Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 napisał(a):
chetnie sie dowiem :) no i w koncu do nas na watek zapraszam....

Właśnie zwiedzam -Słodki zwierzynic :)Pepparkaka mnie rozbroiła i obok wąchająca Sherry :)Ale zdjęcia Sherry w locie z rozwianymi uszami są nie do pobicia :evil_lol:
Nie wiem gdzie się do Ciebie na ten wątek wchodzi - jeszcze dogomani nie rozbroiłam i nie wiem w co kliknąć :shake:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

lourdnes napisał(a):
Właśnie zwiedzam -Słodki zwierzynic :)Pepparkaka mnie rozbroiła i obok wąchająca Sherry :)Ale zdjęcia Sherry w locie z rozwianymi uszami są nie do pobicia :evil_lol:
Nie wiem gdzie się do Ciebie na ten wątek wchodzi - jeszcze dogomani nie rozbroiłam i nie wiem w co kliknąć :shake:

Kliknij w baner i Cie przenosi na 1 post w moim watku :) A potem to polecam dac na ostatnia strone bo tak fotki sa rozwiane :)

Posted

jamnicze

Jest to Kriegsverdienstmedaille - medal za zasługi wojenne, ustanowiony w kwietniu 1940 roku początkowo dla cywili, np. pracowników którzy wykonywali więcej niż założoną normę w pracy w fabrykach czy też rolników dostarczających większe niż ustalono ilości, jednakże otrzymywali go również za 2 lata ogólnej służby w jakiś sposób związanej z wojskiem, np. pomocnicy obsługi Flaków, członkowie Czerwonego Krzyża i wielu przeróżnych organizacji. Liczba ok. 3 milionów nadanych medali + wiele nienadanych najlepiej świadczy o częstości występowania. Populares.

Posted

Buszki napisał(a):
A gdzie go zgubiłaś? Może wróć w to samo miejsce i się znajdzie...

lourdnes napisał(a):
Spróbuj odtworzyć w pamięci gdzie go ostatni raz widziałaś i co się działo potem.Ja tak zawsze robię bo często mam sklerozę i sprawdzone :eviltong:

gosiaja napisał(a):
jamnicze niedobrze z tym kagańcem :(

Buszki napisał(a):
I co z tym kagańcem? Znalazł się?

No niestety, kaganiec się nie znalazł i teraz Saidi biega w "wyjściu awaryjnym", czyli w szmaciance. Osobiście nie lubię tych kagańców, bo mam wrażenie, że pies nie może swobodnie otworzyć pyska.

Posted

[quote name='gosiaja']jamnicze

Jest to Kriegsverdienstmedaille - medal za zasługi wojenne, ustanowiony w kwietniu 1940 roku początkowo dla cywili, np. pracowników którzy wykonywali więcej niż założoną normę w pracy w fabrykach czy też rolników dostarczających większe niż ustalono ilości, jednakże otrzymywali go również za 2 lata ogólnej służby w jakiś sposób związanej z wojskiem, np. pomocnicy obsługi Flaków, członkowie Czerwonego Krzyża i wielu przeróżnych organizacji. Liczba ok. 3 milionów nadanych medali + wiele nienadanych najlepiej świadczy o częstości występowania. Populares.

No, to niezłe znalezisko zrobiłaś. To już Twój taki doczyszczony czy na necie znalazłaś?

Posted

jamnicze napisał(a):
No niestety, kaganiec się nie znalazł i teraz Saidi biega w "wyjściu awaryjnym", czyli w szmaciance. Osobiście nie lubię tych kagańców, bo mam wrażenie, że pies nie może swobodnie otworzyć pyska.

To nie wrażenie ;) Tak jest niestety, ale myślę, że w dobie internetu coś dobrego znajdziesz :) Polecam fizjologi, chciaż moja Amy ma taki jak Saidi miała, bo jest leciutki :) Tyle że kupiłam większy coby spokojnie sobie mogła ziajać :)

Posted

gosiaja napisał(a):
nie to zdjęcie z netu

Dobra jesteś w tym szukaniu.
Korenia napisał(a):
To nie wrażenie ;) Tak jest niestety, ale myślę, że w dobie internetu coś dobrego znajdziesz :) Polecam fizjologi, chciaż moja Amy ma taki jak Saidi miała, bo jest leciutki :) Tyle że kupiłam większy coby spokojnie sobie mogła ziajać :)

Nie chcę kupować kagańca przez internet, bo to nie wiadomo jak będzie leżał. Baski mają specyficzne mordki, wąskie i długie, stąd problem z dopasowaniem. Najczęściej jak jej przymierzam, to jak na pysku ładnie siedzi, to jest za krótki; jak biorę większy i z długością jest ok, to znowu jest za szeroki. Ech..., a tamten na prawdę był dopasowany :(

Posted

Czwartkowy (zeszłoczwartkowy ;)) spacerek łobuzic :)

ostatnie zdjęcie z kagańcem. Saidi wystawia wiewiórkę.

i już na wybiegu

dziewczyny do zabawy dostały rękawiczkę

Posted

Asiaczek napisał(a):
I znowu spora porcja foteczek ze spacerku:)
A ta rękawiczka, to chyba resztka rękawiczki, co?
I gdzie się Sajdi dokopała? Do górników chilijskich?;)
pzdr.

Rękawiczka jeszcze cała ale kolor nieco zmieniła z pomarańczowego na brunatno - czarny :evil_lol:
A kopacza zdążyliśmy przyłapać zanim zwiał i zniweczyliśmy jej niecny plan ucieczki :)

Posted

Choppo (czy chippo, czy jakoś tak) produkuje fizjologi pod daną rasę i jeszcze z rozróżnieniem czy dla piesa(szersza wersja) czy dla suczy(węższa), oni bywają na wystawach ze swoimi kagańcami, można ich złapac i poprzymierzac ;)

Posted

Szaleństwa czworonogów w szale zabawowym super.Jak zwykle szczęśliwe i wybiegane co widać po minkach i biegusianiu :evil_lol: Sajdi niezależna jak koty zawsze w zanadrzu ma własne ścieżki i pomysły z żyłką łowiecką (na drzewko za zdobyczą lub norka)jak na zdrowego baska przystało.A upolowała już cosik dla swojej Panci?
Moje polują na skarpetki Pancia hihi a wczoraj przyniosły mu na poduszkę pod nos świeżą skórę z makreli.Był ...zniesmaczony hahaha :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Świeża skóra z makreli to przysmak moich basków. Ja nawet zniżam się do tego, że drobniutko ją kroję i im daję do posiłku - są wniebowzięte:evil_lol:

pzdr.

Moje dostały pierwszy raz.W sumie kupiłam sobie ale wiadomo jak u mnie wygląda jedzenie w pojedynkę- niemożliwe:angryy:.I tak zostałam objedzona.Wybrałam ości i zjadłam 1/3 (to i tak szczęście ,że aż tyle :eviltong:)a skórę też pokroiłam ale nie tak drobno i trafił sie płachetek dla Pancia :evil_lol:

Posted

lourdnes napisał(a):
Moje dostały pierwszy raz.W sumie kupiłam sobie ale wiadomo jak u mnie wygląda jedzenie w pojedynkę- niemożliwe:angryy:.I tak zostałam objedzona.Wybrałam ości i zjadłam 1/3 (to i tak szczęście ,że aż tyle :eviltong:)a skórę też pokroiłam ale nie tak drobno i trafił sie płachetek dla Pancia :evil_lol:

Ja zawsze przy jedzeniu/przygotowywaniu jedzenia myślę o tym, co by tutaj jeszcze wykombinowac dla basków.
Ryba wędzona
więcej jarzyn do wywaru zupy
gdy jajka na twardo - dodaję kilka więcej

I tak to krąży wokół basków i ich diety:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja zawsze przy jedzeniu/przygotowywaniu jedzenia myślę o tym, co by tutaj jeszcze wykombinowac dla basków.
Ryba wędzona
więcej jarzyn do wywaru zupy
gdy jajka na twardo - dodaję kilka więcej

I tak to krąży wokół basków i ich diety:)

Pzdr.

Moje prawie codziennie maja ryżyk zmieniaja sie tylko warzywa i rodzaj mięsa(drób, wieprzowina,cielęcina, wołowina,tuńczyk).Warzywka kupuje często dla siebie takie na patelnie to teraz i dla psów :)