Korenia Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 A pod jakim przydomkiem psiaczki przyjdą na świat? Asiaczkowym czy macie własny? Quote
Asiaczek Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 jamnicze ma własny przydomek. Ale niech się sama nim pochwali:) Jak wróci z wystawy... Zaciskamy za Sajdunie, Ofika, Romkę i jeszcze jednego pól-Asiaczka:) Pzdr. Quote
Buszki Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 A o której baski mają być,bo ja ściskam kciukasy i już mnie trochę łapki bolą ;). Quote
Asiaczek Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 No właśnie nie wiem. Zaraz sprawdzę na stronie O/Szczecin. Edit: Baski weszły o 10-tej... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Buszki napisał(a):To już coś powinno być wiadomo. I rzeczywiście juz wsio wiadomo:) Wyniki u mnie w Galerii... Pzdr. Quote
Buszki Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Asiaczek napisał(a):I rzeczywiście juz wsio wiadomo:) Wyniki u mnie w Galerii... Pzdr. Byłam,widziałam. BRAWO!!! Quote
Asiaczek Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 To ja chociaż napiszę to, co wiem: LOVE IS ON MY SIDE Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, CACIB, BOS, BOB!!!!!! Teraz pewnie jamnicze z Sajdusią czekają na finały i się denerwują... a my zaciskamy kciukasy!!!!!!!!! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Na finałach Sajdi pozostało niazauważona..... Trochę szkoda, ale przed nami następne wystawy:) Pzdr. Quote
zielona Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Finał finałami ale nie każdy może wygrać.Ogromn gratki dla Sajduchy Quote
Cienka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Ogromne gratulki czyli klątwa przełamana:cool3: Quote
Asiaczek Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Cienka napisał(a):Ogromne gratulki czyli klątwa przełamana:cool3: Czegoś nie wiem...? Pzdr. Quote
jamnicze Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 deer_1987 napisał(a):http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/010-17.jpg ledwo dala rade :razz: http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/12-92.jpg a tu jak ksiezniczka :loveu: One robią ostre wiraże i nieraz koziołkują, a jaki tuman kurzu przy tym robią ;) lourdnes napisał(a):Ale mam zaległości:) Fajna sesja tapczanowo kościowa:) A najlepsza to ta fotka na tapczanie z łapkami w powietrzu i widoczny ten słodki piegowaty brzuszek :evil_lol: U moich szkodnikow też była 8 w miocie ;) Piegusie zaczęły gdzieś po roku wychodzić, a teraz jak Saidi odwrócić na plecki, to mam dalmatyńczyka :) Cienka napisał(a):Wiemy wiemy, że Zulika to fabryka basków :) Tylko jedną baskę taką znam i mam nadzieję, że aż tak licznym potomstwem, to Saidi mnie nie obdarzy :) Korenia napisał(a):A pod jakim przydomkiem psiaczki przyjdą na świat? Asiaczkowym czy macie własny? Przydomek mam jeszcze z czasów hodowania jamników :) Risum Tenatis :), a teraz zgłosiłam go dodatkowo do rejestracji w FCI (ale to dopiero w zeszłym tygodniu ;)) Asiaczek napisał(a):jamnicze ma własny przydomek. Ale niech się sama nim pochwali:) Jak wróci z wystawy... Zaciskamy za Sajdunie, Ofika, Romkę i jeszcze jednego pól-Asiaczka:) Pzdr. Już wróciłyśmy, zaraz spróbuje coś skrobnąć na temat wystawy Buszki napisał(a):A o której baski mają być,bo ja ściskam kciukasy i już mnie trochę łapki bolą ;). Wchodzilismy jaki pierwsi o 10.30. Asiaczek napisał(a):No właśnie nie wiem. Zaraz sprawdzę na stronie O/Szczecin. Edit: Baski weszły o 10-tej... Pzdr. Szczecin wyjątkowa rozpoczyna sędziowanie o 10.30 - w zeszłym roku też tak było, tylko że na to nie zwróciłam uwagi, a potem brat narzekał, że mógł se jeszcze pół godzinki dłużej pospać ;) Quote
jamnicze Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Buszki, Asiaczek Zuza Doris&Grenio lourdnes deer zielona cienka gosiaja Bardzo dziękuję za gratulacje i trzymanie kciuków :) Cienka napisał(a):Ogromne gratulki czyli klątwa przełamana:cool3: Asiaczek napisał(a):Czegoś nie wiem...? Pzdr. Eeee, klątwa to za dużo powiedziane, po prostu powiedziałam, że jedziemy odczarować Szczecin, bo w zeszłym roku dostała tam srebro (jej jedyne jak dotąd ;), no i się udało z nawiązką :) nie dość, że mamy złotko, to jeszcze wygrała rasę!!! Bardzo się cieszę :) Quote
jamnicze Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Co do samej wystawy: Na wstępie serdecznie gratulują wszystkim wystawcą :multi::multi::multi: Organizacja ok, nawet były wystawione beczki z wodą dla psów i nie trzeba było ganiać do toalety. Co do wc, to płatne 1,50zł, ale przynajmniej w murowanym budynku i dość czyste, z obsługą :lol:. Ale prawdę mówiąc uważam, że związek powinien płacić ryczałt za wc, w końcu mało od nas nie kasują, zgłoszonych było 1940 psów! Płatne toalety nie świadczą najlepiej o poziomie organizatorów :shake:. Za to postawili na środku stadionu kilka zadaszeń dla wystawców :). Ringi były wystarczające i przejścia między nimi (oby w Sopocie o tym też pomyśleli ;)), niestety wystawcy nie mieli dość kultury i rozstawili namioty na tych przejściach całkowicie je blokując :angryy: Pogoda deszczowa w kratkę :cool1:. Mieliśmy dużo szczęścia, bo pierwsza ulewa lunęła tuż po naszej ocenie :p. Potem jeszcze z dwa razy nas zmoczyło, a burza przyszła w trakcie finałów, akurat były wybory grupy 2. Wtarabaniłam się z Saidi pod sędziowski namiot :evil_lol:, no raczej asystencki ;), ale moja mała nie lubi grzmotów i się nieco płoszyła. przy grupie 4 już przestało padać, więc udało nam się zaprezentować bez deszczu ale oczywiście wszystko było mokre, tak więc jestem dumna z Sajdusi, że nie marudziła i całkiem ładnie się pokazała pomimo wcześniejszej burzy i mokrej trawy :loveu:. BOG zgarnął prześliczny pomeranian, co prawda nie specjalnie podobają mi się te psy ale muszę przyznać, że cudownie się prezentował, a po ringu po prostu płyną :loveu:. Drugie zajął malamut, a dalej nie pamiętam, tzn na pewno 3lub 4 była akita am. Towarzystwo było świetne :loveu:. Bardzo dziękujemy wszystkim właścicielom basków za koleżeńską atmosferę. Tylko zołza Saidi burkała na młodzież :angryy:. Fajnie było poznać Amiego i zaraz wzięliśmy się za ćwiczenia, o proszę jaki przystojniak i całkiem nieźle już mu wychodzi, tak więc do zobaczenia na następnej wystawie :) Pamiętajcie, że w Sopocie robimy baskowy zjazd, więc migusiem się zapisywać :multi: A ten przystojny pręguś, to NAZIR Ameba, zdobywca Najlepszego Szczeniaka w Rasie :) Zdjęć za dużo nie mam ale państwo od Runako I Amiego robili fotki i obiecali mi przysłać :p Quote
jamnicze Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Metheora napisał(a):Gratulacje:) a wogóle ależ te rude są piękne...:loveu: chyba przestanę cię jednak odwiedzać bo jak sie zakocham drugi raz w tej rasie to będę cierpieć i chorować na kolejnego psa...- musze sie już zacząć leczyć :eviltong: dzięki za gratki :) Ależ ja zimą będę miała lekarstwa :evil_lol: Na razie mam zamówienie na tricolorkę więc w rudaskach będziesz miała pełny wybór :diabloti: (Za to mnie wciągają coraz bardziej manchestery :eviltong:) Quote
Asiaczek Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 jamnicze napisał(a):Buszki, Asiaczek Zuza Doris&Grenio lourdnes deer zielona cienka gosiaja Bardzo dziękuję za gratulacje i trzymanie kciuków :) Eeee, klątwa to za dużo powiedziane, po prostu powiedziałam, że jedziemy odczarować Szczecin, bo w zeszłym roku dostała tam srebro (jej jedyne jak dotąd ;), no i się udało z nawiązką :) nie dość, że mamy złotko, to jeszcze wygrała rasę!!! Bardzo się cieszę :) Aaaaa, w tym sensie nastąpiło odczarowanie Szczecina:) Metheora napisał(a):Gratulacje:) a wogóle ależ te rude są piękne...:loveu: chyba przestanę cię jednak odwiedzać bo jak sie zakocham drugi raz w tej rasie to będę cierpieć i chorować na kolejnego psa...- musze sie już zacząć leczyć :eviltong: Ja pamiętam naszą rozmowę z Chorzowa nt basków, a to juz trochę czasu minęło od niej. I co? I nadal miłość "wtórna" do basków trwa...:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Widzę, że Nazir to stoi jak stary wyjadacz wystawowy:) A i Amiś tez nie gorszy:) Pzdr. Quote
jamnicze Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Asiaczek napisał(a):Widzę, że Nazir to stoi jak stary wyjadacz wystawowy:) A i Amiś tez nie gorszy:) Pzdr. Też tak myślą, piękna młodzież nam rośnie :) Quote
Doris&Grenio Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Asiaczek napisał(a):Widzę, że Nazir to stoi jak stary wyjadacz wystawowy:) A i Amiś tez nie gorszy:) Pzdr. Amis stał pierwsz raz....wieć nie było rewelacji..i do tego okazało się, ze jest grubaskiem.....:D Sajdunia i Romka to dopiero klasa..... trikolor śni mi sie po nocach.... Dziękuje serdecznie za cenne wskazówki i rady:* Quote
Recommended Posts