Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A potem poszliśmy na obiad :)

eee, mi się tu wcale nie podoba siedzieć

może z tej strony spróbuję coś wyniuchać

no i jak tam, co macie?

a, same pyszności

ależ oni się długo grzebią z tym jedzeniem, zasnąć można

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Cienka napisał(a):
dla Sajdi też powinna być misorka wszyscy jedzą a ona o suchym pysku

Piecho musi znać swoje miejsce, najpierw jedzą ludziki ;)
Iza. napisał(a):
Ooo jakiś fajny lokal znaleźliście, że można z psem wejść :cool3:

To tam w ośrodku. Inaczej byłby problem z jedzeniem, bo wolałabym jej samej w domku nie zostawiać :diabloti:

My generalnie z psem chodzimy do knajpek, a jak nie wpuszczają, to po prostu tracą klientów, bo sąsiedzi pewnie wpuszczą :eviltong:. A na naszym terenie to już mamy obcykane gdzie można z psem :razz:

Posted

gosiaja napisał(a):
oj pamiętam jak się skąpali

:)
deer_1987 napisał(a):
Nie wiem jak u Was ale tutaj to coraz mniej takich zwyklych knajp jest gdzie mozna z psem, ale na szczescie powstaja tez czasami psie kawiarnie :razz:

U nas jeszcze nie trafiłam na specjalne knajpy dla psów.
Błyskotka napisał(a):
Witam :) :) :)

cześć :)
Cienka napisał(a):
Jamnicze bo my z tomeckim nie mamy pojęcia gdzie w Gdańsku można z psem pójść na obiad?

Głównie znam te nad morzem. Zaczynając od Sopotu w stronę Brzeźna: "Rybaki", u golfistów, BONA, przed nią jest jeszcze jakaś tawerna, ale ceny są spore i tylko od znajomych słyszałam, że można tam z psem.
Tu podałam miejsca gdzie spokojnie można wejść z psem do środka, oprucz tego prawie w karzdym ogródku mozna usiąść z psiakiem (tylko w jednym miejscu nas wyprosili ;))
A jak lubicie rybki, to możecie się wybrać do "Checzy rybackiej" za Żukowem (mają stronę w internecie). Rybki palce lizać i spory ich wybór.
Asiaczek napisał(a):
Kradnę kilka leśnych:)

Pzdr.

ja obstawiam dwie, potem sprawdzę czy dobrze trafiłam :)

Posted

Co do restauracji to " U chiefa" w brzeźnie, "Manekin" koło Media markt, ale tu piesek cicho pod stołem albo obok musiał grzecznie siedzieć, na ul. Piwnej w którejś z czekoladowni teraz już nie pamiętam nazwy :) Sporo ich jest, jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę ;)

Posted

Kaya napisał(a):
Co do restauracji to " U chiefa" w brzeźnie, "Manekin" koło Media markt, ale tu piesek cicho pod stołem albo obok musiał grzecznie siedzieć, na ul. Piwnej w którejś z czekoladowni teraz już nie pamiętam nazwy :) Sporo ich jest, jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę ;)

O, fajnie, trochę tu nas jest, to możemy zrobić 3miejską mapę "poczęstunku z psem" :)

Posted

Manekin dobrze wiedzieć czasem tam chodzimy. Choć ich naleśniki nie umywają sie do Herezji w Olszynie tam to są mega pyszne naleśniki nie wiem co oni dodają do ciasta (jest żółciutkie i pyszne nawet bez farszu). Polecam wszystkim odwiedzającym Olsztyn Herezja na starówce zaraz za wysoką bramą :sabber: warto.

Posted

A inną pyszną rzeczą której nie ma w trójmieście nad czym ja bardzo ubolewam to ponczówki w Olsztynie to podstawowe ciastko każdej cukierni do tego bardzo pyszne mmhhh ale się rozmarzyłam :facelick:

Posted

Cienka napisał(a):
Manekin dobrze wiedzieć czasem tam chodzimy. Choć ich naleśniki nie umywają sie do Herezji w Olszynie tam to są mega pyszne naleśniki nie wiem co oni dodają do ciasta (jest żółciutkie i pyszne nawet bez farszu). Polecam wszystkim odwiedzającym Olsztyn Herezja na starówce zaraz za wysoką bramą :sabber: warto.

A ja nie wiem gdzie jest Manekin, za to naleśniki bardzo lubię. Najczęściej w Gdańsku wchodzę na naleśniczka w Lokomotywowni :)
Cienka napisał(a):
A inną pyszną rzeczą której nie ma w trójmieście nad czym ja bardzo ubolewam to ponczówki w Olsztynie to podstawowe ciastko każdej cukierni do tego bardzo pyszne mmhhh ale się rozmarzyłam :facelick:

To może byś upiekła, albo mam jeszcze lepszy pomysł jak będziesz u brata, to kup i nam przywieź :)
gosiaja napisał(a):
co to za ciasto ??

cienka mi kiedyś mówiła, zdaje się ,że jakieś z kremem i nasączone ponczem właśnie ;) Ale najlepiej jak sama wyjaśni.

Posted

[quote name='jenis']Witanko.
Świetne foty ale najbardziej podobaja mi sie lesne.Mizainko dla Sajdi:)[/QUOTE]
Witaj jenis :) Sajduchna pogłaskana ale za bardzo wolę jej nie miziać ;)
Głupica ma taką chcicę, że budzi mnie nawet w nocy, bo musi iść znaczyć teren, teraz, już, natychmiast, a nóż jakiś kawaler to "przeczyta"....
Jak dobrze, że basenji mają tylko raz w roku cieczkę :)

Posted

[quote name='jamnicze']Witaj jenis :) Sajduchna pogłaskana ale za bardzo wolę jej nie miziać ;)
Głupica ma taką chcicę, że budzi mnie nawet w nocy, bo musi iść znaczyć teren, teraz, już, natychmiast, a nóż jakiś kawaler to "przeczyta"....
Jak dobrze, że basenji mają tylko raz w roku cieczkę :)[/QUOTE]

U mnie tez cieczki .Pociesz się tymże ja ma samce w domu więc ogólenei jets masakra .Trzeba sie czały czas pilnować :) i nie tylko sie:)

Posted

To ja wrócę do tych ponczówek to takie ciastko biszkopt przecięty na 2 lub3 części powinien być nasączony ponczem (stąd ponczówka) i przełożony ok 1cm warstwą bitej śmietany z każdej strony na wierzchu prócz tego jeszcze jakieś owoce lub galaretka.

Pinie też się powoli zbiera Joguś łazi za nią i naskakuje choć ona jeszcze chwilowo jest agresywna na takie zaloty. Ale już śpi w naszym pokoju tak na wszelki wielki. Kuriozum sytuacji leży w legowisku jak ide spać a jak wstaje leży przytulona do mnie pod kołdrą:angryy: a głowa na podusi i jeszcze zdziwiona, że tak rano dzwoni budzik.

Posted

[quote name='betel']A to bidulka u mnie też niedawno Bryłcia miała cieczkę , a biedny Bisio nie mógł jeść , taki był zakochany. Pozdrawiam październikowo[/QUOTE]
Czyli Bisio przeszedł na dietę-cud ;) A tak poważniej, to jeden z ale właściwie najważniejszy powód dlaczego się wzbraniam przed posiadaniem w jednym mieszkaniu psa i suki.
[quote name='jenis']U mnie tez cieczki .Pociesz się tymże ja ma samce w domu więc ogólenei jets masakra .Trzeba sie czały czas pilnować :) i nie tylko sie:)[/QUOTE] No to macie niezłą jazdę, tym bardziej, że część Twoich suczek cieczkuje 2 razy w roku. Za to Gusio będzie chudziutki jak patyczek :evil_lol:, no chyba że u niego objawia się to inaczej niż u Bisia ;)

[quote name='Cienka']To ja wrócę do tych ponczówek to takie ciastko biszkopt przecięty na 2 lub3 części powinien być nasączony ponczem (stąd ponczówka) i przełożony ok 1cm warstwą bitej śmietany z każdej strony na wierzchu prócz tego jeszcze jakieś owoce lub galaretka.

Pinie też się powoli zbiera Joguś łazi za nią i naskakuje choć ona jeszcze chwilowo jest agresywna na takie zaloty. Ale już śpi w naszym pokoju tak na wszelki wielki. Kuriozum sytuacji leży w legowisku jak ide spać a jak wstaje leży przytulona do mnie pod kołdrą:angryy: a głowa na podusi i jeszcze zdziwiona, że tak rano dzwoni budzik.[/QUOTE]
proponuję abyście nauczyli Pinkę chodzić w majtkach. Sajdunia szybko się przyzwyczaiła i nie mamy w domu żadnych z tym problemów. Teraz to nawet po przyjściu ze spaceru cierpliwie czeka aż wymienię podkład i jej założę galotki zanim wejdzie na pokoje :) Tylko trzeba uważać jak się z nią wychodzi, zwłaszcza rano. Już parę razy zapomniałam jaj ich zdjąć i pół biedy jak się kapnęłam na schodach, ale 2 razy zreflektowałam się jak już zaczynała sikać :diabloti:

Posted

Galotki kupilismy musiałam je tylko stiuningować (jak kolwiek się to pisze) bo rozm. 2 były przyciasne a 3 troszku za duże. Piną najbardziej wkurzała dyndajaca końcówka gumki(jak została schowana nie było już problemu) i łazi w nich troszka pokracznie (szeroko rozstawia w nich tylnie łapy) ale jakos specjalnie jej nie przeszkadzają.

Posted

[quote name='Cienka']Manekin dobrze wiedzieć czasem tam chodzimy. Choć ich naleśniki nie umywają sie do Herezji w Olszynie tam to są mega pyszne naleśniki nie wiem co oni dodają do ciasta (jest żółciutkie i pyszne nawet bez farszu). Polecam wszystkim odwiedzającym Olsztyn Herezja na starówce zaraz za wysoką bramą :sabber: warto.
Cienka, to ja się pisze na przyszłoroczna wystawę w Olsztynie. Niech no zielona nam wskaże droge do tej nalesnikarni...

[quote name='Cienka']A inną pyszną rzeczą której nie ma w trójmieście nad czym ja bardzo ubolewam to ponczówki w Olsztynie to podstawowe ciastko każdej cukierni do tego bardzo pyszne mmhhh ale się rozmarzyłam :facelick:
To samo - jw.

Pzdr.

Posted

Ja też się pisze na wystawę w Olku wszak nie odmówie sobie wystawy w moim rodzinnym mieście:razz: Mhhh naleśniczki ze szpinakiem i kurczakiem (mój faworyt)