Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jamnicze']Taki jadłam w zeszłym jak wróciłam ze szpitala - mniamku. Ale bez jabłuszek, a teraz dostałam od mamy słoik z przesmażonymi jabłkami z działki i chcą właśnie zrobić do ryżu, tylko niech się cienka wypowie czy woli gotowany ryż z zimnym musem, czy zapiekany.

Wole zapiekany, a ostatnio to danie było bardzooo sycące dlatego nie podołałam :eviltong:. Ale teraz też pewnie za wiele nie zjem. A to przez system obronny mojego organizmu (jedni na nerwy podjadają ja natomiast odwrotnie). A ostatnio tyle się działo (kolejny raz ktoś nam w tył auta wjechał, spalony komp, wybuch lampy w studiu i ogólnie ciężka atmosfera z tego wszystkiego), sprawiły, że z rozmiaru 36 znowu mieszczę się w 34. I to chyba powód do dumy nie jest:shake:

[quote name='Asiaczek']NO, właśnie. Tak daleko ode mnie mieszkacie;)

Pzdr.

Nie to ty mieszkasz daleko od nas :evil_lol:

Posted

Cienka napisał(a):

Ja nerwy "zajadam" i dlatego tak wyglądam;)

A co do tego kto gdzie mieszka, nie zgadzam się. Ja byłam tutaj pierwsza i to Wy za daleko ode mnie mieszkacie;)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

A co do tego kto gdzie mieszka, nie zgadzam się. Ja byłam tutaj pierwsza i to Wy za daleko ode mnie mieszkacie;)

Pzdr.

No tak Asiaczek mieszka w STOLICY :razz: To teraz to wszyscy za daleko do niej a nie ona do innych :cool3::eviltong:

Posted

Cienka napisał(a):
Wole zapiekany, a ostatnio to danie było bardzooo sycące dlatego nie podołałam :eviltong:. Ale teraz też pewnie za wiele nie zjem. A to przez system obronny mojego organizmu (jedni na nerwy podjadają ja natomiast odwrotnie). A ostatnio tyle się działo (kolejny raz ktoś nam w tył auta wjechał, spalony komp, wybuch lampy w studiu i ogólnie ciężka atmosfera z tego wszystkiego), sprawiły, że z rozmiaru 36 znowu mieszczę się w 34. I to chyba powód do dumy nie jest:shake:

No to na 80% będzie zapiekany ryż z jabłuszkami :). Tylko na 80, bo zawsze mnie może trzepnąć wena na coś innego :evil_lol: Pamiętam, że lubisz szpinak, no ale ja teraz nieco uziemiona jestem w domku więc nie za bardzo mogę myszkować po sklepach a wolę szpinak w liściach, a nie rozdrobniony. Niestety trudniej go dostać.
deer_1987 napisał(a):
A bedzie wiecej zimowej Sajdi? :razz:

Może po nowym roku. Na razie jestem po operacji i na spacery wychodzi TZ i mój tata. Zresztą przy tych mrozach, to nawet Saidi nie chce chodzić, tylko siii i do domu.

Posted

Asiaczek napisał(a):
NO, właśnie. Tak daleko ode mnie mieszkacie;)

DuDziaczek napisał(a):
No tak Asiaczek mieszka w STOLICY :razz: To teraz to wszyscy za daleko do niej a nie ona do innych :cool3::eviltong:

Asiaczek napisał(a):
Podtrzymuję: byłam pierwsza;)

Stolica stolicą, ale nas jest więcej :diabloti:
A tak po prawdzie, to faktycznie my z tej dalekiej północy mamy wszędzie daleko, buuuu :sad:

Posted

Cienka napisał(a):

Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

Nie denerwuj cienka ludzi, bo ja już niedługo przestanę się mieścić w rozmiarze 42, a moim właściwym jest 40!
Ale coś nie mam siły na pilnowanie się i dietowanie, za bardzo lubię słodycze, a życie jest zbyt smutne aby jeszcze dokładać sobie katuszy.

Posted

[quote name='jamnicze']
Ale coś nie mam siły na pilnowanie się i dietowanie, za bardzo lubię słodycze, a życie jest zbyt smutne aby jeszcze dokładać sobie katuszy.

dokładnie :loveu::loveu::loveu:

Posted

A jeśli chodzi o przybieranie sadełka, to Saida zaczyna powoli przypominać baleronik, a to dopiero początki zimy. Jak tak dalej pójdzie, to kogo ja będę wystawiać na wiosnę? Przecież to nie wystawy hipopotamów.

Posted

jamnicze napisał(a):
Właśnie przykazałam Tz aby się w sklepie rozejrzał za watowaną chałwą - pycha :)

Niewiem, jak wygląda watowana chałwa... poka...

BTW- zajrzyj do Amiskii Korenii. Korenia xzbiera zamówienie na ten bajerancki kremik, jest akurat promocja:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Niewiem, jak wygląda watowana chałwa... poka...

BTW- zajrzyj do Amiskii Korenii. Korenia xzbiera zamówienie na ten bajerancki kremik, jest akurat promocja:)

Pzdr.

To zaraz tam zajrzę.
Niestety nie mam jak pokazać, bo tą z zeszłego roku całą zjadłam. Ale wygląda jak kłębki waty i jest bardzo delikatna.

Aaaaa, właśnie dzwonił Krzyś -dostał chałwę :)

Posted

DuDziaczek napisał(a):

Ja osobiście nic do ludzi ze stolicy nie mam. Ale jako prawdziwa olsztynianka to "Warszawki" (nie mylić z mieszkańcami Warszawy) nie trawie. Przyjedzie jeden z drugim i się śmieje: przyjechaliśmy do waszego miasta pooddychać waszym wiejskim powietrzem. Ale tu nie jest Polska (tylko ziemie odzyskane czyli nie Polska a Prusy) więc na nową 2 pasmowa drogę nie macie co liczyć.

jamnicze napisał(a):
No to na 80% będzie zapiekany ryż z jabłuszkami :). Tylko na 80, bo zawsze mnie może trzepnąć wena na coś innego :evil_lol: Pamiętam, że lubisz szpinak, no ale ja teraz nieco uziemiona jestem w domku więc nie za bardzo mogę myszkować po sklepach a wolę szpinak w liściach, a nie rozdrobniony. Niestety trudniej go dostać.

Może po nowym roku. Na razie jestem po operacji i na spacery wychodzi TZ i mój tata. Zresztą przy tych mrozach, to nawet Saidi nie chce chodzić, tylko siii i do domu.

Spoko zjem wszystko prócz grzybów :cool3:

jamnicze napisał(a):
Nie denerwuj cienka ludzi, bo ja już niedługo przestanę się mieścić w rozmiarze 42, a moim właściwym jest 40!

To może porozmawiamy nie tylko o plusach ale też minusach bycia szczupłym bo tych przynajmniej w moim wypadku jest więcej.

A słodycze dla mnie mogą nie istnieć :eviltong: kiedyś się dziwiłam mojej matce jak można nie mieć ochoty na słodycze. Teraz ją rozumiem:evil_lol:

jamnicze napisał(a):
A jeśli chodzi o przybieranie sadełka, to Saida zaczyna powoli przypominać baleronik, a to dopiero początki zimy. Jak tak dalej pójdzie, to kogo ja będę wystawiać na wiosnę? Przecież to nie wystawy hipopotamów.

A unas zawsze constans zawsze mamy ok 20kg psa :diabloti: teraz jak Pinka spędza dnie na kanapie to przytyła. A Jogi ma sporo energii do zabawy i aż mu się trochę schudło.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Zrób fotkę, bo ni wujka nie kojarze, coto takiego jest...

Pzdr.

Na razie jest w pudełeczku, zamknięta i czeka na Święta.
Jak otworzę, to pstryknę.
Cienka napisał(a):

To może porozmawiamy nie tylko o plusach ale też minusach bycia szczupłym bo tych przynajmniej w moim wypadku jest więcej.

A słodycze dla mnie mogą nie istnieć :eviltong: kiedyś się dziwiłam mojej matce jak można nie mieć ochoty na słodycze. Teraz ją rozumiem:evil_lol:

A unas zawsze constans zawsze mamy ok 20kg psa :diabloti: teraz jak Pinka spędza dnie na kanapie to przytyła. A Jogi ma sporo energii do zabawy i aż mu się trochę schudło.

Eeeee, jednak więcej jest plusów niż minusów. ;)

Posted

____________________$$$
_____________________$$$$$
___________________$$$$$$
_________________$$$$$$$
_______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$
______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$$$
___________$$$$$$$$$$$$
__________$$$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$