Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 napisał(a):
O to sto lat!!:BIG: Dla mojego ulubionego basenji :loveu:

dzięki w imieniu solenizantki :loveu:
betka-sp napisał(a):
STO lat Saiduniu :tort:.. :BIG:...:new-bday:,,,,,,,:cunao:.. hahahahahah...oj to ten pańcio nie taki znowu "nie psiowy" skoro taki prezencik przytargał ;))

dzięki, czasami mam wrażenie, że on się tak tajniaczy ;) ostatnio się wsypał, nie karmimy Saidi ludzkimi smakołykami, bo nie chcę, żeby pies sępił. Jak coś jemy, to zauważyłam, że Saidi najczęściej wgapia sie w pana (na mnie raczej nie spojrzy :diabloti:) - hmmmmm. Niedawno siedzę sobie z boku cichutko i słyszę " nie chcesz paluszka?, przecież zawsze brałaś", no nic tylko w łeb dać :snipersm:
Asiaczek napisał(a):
Sto lat dla siostry:)

Pzdr.

Dzięki i wzajemnie :)

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, mam radosną nowinę !!!!
Po 4 dniach Czarek się odnalazł :).
Zadzwonili dobrzy ludzie. Pies trochę przemarzł ale jest już z pańciostwem i się grzeje w domku. Podobno takiego szału radości jeszcze u niego nie widzieli :)

Posted

[quote name='jamnicze']Słuchajcie, mam radosną nowinę !!!!
Po 4 dniach Czarek się odnalazł :).
Zadzwonili dobrzy ludzie. Pies trochę przemarzł ale jest już z pańciostwem i się grzeje w domku. Podobno takiego szału radości jeszcze u niego nie widzieli :)[/QUOTE]

OCH ...jak dobrze , że się znalazł ;) ja sobie nie wyobrażam, żeby któraś z moich bab tak zniknęła....chyba bym w pierwszym dniu umarła z zamartwiania.............:shake:

Posted

Ja z opóźnieniem, ale odpowiadam :D

Nie krzyżuje się między sobą irlandów mahoniowych i czerwono-białych. Funkcjonują jako osobna rasa. Hodowcy dążyli do tego, aby uzyskac jednolitą mahoniową szatę, także był czas, że niemal nie było cz-b seterów. Dopiero stosunkowo niedawno w 1989 setery cz-b zostały uznane za rasę przez FCI.

A czy to tylko różnica kolorów? Raczej nie. Sierść cz-b jest zwykle krótsza niż mahoniowych, zwłaszcza to u samców widać. Głowa cz-b nie ma guza potylicznego który jest charakterystyczny dla mahoniowych. U cz-b uszy są wyżej osadzone, szersze i krótsze. Włos na kończynach i ogonie jest również nieco krótszy, budowa ciała zaś bardziej masywna i krępa niż u mahoniowego.

To tyle co wiem :)

Posted

Błyskotka napisał(a):
Spóźnione ale szczere sto lat !!!!!

Dobrze że psiak się odnalazł :).

Dzięki :), też się cieszę :)
betka-sp napisał(a):
OCH ...jak dobrze , że się znalazł ;) ja sobie nie wyobrażam, żeby któraś z moich bab tak zniknęła....chyba bym w pierwszym dniu umarła z zamartwiania.............:shake:

Mój tata właśnie ostatnio o mało nie dostał zawału przez Sajdę, a właściwie smarkaczy, któży robią już sobie sylwestra.
Było ok. 13.00, spotkał znajomą spanielkę na spacerze i spuścił Saidi aby psiaki pobiegały. Wszystko było ok. puki nie gruchnęło :shake:. Saidi w długą, a Tola za nią. Już się zatrzymała i zastanawiała czy nie wrócić, a tu kolejne buuuum! Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i udało się tacie złapać moje strachadełko, ale zaraz ciągnęła go już do domu i nie chciała więcej chodzić.
gosiaja napisał(a):
jak dobrze że Czarek już w domu :multi::multi::multi:

i spóźnione 100 lat dla Saidi :new-bday::tort::BIG:

Na pewno chłopak się wystraszył, nie było go kilka dni i trochę przemarzł. Miejmy nadzieję, że teraz się będzie bardziej pilnował.
anetta napisał(a):
100 lat, wszystkiego najlepszego :BIG::chlup::chlup:

Cudownie że się odnalazł, a jakieś konkrety? :multi:

Dzięki. Nic więcej nie wiem. Właściciele szczęśliwi, że chłopak już w domu wygrzewa boczki :)

Posted

[quote name='Darianna']Ja z opóźnieniem, ale odpowiadam :D

Nie krzyżuje się między sobą irlandów mahoniowych i czerwono-białych. Funkcjonują jako osobna rasa. Hodowcy dążyli do tego, aby uzyskac jednolitą mahoniową szatę, także był czas, że niemal nie było cz-b seterów. Dopiero stosunkowo niedawno w 1989 setery cz-b zostały uznane za rasę przez FCI.

A czy to tylko różnica kolorów? Raczej nie. Sierść cz-b jest zwykle krótsza niż mahoniowych, zwłaszcza to u samców widać. Głowa cz-b nie ma guza potylicznego który jest charakterystyczny dla mahoniowych. U cz-b uszy są wyżej osadzone, szersze i krótsze. Włos na kończynach i ogonie jest również nieco krótszy, budowa ciała zaś bardziej masywna i krępa niż u mahoniowego.

To tyle co wiem :)
I to lubię w dogomani, zawsze można się dowiedzieć czegoś ciekawego.

[quote name='Asiaczek']jamnicze, 3mam kciuki:)

Pzdr.
Dzięki Asiaczku :). Jestem już po operacji i do końca roku mam zwolnienie. Nie mogę jednak się nadwyrężać i na spacery za bardzo chodzić ze względu na wiatry. No ale mam czapkę-uszatkę więc jakoś sobie radzę ;)

Posted

A dla spragnionych widoku Sajduni wklejam zakończenie krakowskiej eskapady. Rany, to był wrzesień, ale dawno temu ;)

Czekając na finały nasze baski nawiązywały nowe znajomości

I można już wracać.
Tzn chłopaki,

a my do hoteliku w końcu się przespać.

Posted

Saidi była już taka zmęczona, że zasypiała gosiaji na rękach kiedy ja załatwiałam formalności w recepcji. Ale co się dziwić, całą noc jechałyśmy, a potem cały dzień na wystawie.

I zaraz do łóżeczka (Saidi miała własne ;))

nawet nie protestowała kiedy przykryłam ją kocykiem

Posted

[quote name='deer_1987']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/DSCN9016.jpg
pieknie pozuje :loveu:
Sajdunia umie ładnie zostawać na polecenie. Oczywiście dopuki jej się nie znudzi ;)
[quote name='Asiaczek']Rany i takiego wielkiego miska Sajdi powaliła...?
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/DSCN9002.jpg

Sajdi nic sobie nie robiła z wielkości smoka... no i dobrze:)
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/DSCN9015.jpg
Obowiązkowo:)
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/DSCN9014.jpg

Cieszę się, że jesteś już PO i samopoczucie nie najgorsze:)

Pzdr.
Powoli humerek wraca :). Misiek - to jeszcze szczeniak był i baaaardzo towarzyski :)
[quote name='Cienka']A my się widzimy w poniedziałek przyniosę te twoje 3 kilo kalendarzy.
Haha, tylko się nie przedźwigaj, bo mi doliczysz do rachunku.
Ale nie martw się, jakiś obiadek przygotuję na pokrzepienie twoich zwątlonych sił ;)

Posted

Taki jadłam w zeszłym jak wróciłam ze szpitala - mniamku. Ale bez jabłuszek, a teraz dostałam od mamy słoik z przesmażonymi jabłkami z działki i chcą właśnie zrobić do ryżu, tylko niech się cienka wypowie czy woli gotowany ryż z zimnym musem, czy zapiekany.