Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

może być nawet ta niedziela :razz:. Od dziś do środy mam wolne:multi:
Kolejna niedziela to 13 marca czyli nasza pierwsza rocznica ślubu to tak nie bardzo.
I nie pasuje mi jeszcze 27 bo jestem ostatni raz w weekend w pracy

przy reszcie niedziel jestem wolna jak dzika świnia:p

Posted

[quote name='Cienka']Paluszki
E no nie przesadzaj ja codziennie jeżdżę do pracy i z pracy i nie posiadam samochodu.
Pracuje do końca marca ale w tym miesiącu muszę też wybrać urlop 9 dni to mało będę pracować:evil_lol:
No to fajnie, może w tygodniu na jakiś spacerek się umówimy, wtedy w parku i nad morzem mniej ludzi jest, więc spokojniej można z psiakami pospacerować.
[quote name='Cienka']może być nawet ta niedziela :razz:. Od dziś do środy mam wolne:multi:
Kolejna niedziela to 13 marca czyli nasza pierwsza rocznica ślubu to tak nie bardzo.
I nie pasuje mi jeszcze 27 bo jestem ostatni raz w weekend w pracy
przy reszcie niedziel jestem wolna jak dzika świnia:p
Ja 27 też nie mogę, ale pozostałe mam wolne, więc czekamy na decyzję gosiaji :)
[quote name='Asiaczek']Widać, że gosiaja zarobiona, bo prawie wogóle nie ma jej na DGM... i mnie się juz zaczynają mylić Morek z Azisem...;)
Pzdr.
Bo też powinnaś na nasz spacerek dołączyć, to już byś ich nie pomyliła ;)

Posted

Ja rozmawiałam wczoraj z Gosią powiedziała, że dla niej może być nawet ta niedziela ale to od Ciebie zależy czy Tobie pasuje. Zresztą dogadujcie się same, mnie wystarczy dać cynka na 3 godz. przed bym mogła coś smacznego ugotować:evil_lol:

Posted

Cienka napisał(a):
Ja rozmawiałam wczoraj z Gosią powiedziała, że dla niej może być nawet ta niedziela ale to od Ciebie zależy czy Tobie pasuje. Zresztą dogadujcie się same, mnie wystarczy dać cynka na 3 godz. przed bym mogła coś smacznego ugotować:evil_lol:

Asiaczek napisał(a):
NO i ciekawe, jak się poumawiały dziewczyny...

pzdr.

Jesteśmy umówione na sobotę za 2 tygodnie :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
to juz wiosenny spacer bedzie :)

Jedziemy raczej na granie, ale pewnie i mały spacerek zaliczymy ;) Tyle, że obawiam się iż raczej będzie błotnisty niż wiosenny.
lourdnes napisał(a):
Qrcze szkoda ,że wszyscy są tak daleko:-( bo byśmy się wprosili na baskospacer :evil_lol:

Witam serdecznie w naszych progach.
Co do spaceru, to nic straconego, jak zawitacie do cienkiej, to możemy zorganizować zlot basenciaków - rozrabiaków :)
Macie teraz maluchy, to zadbajcie o ich socjalizację.
Saidi jak była mała, to lgnęła do wszystkiego co się rusza, a teraz mała wredotka z niej wychodzi i próbuje narzucać swoją wolę innym.
Psiaki które poznała "za młodu" ustawiają się i jest ok., ale ze starszymi różnie bywa. I tak Pinę poznała dość wcześnie ale spotykają się rzadko i na początku jest jeżozwierz i pomruki, ale po chwili już dziewczyny razem ganiają. Zinę (siostrę Piny) poznała później i Zina już się jej nie podporządkowała i musimy na dziewczyny bardzo uważać, bo łatwo dochodzi do spięć.

Posted

Oj to faktycznie.A charakterki mają zawzięte.Teraz na weekend jadę na ranczo z pieskami to i zawitam do Zielonej to się z rodzeństwem wylatają.Szkoda ,że nie ma basków w białym.Ale może też jak są dwa to będzie im łatwiej się w przyszłości socjalizować z innymi psami? Chociaż pewnie nie ma reguły...a one już i miedzy sobą czasem robią taki sparing ,ze któryś piszczy z bólu i warczy.Na szczęście więcej się bawią niż tłuką.Szkoda ,że nie mieszkacie wszyscy w białym :eviltong: już mi brakuje tych waszych spacerków buuuu

Posted

[quote name='lourdnes']Oj to faktycznie.A charakterki mają zawzięte.Teraz na weekend jadę na ranczo z pieskami to i zawitam do Zielonej to się z rodzeństwem wylatają.Szkoda ,że nie ma basków w białym.Ale może też jak są dwa to będzie im łatwiej się w przyszłości socjalizować z innymi psami? Chociaż pewnie nie ma reguły...a one już i miedzy sobą czasem robią taki sparing ,ze któryś piszczy z bólu i warczy.Na szczęście więcej się bawią niż tłuką.Szkoda ,że nie mieszkacie wszyscy w białym :eviltong: już mi brakuje tych waszych spacerków buuuu

Nie narzekaj, masz dwa maluchy, ja to się naczekałam zanim w 3mieście pojawił się drugi basek. I pamiętam jak marudziłam Asiaczkowi żeby koniecznie dała moje namiary tej pani co wzięła od niej morka :). No i tak poznałyśmy się z Gosiają, a Saidi z Morkiem (i obie jesteśmy bardzo szczęśliwe z nowego towarzystwa - ja mam z kim wymieniać spostrzeżenia i uwagi, no i obserwować rozwój innego basenji, a Sajdi oczywiście z szaleństw z drugim temperamenciakiem, który na dodatek potrafi ją dogonić :)

A to parę fotek z tego okresu. Ten małty szkrab, to oczywiście Morasty, a to większe, to Sajdunia :) Teraz to on jest większy od niej i ona się mu podporządkowywuje ;)

no i na spacerkach :)

Posted

Ale baskocudaki słodkie :)i zabawa jak u mnie.Lubie patrzeć jak się tak kotmaszą a i tak wam zazdroszcze ,że macie taką baskoekipe na spacerki :evil_lol: Szatany się wyszaleja a baskomaniacy moga się wyplotkować o swoich pociechach na żywo :lol:
Słodkie diabełki :lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Dopiero...

A na fotkach to widać, że Sajdi nieźle dała popalic Morkowi;)

Pzdr.
Ustawiała go równo, a teraz się przed nim płaszczy :diabloti:
[quote name='lourdnes']Ale baskocudaki słodkie :)i zabawa jak u mnie.Lubie patrzeć jak się tak kotmaszą a i tak wam zazdroszcze ,że macie taką baskoekipe na spacerki :evil_lol: Szatany się wyszaleja a baskomaniacy moga się wyplotkować o swoich pociechach na żywo :lol:
Słodkie diabełki :lol:
Też uwielbiam patrzeć jak razem się bawią. Chociaż nie mają po temu tak często okazji jakbym chciała. A jak idziemy do parku czy na plażę, to muszą być w kagańcach. Za to jak mają tyle wolnej przestrzeni, to odchodzą gonitwy, też uwielbiam na nie patrzeć :loveu:, może nawet bardziej niż na zapasy :razz:
[quote name='deer_1987']Sajdi jak zawsze zagryza :D
Już taka jej natura :p
[quote name='gosiaja']no morasty była taki mały
A teraz jest już takaaaaki duży :lol:
[quote name='Asiaczek']Tylko odblaski na dupciach im sie świecą...
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/005-25.jpg

pzdr.
Nie wiele więcej mój aparat był w stanie złapać :roll:

Posted

Dzięki, trochę to idzie jak "krew z nosa", bo robimy to własnym sumptem.
A właściwie, to ja przygotowuję fotki i tekst, a później wiercę dziurę w brzuchu TZowi aby mi to na stronie umieścił :)
Próbowałam coś zrobić sama, ale jakoś nie mam do tego talentu, a TZ trudno zagonić, bo pracuje przy komputerze i jak wraca do domu, to na monitor już patrzeć nie może.

Posted

[quote name='deer_1987']A nie myslalas o szablonach? widzialam gdzies takie za 10 zl chyba :)
Tyle, że ja się w tym nie rozeznaję. Może gdyby mi ktoś pokazał co i jak, wytłumaczył, to potem bym już sobie poradziła, ale wszyscy zalatani albo też się nie znają. Tak więc zostaje mi TZ :)
[quote name='Asiaczek']jamnicze - to wtorku/środy nie mam maila...

Pzdr.
Pewnie później masa maili będzie na Ciebie czekała. Ale jeśli masz internet, to zerknij na moją stronkę (trochę asiaczków się tam pojawiło :))

Posted

Żebym się znała to bym pomogła ale niestety dla mnie to czarna magia :(
Też wole oglądać bieganie ale to pewnie dlatego ,że kotmaszą się non stop a prędkości na wolnej przestrzeni są raz na czas :(