lourdnes Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 deer_1987 napisał(a):chetnie sie dowiem :) no i w koncu do nas na watek zapraszam.... Właśnie zwiedzam -Słodki zwierzynic :)Pepparkaka mnie rozbroiła i obok wąchająca Sherry :)Ale zdjęcia Sherry w locie z rozwianymi uszami są nie do pobicia :evil_lol: Nie wiem gdzie się do Ciebie na ten wątek wchodzi - jeszcze dogomani nie rozbroiłam i nie wiem w co kliknąć :shake: Quote
taxelina Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 lourdnes napisał(a):Właśnie zwiedzam -Słodki zwierzynic :)Pepparkaka mnie rozbroiła i obok wąchająca Sherry :)Ale zdjęcia Sherry w locie z rozwianymi uszami są nie do pobicia :evil_lol: Nie wiem gdzie się do Ciebie na ten wątek wchodzi - jeszcze dogomani nie rozbroiłam i nie wiem w co kliknąć :shake: Kliknij w baner i Cie przenosi na 1 post w moim watku :) A potem to polecam dac na ostatnia strone bo tak fotki sa rozwiane :) Quote
gosiaja Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 jamnicze Jest to Kriegsverdienstmedaille - medal za zasługi wojenne, ustanowiony w kwietniu 1940 roku początkowo dla cywili, np. pracowników którzy wykonywali więcej niż założoną normę w pracy w fabrykach czy też rolników dostarczających większe niż ustalono ilości, jednakże otrzymywali go również za 2 lata ogólnej służby w jakiś sposób związanej z wojskiem, np. pomocnicy obsługi Flaków, członkowie Czerwonego Krzyża i wielu przeróżnych organizacji. Liczba ok. 3 milionów nadanych medali + wiele nienadanych najlepiej świadczy o częstości występowania. Populares. Quote
jamnicze Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Buszki napisał(a):A gdzie go zgubiłaś? Może wróć w to samo miejsce i się znajdzie... lourdnes napisał(a):Spróbuj odtworzyć w pamięci gdzie go ostatni raz widziałaś i co się działo potem.Ja tak zawsze robię bo często mam sklerozę i sprawdzone :eviltong: gosiaja napisał(a):jamnicze niedobrze z tym kagańcem :( Buszki napisał(a):I co z tym kagańcem? Znalazł się? No niestety, kaganiec się nie znalazł i teraz Saidi biega w "wyjściu awaryjnym", czyli w szmaciance. Osobiście nie lubię tych kagańców, bo mam wrażenie, że pies nie może swobodnie otworzyć pyska. Quote
jamnicze Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 [quote name='gosiaja']jamnicze Jest to Kriegsverdienstmedaille - medal za zasługi wojenne, ustanowiony w kwietniu 1940 roku początkowo dla cywili, np. pracowników którzy wykonywali więcej niż założoną normę w pracy w fabrykach czy też rolników dostarczających większe niż ustalono ilości, jednakże otrzymywali go również za 2 lata ogólnej służby w jakiś sposób związanej z wojskiem, np. pomocnicy obsługi Flaków, członkowie Czerwonego Krzyża i wielu przeróżnych organizacji. Liczba ok. 3 milionów nadanych medali + wiele nienadanych najlepiej świadczy o częstości występowania. Populares. No, to niezłe znalezisko zrobiłaś. To już Twój taki doczyszczony czy na necie znalazłaś? Quote
Korenia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 jamnicze napisał(a):No niestety, kaganiec się nie znalazł i teraz Saidi biega w "wyjściu awaryjnym", czyli w szmaciance. Osobiście nie lubię tych kagańców, bo mam wrażenie, że pies nie może swobodnie otworzyć pyska. To nie wrażenie ;) Tak jest niestety, ale myślę, że w dobie internetu coś dobrego znajdziesz :) Polecam fizjologi, chciaż moja Amy ma taki jak Saidi miała, bo jest leciutki :) Tyle że kupiłam większy coby spokojnie sobie mogła ziajać :) Quote
jamnicze Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 gosiaja napisał(a):nie to zdjęcie z netu Dobra jesteś w tym szukaniu. Korenia napisał(a):To nie wrażenie ;) Tak jest niestety, ale myślę, że w dobie internetu coś dobrego znajdziesz :) Polecam fizjologi, chciaż moja Amy ma taki jak Saidi miała, bo jest leciutki :) Tyle że kupiłam większy coby spokojnie sobie mogła ziajać :) Nie chcę kupować kagańca przez internet, bo to nie wiadomo jak będzie leżał. Baski mają specyficzne mordki, wąskie i długie, stąd problem z dopasowaniem. Najczęściej jak jej przymierzam, to jak na pysku ładnie siedzi, to jest za krótki; jak biorę większy i z długością jest ok, to znowu jest za szeroki. Ech..., a tamten na prawdę był dopasowany :( Quote
jamnicze Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Czwartkowy (zeszłoczwartkowy ;)) spacerek łobuzic :) ostatnie zdjęcie z kagańcem. Saidi wystawia wiewiórkę. i już na wybiegu dziewczyny do zabawy dostały rękawiczkę Quote
jamnicze Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 i wygrała Dejzi :) A Saidi w tym czasie próbowała zrobić podkop :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 I znowu spora porcja foteczek ze spacerku:) A ta rękawiczka, to chyba resztka rękawiczki, co? I gdzie się Sajdi dokopała? Do górników chilijskich?;) pzdr. Quote
jamnicze Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Asiaczek napisał(a):I znowu spora porcja foteczek ze spacerku:) A ta rękawiczka, to chyba resztka rękawiczki, co? I gdzie się Sajdi dokopała? Do górników chilijskich?;) pzdr. Rękawiczka jeszcze cała ale kolor nieco zmieniła z pomarańczowego na brunatno - czarny :evil_lol: A kopacza zdążyliśmy przyłapać zanim zwiał i zniweczyliśmy jej niecny plan ucieczki :) Quote
taxelina Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 a nie pamietasz nazwy czy firmy tamtego kaganca? Quote
jamnicze Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 deer_1987 napisał(a):a nie pamietasz nazwy czy firmy tamtego kaganca? Niestety nie, wiem tylko, że był włoski. Quote
Korenia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Choppo (czy chippo, czy jakoś tak) produkuje fizjologi pod daną rasę i jeszcze z rozróżnieniem czy dla piesa(szersza wersja) czy dla suczy(węższa), oni bywają na wystawach ze swoimi kagańcami, można ich złapac i poprzymierzac ;) Quote
Asiaczek Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 No to trzeba jeździć na te większe (czyt. międzynarodowe) wystawy i wypatrywać. Albo przy pomocy gosiaja - poszukajcie w necie:) Pzdr. Quote
lourdnes Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Szaleństwa czworonogów w szale zabawowym super.Jak zwykle szczęśliwe i wybiegane co widać po minkach i biegusianiu :evil_lol: Sajdi niezależna jak koty zawsze w zanadrzu ma własne ścieżki i pomysły z żyłką łowiecką (na drzewko za zdobyczą lub norka)jak na zdrowego baska przystało.A upolowała już cosik dla swojej Panci? Moje polują na skarpetki Pancia hihi a wczoraj przyniosły mu na poduszkę pod nos świeżą skórę z makreli.Był ...zniesmaczony hahaha :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Świeża skóra z makreli to przysmak moich basków. Ja nawet zniżam się do tego, że drobniutko ją kroję i im daję do posiłku - są wniebowzięte:evil_lol: pzdr. Quote
lourdnes Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Asiaczek napisał(a):Świeża skóra z makreli to przysmak moich basków. Ja nawet zniżam się do tego, że drobniutko ją kroję i im daję do posiłku - są wniebowzięte:evil_lol: pzdr. Moje dostały pierwszy raz.W sumie kupiłam sobie ale wiadomo jak u mnie wygląda jedzenie w pojedynkę- niemożliwe:angryy:.I tak zostałam objedzona.Wybrałam ości i zjadłam 1/3 (to i tak szczęście ,że aż tyle :eviltong:)a skórę też pokroiłam ale nie tak drobno i trafił sie płachetek dla Pancia :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 lourdnes napisał(a):Moje dostały pierwszy raz.W sumie kupiłam sobie ale wiadomo jak u mnie wygląda jedzenie w pojedynkę- niemożliwe:angryy:.I tak zostałam objedzona.Wybrałam ości i zjadłam 1/3 (to i tak szczęście ,że aż tyle :eviltong:)a skórę też pokroiłam ale nie tak drobno i trafił sie płachetek dla Pancia :evil_lol: Ja zawsze przy jedzeniu/przygotowywaniu jedzenia myślę o tym, co by tutaj jeszcze wykombinowac dla basków. Ryba wędzona więcej jarzyn do wywaru zupy gdy jajka na twardo - dodaję kilka więcej I tak to krąży wokół basków i ich diety:) Pzdr. Quote
lourdnes Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Asiaczek napisał(a):Ja zawsze przy jedzeniu/przygotowywaniu jedzenia myślę o tym, co by tutaj jeszcze wykombinowac dla basków. Ryba wędzona więcej jarzyn do wywaru zupy gdy jajka na twardo - dodaję kilka więcej I tak to krąży wokół basków i ich diety:) Pzdr. Moje prawie codziennie maja ryżyk zmieniaja sie tylko warzywa i rodzaj mięsa(drób, wieprzowina,cielęcina, wołowina,tuńczyk).Warzywka kupuje często dla siebie takie na patelnie to teraz i dla psów :) Quote
Asiaczek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Jabłuszka to tylko do zabawy. Ale ogryzki - mniam, mniam...;) Pzdr. Quote
Recommended Posts