Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Korenia napisał(a):
Ooo a ile nagród dostała fajowskich ;)

Za r.BISa dostała puchar 15kg karmy Belkando(co mnie szczególnie cieszy, bo z jagnięciną), 4kg karmy KIRA - może ktoś z Was coś o niej słyszał, bo ja jej nie znam? oraz parę smaczków (w tym ucho ;)), za to za BOG - zdziwko, tylko mały pucharek :crazyeye: - w Chojnicach za 4 miejsce na grupie dostała więcej. A i jeszcze za rasę - reklamowy kubek pedegree :evil_lol:
Asiaczek napisał(a):
Właśnie. Tyle upominków za r.BIS'ka:)

Czy wszystko się nadaje dla Sajduchy?
Pzdr.

Smaczki jej smakują, są z baraniną i ryżem, karma z jagnięciną więc też jest ok, tylko nie wiem co to za KIRA :roll:
lourdnes napisał(a):
Basek wszystko opędzluje -przynajmniej moje sa jak odkurzacze -czego by nie dostały wciągną wszystko i migutkiem zanim sie rozmyslę :diabloti:

O kochana, a wcale że nie, moje basiątko, to wybredziątko :diabloti:
Błyskotka napisał(a):
Gratulacje !!!!!!

dzięki :)
Cienka napisał(a):
A mnie się jeszcze przypomniała ciekawa historia z wystawy w Ustce. Tomek siedzi z Sajdą w namiocie i mówi Sajda podaj łapę. Sajda nic. Asia na to ona nie podaje łapy. A Tomek nie zrażony Champion podaj łapę i co Sajda bez zastanowienie podała łapę. Wniosek w komunikacji z psem trzeba z odpowiednimi tytułami jak do królowej angielskiej wasza wysokość:cool3:.

Potwierdzam :razz:
deer_1987 napisał(a):
Dobre, dobre :D

:p

Posted

ze znajomymi jak wołamy nasze psy, a one udają, że nie słyszą, to mówimy, że "coś im na uszy się rzuciło " ;) Cfffffaniaki to są nieprzeciętne :)

A Saidi ma znowu nowy kaganiec, już chyba 7 czy 8. Jakoś trudno mi do niej dobrać odpowiedni, tzn. jeden miała, to go zgubiłam - sierota jedna :nonono2:

Posted

Cienka napisał(a):
A mnie się jeszcze przypomniała ciekawa historia z wystawy w Ustce. Tomek siedzi z Sajdą w namiocie i mówi Sajda podaj łapę. Sajda nic. Asia na to ona nie podaje łapy. A Tomek nie zrażony Champion podaj łapę i co Sajda bez zastanowienie podała łapę. Wniosek w komunikacji z psem trzeba z odpowiednimi tytułami jak do królowej angielskiej wasza wysokość:cool3:.

Hahaha, super historyjka z Księżniczką Sajdunią:)

deer_1987 napisał(a):
a jak tam Tz?

Podpinam się pod pytanie...

Pzdr.

Posted

TZ miał wczoraj zdjęty gips i ortopeda sarkał na chirurga, że mu w ogóle go założył (powinien być w usztywnieniu, takim jak mu założyli na pogotowiu, a nie w gipsie). Teraz ma boleć i ruszać jak najwięcej ręką aby wrócić sprawność. Lekarz powiedział, że ręka może być krzywa byleby była sprawna, a jak z tym będzie problem, to będzie mu coś wycinał, ech...

Posted

Dzisiaj Saidi obudziła mnie koło 6 i poszłyśmy sobie na 1,5 godzinny spacerek :).
Pierwszy raz założyłam jej nowy kaganiec i chyba w końcu trafiłyśmy :) Oni razu nie tarzała się i nie próbowała go zdjąć, co niestety notorycznie robiła w tym z Dobrego M.

A oto Sajdelek w nowym nabytku:

i nasze parkowe bernikle

a tu broniły młodych przed Sajdą. Niestety zdjęcie wyszło mi rozmyte

Posted

deer_1987 napisał(a):
Eh te kaczki to niezle potrafia skubnac jak maja male..

To są chyba gęsi ;). No właśnie trochę się bałam, ale Saidi tylko je okrążyła i na "nie wolno, idziemy!" ładnie przytruptała do mnie :), a bernikle jej nie goniły tylko rozłożyły skrzydła i zasłoniły młode. One w ogóle są mało strachliwe, razem z młodymi podchodzą do ludzi i się nimi nie przejmują. Łabędzie są o wiele bardziej agresywne.

Posted

A co dziewczyna będzie biegać jak nie normalna. Ławeczka jest w wybiegu dla psów jest, to dla kogo jest ławeczka jak nie dla psów w psim wybiegu:evil_lol:

Posted

No co? Nie było towarzystwa więc dziewczynka postanowiła trochę poplażować, a że wygodnicka panienka, to na ławeczce :)

Teraz są takie upały, że praktycznie można tylko z rańca albo po 18.00, wcześniej to psa można wykończyć (albo siebie ;))

Mówiłam, że dostałam swojego pierwszego storczyka, oto on :)

Posted

Ja osobiście proponuje odżywkę marki agrekol wtedy rosną jak głupie zresztą oto przykład na szybko właśnie cyknęłam :)

żółty jest już taki ciężki, że musiałam zaczepić go o sznurek, na chwile obecną ma 10 kwiatów i jeszcze 7 pąków i cały czas się wydłuża, a nie przekwita.

Tu już straciłam rachubę ile ma tych kwiatów wypuścił z każdej możliwej starej gałązki do tego ma jeszcze jedną całkiem nową, to kwietne skupisko na dole to 3 różne gałązki :)