Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Błyskotka']Ale fajne różowe łapeczki :).
Łapeczki i noski :) Ale już można dostrzec pierwsze ciemniejsze plamki na noskach ;)
[quote name='Asiaczek']A "to" z taka szeroka kryzą, to co? chłopak czy dziewczyna?

pzdr.
To chłopak, cfffaniura jeden :) Na tych zdjęciach ze strony widać jego drugą stronę i że mu się kryza nie dopina :evil_lol:
[quote name='deer_1987']Cudne maluchy :loveu:
:loveu:
[quote name='agaciaaa']Witaj jamnicze :) Wyczytałam u Asiaczka, że Sajdunia spodziewa się dzieci, więc nie mogłam tu nie zajrzeć. Cudne maluchy, wielkie gratulacje!!!! :loveu:
Hej, miło że do nas wpadłaś :)
[quote name='Iza.']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/003.jpg
Jaka grubaśna była :lol:

A maluszki maksymalnie słodkie :loveu: I są moje ulubione rudzielce :loveu: :loveu:
Też uwielbiam rudzielce :loveu: A na maluszki to można patrzeć i patrzeć :loveu:
[quote name='zielona']słodziaczki haha
:loveu:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Cudne maluszki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: i jakie słodkie kruszyny :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Nacieszyłam oczyska i tu i na stronce :evil_lol: Teraz czekamy aż bedą rosnąć i psocić :loveu::evil_lol:

Posted

Ale te brzdące są niesamowite !
A ruda cały czas marudzi ;), wszystkie głośno ciamkają , posapują i czasem popiskują ale jej się prawie buzia nie zamyka podczas jedzenia, TZ już ją po głosie rozpoznaje :evil_lol:
A Saidi już zaczyna od nich uciekać, bo małe mendy cały czas przy cycach jej chcą siedzieć ;)

Co do imion, to raczej będą na "A" i mam już kilka wersji i pomysłów, a nawet 3 zestawy
1 zestaw gwiezdny
2 zestaw elficki
a 3. zestaw wymyślił mój Krzyś - coby było po polsku ;) :
- ANI BE ANI ME
- ANI DUDU
- ANI PARY Z GĘBY (to miała być ruda, ale już widać, że imię chybione :diabloti:)
- ANI PROŚBĄ ANI GROŹBĄ

I jak Wam się podobają? :lol:

Posted

[quote name='lourdnes']Cudne maluszki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: i jakie słodkie kruszyny :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Nacieszyłam oczyska i tu i na stronce :evil_lol: Teraz czekamy aż bedą rosnąć i psocić :loveu::evil_lol:[/QUOTE]
Rosną, rosną i przybiuerają na wadze aż miło :)
Fajnie się im tak przypatrywać, w końcu mogę robić własne obserwacje :)
[quote name='Asiaczek']Ale poprosze więcej fotek tutaj...

Pzdr.[/QUOTE]
będą, będą :)

Posted

Propozycje imion - ciekawe, ciekawe...
Ja jednak obawiałabym się, że przy zgłaszaniu na wystawy (bo zakładam, że choć 2-3 będą się pokazywały...) nie będą uwzględniane literki ze znakami diakrytycznymi, czyli "ę", "ń" itp... No, ale to Wasz wybór:)

Pzdr.

Posted

:multi::multi::multi: ale piękne "sznurówki" :multi::multi:.... kurcze....CUDOWNE :oops: duzo mleczka dla mamusi Sajduni i wiele cierpliwości :loveu:

A co do imion....to taczej trzeba byc ostrożnym :razz: bo z takiego "ANI PROŚBĄ ANI GROŹBĄ" może wyrosnąć wyjątkowy indywidualista i uparciuch.. :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

Qrczę, ciągle mnie wywala z dogo, wrrrr

[quote name='Asiaczek']Propozycje imion - ciekawe, ciekawe...
Ja jednak obawiałabym się, że przy zgłaszaniu na wystawy (bo zakładam, że choć 2-3 będą się pokazywały...) nie będą uwzględniane literki ze znakami diakrytycznymi, czyli "ę", "ń" itp... No, ale to Wasz wybór:)

Pzdr.
Bardzo bym chciała zobaczyć je na wystawach, zwłaszcza pierwszą sunię i pieska ;). Myślę, że z polskimi literami to nie problem, najwyżej za granicą nie wpisywali by ogonków ;)
[quote name='deer_1987']Ciekawe te propozycje :diabloti:
A ten diabełek, to jak mam rozumieć? Czy Ci się podobają, czy wręcz przeciwnie?
[quote name='Błyskotka']Fajne imiona :).
Ja bym dodała np. to że urodziła w swoje urodziny.
Ale taka informacja w imieniu? Nie za bardzo to widzę.
[quote name='betka-sp']:multi::multi::multi: ale piękne "sznurówki" :multi::multi:.... kurcze....CUDOWNE :oops: duzo mleczka dla mamusi Sajduni i wiele cierpliwości :loveu:

A co do imion....to taczej trzeba byc ostrożnym :razz: bo z takiego "ANI PROŚBĄ ANI GROŹBĄ" może wyrosnąć wyjątkowy indywidualista i uparciuch.. :eviltong::eviltong::eviltong:
No właśnie, to takie typowo baskowe imię :diabloti:
[quote name='Buszki']Cuuuda
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/Saidi/005-10.jpg

Jamnicze,trzeci zestaw imion,to po prostu wypas nad wypasy :).
Na prawdę korci mnie aby ich użyć ;)
[quote name='M&S']Fajne malce, ale mam niedosyt fotek.....

a co do imion, hę.......ja nie chciałabym, zeby mój pies miał takie imię w papierach.
I tak każdy będzie wołał po swojemu. W pierwszym miocie się starałam aby dobrać ładne, krótkie imiona i co? Na mojego Apisa wołali Robak, a na Aksela As.
[quote name='bira']Boskie maluchy :-) A imiona the best :-)
Cały czas się zastanawiam, ale najbardziej prawdopodobny jest zestaw gwiazd :)
[quote name='Cienka']Jamnicze a jak sam poród Sajda mocno panikowała?
No, trochę ;) Najpierw latała po całym mieszkaniu i musiałam pilnować aby jednak zdecydowała się na porodówkę. Przy każdym bólu darła ryja i Krzyś się tylko zastanawiał kiedy sąsiedzi do nas przyjdą, bo to środek nocy był. Na szczęście obyło się bez komplikacji i teraz opiekuje się śliczną 4. Mam nadzieję, że pomimo zapracowania znajdziecie z Tomeckim jakąś wolną chwilkę aby posocjalizować maluszki ;)

Posted

No to przedstawiam moje maluszki :) Wczorajsze ważenie :)

sunia 1, najcięższa kluska - a dzisiaj jako pierwsza przekroczyła 300g :loveu:

sunia 2

sunia 3, największa krzykaczka. Tu Asiaczku widać jej białe kolanko ;)

piesek, był najmniejszy, ale ganeralnie miedzy rudaskami różnice są minimalne

I wspólne ciamkanie, szkoda tylko że nie słyszycie tej na pierwszym planie :diabloti:

Posted

[quote name='jamnicze']
I tak każdy będzie wołał po swojemu. W pierwszym miocie się starałam aby dobrać ładne, krótkie imiona i co? Na mojego Apisa wołali Robak, a na Aksela As.
Cały czas się zastanawiam, ale najbardziej prawdopodobny jest zestaw gwiazd :)
[/QUOTE]
Ale weź pomyśl, jak te imiona (wersja 3) będa odbierali inni...
Ani be ani me - jakieś mało kumate stworzenie
Ani dudu - to znaczy czego ani dudu? Czego brakuje...?
Ani prośbą ani groźba - znaczy uparte, głupie...?
Ani pary z gęby - niby pasuje do basków, ale...

Sorki, że tak komentuję Wasze propozycje, ale zupełnie one mnie nie przekonuja...
Ciekawa za to jestem wersji gwiezdnej:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Rozumiem, że zestaw gwiezdny tez na lit. "A"?
Czyli...?

pzdr.[/QUOTE]
Tak, też "A", jeszcze nie chcę podawać, bo jest kilka wersji, tzn. niby jedna ale coś przestają mi się podobać, a w zanadrzu jest jeszcze coś tam, ale gdzieś mi wsiąkło.

Posted

Mnie się imiona bardzo podobają ;) Lubię takie 'inne' ;) Ja osobiście średnio przepadam za angielskimi, ot takie zboczenie, kocham polski język i się nie wstydzę używać go ;) Moim idolem jest Pimpuś sadełko Brzdąc :loveu:

Posted

Ja też jestem fanka języka polskiego, ale.... jest kilka wyjatków, do których m.in. należy wybór psich imion;)
Moja psiaki sa duzo pokazywane poza granicami i chciałam zawsze, aby te imiona "coś" znaczyły,mówiły o charakterze psa, o moim nastroju itp...
Natomiast staram się unikać nadawania imion np. "Doskonała jak zawsze". Dlaczego? Bo może się okazać, że suczka wcale nie jest taka doskonała i będzie tylko z tego imienia popelina...

Pzdr.

Posted

Dobry wieczór
Przyszłam z galerii Asiaczka .Uzupełniając zaległości napotkałam na nowiny:lol:, GRATULACJE!!!!!!!!! maluchy:loveu: są cudne , niech zdrowo rosną.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ale weź pomyśl, jak te imiona (wersja 3) będa odbierali inni...
Ani be ani me - jakieś mało kumate stworzenie
Ani dudu - to znaczy czego ani dudu? Czego brakuje...?
Ani prośbą ani groźba - znaczy uparte, głupie...?
Ani pary z gęby - niby pasuje do basków, ale...

Sorki, że tak komentuję Wasze propozycje, ale zupełnie one mnie nie przekonuja...
Ciekawa za to jestem wersji gwiezdnej:)

Pzdr.
Mi one wszystkie pasują do basków, bo te pozostałe kojarzą mi się z ciszą :) Ale i tak pewnie gwiazdy wygrają.
Ja się nie gniewam, sama prosiłam o komentarze i bardzo dziękuję za szczere odpowiedzi :)

No dobra, to może jednak ujawnię moje gwiazdeczki, tylko TZ chyba wyrzucił mi kartke gdzie je wypisywałam (były tam opcje zamienne,więcej niż 4 oraz gwiazdozbiory z których pochodzą). Została mi tylko ta z pierwszej selekcji:
ADHERA
ADHAFERA
ALUDRA
AVIAR

[quote name='Asiaczek']Sunia nr 3 - owszem, ma kolanko białe, ale.... Serek ma z drugiej strony! więc w kogo zapatrzyła się Sajdi, co?

Pzdr.
Drugie kolanko też ma białe, ale nie całe udko ;)