taxelina Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Asiaczek napisał(a):Szkoda trochę tych jamniczowych widoczków.... Pzdr. jeszcze mozna troche pobawic z kolorami jak sie ma orginal nawet jak to jpg Quote
jamnicze Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Cieszę się, że widoczki się podobają :) A kolorki, to fakt, nieco mdłe, ale to właśnie sprawa: po 1 - słońca, rano strasznie rozmydla, po 2, - różnicy natężenia światła, w oddali słońce, a my w cieniu. Jak łapię ostrość blisko (ciemny obiekt), to te w oddali są prześwietlone, czasem prawie wcale ich nie widać. A zdjęcia są wstawiana bez żadnej obróbki ;) lourdnes jak masz ochotę coś wydobyć z tych fot, to proszę bardzo :) Zresztą żadne zdjęcia nie oddadzą tego piękna i kolorów natury :loveu: Quote
jamnicze Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Metheora napisał(a):Piękne górki :P a kiedy do Wisły baski zjadą na spacer ??? u nas też górki piękne -proponuję za rok baskowo-manchesterkowy piknik... Wisła powiadasz? Kto wie ;). A tam u Was można z psem po górach pochodzić, nie ma tam Parku? Bo w większości nie można i dla tego na górskie eskapady nie zabieramy Sajduchy, choć strasznie mi jej wtedy brakuje. Quote
taxelina Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Jamnicze mi sie podoba tak jak jest, bo ja wiem dokladnie o czym mowisz w tych 2 punktach :) Quote
taxelina Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 z orginalu - a nie zmiejszonego - na pewno by sie dalo cos wiecej zrobic jakby sie chcialo, tutaj troche przyciemnilam tlo A tu troche zabaw z kontrastem. Ale ciezko tak sie bawic na takim malym zdjeciu co nie jest prosto z aparatu Quote
jamnicze Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 O, fajnie, od razu nieco żywsze czerwienie wyszły :) Quote
taxelina Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 jamnicze napisał(a):O, fajnie, od razu nieco żywsze czerwienie wyszły :) Jak chcesz to wyslij mi na dirdib@hotmail.com jakies orginalne w duzym formacie, zobaczymy co sie dfa z takiego zrobic :) Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 jamnicze napisał(a):Cieszę się, że widoczki się podobają :) A kolorki, to fakt, nieco mdłe, ale to właśnie sprawa: po 1 - słońca, rano strasznie rozmydla, po 2, - różnicy natężenia światła, w oddali słońce, a my w cieniu. Jak łapię ostrość blisko (ciemny obiekt), to te w oddali są prześwietlone, czasem prawie wcale ich nie widać. A zdjęcia są wstawiana bez żadnej obróbki ;) lourdnes jak masz ochotę coś wydobyć z tych fot, to proszę bardzo :) Zresztą żadne zdjęcia nie oddadzą tego piękna i kolorów natury :loveu: Już mnie deer_1987 ubiegła :evil_lol: Ale myślę ,ze ja bym tego nie zrobiła lepiej :)Bardzo ładnie to wyszło z kolorkami :loveu: Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Zmieniłam tą fotkę delikatnie wyostrzając i dodając kontrastu oraz nasycenia koloru a tutaj zmieniłam balans kolorów i wyszło tak.W sumie sama nie wiem czy lepiej czy gorzej :evil_lol: Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 To zdjęcie zrobiłam podobnie ale odjełam kontrast, reszta tak samo a tu ze zmianą kąta padania swiatła i balansu kolorów Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 i trzecia fotka:) delikatnie wyostrzona , dodany kontrast ale przyciemnione swiatło , dodane nasycenie, jaskrawość, tony i balans kolorów i to samo razy dwa :) Quote
taxelina Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 M&S napisał(a):O kurcz, ile kombinacji...... No duzo mozliwosci ale jeszcze wiecej byloby gdyby sie mialo orginalna fotke Quote
lourdnes Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 M&S napisał(a):O kurcz, ile kombinacji...... Zabawy może być dużo kwestia tylko wyobrazni i umiejetności.Ja nawet jeszcze nie jestem na początku tej drogi :diabloti: deer_1987 napisał(a):No duzo mozliwosci ale jeszcze wiecej byloby gdyby sie mialo orginalna fotke To fakt .Zmniejszone zdjęcia ciężko obrobić .Utrata pikseli itp Ty masz wieksze doswiadczenie :evil_lol: Ja na chwilę obecna nakupiłam sobie książek i cos tam powoli działam. I bardzo to lubię :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 A ja bym poprosiła o jakies fotki Grubej Sajduni:) Pzdr. Quote
M&S Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Asiaczek napisał(a):A ja bym poprosiła o jakies fotki Grubej Sajduni:) Pzdr. Jestem za!!!! A kiedy maluch powinny przyjść na świat? Quote
Błyskotka Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Ja również :). Po mojej to prawie nic nie widać ale nie jest przewidywany duży miot. No ale i czasu ma nawet jeszcze dosyć trochę. Quote
bety Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Super fotki z gór. :) Głaski dla przyszłej mamuśki. :) Pzdr Quote
Asiaczek Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 jamnicze, co u Was? Odezwij się:) pzdr. Quote
Oscar Patric Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 witamy i serdecznie pozdrawiamy:) Quote
Recommended Posts