taxelina Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Robie na patelni ale jedne sa surowe a inne przypalone.. piekarnik mamy stary i ciagnie za duzo pradu :D Quote
Asiaczek Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 U mnie w domu Mama robiła zawsze w takim garnku. to byl jeden garnek specjalnie przeznaczony na frytki. Do tego nie bylo żadnego sitka, tylko łyzką cedzakową wyjmowałyśmy te frytki. Wiadomo, były tłustsze niż te np. z piekarnika (beztłuszczowe!), ale za to jak smakowały...... Malinka:) A ja u siebie mam frytownicę i tez ją sobie chwalę. Bo i wymyc można bez problemów, nie ma zapachu smażonego oleju. Chociaz z tym zapachem, to tak nie do końca, bo jak otwieram frytownicę, aby sprawdzić, co z frytkami (nie mam podglądu), to jednak ten zapach trochę wędruje po kuchni i przedpokoju. Do pokojów nie trafia, takie mam śmieszne cugi w domu;) Na patelni nigdy nie robiłam, a te z piekarnika, to mi nie za bardzo smakują. Lubię takie, gdzie jest troszkę tłuszczu;) pzdr. Quote
taxelina Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ja tak od dawna myslalam nad to frytkownica ale nie zdecydowalam sie jeszcze :razz: wpadnie troche extra kasy :) Quote
Asiaczek Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ja, jak wpadnie trochę kasy (ciekawe, kiedy to będzie), to planuję kupno mopa parowego...;) Pzdr. Quote
jamnicze Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Maalwi napisał(a):Pewnie jeszcze będzie okazja się poznać ;) hihihi skąd ja to znam :) mam nadizeję,że się uda! Zapewne :) No skąd, skąd? :cool3: Asiaczek napisał(a):Sól, ketchup i frytki. A może w odwrotnej kolejności...? Ale u mnie frytki to z frytownicy, nie z piekarnika... Trochę tłuszczu musi być! A ja dzisiaj juz zaplanowałam obiad frytkowy;) Pogoda taka bardziej do d...y, zimno, ciemno, leje, to trzeba się jakoś pocieszyć;) pzdr. Kolejność dowolna ;) ale żeby wszystko znalazło się na talerzu :) Buszki napisał(a):Ależ ja Ci zazdraszczam :placz:. Ale chyba nie chorowania? deer_1987 napisał(a):Ja wlasnie myslalam o frytkownicy ale czy to ma sens? podpowiedzcie To zależy ile chcesz z niej korzystać. Jak masz sporą kuchnię i gdzie ją postawić, na dodatek często smażycie, to warto. Pamiętaj, że frytkownica zżera sporo oleju, jedzenie w niej przygotowane jest smaczne ale niezbyt zdrowe. Dlatego my w końcu zrezygnowaliśmy, bo aby coś zrobić 1-2 w miesiącu, to za duży klamot i olej nie powinien za długo stać, więc trochę szkoda kilka litrów na 1-2 obiadki. deer_1987 napisał(a):Robie na patelni ale jedne sa surowe a inne przypalone.. piekarnik mamy stary i ciagnie za duzo pradu :D Frytkownica też ciągnie dużo prądu. Asiaczek napisał(a):Ja, jak wpadnie trochę kasy (ciekawe, kiedy to będzie), to planuję kupno mopa parowego...;) Pzdr. Ja już od dłuższego czasu o takim myślę, ale zawsze jest coś innego do kupienia ... Quote
Asiaczek Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ja o usmazeniu frytek, gdy olej wystygnie 0 zlewam go do butelki i wstawiam do lodówki lub po prostu stawiam w ciemnym miejscu. Wtedy wystarcza na dłużej;) pzdr. Quote
jamnicze Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 My zostawialiśmy w frytkownicy i po prostu kilka razy był używany, ale wtedy częściej się z niej korzystało. Quote
jamnicze Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 A teraz HISTORIA PEWNEJ ZNAJOMOŚCI : Ależ jestem piękny A ta czarnula co tu robi? Nie będę z takim pokurczem pozował Ja ci dam pokurcza, zarozumialec Phi Phi Mała, no nie dąsaj się, to były takie żarty Quote
jamnicze Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Ja ci dam żarty ... więcej nie będziesz mnie obrażał albo ugryzę cie w nos Przyrzekam, nie będę Ok Całkiem sympatyczna jesteś jak się nie złościsz A buzi dostanę? Quote
Maalwi Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Jaki fajny śpioszek :) hahaha Historia rewelacyjna, rozwaliła mnie :D A u mnie w domu frytki robione są w piekarniku,ale mi nie smakują suche, za to w garnku pychota! Ano stąd,ze Bibi też pilnuje tyłów, nawet atakuje ;) Quote
Buszki Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 deer_1987 napisał(a):Ja wlasnie myslalam o frytkownicy ale czy to ma sens? podpowiedzcie Ja mam specjalny głęboki garnek,tylko do frytek.Nigdy się nie przypalają,ale trzeba czasami zamieszać. Jamnicze,ale fajna historyjka.Normalnie jak byś podsłuchiwała o czym rozmawiają :evil_lol:. Quote
Asiaczek Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 "Historia..." super! I na koniec happy end:) Tak, jak lubie! pzdr. Quote
taxelina Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ale historia! No wlasnie miejsca u nas duzo nie ma a smazyloby sie raz na miesiac :D Quote
Asiaczek Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Jak ja lubię takie złożenie uszków u samczyków:) Od razu wiadomo, że dziewucha wpadła Serkowi w oko! http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/12-103.jpg pzdr. Quote
lourdnes Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Hihi zabawna historyjka.A jaki on wielki a ona malutka :cool3: Quote
jamnicze Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 No i już jesteśmy :). Trochę przez tą moją chorobę skrócił się nam pobyt u rodzinki, ale zawsze to kilka dni oderwania się od codziennych trosk :). Pogoda była w kratkę i do lasu nie udało nam się wybrać, ale jak tylko nie padało Sajduchna przesiadywała na podwórku. Wizytę zakończyliśmy wczorajszą wystawą w Chojnicach, gdzie Saidi zdobyła rasę ;) Na finałach niestety już byłyśmy nie zauważone, na podium stanęły same puchatki: CHOW-CHOW, pomek, akita amer. i samojed. Zresztą finały odbywały się w deszczu. Lubie tą kameralną wystawę, ale tym razem mam 2 uwagi do organizatorów: niestety wpuszczali samochody na boisko, a te w deszczu rozjeździły murawę na błoto!. Nie było ringu przygotowawczego co przedłużało niepotrzebnie finały. Zresztą były dwie wpadki z rasami. Do grupy 1 weszła kobieta z azjatem, ale sędzia zaraz to wyłapał i wyprosił ją z ringu ;). Do grupy 3 wszedł pinczer średni i ... stanął na podium :cool3:. [quote name='Maalwi']Jaki fajny śpioszek :) hahaha Historia rewelacyjna, rozwaliła mnie :D A u mnie w domu frytki robione są w piekarniku,ale mi nie smakują suche, za to w garnku pychota! Ano stąd,ze Bibi też pilnuje tyłów, nawet atakuje ;) Bo Sajdi w domu zrobiła się prawdziwym leniuszkiem - przytulakiem. Ja się już przyzwyczaiłam do piekarnikowych, ale wolę z frytkownicy. [quote name='Buszki']Ja mam specjalny głęboki garnek,tylko do frytek.Nigdy się nie przypalają,ale trzeba czasami zamieszać. Jamnicze,ale fajna historyjka.Normalnie jak byś podsłuchiwała o czym rozmawiają :evil_lol:. Bo podsłuchiwałam ;) [quote name='Asiaczek']"Historia..." super! I na koniec happy end:) Tak, jak lubie! pzdr. Też lubię happy endy, no ale czy to będzie prawdziwa love story, to się okaże zimą ;) [quote name='deer_1987']Ale historia! No wlasnie miejsca u nas duzo nie ma a smazyloby sie raz na miesiac :D To ja bym raczej nie kupowała. [quote name='zielona']No toż już mówiłam,że piękna i bestia.... A może piękny i bestia? :cool3: [quote name='Asiaczek']Jak ja lubię takie złożenie uszków u samczyków:) Od razu wiadomo, że dziewucha wpadła Serkowi w oko! http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/12-103.jpg pzdr. No tak, Ty już umiesz odczytywać takie sygnały [quote name='lourdnes']Hihi zabawna historyjka.A jaki on wielki a ona malutka :cool3: Oboje mają wyraźnie zarysowane cechy płci i nikt sie nie pomyli widząc je razem :) Quote
Maalwi Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Aa to dobrze,że te cechy płci maja zarysowane , Bo na Bibi mówia,ze i męski wyraz i wzrostem przewyższa nie jednego chłopaka... załuję bardzo tej wystawki chojnicowej... A baski to bardoz zadka rasa,prawda,bo Albo Sajdi jest taka piękna ,zę ciagle zdobywa tytuły, albo nie ma konkurencji (stawiam na to 1 ;)) Ja jakbym chciała brać baska to tylko z Asiaczków :) Quote
Asiaczek Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 jamnicze, mam dla Ciebie 2 op. Chrupaków:) Pamiętaj, abym Ci je dała... pzdr. Quote
jamnicze Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 [quote name='Maalwi']Aa to dobrze,że te cechy płci maja zarysowane , Bo na Bibi mówia,ze i męski wyraz i wzrostem przewyższa nie jednego chłopaka... załuję bardzo tej wystawki chojnicowej... A baski to bardoz zadka rasa,prawda,bo Albo Sajdi jest taka piękna ,zę ciagle zdobywa tytuły, albo nie ma konkurencji (stawiam na to 1 ;)) Ja jakbym chciała brać baska to tylko z Asiaczków :) No wiesz, różnie bywa ;) Ja powiem tak: byłyśmy w tym roku na 10 wystawach, tylko 3 razy Saidi nie miała konkurencji (w tym w Chojnicach, gdzie zgłoszony był jeszcze jeden pies ale nie dojechał) i na tych wystawach 6 razy zdobyła zwycięstwo rasy i 3 razy zwycięstwo grupy ;) Ale faktycznie przy mniej licznych rasach zawsze nieco łatwiej się wygrywa, a mając w miarę ładnego psa nie tak trudno zrobić championat. Z drugiej strony są też różni sędziowie, niektórzy mają różne typy rasy w głowie, niektórzy niespecjalnie znają dany wzorzec, a jeszcze inni oceniają po drugim końcu smyczy i nawet jeśli masz pięknego psa, to i tak przegrasz. Moim zdaniem najważniejsze jest w tym wszystkim dobrze się bawić. Wygrywanie jest przyjemne, ale nie może być celem samym w sobie, bardzo mi żal ludzi którzy nie potrafią przegrywać, a niestety często się takich widuje na wystawach. [quote name='Błyskotka']Gratulacje :) Dzięki :) [quote name='Asiaczek']jamnicze, mam dla Ciebie 2 op. Chrupaków:) Pamiętaj, abym Ci je dała... pzdr. O, jak fajnie,że pamiętałaś :) Quote
Asiaczek Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 jamnicze, strój na Grupę: ciemne/czarne spodnie/spódnica, biała bluzka:) Pasi? pzdr. Quote
jamnicze Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 ok. Dostałam już potwierdzenie i nawet mam wpisaną grupę hodowlaną :) Quote
jamnicze Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Słuchajcie, a ja bym jeszcze chciała nawiązać do tego zdarzenia o którym pisałam na wystawie. Moim zdaniem to skandal, że sędzia nie kapnął się, że pies jest z innej grupy. W sumie niby kryterium wyboru na grupie powinno być najlepsze odzwierciedlenie rasy, a to... zonk, na podium stanął pies nie należący do danej grupy, i jak to świadczy o sędzim i ogólnie o ocenianiu? Jak już pisałam, grupa to loteria, ale żeby aż taka:crazyeye: Quote
Recommended Posts