Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']Co konkurencja i chęć wygrania może zrobić z ludzi :roll: szkoda, że jest na prawdę niewiele ludzi którzy robią coś z pasją, nie dla nagrody, wygranej, sławy, tylko dlatego, że robią coś co daje im satysfakcję i radość
NO NIESTETY :(
[quote name='deer_1987']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/26-45.jpg
ale dostojnie wyglada :)
Bardzo mi się podobają saluki :)
[quote name='Buszki']Może nie tyle zdrowia,co cierpliwości :evil_lol:.

Sajdi zamurowało :lol:
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/25-56.jpg
Ale nie uciekła ;)
[quote name='bety']Gratulacje.

Dzięki za amerykany, a możesz wrzucić mi na PW stawkę.

Pzdr
A już miałam nadzieję, że będziesz miała i nie będę musiała tego przepisywać ;)
Wstawię u Ciebie na wątku
[quote name='Asiaczek']Szkoda, że mnie tam nie było, bo bym podeszła do stolika sędziowskiego i poprosiła, aby ktoś! to posprzątał. Ciekawe, co sędzia na to...? Może nic by nie zrobił, a może coś by zrobił...?

Cudne:)
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/29-37.jpg

Pzdr.
Tak sobie rodzinka spała na środku przejścia a ludziki pytlowali im nad głowami :)

Posted

Asiaczek
Buszki
deer

Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków :). Udało się zdobyć CACa :)

Asiaczek
deer

Czarna_Owieczka
gosiaja
Korenia
Buszki
:B-fly:

Jeśli chodzi o samą wystawę, ta taka kameralna psia imprezka w urokliwym miejscu :p. Było tylko 5 ringów, ok. 400psów. Dokładnie nie powiem, bo nie mam katalogu, na Litwie katalogi są dodatkowo płatne (3 EUR - piechotą nie chodzi, wolę za to kupić Saidi smakołyki ;)). My jak zwykle z noclegiem, postój mieliśmy w Szypliszkach niedaleko granicy. Stamtąd to jeszcze 200kmwięc pobudka o 5 rano i w drogę. Rano było tam zimno, na szczęście nie padało, tzn. zaczęło padać jak ruszyliśmy w drogę powrotną :evil_lol:. Nie zostawaliśmy już na finałach, bo chcieliśmy wrócić bez dodatkowego noclegu, i nawet udało nam się dotrzeć do domu ok.23 ;).
Sędzia oceniał szybko, ale przy tym dokładnie macał psa. Sporą uwagę zwracał na ruch, każdy musiał zrobić co najmniej 2 kółka. Rasę wygrała bardzo ładna ruda suczka :p

Posted

Maalwi napisał(a):
Gratulujemy! super, oby było więcej tak zaangażowanych wystawców którzy jezdża za granice !

No właśnie Jamnicze okrutnie się "rozjeździła", jeszcze jej w nawyk wejdzie i zacznie zdobywać drugą półkulę haha.Wcale bym się nie ździwiła.

Posted

Kochani, wpadłam na króciutko, właśnie wymknęłam się z łóżka na czas wietrzenia pokoju. Niestety zmogła mnie angina :( Leżę i pocę się jak szczur, i steram się nie łykać śliny, bo ból okropny ....

[quote name='Asiaczek']Ja mam katalog, więc wstawię stawkę w dziale wystawowym:)
Ale poprosze o ewent. uwagi co do ocen, bo nie wszystkie oceny mam...

pzdr.
Niestety też mogłabym podać tylko te oceny. Żałuję, że nie wypisuje się ocen przy ringach tak jak w Austrii. Wtedy wszystko jest jasne i czytelne. W Ukmerge nawet tablica ze spisem ras i kolejnością wchodzenia była w środku ringu przy stoliku sędziego :evil_lol:. Dopiero po jakiejś godzinie sekretarz ringu wyniosła ją i postawiła przy wejściu na ring ;)
[quote name='deer_1987']A beda jakies foty?
Będą ale dopiero jak się wykuruję, bo nie dają mi wstawać z łóżka :shake:
[quote name='Błyskotka']Gratulacje :)
Dzięki
[quote name='Maalwi']Gratulujemy! super, oby było więcej tak zaangażowanych wystawców którzy jezdża za granice !
Dzięki :). Myślę, że zaangażowanych osób znalazłoby się więcej ale spełnić trzeba aż 3 warunki:

1. kasa (i to jest największa przeszkoda, gdyby nie jej brak z chęcią pojeździłabym więcej :razz:)
  2. czas (ale dala chcącego można trochę pokombinować)
  3. no i trzeba mieć psa z którym można trochę pojeździć :cool3:

[quote name='zielona']No właśnie Jamnicze okrutnie się "rozjeździła", jeszcze jej w nawyk wejdzie i zacznie zdobywać drugą półkulę haha.Wcale bym się nie ździwiła.
Jak wygram w totolotka albo znajdę takiego sponsora, to czemu nie? :diabloti:
[quote name='Buszki']To gdzie teraz się wybieracie z Sajdi? Tak z czystej babskiej ciekawości :evil_lol:.
Do Chojnic i do Sopot :evil_lol:Niestety fundusze na letnie wyjazdy są wyczerpane :shake:
Zresztą co będzie z wyjazdem do Chojnic też nie wiadomo przez to moje choróbsko :placz: Ostatecznie spróbowałabym wypchnąć tam TZ, bo ma tam rodzinę ale on i tak nie wystawi Sajdekla :shake:

Posted

jamnicze napisał(a):

Do Chojnic i do Sopot :evil_lol:Niestety fundusze na letnie wyjazdy są wyczerpane :shake:
Zresztą co będzie z wyjazdem do Chojnic też nie wiadomo przez to moje choróbsko :placz: Ostatecznie spróbowałabym wypchnąć tam TZ, bo ma tam rodzinę ale on i tak nie wystawi Sajdekla :shake:

A może jedzie ktoś ze znanych handlerów?
Zuzia
Florka
Agasia
Dopytaj na wątku tej wystawy;)

pzdr.

Posted

Oj,współczuję :-(.W anginach to jestem specjalistką,od zawsze każda infekcja kończy się u mnie większą lub mniejszą anginą.Może to głupio zabrzmi,bo nie możesz łykać,ale ja zawsze w takiej sytuacji wcinam frytki(koniecznie solone i chrupiące) i paluszki słone.Fajnie ścierają czopy ropne :diabloti:.

Posted

Ja kilka lat temu miałam anginę ropną, pojechałam na dyżur, bo była to niedziela (notabene moje urodziny), a ja nie lubię czekać w kolejkach, a na dyżurze to przeważnie nikogo nie ma :P i własnie tam lekarz zdiagnozował anginę, pojechałam, bo mama mnie zmusiła. Wtedy właśnie zaczęłam kurs na prawko i były zajęcia teoretyczne, więc nie mogłam sobie leżeć w łóżku. Lekarz mnie nastraszył, że przeziębiona angina to można dostać zapalenie mięśnia sercowego i w ogóle, ale pamiętam że nic mnie nie bolało. Żadnej gorączki, nic. Tylko kropki białe na tylnej ściance japska. Nawet gardło mnie nie bolało! (na kurs oczywiście pomykałam :evil_lol:) Życzę zdrówka! :)

Posted

Buszki napisał(a):
Ja też wolę frytki,ale jak wszystkie wysmażę,to paluszki pozostają :diabloti:.

A u mnie to zawsze ziemniaczki w domu sa. Bo ja jestem wielka fanką frytek i jak mam chandrę, to.... wtedy smażę frytki.Mam frytownicę i to chwila-moment i frytki juz są gotowe:)
A ketchumep, mniam, mniam,mniam...

Pzdr.