Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jakies foteczki miały tu być...

Pzdr.

Fakt, ale zaczytałam się w innych galeriach, a teraz pędzę do kościółka, więc musicie jeszcze trochę poczekać :razz:

Posted

Ale jej dobrze ( na fotkach) jeszcze sobie ziewa :)A długość szczudełek faktycznie robi wrażenie- mozna gwizdnąć fiu fiu ale laska :)Ciekawe jakie Sajdi prędkości rozwija :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
To chyba ja zdązę moje wstawić;)

Pzdr.

Już jestem i nawet zdążyłam popodziwiać Romkę i Erkę na ćwiczeniach :)
lourdnes napisał(a):
Ale jej dobrze ( na fotkach) jeszcze sobie ziewa :)A długość szczudełek faktycznie robi wrażenie- mozna gwizdnąć fiu fiu ale laska :)Ciekawe jakie Sajdi prędkości rozwija :evil_lol:

Biegusie to ona ma :). I bardzo lubi bawić się w ganianego. Dzisiaj pohasała sobie z haszczakiem :), a na podwórku przezywają ją torpeda ;)
Pani od Dejzi ostatnio stwierdziła, że Dejzula tak się wyćwiczyła w bieganiu przy Saidi, że jak ostatnio biegała z dwoma innymi beaglami, to tamte nie mogły jej dogonić i szybko zziajane były, a Dejzi zdziwiona, że z nich takie cieniasy :evil_lol:

Posted

jamnicze napisał(a):
Już jestem i nawet zdążyłam popodziwiać Romkę i Erkę na ćwiczeniach :)
Biegusie to ona ma :). I bardzo lubi bawić się w ganianego. Dzisiaj pohasała sobie z haszczakiem :), a na podwórku przezywają ją torpeda ;)
Pani od Dejzi ostatnio stwierdziła, że Dejzula tak się wyćwiczyła w bieganiu przy Saidi, że jak ostatnio biegała z dwoma innymi beaglami, to tamte nie mogły jej dogonić i szybko zziajane były, a Dejzi zdziwiona, że z nich takie cieniasy :evil_lol:

No to trzeba Sajdi na jakies coursingi zapisać:)

Pzdr.

Posted

Super te szpagaty wyciąga:) Musi być szybka- ciekawe jak by jej szło na psich wyścigach tym bardziej ,że widać po niej ,że jak pedzi to jest w swoim żywiole :)A dla Dejzi dobrze kondyche wyrobi taką ,że myśliwi mogą na długie łowy zabierać;) Roda nie gania za nimi?

Posted

Asiaczek napisał(a):
A żadna nie chciała się wykąpać?
Pzdr.

Roda oczywiście weszła, Dejzi zamoczyła przednie łapy, a Saidi tylko jęzorek ;)

U nas oczyszczają teraz stawek i poprawiają wysepkę, bo sporo jej już ubyło. Tam gdzie kopią jest pełno mułu i błocka, oj piesy miały ubaw jak tam wparowały. Przewodziła Dejzi, za nią mała biała (w płowe łatki) beagielka i biszkoptowy labek :) Wszystkie wyszły do płóbrzucha czarniuteńkie, jak to po błotnej kąpieli ;). Mimo, że poszły zaraz płukać się w płynącej wodzie, to pani Dejzi powiedziała, że tak capiła mułem, że musieli ją w domu porządnie wyszorować.
lourdnes napisał(a):
Super te szpagaty wyciąga:) Musi być szybka- ciekawe jak by jej szło na psich wyścigach tym bardziej ,że widać po niej ,że jak pedzi to jest w swoim żywiole :)A dla Dejzi dobrze kondyche wyrobi taką ,że myśliwi mogą na długie łowy zabierać;) Roda nie gania za nimi?

Dejzi zawsze gania za Sajdą i ją zaczepia. Roda dostała swoją pierwszą cieczkę i nieco po niej spoważniała, wcześniej też latała jak wariatka, ale myślę, że jeszcze do tego wróci, to mogą być hormony. Saidi po cieczce też zachowywała większą rezerwę do innych i nie była taka chętna do zabaw.

Posted

[quote name='Cienka']Pina preferuje marcowe kąpiele w morzu a Jogi z tego co mówiła zielona lubi dupkę moczyć w jeziorku:cool3:

A czy ja napisałam,że Szepsi preferuje lub lubi?Ona po prostu wpadła do tego oczka :evil_lol: :diabloti: .

Posted

Ja chciałam zawsze mieć pływającego psa, a ani Saidi, ani Lamia pływać nie chciały i wodę znoszą tylko do brzucha ;)

A teraz jestem z tego zadowolona, przynajmniej mi nie zwiewa na stawy czy do morza i tylko z brzegu pilnuje łabędzie.
Ale pamiętam fotkę baska na materacu, to był chyba Fingal (Asiaczek będzie wiedziała)

lourdnes, a Ty się nie przejmuj, Ty doopkę moczysz, a szkodniki buszuja na brzegu :)

Posted

hovomaniaczka napisał(a):
Witam się u Sajduchny ;)
Dawno już do was nie zaglądałam.
Widzę, że szaleństwo na spacerku uskuteczniacie. :)

O, jak miło, że do nas zajrzałaś :)
Tak, Saidi wszystkimi czterema łapkami już czuje wiosnę i bryka po łące i w psim ogródku :)