Buszki Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Ja używam Pokonu dla storczyków,ale chyba zmienię odżywkę ;). Quote
Cienka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Naprawdę warto nie wiem co ta odżywka w sobie ma ale jak widać godna polecenia a cena jak każdej odżywki parę złotych Quote
jamnicze Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 zielona napisał(a):Cudny.Muszę jeszcze coś napisać,bo za krótka odpowiedź haha ha ha, też tak parę razy miałam :) Buszki napisał(a):Śliczny kolor :loveu:. dzięki, ja akurat za fioletem nie przepadam ale... kwiatki ma ładne, a dostałam od serca, to nie będę marudzić :) deer_1987 napisał(a):To powodzenia w "hodowaniu" storczyka! A Ty też masz storczyki? Cienka napisał(a):Ja osobiście proponuje odżywkę marki agrekol wtedy rosną jak głupie zresztą oto przykład na szybko właśnie cyknęłam :) Jak poszłam do sklepu po doniczkę to od razu mnie pani namówiła na odżywkę i sprzedała"nawóz do storczyków" firmy NAWOMIX, na razie tylko 1 jej użyłam, więc zobaczymy. lourdnes napisał(a):Cudne te storczyki :loveu::loveu::loveu: Roślinka zielona taka niepozorna, ale te KWIATY!!! :) Quote
jamnicze Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 I spotkanie basków z chartem, czyli Morek, Saidi, Azis i Brutus :) no maluchy, biegamy odpoczynek w cieniu i padnięcie w domu ;) Quote
Asiaczek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 jamnicze - zakłądasz hodowlę stroczyków? Pzdr. Quote
jamnicze Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 nie, nie, brak mi systematyczności do pielęgnacji kwiatów. A kobieta w kwiaciarni oczywiście stwierdziła, że storczyki lubią towarzystwo i jeden nie będzie się trzymał ;) Quote
lourdnes Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Ale macie fajnie z tymi wybiegami.Szkodniki moga gromadnie szalec.Ja muszę Mani pilnować bo szuka smieci po krzakach jak biega luzem.Gdyby nie to wszystko by bylo super a tak wszedzie poleci i cos opędzluje Quote
Asiaczek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 jamnicze napisał(a):nie, nie, brak mi systematyczności do pielęgnacji kwiatów. A kobieta w kwiaciarni oczywiście stwierdziła, że storczyki lubią towarzystwo i jeden nie będzie się trzymał ;) To kiedy kupujesz "towarzysza"? hahaha... Pzdr. Quote
taxelina Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Nie bylo zagryzanka Sajdowego? Nie, nie mam, ale moze kiedys sie doczekam na prezent :razz: Quote
Buszki Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Jak pani w kwiaciarni tak powiedziała,to musisz koniecznie dokupić :diabloti:. Quote
jamnicze Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 lourdnes napisał(a):Ale macie fajnie z tymi wybiegami.Szkodniki moga gromadnie szalec.Ja muszę Mani pilnować bo szuka smieci po krzakach jak biega luzem.Gdyby nie to wszystko by bylo super a tak wszedzie poleci i cos opędzluje Idea wybiegów jest fajna, z realizacją trochę gorzej. Powinno być ich więcej i większych - miejsca jest dość. No i trzeba o to dbać, a niestety niedługo te płoty się porozpadają, już i tak są na sznurki wiązane :shake: Asiaczek napisał(a):To kiedy kupujesz "towarzysza"? hahaha... Pzdr. Hmmmm.... kto wie? (Już w tej kwiaciarni wypatrzyłam sobie takiego ładniutkiego białaska :razz:) deer_1987 napisał(a):Nie bylo zagryzanka Sajdowego? Nie, nie mam, ale moze kiedys sie doczekam na prezent :razz: Baski oczywiście "upolowały" charta, ale ten się wystraszył :diabloti: Buszki napisał(a):Jak pani w kwiaciarni tak powiedziała,to musisz koniecznie dokupić :diabloti:. jo, jo ;) Quote
lourdnes Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 U nas nie ma w ogóle :-(. A łąki dostępne dla wszystkich są blisko szos i bogate we wszelkiej maści smieci.Brakuje bezpiecznych wybiegów.Ja sie czuje pewnie jak jade z psami do domu, do grubego lub w głęboki las. Pod domem zawsze mam lekkiego stresa Quote
jamnicze Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 Błyskotka napisał(a):Fajnie wygląda taka padnięta :). Głowa jej wyszła poza materac :diabloti: lourdnes napisał(a):U nas nie ma w ogóle :-(. A łąki dostępne dla wszystkich są blisko szos i bogate we wszelkiej maści smieci.Brakuje bezpiecznych wybiegów.Ja sie czuje pewnie jak jade z psami do domu, do grubego lub w głęboki las. Pod domem zawsze mam lekkiego stresa No niestety, śmieci masa, u nas też i poniekąd tak się nie złoszczę na kaganiec ;) Ale faktycznie wolałabym aby biegała swobodnie po polach, tylko z kolei u nas takich nie ma. W pasie nadmorskim jest mały lasek i tam puszczałyśmy nasze panienki. Jeszcze wczesną wiosną było ok. Niestety jak się pojawiły cieplejsze dni, to i w doopkę nie tak zimno i gludzkie gówienka upstrzyły okolicę, ech... - a przed tym, to nawet kaganiec nie pomoże.:-(. Quote
zielona Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 To ja mam wypas.Z mężem i synem "załatwiamy " się w toalecie.I nasz zwierzyniec nie ma kontaktu z ludzkimi odchodami.Ale szczur czy kret to chleb powszedni haha.... Quote
jamnicze Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 zielona napisał(a):To ja mam wypas.Z mężem i synem "załatwiamy " się w toalecie.I nasz zwierzyniec nie ma kontaktu z ludzkimi odchodami.Ale szczur czy kret to chleb powszedni haha.... Bo wy kulturalne ludzie jesteście, u nas niestety zafajdane chaszcze to norma, jakby trudno było wstąpić do jakiegoś baru nadmorskiego :shake: Quote
Asiaczek Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 W-wa nie jest lepsza, jezeli chodzi o ludzie... Pzdr. Quote
zielona Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Co za ciekawy,goowniany temat hahaha. A mnie na początku lipca urodzą się białe kuleczki.LALA gruba niemiłosiernie.Na Warmii chyba powietrze jest inne.W tamtym roku Lala urodziła 15 szczeniąt. Zula z resztą też mało nie może. Cóż,nie ma rady, taki"lajf".Oby tylko znalazły dobre domki. Quote
jamnicze Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Asiaczek napisał(a):W-wa nie jest lepsza, jezeli chodzi o ludzie... Pzdr. Smutne to. zielona napisał(a):Co za ciekawy,goowniany temat hahaha. A mnie na początku lipca urodzą się białe kuleczki.LALA gruba niemiłosiernie.Na Warmii chyba powietrze jest inne.W tamtym roku Lala urodziła 15 szczeniąt. Zula z resztą też mało nie może. Cóż,nie ma rady, taki"lajf".Oby tylko znalazły dobre domki. Tak, my też planujemy maluszki w tym roku i właśnie najbardziej boję się, aby maluchy trafiły w dobre, kochające ręce. Quote
jamnicze Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Miałam wam tu pokazać śmieszne zdjęcia kotów, ale nie umiem ich wkleić Quote
Buszki Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 jamnicze napisał(a):Miałam wam tu pokazać śmieszne zdjęcia kotów, ale nie umiem ich wkleić Buuuuu :placz:. Quote
lourdnes Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 To ja też chce te koty:) Wrzuc na pilpit- "zapisz jako" i potem w imageshack :) Quote
taxelina Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Jamnicze to juz w tym roku? a tata maluchow wybrany? Quote
jamnicze Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Buszki napisał(a):Buuuuu :placz:. też żałuję ... lourdnes napisał(a):To ja też chce te koty:) Wrzuc na pilpit- "zapisz jako" i potem w imageshack :) Ja już nie używam żaby, a może przesłałabym Ci na maila i spróbowałabyś je tu wstawić? Metheora napisał(a):Fajna galeria, super psina :p basenji to jedna z moich ulubionych ras, podobnie jak whippet i del Etna :) pozdrawiamy Serdecznie witam nowego gościa :) Mnie za to zainteresowały Twoje manchesterki. Ciekawe co kolega wybierze za towarzysza dla swojego whippeta. Fajnie by było gdyby zdecydował się właśnie na manchestera, bo charciki wydaja mi się strasznie rachityczne ;) Del Etne widziałam po raz pierwszy w zeszłym roku w Austrii, aż musiałam podejść i spytać, bo ten faraon jakoś wyjątkowo niewyrośnięty mi się wydawał :diabloti: deer_1987 napisał(a):Jamnicze to juz w tym roku? a tata maluchow wybrany? Już? Raczej dopiero, Saidi w tym roku kończy 4 lata i na pierwsze maluszki to raczej ostatni dzwonek. Ale tak to jest jak suczka dostaje tylko raz w roku cieczkę. Piesek właściwie już wybrany, ale póki nie ma ostatecznych ustaleń, to nie chcę jeszcze nic mówić ;) Quote
Recommended Posts