jamnicze Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='Błyskotka']Ale fajne różowe łapeczki :). Łapeczki i noski :) Ale już można dostrzec pierwsze ciemniejsze plamki na noskach ;) [quote name='Asiaczek']A "to" z taka szeroka kryzą, to co? chłopak czy dziewczyna? pzdr. To chłopak, cfffaniura jeden :) Na tych zdjęciach ze strony widać jego drugą stronę i że mu się kryza nie dopina :evil_lol: [quote name='deer_1987']Cudne maluchy :loveu: :loveu: [quote name='agaciaaa']Witaj jamnicze :) Wyczytałam u Asiaczka, że Sajdunia spodziewa się dzieci, więc nie mogłam tu nie zajrzeć. Cudne maluchy, wielkie gratulacje!!!! :loveu: Hej, miło że do nas wpadłaś :) [quote name='Iza.']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/003.jpg Jaka grubaśna była :lol: A maluszki maksymalnie słodkie :loveu: I są moje ulubione rudzielce :loveu: :loveu: Też uwielbiam rudzielce :loveu: A na maluszki to można patrzeć i patrzeć :loveu: [quote name='zielona']słodziaczki haha :loveu: Quote
lourdnes Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Cudne maluszki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: i jakie słodkie kruszyny :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Nacieszyłam oczyska i tu i na stronce :evil_lol: Teraz czekamy aż bedą rosnąć i psocić :loveu::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Ale poprosze więcej fotek tutaj... Pzdr. Quote
jamnicze Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Ale te brzdące są niesamowite ! A ruda cały czas marudzi ;), wszystkie głośno ciamkają , posapują i czasem popiskują ale jej się prawie buzia nie zamyka podczas jedzenia, TZ już ją po głosie rozpoznaje :evil_lol: A Saidi już zaczyna od nich uciekać, bo małe mendy cały czas przy cycach jej chcą siedzieć ;) Co do imion, to raczej będą na "A" i mam już kilka wersji i pomysłów, a nawet 3 zestawy 1 zestaw gwiezdny 2 zestaw elficki a 3. zestaw wymyślił mój Krzyś - coby było po polsku ;) : - ANI BE ANI ME - ANI DUDU - ANI PARY Z GĘBY (to miała być ruda, ale już widać, że imię chybione :diabloti:) - ANI PROŚBĄ ANI GROŹBĄ I jak Wam się podobają? :lol: Quote
jamnicze Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='lourdnes']Cudne maluszki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: i jakie słodkie kruszyny :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Nacieszyłam oczyska i tu i na stronce :evil_lol: Teraz czekamy aż bedą rosnąć i psocić :loveu::evil_lol:[/QUOTE] Rosną, rosną i przybiuerają na wadze aż miło :) Fajnie się im tak przypatrywać, w końcu mogę robić własne obserwacje :) [quote name='Asiaczek']Ale poprosze więcej fotek tutaj... Pzdr.[/QUOTE] będą, będą :) Quote
Asiaczek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Propozycje imion - ciekawe, ciekawe... Ja jednak obawiałabym się, że przy zgłaszaniu na wystawy (bo zakładam, że choć 2-3 będą się pokazywały...) nie będą uwzględniane literki ze znakami diakrytycznymi, czyli "ę", "ń" itp... No, ale to Wasz wybór:) Pzdr. Quote
Błyskotka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Fajne imiona :). Ja bym dodała np. to że urodziła w swoje urodziny. Quote
betka-sp Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 :multi::multi::multi: ale piękne "sznurówki" :multi::multi:.... kurcze....CUDOWNE :oops: duzo mleczka dla mamusi Sajduni i wiele cierpliwości :loveu: A co do imion....to taczej trzeba byc ostrożnym :razz: bo z takiego "ANI PROŚBĄ ANI GROŹBĄ" może wyrosnąć wyjątkowy indywidualista i uparciuch.. :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Buszki Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Cuuuda http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/005-10.jpg Jamnicze,trzeci zestaw imion,to po prostu wypas nad wypasy :). Quote
M&S Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Fajne malce, ale mam niedosyt fotek..... a co do imion, hę.......ja nie chciałabym, zeby mój pies miał takie imię w papierach. Quote
Cienka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Jamnicze a jak sam poród Sajda mocno panikowała? Quote
jamnicze Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Qrczę, ciągle mnie wywala z dogo, wrrrr [quote name='Asiaczek']Propozycje imion - ciekawe, ciekawe... Ja jednak obawiałabym się, że przy zgłaszaniu na wystawy (bo zakładam, że choć 2-3 będą się pokazywały...) nie będą uwzględniane literki ze znakami diakrytycznymi, czyli "ę", "ń" itp... No, ale to Wasz wybór:) Pzdr. Bardzo bym chciała zobaczyć je na wystawach, zwłaszcza pierwszą sunię i pieska ;). Myślę, że z polskimi literami to nie problem, najwyżej za granicą nie wpisywali by ogonków ;) [quote name='deer_1987']Ciekawe te propozycje :diabloti: A ten diabełek, to jak mam rozumieć? Czy Ci się podobają, czy wręcz przeciwnie? [quote name='Błyskotka']Fajne imiona :). Ja bym dodała np. to że urodziła w swoje urodziny. Ale taka informacja w imieniu? Nie za bardzo to widzę. [quote name='betka-sp']:multi::multi::multi: ale piękne "sznurówki" :multi::multi:.... kurcze....CUDOWNE :oops: duzo mleczka dla mamusi Sajduni i wiele cierpliwości :loveu: A co do imion....to taczej trzeba byc ostrożnym :razz: bo z takiego "ANI PROŚBĄ ANI GROŹBĄ" może wyrosnąć wyjątkowy indywidualista i uparciuch.. :eviltong::eviltong::eviltong: No właśnie, to takie typowo baskowe imię :diabloti: [quote name='Buszki']Cuuuda http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/005-10.jpg Jamnicze,trzeci zestaw imion,to po prostu wypas nad wypasy :). Na prawdę korci mnie aby ich użyć ;) [quote name='M&S']Fajne malce, ale mam niedosyt fotek..... a co do imion, hę.......ja nie chciałabym, zeby mój pies miał takie imię w papierach. I tak każdy będzie wołał po swojemu. W pierwszym miocie się starałam aby dobrać ładne, krótkie imiona i co? Na mojego Apisa wołali Robak, a na Aksela As. [quote name='bira']Boskie maluchy :-) A imiona the best :-) Cały czas się zastanawiam, ale najbardziej prawdopodobny jest zestaw gwiazd :) [quote name='Cienka']Jamnicze a jak sam poród Sajda mocno panikowała? No, trochę ;) Najpierw latała po całym mieszkaniu i musiałam pilnować aby jednak zdecydowała się na porodówkę. Przy każdym bólu darła ryja i Krzyś się tylko zastanawiał kiedy sąsiedzi do nas przyjdą, bo to środek nocy był. Na szczęście obyło się bez komplikacji i teraz opiekuje się śliczną 4. Mam nadzieję, że pomimo zapracowania znajdziecie z Tomeckim jakąś wolną chwilkę aby posocjalizować maluszki ;) Quote
Asiaczek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Rozumiem, że zestaw gwiezdny tez na lit. "A"? Czyli...? pzdr. Quote
jamnicze Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 No to przedstawiam moje maluszki :) Wczorajsze ważenie :) sunia 1, najcięższa kluska - a dzisiaj jako pierwsza przekroczyła 300g :loveu: sunia 2 sunia 3, największa krzykaczka. Tu Asiaczku widać jej białe kolanko ;) piesek, był najmniejszy, ale ganeralnie miedzy rudaskami różnice są minimalne I wspólne ciamkanie, szkoda tylko że nie słyszycie tej na pierwszym planie :diabloti: Quote
Asiaczek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='jamnicze'] I tak każdy będzie wołał po swojemu. W pierwszym miocie się starałam aby dobrać ładne, krótkie imiona i co? Na mojego Apisa wołali Robak, a na Aksela As. Cały czas się zastanawiam, ale najbardziej prawdopodobny jest zestaw gwiazd :) [/QUOTE] Ale weź pomyśl, jak te imiona (wersja 3) będa odbierali inni... Ani be ani me - jakieś mało kumate stworzenie Ani dudu - to znaczy czego ani dudu? Czego brakuje...? Ani prośbą ani groźba - znaczy uparte, głupie...? Ani pary z gęby - niby pasuje do basków, ale... Sorki, że tak komentuję Wasze propozycje, ale zupełnie one mnie nie przekonuja... Ciekawa za to jestem wersji gwiezdnej:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Sunia nr 3 - owszem, ma kolanko białe, ale.... Serek ma z drugiej strony! więc w kogo zapatrzyła się Sajdi, co? Pzdr. Quote
jamnicze Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='Asiaczek']Rozumiem, że zestaw gwiezdny tez na lit. "A"? Czyli...? pzdr.[/QUOTE] Tak, też "A", jeszcze nie chcę podawać, bo jest kilka wersji, tzn. niby jedna ale coś przestają mi się podobać, a w zanadrzu jest jeszcze coś tam, ale gdzieś mi wsiąkło. Quote
Asiaczek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Ja juz mam imiona, ale o ile pierwsze jest trafione w 100 %, o tyle drugie - jeszcze na dopracowaniu;) pzdr. Quote
Korenia Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Mnie się imiona bardzo podobają ;) Lubię takie 'inne' ;) Ja osobiście średnio przepadam za angielskimi, ot takie zboczenie, kocham polski język i się nie wstydzę używać go ;) Moim idolem jest Pimpuś sadełko Brzdąc :loveu: Quote
Asiaczek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Ja też jestem fanka języka polskiego, ale.... jest kilka wyjatków, do których m.in. należy wybór psich imion;) Moja psiaki sa duzo pokazywane poza granicami i chciałam zawsze, aby te imiona "coś" znaczyły,mówiły o charakterze psa, o moim nastroju itp... Natomiast staram się unikać nadawania imion np. "Doskonała jak zawsze". Dlaczego? Bo może się okazać, że suczka wcale nie jest taka doskonała i będzie tylko z tego imienia popelina... Pzdr. Quote
ewtos Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Dobry wieczór Przyszłam z galerii Asiaczka .Uzupełniając zaległości napotkałam na nowiny:lol:, GRATULACJE!!!!!!!!! maluchy:loveu: są cudne , niech zdrowo rosną. Quote
jamnicze Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='Asiaczek']Ale weź pomyśl, jak te imiona (wersja 3) będa odbierali inni... Ani be ani me - jakieś mało kumate stworzenie Ani dudu - to znaczy czego ani dudu? Czego brakuje...? Ani prośbą ani groźba - znaczy uparte, głupie...? Ani pary z gęby - niby pasuje do basków, ale... Sorki, że tak komentuję Wasze propozycje, ale zupełnie one mnie nie przekonuja... Ciekawa za to jestem wersji gwiezdnej:) Pzdr. Mi one wszystkie pasują do basków, bo te pozostałe kojarzą mi się z ciszą :) Ale i tak pewnie gwiazdy wygrają. Ja się nie gniewam, sama prosiłam o komentarze i bardzo dziękuję za szczere odpowiedzi :) No dobra, to może jednak ujawnię moje gwiazdeczki, tylko TZ chyba wyrzucił mi kartke gdzie je wypisywałam (były tam opcje zamienne,więcej niż 4 oraz gwiazdozbiory z których pochodzą). Została mi tylko ta z pierwszej selekcji: ADHERA ADHAFERA ALUDRA AVIAR [quote name='Asiaczek']Sunia nr 3 - owszem, ma kolanko białe, ale.... Serek ma z drugiej strony! więc w kogo zapatrzyła się Sajdi, co? Pzdr. Drugie kolanko też ma białe, ale nie całe udko ;) Quote
Asiaczek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Matko, ale gwiazdy.... W zyciu takich nazw nie słyszałam. Człowiek jednak całe zycie sie uczy, hahaha... pzdr. Quote
Recommended Posts