Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie kto sędziował nie wiem, bo nie mam katalogu. Ja tylko słyszałam komentarz jak pani prowadząca zapowiadała manchester teriera (faktycznie są nieco podobne ale grzbiety i głowy mają nieco inne i jeśli sędzia je ocenia to powinien się kapnąć, a już na pewno nie powinien takiego ustawić na pudle :)) na co oburzyła się właścicielka, że to pinczer średni, a nie manchester i prowadząca zaczęła przepraszać za pomyłkę, a sędzia nadal nic :evil_lol:. Ja się od razu zdziwiłam, jaki pinczer w 3 grupie? :crazyeye: ale stałam już pod wejściem na ring, bo wchodziły jamniki, a przecież zaraz po nich my.
Usłyszałam jeszcze tylko później komentarze, że ktoś to zakwestionował i zgłosił organizatorom, ale pancia nogrody wzięła i się zmyła :eviltong:

Posted

jak w ogóle to możliwe, że dał pinczera w 3 grupie :o ciekawe w takim razie jak on ocenia psy w rasie

[quote name='jamnicze']
Moim zdaniem najważniejsze jest w tym wszystkim dobrze się bawić. Wygrywanie jest przyjemne, ale nie może być celem samym w sobie, bardzo mi żal ludzi którzy nie potrafią przegrywać, a niestety często się takich widuje na wystawach.
[/QUOTE]

mądre słowa :happy1:

Posted

Faktycznie zgadzam sie,szkoda ludzi,którzy jeżdza tylko dla tytułów,ale patrząc z drugiej strony, to jak jest piękny pies z kórym ktoś nagminnie przegrywa to potem budzi się zazdrość i chęć zdobycia tych tytułów.

Posted

Ja tam uwielbiam wystawy dla tej adrenaliny :diabloti: i miłego towarzystwa.Jeśli jest miłe,bo jak się trafią tacy maniacy co przegrywać nie umieją,to robi się mało sympatycznie :angryy:.

Posted

[quote name='zielona']PHI o mnie mówisz????
Bubuś to osika ..............hahaha[/QUOTE]

Czy to było do mnie? Bo tak jakby,zaraz pod moim postem.A my się jeszcze nie spotkałyśmy na wystawie,wiec nie wiemy jaki jesteśmy dla siebie towarzystwem :eviltong:.

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']jak w ogóle to możliwe, że dał pinczera w 3 grupie :o ciekawe w takim razie jak on ocenia psy w rasie
mądre słowa :happy1:
Od razu organizatorzy i sędzia powinni zareagować i zdyskwalifikować psa, a oni mu nagrody wręczyli :diabloti:
dzięki :)
[quote name='deer_1987']Ja nie wiem jak mozna sie tak pomylic...
Prawda? Sędzia kalosz!
[quote name='Maalwi']Faktycznie zgadzam sie,szkoda ludzi,którzy jeżdza tylko dla tytułów,ale patrząc z drugiej strony, to jak jest piękny pies z kórym ktoś nagminnie przegrywa to potem budzi się zazdrość i chęć zdobycia tych tytułów.

[quote name='Buszki']Ja tam uwielbiam wystawy dla tej adrenaliny :diabloti: i miłego towarzystwa.Jeśli jest miłe,bo jak się trafią tacy maniacy co przegrywać nie umieją,to robi się mało sympatycznie :angryy:.
Dokładnie!!! :)
[quote name='Izabela124.']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/11-112.jpg jak ładnie oboje pozują :)
A widziałaś ile sie trzeba było namęczyć i naprosić aby tak ładnie koło siebie usiedli? :evil_lol:
[quote name='Maalwi']Też macie obróżke Mc Leather? ;)
Chodzi o tą pomarańczową? To mam 2, jeszcze czerwoną i do pomarańczowej smyczkę :). Bardzo lubię te obroże

Posted

i wogóle na MT taki ciężkiej budowy więc nie wydaje się ;p
jamnicze,tak chodzi o tą pomarańczową. Ja mam taką niebieską,ale niestety się luzuje od ciągniecia Bibi i na koniec spaceru moze już z niej na luzie wyjąc głowe wiec wole nie ryzykować :(

Posted

Dzięki za kciukasy, bardzo się przydały :multi:

Sajdunia zdobyła złoto, CWC, Najlepszą Sukę w Rasie i CACIB :loveu:
oraz Asiaczki wywalczy Najlepszą Grupę Hodowlaną :multi::multi::multi:

Zdjęć jest bardzo dużo ;)

Posted

jamnicze - jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i Sajdi! Sajdi dołozyla do swoich osiągnięć wniosek CWC i następny CACIB:) No i pięknie zaprezentowała się w konkurencji grupa hodowlana. Dzię-ku-ję!!!

Pzdr.