Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

zielona napisał(a):
Cudny.Muszę jeszcze coś napisać,bo za krótka odpowiedź haha

ha ha, też tak parę razy miałam :)
Buszki napisał(a):
Śliczny kolor :loveu:.

dzięki, ja akurat za fioletem nie przepadam ale... kwiatki ma ładne, a dostałam od serca, to nie będę marudzić :)
deer_1987 napisał(a):
To powodzenia w "hodowaniu" storczyka!

A Ty też masz storczyki?
Cienka napisał(a):
Ja osobiście proponuje odżywkę marki agrekol wtedy rosną jak głupie zresztą oto przykład na szybko właśnie cyknęłam :)

Jak poszłam do sklepu po doniczkę to od razu mnie pani namówiła na odżywkę i sprzedała"nawóz do storczyków" firmy NAWOMIX, na razie tylko 1 jej użyłam, więc zobaczymy.
lourdnes napisał(a):
Cudne te storczyki :loveu::loveu::loveu:

Roślinka zielona taka niepozorna, ale te KWIATY!!! :)

Posted

nie, nie, brak mi systematyczności do pielęgnacji kwiatów. A kobieta w kwiaciarni oczywiście stwierdziła, że storczyki lubią towarzystwo i jeden nie będzie się trzymał ;)

Posted

Ale macie fajnie z tymi wybiegami.Szkodniki moga gromadnie szalec.Ja muszę Mani pilnować bo szuka smieci po krzakach jak biega luzem.Gdyby nie to wszystko by bylo super a tak wszedzie poleci i cos opędzluje

Posted

jamnicze napisał(a):
nie, nie, brak mi systematyczności do pielęgnacji kwiatów. A kobieta w kwiaciarni oczywiście stwierdziła, że storczyki lubią towarzystwo i jeden nie będzie się trzymał ;)

To kiedy kupujesz "towarzysza"? hahaha...

Pzdr.

Posted

lourdnes napisał(a):
Ale macie fajnie z tymi wybiegami.Szkodniki moga gromadnie szalec.Ja muszę Mani pilnować bo szuka smieci po krzakach jak biega luzem.Gdyby nie to wszystko by bylo super a tak wszedzie poleci i cos opędzluje

Idea wybiegów jest fajna, z realizacją trochę gorzej. Powinno być ich więcej i większych - miejsca jest dość. No i trzeba o to dbać, a niestety niedługo te płoty się porozpadają, już i tak są na sznurki wiązane :shake:
Asiaczek napisał(a):
To kiedy kupujesz "towarzysza"? hahaha...

Pzdr.

Hmmmm.... kto wie? (Już w tej kwiaciarni wypatrzyłam sobie takiego ładniutkiego białaska :razz:)
deer_1987 napisał(a):
Nie bylo zagryzanka Sajdowego?

Nie, nie mam, ale moze kiedys sie doczekam na prezent :razz:

Baski oczywiście "upolowały" charta, ale ten się wystraszył :diabloti:
Buszki napisał(a):
Jak pani w kwiaciarni tak powiedziała,to musisz koniecznie dokupić :diabloti:.

jo, jo ;)

Posted

U nas nie ma w ogóle :-(. A łąki dostępne dla wszystkich są blisko szos i bogate we wszelkiej maści smieci.Brakuje bezpiecznych wybiegów.Ja sie czuje pewnie jak jade z psami do domu, do grubego lub w głęboki las. Pod domem zawsze mam lekkiego stresa

Posted

Błyskotka napisał(a):
Fajnie wygląda taka padnięta :).

Głowa jej wyszła poza materac :diabloti:
lourdnes napisał(a):
U nas nie ma w ogóle :-(. A łąki dostępne dla wszystkich są blisko szos i bogate we wszelkiej maści smieci.Brakuje bezpiecznych wybiegów.Ja sie czuje pewnie jak jade z psami do domu, do grubego lub w głęboki las. Pod domem zawsze mam lekkiego stresa

No niestety, śmieci masa, u nas też i poniekąd tak się nie złoszczę na kaganiec ;) Ale faktycznie wolałabym aby biegała swobodnie po polach, tylko z kolei u nas takich nie ma. W pasie nadmorskim jest mały lasek i tam puszczałyśmy nasze panienki. Jeszcze wczesną wiosną było ok. Niestety jak się pojawiły cieplejsze dni, to i w doopkę nie tak zimno i gludzkie gówienka upstrzyły okolicę, ech... - a przed tym, to nawet kaganiec nie pomoże.:-(.

Posted

To ja mam wypas.Z mężem i synem "załatwiamy " się w toalecie.I nasz zwierzyniec nie ma kontaktu z ludzkimi odchodami.Ale szczur czy kret to chleb powszedni haha....

Posted

zielona napisał(a):
To ja mam wypas.Z mężem i synem "załatwiamy " się w toalecie.I nasz zwierzyniec nie ma kontaktu z ludzkimi odchodami.Ale szczur czy kret to chleb powszedni haha....

Bo wy kulturalne ludzie jesteście, u nas niestety zafajdane chaszcze to norma, jakby trudno było wstąpić do jakiegoś baru nadmorskiego :shake:

Posted

Co za ciekawy,goowniany temat hahaha.
A mnie na początku lipca urodzą się białe kuleczki.LALA gruba niemiłosiernie.Na Warmii chyba powietrze jest inne.W tamtym roku Lala urodziła 15 szczeniąt. Zula z resztą też mało nie może. Cóż,nie ma rady, taki"lajf".Oby tylko znalazły dobre domki.

Posted

Asiaczek napisał(a):
W-wa nie jest lepsza, jezeli chodzi o ludzie...

Pzdr.

Smutne to.
zielona napisał(a):
Co za ciekawy,goowniany temat hahaha.
A mnie na początku lipca urodzą się białe kuleczki.LALA gruba niemiłosiernie.Na Warmii chyba powietrze jest inne.W tamtym roku Lala urodziła 15 szczeniąt. Zula z resztą też mało nie może. Cóż,nie ma rady, taki"lajf".Oby tylko znalazły dobre domki.

Tak, my też planujemy maluszki w tym roku i właśnie najbardziej boję się, aby maluchy trafiły w dobre, kochające ręce.

Posted

Buszki napisał(a):
Buuuuu :placz:.

też żałuję ...
lourdnes napisał(a):
To ja też chce te koty:) Wrzuc na pilpit- "zapisz jako" i potem w imageshack :)

Ja już nie używam żaby, a może przesłałabym Ci na maila i spróbowałabyś je tu wstawić?
Metheora napisał(a):
Fajna galeria, super psina :p
basenji to jedna z moich ulubionych ras, podobnie jak whippet i del Etna :)
pozdrawiamy

Serdecznie witam nowego gościa :)
Mnie za to zainteresowały Twoje manchesterki. Ciekawe co kolega wybierze za towarzysza dla swojego whippeta. Fajnie by było gdyby zdecydował się właśnie na manchestera, bo charciki wydaja mi się strasznie rachityczne ;)
Del Etne widziałam po raz pierwszy w zeszłym roku w Austrii, aż musiałam podejść i spytać, bo ten faraon jakoś wyjątkowo niewyrośnięty mi się wydawał :diabloti:
deer_1987 napisał(a):
Jamnicze to juz w tym roku? a tata maluchow wybrany?

Już? Raczej dopiero, Saidi w tym roku kończy 4 lata i na pierwsze maluszki to raczej ostatni dzwonek. Ale tak to jest jak suczka dostaje tylko raz w roku cieczkę.
Piesek właściwie już wybrany, ale póki nie ma ostatecznych ustaleń, to nie chcę jeszcze nic mówić ;)