Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Buszki napisał(a):
Zdjęcie na rowerku mamy (obie, bo Szepsi jeździ na moich kolanach :diabloti:).
A jako smaczki noszę rodeo pedigree w drobnych kawałkach.Podejrzewam,że kość była fe,nawet dla Szepsi,dlatego wolała mi oddać :evil_lol:.

No to koniecznie pokaż to rowerkowe zdjęcie :)
lourdnes napisał(a):
A to ciekawe:) Muszę to koniecznie zobaczyć :):):)
Ja moim dawałam jakiejs firmy na P -duck . Szkodniki aż piszczały za tym.Paczka mi się skonczyła jakiś czas temu i teraz nie pamiętam jak to sie nazywalo :(

Saidi też uwielbia kaczusię :loveu:
gosiaja napisał(a):
ja to daję moim tej firmy

To są chyba jedne z lepszych, teraz robią takie smaczki różne firmy, ale te nam chyba najbardziej pasują.
Błyskotka napisał(a):

Dzięki :p
Korenia napisał(a):
Gosiaja gdzie kupujesz? bo ja szukałam i nie mogłam znaleźć, dorwałam kaczuchę kiedyś na wystawie, ale w tym roku już nie było... Ja polecam i Amy na pewno też, bo uwielbia - suszonego strusia, tylko, że drogie niestety... 100gram/ok.18zł

Cen nie pamiętam, ale u nas w większych zoologikach albo tych w centrach handlowych można dostać, tyle, że nie zawsze Bite.
jenis napisał(a):

Jakie śliczne życzenia, dzięki :)
gosiaja napisał(a):

pancia Saide zamieniła

Zawsze twierdziłam, że z rudzielcem mi do twarzy :eviltong:
Asiaczek napisał(a):
Znudziła jej się tri, to wzięła coś rudego na kolanka...

Pzdr.

Neeee, moja tri i tak jest dla mnie najcudowniejsza na świecie :loveu:. Na szczęście Sajduchna nie jest zazdrośnikiem i nie przeszkadza jej, że głaszczę inne pieski. To raczej Pina była niezadowolona kiedy podeszła do nas Saidi :evil_lol:
foxiu napisał(a):
polecamy także to Lets Bite, tylko my poszliśmy na sposób i kupujemy wersję dla kotów - tak samo suszone mięso to jest, a nie trzeba kroić :) Cena i masa paczki podobnie jak dla psów - u nas coś chyba 8.90 zł :)

O, fajny pomysł, muszę spróbować. Na razie tnę nożyczkami :p
Cienka napisał(a):
Bo królowa nie pyta czy ktoś chce ją trzymać na kolanach wskakuje i siada. A jak zostanie zwalona to wskakuje jeszcze raz, królowej się nie odmawia :)

Ona po prostu taka bezpośrednia jest ;) Zresztą goście przyszli, to trzeba było ich zabawiać nie? :cool3:
Asiaczek napisał(a):
Oj, tak. Baski, nawet te zwykłe pazie, lubią mościć się na naszych kolankach...

Pzdr.

A pisze się, że one takie niekontaktowe :diabloti:
Izabela124. napisał(a):

:loveu: Marzenie ściętej głowy :roll:, ale fajnie jest chociaż na fotce sobie popatrzeć i pomarzyć :p

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

lourdnes napisał(a):
No ja wam zawsze dokuczam ,ze wy oba przecinki jesteście ale od Twojej strony to rodzinne:eviltong:

Cienka napisał(a):
Oj nie do końca rodzinne tylko babcia i moja matka były szczupłe reszta rodziny Piekarków to w większości gabaryty XXL. Od strony ojca i w sumie pół na pół.

No niestety, czasy kiedy nosiłam rozmiar 38 już dawno minęły :(
Ale odchudzać się nie zamierzam, w końcu coś trzeba mieć z tego życia :eviltong:

Posted

Słuchajcie, myślałam, że padnę.
Dostałam dzisiaj numerek z Dobrego Miasta, zaglądam do nich na stronę aby zobaczyć plan sędziowania i co widzę? :crazyeye:

Stawka basenji jest najliczniej reprezentowana w grupie V :evil_lol:

Nawet haszczaków jest mniej :diabloti:

Nie można już powiedzieć, że mamy taką mało popularną rasę, że tylko pojedyncze egzemplarze pojawiają się gdzie niegdzie ;)

Posted

jamnicze napisał(a):
Słuchajcie, myślałam, że padnę.
Dostałam dzisiaj numerek z Dobrego Miasta, zaglądam do nich na stronę aby zobaczyć plan sędziowania i co widzę? :crazyeye:

Stawka basenji jest najliczniej reprezentowana w grupie V :evil_lol:

Nawet haszczaków jest mniej :diabloti:

Nie można już powiedzieć, że mamy taką mało popularną rasę, że tylko pojedyncze egzemplarze pojawiają się gdzie niegdzie ;)

Oj to super akurat mam mojego nowego aparatosa to będzie trzaskanko tylko muszę jakiegoś murzyna zatrudnic do trzymania moich szkodników- Braciaka wrobie :diabloti:

Posted

No a ja jak zwykle nic nie dostałam zapewne list ze związku przyjdzie po weekendzie :angryy:
oj chyba dziś się wybiorę na pocztę i zrobię tam jesień średniowiecza.

Posted

lourdnes napisał(a):
Oj to super akurat mam mojego nowego aparatosa to będzie trzaskanko tylko muszę jakiegoś murzyna zatrudnic do trzymania moich szkodników- Braciaka wrobie :diabloti:

Tak, tak, koniecznie, jak najwięcej łapek z aparatami !!! :)
Cienka napisał(a):
No a ja jak zwykle nic nie dostałam zapewne list ze związku przyjdzie po weekendzie :angryy:
oj chyba dziś się wybiorę na pocztę i zrobię tam jesień średniowiecza.

My dostaliśmy dopiero wczoraj, już numerek siedzi w rękawku :)
Z tą pocztą to kijowo macie.

Posted

Jeszcze kilka fotek z pobytu u cienkiej

Chłopaki bardziej byli zainteresowani, co ludziki przygotowali dla siebie :)

Saidi w objęciach cienkiej (z tri też Ci do twarzy :))

Zazdrośnica Pina zaraz przyszła sprawdzić co tam pancia chowa

I cała piąteczka :)

Posted

Zmęczony Sajdelek poszedł spać

Pina też chciała, za to jogi ciągle wyglądał spod kocyka

tak jak Azi, bo chłopaki musieli się mieć na oku :) (jak widać Morek już walną w kimono)

widzę cię rudy, widzę...

nadal czuwam (tylko jakoś oczy mi się już kleją)

chłopaki dajcie już spokój, ja chcę spać!

Posted

Nigdy nie zostawiam mośków przed sklepem i z racji kradzieży i dlatego, ze by minuty tam nie ustały zaraz przegryzają smycze i hulaj dusza na wolności.

Posted

Tak tak..to była moja pierwsza galeria..przekopałam zdjęcia po kolei zanim Amigo do nas przyjechał...dodam, ze zamiast pracowac to ja sie zachwycałam...Kocham Trikolor...

Eh...wszystkie baski kocham...to zarazliwe chyba..jeszcze 5 miesiace temu nie wiedzialm, ze takie psy istnieja....a dziś mam świra na ich punkcie:)

Posted

Doris&Grenio napisał(a):
Tak tak..to była moja pierwsza galeria..przekopałam zdjęcia po kolei zanim Amigo do nas przyjechał...dodam, ze zamiast pracowac to ja sie zachwycałam...Kocham Trikolor...

Eh...wszystkie baski kocham...to zarazliwe chyba..jeszcze 5 miesiace temu nie wiedzialm, ze takie psy istnieja....a dziś mam świra na ich punkcie:)

To tak jak ja :) Dlatego troszke tłumaczę te teksty żeby jakieś ciekawostki na ich temat poznac no i podzielic sie tym z baskomaniakami :evil_lol:

Posted

Błyskotka napisał(a):
Złodzieje są wszędzie.
Osobiście nie jestem za zostawianiem pupili przed sklepami itp. bo okazja czyni złodzieja ale o kradzieży pupili z posesji słyszałam nie raz.

Cienka napisał(a):
Nigdy nie zostawiam mośków przed sklepem i z racji kradzieży i dlatego, ze by minuty tam nie ustały zaraz przegryzają smycze i hulaj dusza na wolności.

Ja czasami zostawiam Saidi przed piekarnią ale tam są wielkie szyby i cały czas ją widzę. No i wchodzę jak nie ma kolejki lub stoi tylko 1 osoba. Saidi grzecznie czeka, nie wyrywa się i nie gryzie smyczy.
Ale kradzieże z posesji :angryy: , ja bym takim nogi z d... powyrywała i absolutnie bez dobijania - niech się dłużej męczą.

Posted

Doris&Grenio napisał(a):

Cha cha, chciałaś tri, a masz rudzielca, ja chciałam rudego, a mam tri :) jak to nigdy nie wiadomo co się nam trafi ;)
lourdnes napisał(a):
To tak jak ja :) Dlatego troszke tłumaczę te teksty żeby jakieś ciekawostki na ich temat poznac no i podzielic sie tym z baskomaniakami :evil_lol:

I dzięki Ci o dobra kobieto za to. Z przyjemnością sobie czytam te tłumaczenia, nasza literatura faktycznie jest dość skąpa na temat tej rasy. Swoją drogą dzisiaj na spacerze dowiedziałam się, że boksery są naturalną afrykańską rasą :evil_lol:
deer_1987 napisał(a):
No miec 5 basenji na raz to cos :loveu:

Zwłaszcza jak razem szaleją :)

Posted

O nie wiedziałam o bokserach ,ze też sa z kraju dzidy i słomianej spodniczki :)Kiedys pojadę do Afryki -w dziecinstwie naczytałam sie ksiązek i tak czarny ląd stał sie moim marzeniem :)
A moze masz jakąś książkę o baskach , którą bym mogła pomęczyć ?:)

Posted

Niestety nie mam. Ponieważ jestem jedynie polsko -języczna, to nie szukam innej literatury. Chociaż muszę przyznać, że jak u nas kiedyś w ogóle było cienko z książkami o psach, to jak znalazłam w księgarni taką po niemiecku, to od razu kupiłam. i mam jeszcze jeden album po angielsku ale to ze względu na zdjęcia :)

Posted

Tak wracajac do plazy i zakazow to zdazycie jeszcze wyjsc na plaze? czy macie potem swoje jakies plaze co i tak chodzicie? :) bo u nas tez od 1 maja wiekszosc niedostepnych dla psow, ale ta co bylismy dopiero od 15 maja tak wiec sesja na plazy zostanie powtorzona :)

Posted

ja waśnie dojechałam i sie ogarnełam zaraz wezmę się za wysyłanie fotek. Chcesz wszystkie z Saidi i sama poprzebierac czy mam wybrac co uznam za najfajniejsze i wysłać ? :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Dawajcie foteczki i wyniki....

Pzdr.[/QUOTE]
Ja wyników nie podam bo kompletnie nie kumam bazy wiem tylko ,że Saidi była 1 w suniach a rase rusek zabral i że moje szkodniki mam odchudzić - to uwaga sędziny :eviltong: