Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My zakupy staramy się robić duże raz w miesiącu czasem dwa. Kupujemy wtedy wszystkie te długoterminowe produkty i mamy z bani (nikt nigdy za nami wtedy do kasy nie staje). A jakieś drobne dodatki to już w drogiej wiejskiej stokrotce lub małych sklepikach na wsi.

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Cienka napisał(a):
My zakupy staramy się robić duże raz w miesiącu czasem dwa. Kupujemy wtedy wszystkie te długoterminowe produkty i mamy z bani (nikt nigdy za nami wtedy do kasy nie staje). A jakieś drobne dodatki to już w drogiej wiejskiej stokrotce lub małych sklepikach na wsi.

Stokrotka fakt w porownaniu z innymi sklepami jest droga ale tam tez wiekszosc rzeczy jest.Ja w barczewie jak kupuje cos do domu to tam bo znowu w biedronce nic co lubie nie ma. Jak Guska wpada to jezdzimy wtedy na wieksze zakupy do rasta i wtedy tez robie takie tygodniowe. A tu w bialym juz mamy staly system tygodniowy z tym oszolomem i jest z tym duza wygoda

Posted

Ja z moich ok 5 letnich obserwacji stwierdzam, że biedronka się pozytywnie wyrabia. Wiosną i latem to nawet kiełki można tam kupić, czy suszone pomidory w zalewie i inne smakołyki o których kiedyś można było zapomnieć o kupnie w dyskoncie.

Posted

Ja uwielbiam kiełki rzodkiewek. Bo , gdy nie sezon na rzodkiewki, to ja kupuje kiełki, siekam i dodaję do twarożku - smakuje tak, jakbym dodała normalnej rzodkiewki:)
super sprawa!
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja uwielbiam kiełki rzodkiewek. Bo , gdy nie sezon na rzodkiewki, to ja kupuje kiełki, siekam i dodaję do twarożku - smakuje tak, jakbym dodała normalnej rzodkiewki:)
super sprawa!
Pzdr.
Tez juz mam kielki obcykane:)Pyszna sprawa i zdrowa :)

Posted

[quote name='Cienka']Ja też życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

A my robimy zakupy jak typowi "biedni" Polacy w Biedronce, czekam kiedy tylko w Straszynie otworzą Lidla i już będę całkowicie uszczęśliwiona:cool3:
A ja nie przepadam za biedronkowymi wyrobami, robię tam zakupy sporadycznie.
[quote name='Korenia']Lubicie grycana? jak kiedyś kupiałam sobie gałeczkę, była tak obrzydliwa, że maskara. Jedyne co było do zjedzenia to wafelek z loda ;)
Grycan jest specyficzny, bardzo gęsty i słodki - mi smakuje, a jeśli lubisz lżejsze lody, to mają też sorbety :)
[quote name='deer_1987']O kurcze! Duzo zdrowia dla Tz!

Wspolczuje mu, sama przesiedzialam dzis 8h na ostrym dyzurze z zlamanym palcem...
No to jesteś lepsza o 2 godziny ;) A co się stało z palcem?
[quote name='Asiaczek']
W W-wie tez gdzieś jest BOMI, ale nie wiem, gdzie... I mam wrażenie, że to rzeczywiście jakieś delikatesowe delikatesy...;)
Pzdr.
Tam właśnie kupowałam watową chałwę ;). Poza tym sosy słodko-kwaśne, różne serki ...
[quote name='lourdnes']Galkowe sa inne, ja kupuje w pojemnikach i tylko swoje wybrane smaczki :) I sa najlepsze na swiecie mniam mniam:evil_lol:

Cienka w lidlu sa pyszne camemberty z zurawinka lub mozarella do piekarnika - maomazja;)
Nie widziałam takiej mozarelli ale teraz będę się rozglądać, bo brzmi ciekawie.
[quote name='Cienka']My zakupy staramy się robić duże raz w miesiącu czasem dwa. Kupujemy wtedy wszystkie te długoterminowe produkty i mamy z bani (nikt nigdy za nami wtedy do kasy nie staje). A jakieś drobne dodatki to już w drogiej wiejskiej stokrotce lub małych sklepikach na wsi.
A my nie mamy samochodu więc zakupy robię codziennie pod domem :)
[quote name='Asiaczek']Ja uwielbiam kiełki rzodkiewek. Bo , gdy nie sezon na rzodkiewki, to ja kupuje kiełki, siekam i dodaję do twarożku - smakuje tak, jakbym dodała normalnej rzodkiewki:)
super sprawa!
Pzdr.
O, też brzmi ciekawie, a w czym są sprzedawane, na jakim stoisku?

Posted

No fakt, to niezbyt fortunne tak walnąć w sofę, ale co ona Ci właściwie zrobiła? :diabloti:

Jak byliśmy na ostrym, to przyjechała dziewczyna z rozwalonym palcem u nogi, a jak to zrobiła? Na ruchomych schodach :roll:

Posted

[quote name='jamnicze']A ja nie przepadam za biedronkowymi wyrobami, robię tam zakupy sporadycznie.
Grycan jest specyficzny, bardzo gęsty i słodki - mi smakuje, a jeśli lubisz lżejsze lody, to mają też sorbety :)
No to jesteś lepsza o 2 godziny ;) A co się stało z palcem?
Tam właśnie kupowałam watową chałwę ;). Poza tym sosy słodko-kwaśne, różne serki ...
Nie widziałam takiej mozarelli ale teraz będę się rozglądać, bo brzmi ciekawie.
O, też brzmi ciekawie, a w czym są sprzedawane, na jakim stoisku?

Ja tę chałwę kupiłam w Carrefourze i kiełki też na dziale z wyrobami rybnymi... (ale NIE z mrożonkami)...

Pzdr.

Posted

jamnicze napisał(a):

My jak nie mieliśmy auta to robiliśmy tak raz na 2 tygodnie łaziliśmy z plecakami i mnóstwem toreb. Zawsze wracaliśmy jak muły juczne zima nie zima. A do sklepu było jakieś 30min piechotą i żadnej komunikacji. To pewnie głupie, ale do dziś pamiętam i wspominam czasem pierwsze zakupy jak kupiliśmy auto. Nikt nie chciał stanąć za nami do kasy, zabrakło nam taśmy a pani kasjerka patrzyła na nas jak na idiotów (teraz już jestem do tego przyzwyczajona). Zawaliłam wtedy cały bagażnik w combi. I był błogi miesiąc spokoju (jak strasznie nie lubię zakupów żadnych nawet ubraniowych).

Posted

A ja lubię robic zakupy:) I takie zwykłe spozywcze, i ubraniowe i inne.
A potem w domku to cieszę się, że coś fajnego udało mi się kupic...Ot, takie drobne radości;)
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A ja lubię robic zakupy:) I takie zwykłe spozywcze, i ubraniowe i inne.
A potem w domku to cieszę się, że coś fajnego udało mi się kupic...Ot, takie drobne radości;)
Pzdr.

A ja tam lubię allegro klikam i po krzyku bez łażenia użerania się z niemiłymi ekspedientami które robią łachę, ze pracują.

Posted

Ja mam roznie w zaleznosci od humoru. U nas tygodniowe zakupy to 2 wielkie oszolomowe torbiska i jeszcze cos pod pacha :evil_lol: Jak sie wypakowywuje w domu to lodowka pelna a jak doszly psy to czasem brak miejsca w zamrazarce ;)

Cienka na allegro spozywki nie kupisz :) Za to w anglii jak byłam u psiapsiolki to tam sie tak zakupy internetem robi i za 30 min masz je w domu :)

Posted

[quote name='lourdnes']Ja mam roznie w zaleznosci od humoru. U nas tygodniowe zakupy to 2 wielkie oszolomowe torbiska i jeszcze cos pod pacha :evil_lol: Jak sie wypakowywuje w domu to lodowka pelna a jak doszly psy to czasem brak miejsca w zamrazarce ;)

Cienka na allegro spozywki nie kupisz :) Za to w anglii jak byłam u psiapsiolki to tam sie tak zakupy internetem robi i za 30 min masz je w domu :)

Ale mogę zamówić tu
http://spozywczy-trojmiasto.pl/zakupy/produkty

[quote name='Asiaczek']E, w centrach handlowych to ja się nigdy nie spotkałam z jakąś niechęcią ekspedientów/ekspedientek. Zawsze doradzą, poradzą, nawet się uśmiechną...
Pzdr.

A ja niestety nie raz :angryy: choć z natury jestem człowiekiem bardzo optymistycznie nastawionym do ludzi

Posted

Ooooo prosze czyli juz i u nas wprowdzaja sieciowe zakupy:)A ciekawe czy po przekroczeniu jakiejs tam kwoty przywoza do domu za darmo jak w anglii:)
Z ludzmi w sklepach roznie jest- kazdy czasem ma humory- idzie przymknac oko :eviltong:

Posted

Cienka napisał(a):
Jest taka usługa i to coraz więcej sieciówek to organizuje w gdańsku to wiem, że też leclerk, alma i bomi

I ciekawe ile kosztuje takie zamowienie:)Czy np w przeliczeniu na odpalenie auta wychodzi na jedno czy bardziej sie kalkuluje wycieczka wlasna i czy woza za darmo po przekroczeniu jakiejs tam kwoty

Posted

jamnicze napisał(a):
No fakt, to niezbyt fortunne tak walnąć w sofę, ale co ona Ci właściwie zrobiła? :diabloti:

Jak byliśmy na ostrym, to przyjechała dziewczyna z rozwalonym palcem u nogi, a jak to zrobiła? Na ruchomych schodach :roll:

nic, przechodzilam obok niej i bylo ciasno i chcialam sie przedostac :razz: