł" podczas porodu, bo.... wyrzucą z sekty...
Co do wrzasków przy jedzeniu, to napisałam wyzej;może jednak jest coś nie tak?

[quote name='Cienka']Ja to może się urwę ale Tomek to wątpię walczymy by pierwszy raz od kiedy mieszkamy razem mieć wolne całe święta. Myślę, ze miała bym takie 2 dziewczynki które chetnie po miziałby maluchy i mamuśkę którą bardzo lubią i nawet ostatnio się dopytywały jak tam Sajda:cool3:.[/QUOTE]
Czyżby fanclub Sajdusiowy chce do Sajduni przyjechac?:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Błyskotka']Cieszę się że propozycje imion się podobają :).
Co do szczeniaczków to u mnie były też takie śpiewaki. Podczas picia bardzo lubiły sobie "pośpiewać ".[/QUOTE]
Więc może jednak jest wszystko ok :)
[quote name='Buszki']No bo ogólnie są ciche,tylko czasami nie :diabloti:.[/QUOTE]
Buszki, a Twoje śpiewały przy jedzeniu?
[quote name='deer_1987']Czesc!! Glaski dla cudnych mordek![/QUOTE]

[quote name='gosiaja']cześć kiedy Saidi przyjmuje gości ??[/QUOTE]
Pewnie w styczniu, jak już maluchy zaczną patrzeć i łazikować :)
[quote name='Cienka']Ja to może się urwę ale Tomek to wątpię walczymy by pierwszy raz od kiedy mieszkamy razem mieć wolne całe święta. Myślę, ze miała bym takie 2 dziewczynki które chetnie po miziałby maluchy i mamuśkę którą bardzo lubią i nawet ostatnio się dopytywały jak tam Sajda:cool3:.[/QUOTE]
Nie ma sprawy :)
[quote name='Bundustar']Wiesz, mam na myśli, że to stan...przejściowy i z tego powodu "twarzowo" jej w nim :) normalnie to oczywiście wolę szczupłe basenji ale szczupłe nie mogą mieć dzieciaczków, muszą być chwilowo grubaśne ;)

Pozdrawiam[/QUOTE]
Aaaa, przejściowo to może sobie być gruba ;)
[quote name='unikatowydiament']mizianki zasyłamy:)[/QUOTE]

[quote name='Asiaczek']Może Sajdi za mało jedzenia dostaje?
Może przez to jej pokarm jest mało kaloryczny i małe sa głodne?

Moje śpią, jedza a tylko raz, dwa razy w ciągu dnia coś tam pisną... Są tłuściutkie, więc myśle, że są najedzone...

Mnie uprzedzano, że one przy kryciu ą głośne i niezaleznie czy to dziewica czy juz matka dzieciom.
A widziałaś cichy poród? No, moze u scjentologów, ale tam wiara im tak nakazuje. "Gęba w kubeł" podczas porodu, bo.... wyrzucą z sekty...
Co do wrzasków przy jedzeniu, to napisałam wyzej;może jednak jest coś nie tak?
Pzdr.[/QUOTE]
No właśnie trochę mnie to martwi. Dostaje surową wołowinę, twaróg, żółtko specjalne puszki Royala dla matek karmiących i suche wysokoenergetyczne, też dla suk karmiących.

Posted

[quote name='jamnicze']
No właśnie trochę mnie to martwi. Dostaje surową wołowinę, twaróg, żółtko specjalne puszki Royala dla matek karmiących i suche wysokoenergetyczne, też dla suk karmiących.[/QUOTE]
Może Sajdi za mało jedzenia dostaje?

Pzdr.

Posted

[quote name='jamnicze']

Buszki, a Twoje śpiewały przy jedzeniu?

[/QUOTE]

Post wyżej napisałam ;).Śpiewały,dyskutowały i spać w nocy nie dawały :roll:.Ale teraz śpią w nocy jak aniołki i tylko raz budzą się na małą przekąskę (Buszi je budzi,bo ją cycki świerzbią :diabloti:) i pół godzinki zabawy.

Posted

U Lisy przez pierwszy 1-1,5 tyg niektóre tak sie darły przy jedzeniu,ze spac nie było mozna, u Kiwi tylko przez kilka dni i nie tak mocno jak te od Lisy;
jak podrosły to i przestały wrzeszczec ;)
a teraz obie mamuski sie oflagowały na moim łózku i do dzieci nie właża- a co ich taka banda afrykańskich pijawek bedzie ciumkac,drapac i podgryzac:eviltong:
wzieły sie na swoisty sposób dokarmiania maluchów- jak dostana jakies jedzonko czy smaczek w kawałku, przynosza do pokoju, włażą na łóżko i zrzucają jedzenie dzieciom z góry:evil_lol: prosto w środek stadka:eviltong:

Posted

[quote name='Tascha']U Lisy przez pierwszy 1-1,5 tyg niektóre tak sie darły przy jedzeniu,ze spac nie było mozna, u Kiwi tylko przez kilka dni i nie tak mocno jak te od Lisy;
a teraz obie mamuski sie oflagowały na moim łózku i do dzieci nie właża- a co ich taka banda afrykańskich pijawek bedzie ciumkac,drapac i podgryzac:eviltong:
wzieły sie na swoisty sposób dokarmiania maluchów- jak dostana jakies jedzonko czy smaczek w kawałku, przynosza do pokoju, włażą na łóżko i zrzucają jedzenie dzieciom z góry:evil_lol: prosto w środek stadka:eviltong:[/QUOTE]
To cwaniary :)Bardzo sprytnie to sobie wymyśliły inteligentne bestie :evil_lol:

Posted

[quote name='Tascha']U Lisy przez pierwszy 1-1,5 tyg niektóre tak sie darły przy jedzeniu,ze spac nie było mozna, u Kiwi tylko przez kilka dni i nie tak mocno jak te od Lisy;
wzieły sie na swoisty sposób dokarmiania maluchów- jak dostana jakies jedzonko czy smaczek w kawałku, przynosza do pokoju, włażą na łóżko i zrzucają jedzenie dzieciom z góry:evil_lol: [B]prosto w środek stadka[/B]:eviltong:[/QUOTE]
I wtedy dopiero zaczyna się zabawa:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Może Sajdi za mało jedzenia dostaje?

Pzdr.[/QUOTE]
Obecnie dostaje 4 razy dzienni i ładnie wszystko wymiata. Fakt, że jedzonko ma dosmaczane, więc zrobiłam test i zaczęłam jej dawać raz dziennie samo suche, w większości wcina, ale np. dzisiaj wzgardziła suchą michą ;)
[quote name='Buszki']Post wyżej napisałam ;).Śpiewały,dyskutowały i spać w nocy nie dawały :roll:.Ale teraz śpią w nocy jak aniołki i tylko raz budzą się na małą przekąskę (Buszi je budzi,bo ją cycki świerzbią :diabloti:) i pół godzinki zabawy.[/QUOTE]
Tak, tak, teraz zauważyłam, akurat musiałaś go wysłać kiedy ja pisałam odpowiedzi na poprzednie :)
Uspokoiłaś mnie trochę :)
[quote name='Błyskotka']Jeśli nie ma biegunek, ładnie przybierają na wadze to uważam że nie ma większego powodu do zmartwień. Pewnie tak jak pisze Buszki, im starsze będą tym spokojniejsze.[/QUOTE]
Kup nawet nie zdążę zobaczyć, bo Saidi sprząta szybko i bardzo porządnie ;). Ale też sobie właśnie tak pomyślałam, maluchy stale przybierają, [B]podwoiły już swoją wagę [/B]:), więc chyba wszystko jest ok :)
wzieły sie na swoisty sposób dokarmiania maluchów- jak dostana jakies jedzonko czy smaczek w kawałku, przynosza do pokoju, włażą na łóżko i zrzucają jedzenie dzieciom z góry:evil_lol: prosto w środek stadka:eviltong:[/QUOTE]
No to razem z Buszką już mnie całkiem uspokoiłyście. Ale cffffaniury z tych Twoich mamusiek :). Saidi też już zwiewa brzdącom ;)

[quote name='Doris&Grenio']Jakie boskie te baski...małe szkrabki..chciałabym kiedyś zobaczyć takiego malucha zaraz po urodzniu...boskie :D[/QUOTE]
Proszę bardzo, mała rudaska, jeszcze mokra od wód płodowych ;)
[IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/11-10.jpg[/IMG]
[quote name='Izabela124.']Więcej zdjęć maluchów poproszę![/QUOTE]
[quote name='unikatowydiament']Ja także się do prośby przyłączam:)[/QUOTE]
Zaraz będą zdjęcia :)
[quote name='lourdnes']Jamnicze pisz co u młodej mamy i jej dzieci ?:)[/QUOTE]

Dzieciaczki podwoiły już wagę i wszystkie przekroczyły pół kilo :). Nadal największym tłuściochem jest suczka nr 1 tri, ale największym żarłokiem jest samczyk i z najmniejszego przesunął się w ciężarze na 2 miejsce.
Sajducha już od nich zwiewa :evil_lol: i czasami muszę ją zaganiać do kojca, bo dzieci piskają, że są głodne, a ona udaje, że nie słyszy :roll:

Posted

[quote name='lourdnes']Ja też. Jamnicze nas tutaj zaniedbuje z fotkami :eviltong:[/QUOTE]
Oprócz maluszków mam jeszcze pracę ;) no i ten mój weekendowy kurs. uff, dzisiaj były ostatnie zajęcia.

A oto maluszki :)
[IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/16-9.jpg[/IMG]

suńka nr 3
[IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/17-9.jpg[/IMG]

a tu jej pycholek, a nad nią sunia nr 1
[IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/18-7.jpg[/IMG]

jedyneczka się obróciła w drugą stronę
[IMG]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/23-6.jpg[/IMG]