jamnicze Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 A potem poszliśmy na obiad :) eee, mi się tu wcale nie podoba siedzieć może z tej strony spróbuję coś wyniuchać no i jak tam, co macie? a, same pyszności ależ oni się długo grzebią z tym jedzeniem, zasnąć można Quote
Cienka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 dla Sajdi też powinna być misorka wszyscy jedzą a ona o suchym pysku Quote
Iza. Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ooo jakiś fajny lokal znaleźliście, że można z psem wejść :cool3: Quote
jamnicze Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Cienka napisał(a):dla Sajdi też powinna być misorka wszyscy jedzą a ona o suchym pysku Piecho musi znać swoje miejsce, najpierw jedzą ludziki ;) Iza. napisał(a):Ooo jakiś fajny lokal znaleźliście, że można z psem wejść :cool3: To tam w ośrodku. Inaczej byłby problem z jedzeniem, bo wolałabym jej samej w domku nie zostawiać :diabloti: My generalnie z psem chodzimy do knajpek, a jak nie wpuszczają, to po prostu tracą klientów, bo sąsiedzi pewnie wpuszczą :eviltong:. A na naszym terenie to już mamy obcykane gdzie można z psem :razz: Quote
taxelina Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Nie wiem jak u Was ale tutaj to coraz mniej takich zwyklych knajp jest gdzie mozna z psem, ale na szczescie powstaja tez czasami psie kawiarnie :razz: Quote
Cienka Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Jamnicze bo my z tomeckim nie mamy pojęcia gdzie w Gdańsku można z psem pójść na obiad? Quote
jamnicze Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 gosiaja napisał(a):oj pamiętam jak się skąpali :) deer_1987 napisał(a):Nie wiem jak u Was ale tutaj to coraz mniej takich zwyklych knajp jest gdzie mozna z psem, ale na szczescie powstaja tez czasami psie kawiarnie :razz: U nas jeszcze nie trafiłam na specjalne knajpy dla psów. Błyskotka napisał(a):Witam :) :) :) cześć :) Cienka napisał(a):Jamnicze bo my z tomeckim nie mamy pojęcia gdzie w Gdańsku można z psem pójść na obiad? Głównie znam te nad morzem. Zaczynając od Sopotu w stronę Brzeźna: "Rybaki", u golfistów, BONA, przed nią jest jeszcze jakaś tawerna, ale ceny są spore i tylko od znajomych słyszałam, że można tam z psem. Tu podałam miejsca gdzie spokojnie można wejść z psem do środka, oprucz tego prawie w karzdym ogródku mozna usiąść z psiakiem (tylko w jednym miejscu nas wyprosili ;)) A jak lubicie rybki, to możecie się wybrać do "Checzy rybackiej" za Żukowem (mają stronę w internecie). Rybki palce lizać i spory ich wybór. Asiaczek napisał(a):Kradnę kilka leśnych:) Pzdr. ja obstawiam dwie, potem sprawdzę czy dobrze trafiłam :) Quote
Kaya Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Co do restauracji to " U chiefa" w brzeźnie, "Manekin" koło Media markt, ale tu piesek cicho pod stołem albo obok musiał grzecznie siedzieć, na ul. Piwnej w którejś z czekoladowni teraz już nie pamiętam nazwy :) Sporo ich jest, jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę ;) Quote
jamnicze Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Kaya napisał(a):Co do restauracji to " U chiefa" w brzeźnie, "Manekin" koło Media markt, ale tu piesek cicho pod stołem albo obok musiał grzecznie siedzieć, na ul. Piwnej w którejś z czekoladowni teraz już nie pamiętam nazwy :) Sporo ich jest, jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę ;) O, fajnie, trochę tu nas jest, to możemy zrobić 3miejską mapę "poczęstunku z psem" :) Quote
Cienka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Manekin dobrze wiedzieć czasem tam chodzimy. Choć ich naleśniki nie umywają sie do Herezji w Olszynie tam to są mega pyszne naleśniki nie wiem co oni dodają do ciasta (jest żółciutkie i pyszne nawet bez farszu). Polecam wszystkim odwiedzającym Olsztyn Herezja na starówce zaraz za wysoką bramą :sabber: warto. Quote
Cienka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 A inną pyszną rzeczą której nie ma w trójmieście nad czym ja bardzo ubolewam to ponczówki w Olsztynie to podstawowe ciastko każdej cukierni do tego bardzo pyszne mmhhh ale się rozmarzyłam :facelick: Quote
jamnicze Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Cienka napisał(a):Manekin dobrze wiedzieć czasem tam chodzimy. Choć ich naleśniki nie umywają sie do Herezji w Olszynie tam to są mega pyszne naleśniki nie wiem co oni dodają do ciasta (jest żółciutkie i pyszne nawet bez farszu). Polecam wszystkim odwiedzającym Olsztyn Herezja na starówce zaraz za wysoką bramą :sabber: warto. A ja nie wiem gdzie jest Manekin, za to naleśniki bardzo lubię. Najczęściej w Gdańsku wchodzę na naleśniczka w Lokomotywowni :) Cienka napisał(a):A inną pyszną rzeczą której nie ma w trójmieście nad czym ja bardzo ubolewam to ponczówki w Olsztynie to podstawowe ciastko każdej cukierni do tego bardzo pyszne mmhhh ale się rozmarzyłam :facelick: To może byś upiekła, albo mam jeszcze lepszy pomysł jak będziesz u brata, to kup i nam przywieź :) gosiaja napisał(a):co to za ciasto ?? cienka mi kiedyś mówiła, zdaje się ,że jakieś z kremem i nasączone ponczem właśnie ;) Ale najlepiej jak sama wyjaśni. Quote
jenis Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Witanko. Świetne foty ale najbardziej podobaja mi sie lesne.Mizainko dla Sajdi:) Quote
jamnicze Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='jenis']Witanko. Świetne foty ale najbardziej podobaja mi sie lesne.Mizainko dla Sajdi:)[/QUOTE] Witaj jenis :) Sajduchna pogłaskana ale za bardzo wolę jej nie miziać ;) Głupica ma taką chcicę, że budzi mnie nawet w nocy, bo musi iść znaczyć teren, teraz, już, natychmiast, a nóż jakiś kawaler to "przeczyta".... Jak dobrze, że basenji mają tylko raz w roku cieczkę :) Quote
betel Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 A to bidulka u mnie też niedawno Bryłcia miała cieczkę , a biedny Bisio nie mógł jeść , taki był zakochany. Pozdrawiam październikowo Quote
jenis Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='jamnicze']Witaj jenis :) Sajduchna pogłaskana ale za bardzo wolę jej nie miziać ;) Głupica ma taką chcicę, że budzi mnie nawet w nocy, bo musi iść znaczyć teren, teraz, już, natychmiast, a nóż jakiś kawaler to "przeczyta".... Jak dobrze, że basenji mają tylko raz w roku cieczkę :)[/QUOTE] U mnie tez cieczki .Pociesz się tymże ja ma samce w domu więc ogólenei jets masakra .Trzeba sie czały czas pilnować :) i nie tylko sie:) Quote
Cienka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 To ja wrócę do tych ponczówek to takie ciastko biszkopt przecięty na 2 lub3 części powinien być nasączony ponczem (stąd ponczówka) i przełożony ok 1cm warstwą bitej śmietany z każdej strony na wierzchu prócz tego jeszcze jakieś owoce lub galaretka. Pinie też się powoli zbiera Joguś łazi za nią i naskakuje choć ona jeszcze chwilowo jest agresywna na takie zaloty. Ale już śpi w naszym pokoju tak na wszelki wielki. Kuriozum sytuacji leży w legowisku jak ide spać a jak wstaje leży przytulona do mnie pod kołdrą:angryy: a głowa na podusi i jeszcze zdziwiona, że tak rano dzwoni budzik. Quote
jamnicze Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='betel']A to bidulka u mnie też niedawno Bryłcia miała cieczkę , a biedny Bisio nie mógł jeść , taki był zakochany. Pozdrawiam październikowo[/QUOTE] Czyli Bisio przeszedł na dietę-cud ;) A tak poważniej, to jeden z ale właściwie najważniejszy powód dlaczego się wzbraniam przed posiadaniem w jednym mieszkaniu psa i suki. [quote name='jenis']U mnie tez cieczki .Pociesz się tymże ja ma samce w domu więc ogólenei jets masakra .Trzeba sie czały czas pilnować :) i nie tylko sie:)[/QUOTE] No to macie niezłą jazdę, tym bardziej, że część Twoich suczek cieczkuje 2 razy w roku. Za to Gusio będzie chudziutki jak patyczek :evil_lol:, no chyba że u niego objawia się to inaczej niż u Bisia ;) [quote name='Cienka']To ja wrócę do tych ponczówek to takie ciastko biszkopt przecięty na 2 lub3 części powinien być nasączony ponczem (stąd ponczówka) i przełożony ok 1cm warstwą bitej śmietany z każdej strony na wierzchu prócz tego jeszcze jakieś owoce lub galaretka. Pinie też się powoli zbiera Joguś łazi za nią i naskakuje choć ona jeszcze chwilowo jest agresywna na takie zaloty. Ale już śpi w naszym pokoju tak na wszelki wielki. Kuriozum sytuacji leży w legowisku jak ide spać a jak wstaje leży przytulona do mnie pod kołdrą:angryy: a głowa na podusi i jeszcze zdziwiona, że tak rano dzwoni budzik.[/QUOTE] proponuję abyście nauczyli Pinkę chodzić w majtkach. Sajdunia szybko się przyzwyczaiła i nie mamy w domu żadnych z tym problemów. Teraz to nawet po przyjściu ze spaceru cierpliwie czeka aż wymienię podkład i jej założę galotki zanim wejdzie na pokoje :) Tylko trzeba uważać jak się z nią wychodzi, zwłaszcza rano. Już parę razy zapomniałam jaj ich zdjąć i pół biedy jak się kapnęłam na schodach, ale 2 razy zreflektowałam się jak już zaczynała sikać :diabloti: Quote
Cienka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Galotki kupilismy musiałam je tylko stiuningować (jak kolwiek się to pisze) bo rozm. 2 były przyciasne a 3 troszku za duże. Piną najbardziej wkurzała dyndajaca końcówka gumki(jak została schowana nie było już problemu) i łazi w nich troszka pokracznie (szeroko rozstawia w nich tylnie łapy) ale jakos specjalnie jej nie przeszkadzają. Quote
Asiaczek Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Cienka']Manekin dobrze wiedzieć czasem tam chodzimy. Choć ich naleśniki nie umywają sie do Herezji w Olszynie tam to są mega pyszne naleśniki nie wiem co oni dodają do ciasta (jest żółciutkie i pyszne nawet bez farszu). Polecam wszystkim odwiedzającym Olsztyn Herezja na starówce zaraz za wysoką bramą :sabber: warto. Cienka, to ja się pisze na przyszłoroczna wystawę w Olsztynie. Niech no zielona nam wskaże droge do tej nalesnikarni... [quote name='Cienka']A inną pyszną rzeczą której nie ma w trójmieście nad czym ja bardzo ubolewam to ponczówki w Olsztynie to podstawowe ciastko każdej cukierni do tego bardzo pyszne mmhhh ale się rozmarzyłam :facelick: To samo - jw. Pzdr. Quote
Cienka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Ja też się pisze na wystawę w Olku wszak nie odmówie sobie wystawy w moim rodzinnym mieście:razz: Mhhh naleśniczki ze szpinakiem i kurczakiem (mój faworyt) Quote
Recommended Posts