Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

To ja chociaż napiszę to, co wiem:

LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, CACIB, BOS, BOB!!!!!!
Teraz pewnie jamnicze z Sajdusią czekają na finały i się denerwują... a my zaciskamy kciukasy!!!!!!!!!

Pzdr.

Posted

deer_1987 napisał(a):

One robią ostre wiraże i nieraz koziołkują, a jaki tuman kurzu przy tym robią ;)
lourdnes napisał(a):
Ale mam zaległości:) Fajna sesja tapczanowo kościowa:) A najlepsza to ta fotka na tapczanie z łapkami w powietrzu i widoczny ten słodki piegowaty brzuszek :evil_lol:
U moich szkodnikow też była 8 w miocie ;)

Piegusie zaczęły gdzieś po roku wychodzić, a teraz jak Saidi odwrócić na plecki, to mam dalmatyńczyka :)
Cienka napisał(a):
Wiemy wiemy, że Zulika to fabryka basków :)

Tylko jedną baskę taką znam i mam nadzieję, że aż tak licznym potomstwem, to Saidi mnie nie obdarzy :)

Korenia napisał(a):
A pod jakim przydomkiem psiaczki przyjdą na świat? Asiaczkowym czy macie własny?

Przydomek mam jeszcze z czasów hodowania jamników :) Risum Tenatis :), a teraz zgłosiłam go dodatkowo do rejestracji w FCI (ale to dopiero w zeszłym tygodniu ;))
Asiaczek napisał(a):
jamnicze ma własny przydomek. Ale niech się sama nim pochwali:) Jak wróci z wystawy...
Zaciskamy za Sajdunie, Ofika, Romkę i jeszcze jednego pól-Asiaczka:)

Pzdr.

Już wróciłyśmy, zaraz spróbuje coś skrobnąć na temat wystawy
Buszki napisał(a):
A o której baski mają być,bo ja ściskam kciukasy i już mnie trochę łapki bolą ;).

Wchodzilismy jaki pierwsi o 10.30.
Asiaczek napisał(a):
No właśnie nie wiem. Zaraz sprawdzę na stronie O/Szczecin.
Edit: Baski weszły o 10-tej...

Pzdr.

Szczecin wyjątkowa rozpoczyna sędziowanie o 10.30 - w zeszłym roku też tak było, tylko że na to nie zwróciłam uwagi, a potem brat narzekał, że mógł se jeszcze pół godzinki dłużej pospać ;)

Posted

Buszki,
Asiaczek
Zuza
Doris&Grenio
lourdnes
deer
zielona
cienka
gosiaja

Bardzo dziękuję za gratulacje i trzymanie kciuków :)

Cienka napisał(a):
Ogromne gratulki czyli klątwa przełamana:cool3:

Asiaczek napisał(a):
Czegoś nie wiem...?

Pzdr.

Eeee, klątwa to za dużo powiedziane, po prostu powiedziałam, że jedziemy odczarować Szczecin, bo w zeszłym roku dostała tam srebro (jej jedyne jak dotąd ;),
no i się udało z nawiązką :) nie dość, że mamy złotko, to jeszcze wygrała rasę!!! Bardzo się cieszę :)

Posted

Co do samej wystawy:

Na wstępie serdecznie gratulują wszystkim wystawcą :multi::multi::multi:

Organizacja ok, nawet były wystawione beczki z wodą dla psów i nie trzeba było ganiać do toalety. Co do wc, to płatne 1,50zł, ale przynajmniej w murowanym budynku i dość czyste, z obsługą :lol:. Ale prawdę mówiąc uważam, że związek powinien płacić ryczałt za wc, w końcu mało od nas nie kasują, zgłoszonych było 1940 psów! Płatne toalety nie świadczą najlepiej o poziomie organizatorów :shake:. Za to postawili na środku stadionu kilka zadaszeń dla wystawców :). Ringi były wystarczające i przejścia między nimi (oby w Sopocie o tym też pomyśleli ;)), niestety wystawcy nie mieli dość kultury i rozstawili namioty na tych przejściach całkowicie je blokując :angryy:

Pogoda deszczowa w kratkę :cool1:. Mieliśmy dużo szczęścia, bo pierwsza ulewa lunęła tuż po naszej ocenie :p. Potem jeszcze z dwa razy nas zmoczyło, a burza przyszła w trakcie finałów, akurat były wybory grupy 2. Wtarabaniłam się z Saidi pod sędziowski namiot :evil_lol:, no raczej asystencki ;), ale moja mała nie lubi grzmotów i się nieco płoszyła. przy grupie 4 już przestało padać, więc udało nam się zaprezentować bez deszczu ale oczywiście wszystko było mokre, tak więc jestem dumna z Sajdusi, że nie marudziła i całkiem ładnie się pokazała pomimo wcześniejszej burzy i mokrej trawy :loveu:.

BOG zgarnął prześliczny pomeranian, co prawda nie specjalnie podobają mi się te psy ale muszę przyznać, że cudownie się prezentował, a po ringu po prostu płyną :loveu:.
Drugie zajął malamut, a dalej nie pamiętam, tzn na pewno 3lub 4 była akita am.

Towarzystwo było świetne :loveu:. Bardzo dziękujemy wszystkim właścicielom basków za koleżeńską atmosferę. Tylko zołza Saidi burkała na młodzież :angryy:. Fajnie było poznać Amiego i zaraz wzięliśmy się za ćwiczenia, o proszę jaki przystojniak i całkiem nieźle już mu wychodzi, tak więc do zobaczenia na następnej wystawie :)

Pamiętajcie, że w Sopocie robimy baskowy zjazd, więc migusiem się zapisywać :multi:

A ten przystojny pręguś, to NAZIR Ameba, zdobywca Najlepszego Szczeniaka w Rasie :)

Zdjęć za dużo nie mam ale państwo od Runako I Amiego robili fotki i obiecali mi przysłać :p

Posted

Metheora napisał(a):
Gratulacje:)
a wogóle ależ te rude są piękne...:loveu:
chyba przestanę cię jednak odwiedzać bo jak sie zakocham drugi raz w tej rasie to będę cierpieć i chorować na kolejnego psa...- musze sie już zacząć leczyć :eviltong:

dzięki za gratki :)
Ależ ja zimą będę miała lekarstwa :evil_lol: Na razie mam zamówienie na tricolorkę więc w rudaskach będziesz miała pełny wybór :diabloti:

(Za to mnie wciągają coraz bardziej manchestery :eviltong:)

Posted

jamnicze napisał(a):
Buszki,
Asiaczek
Zuza
Doris&Grenio
lourdnes
deer
zielona
cienka
gosiaja

Bardzo dziękuję za gratulacje i trzymanie kciuków :)

Eeee, klątwa to za dużo powiedziane, po prostu powiedziałam, że jedziemy odczarować Szczecin, bo w zeszłym roku dostała tam srebro (jej jedyne jak dotąd ;),
no i się udało z nawiązką :) nie dość, że mamy złotko, to jeszcze wygrała rasę!!! Bardzo się cieszę :)

Aaaaa, w tym sensie nastąpiło odczarowanie Szczecina:)

Metheora napisał(a):
Gratulacje:)
a wogóle ależ te rude są piękne...:loveu:
chyba przestanę cię jednak odwiedzać bo jak sie zakocham drugi raz w tej rasie to będę cierpieć i chorować na kolejnego psa...- musze sie już zacząć leczyć :eviltong:

Ja pamiętam naszą rozmowę z Chorzowa nt basków, a to juz trochę czasu minęło od niej. I co? I nadal miłość "wtórna" do basków trwa...:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Widzę, że Nazir to stoi jak stary wyjadacz wystawowy:)
A i Amiś tez nie gorszy:)

Pzdr.

Amis stał pierwsz raz....wieć nie było rewelacji..i do tego okazało się, ze jest grubaskiem.....:D

Sajdunia i Romka to dopiero klasa.....

trikolor śni mi sie po nocach....

Dziękuje serdecznie za cenne wskazówki i rady:*