Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agappe napisał(a):
oj ja też jakoś nie na czasie :roll: Gratuluje serdecznie!!!!

na czasie, na czasie, my dopiero wróciłyśmy :) dzięki
Maks i Spark napisał(a):
Czeeeeść:)

hejka :)
Błyskotka napisał(a):
Gratulacje :). Super wynik :).

Też jestem bardzo zadowolona.
Asiaczek napisał(a):
Oooooooo, superowe wyniki!!!!!
Brawo dla Waszej Dwójki ze Sternikiem:)

Będa jakies fotki? Strrrasznie się cieszę:)

Pzdr.

Dzięki, zdjęć parę jest, zwłaszcza z pierwszego dnia, tyko że to było w hali i większość zdjęć jest baaaardzo kiepska (coraz częściej myślę o innym aparacie).
Na dodatek guła ze mnie, że szkoda słów. Nawet pomyślałam, że mój akumulatorek nie jest taki pojemny i wzięłam ładowarkę, tylko.... spiesząc się pomyliłam kable :(. Parę zdjęć będzie na aparacie mojego brata, tylko kiedy ja ja dostanę? jeszcze tych ze szczecina nie mogę od niego wyciągnąć.

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

No to słów parę o samym wyjeździe.

Cała podróż zajęła nam 5 dni, niezła wyprawa co? To jednak 1500km w jedną stronę. Upał był niesamowity, dobrze, ze samochodzik z klimą, więc dało się jakoś wytrzymać.
Najpierw byliśmy w Oberwarcie (Austria). Wystawa na hali, duszno, ale przynajmniej słońce nie paliło, futrzaki ledwo zipały. Saidi też była umęczona i nie za bardzo jej się chciało ruszać, sama wchodziła do swojego domku. Ringi znośne, wyłożone wykładziną. W środku tablica na której pani na bieżąco zapisywała wyniki. Niestety kartki na niej były obracane więc nie widać było tych np sprzed pół godziny. Toalety czyściutkie i bezpłatne. Minusem dla mnie dużym był brak informacji o tym, że mogę odebrać puchar za CACIB w sekretariacie po 15.00., no i nie mam pucharu :(, a byliśmy w sekretariacie, bo słyszałam, że w niektórych państwach puchary się tam odbiera. Poszliśmy z dyplomem, bo tam było puste miejsce, pani wytłumaczyła, że to do wpisania tytułów wiec pokazaliśmy karteczki z CACA i CACIB, wbiła pieczątki ale o pucharze nic nie powiedziała - zołza jedna!!!

Z innych rzeczy niż u nas, to jeszcze była tam klasa interchampion, a na finałach juniory były wybierane w grupach tak jak dorosłe.

W nocy przyszła burza, biedna Saidi nie mogła sobie znaleźć miejsca. Próbowała: na łóżku, pod łóżkiem, obok łóżka, w szafie, w szafce nocnej ....
2 razy wyciągała mnie na dwór. Za drugim już padało, więc szybko wróciła do hotelu ;)

W Szombatheli (Węgry) wystawa była na trawce, ale rozłożyli wielkie namioty pod którymi mieściły się ringi, u nas 7 malutkich. Katalog tylko na ten dzień, a toalety płatne i niestety i z papierem na zewnątrz (czego bardzo nie lubię, bo nigdy nie wiem ile mam tego zabrać)

W Austrii wystawianych było 9 basenji, w tym głównie 2 hodowle (z jednej 4, z drugiej 3), Saidi i interchampionka. Ta ostatnia była tylko w Austrii, bo robiła ich championat. Na Węgrzech zgłoszonych było 8 basenji, ale jeden hodowca nie przyjechał i wystawiono 4.
Saidi ładnie się pokazała, drugiego dnia trochę zawaliłam niestety bieg bo było tam bardzo ciasno. A sędzia zastanawiał się właśnie nad championem i Saidą - no trudno, trzeba jeszcze nabrać więcej doświadczenia :)

W sumie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyników i zachowania mojej gwiazdeczki, a od mojego brata dostała wyjściowy garniturek - obroża kupiona w Austrii, a smycz na Węgrzech :)

Posted

[quote name='Asiaczek']bety - a zobacz, jak Sajdi przednie łapki trzyma na tej fotce...

Pzdr.

Widziałam, widziałam.

[quote name='jamnicze']Witajcie kochani właśnie wróciłam z podwójnej wystawy Austria-Węgry, umęczone jesteśmy potfffornie ale i szczęśliwe (przynajmniej ja ;)).
Przyjechałyśmy z:
CACA Austrii
CAC Węgier
2xCACIB :)

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:

[quote name='jamnicze']To jeszcze nic basenji, to od razu rzucają się do gardła (zwłaszcza taka jedna :))

I wiadomo o którą chodzi. ;)

Fotki z baskowego spotkanka bardzo fajne.

Pzdr

Posted

[quote name='deer_1987']Fajnie sie czyta takie relacje!
Napisałam, bo samej mi czasami brakuje informacji jak gdzieś jadę i też lubię poczytać u innych ;)
[quote name='bety']
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:
I wiadomo o którą chodzi. ;)
Fotki z baskowego spotkanka bardzo fajne.

Pzdr
Z Austrii mam też fotki AA, chyba nawet więcej niż basenji :) Niestety oceniane były tuż przed nami, więc z ringu mam tylko psy i pędziłam do Sajdusi ;)
[quote name='Maks i Spark']Cześć Sajduchy:)

Jaka dokładna relacja!!!!

udanego dnia
Mam nadzieję, że będzie udany, bo szepnę na uszko, że szykuje się baskomania, czyli spacer na 5 basenji :)
Oby tylko się nie rozpadało.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Jasne ze nie mamy dosc!

No proszę chociaż jedna :)
Maks i Spark napisał(a):

mi też nasza trójca, a dzisiaj już biegały w piątkę, ale o fotki trzeba molestować gosiaję, bo tylko ona miała aparat ;)
Izabela124. napisał(a):

Saidi korzysta z okazji, bo Zinka jej sie odgryzała, a Pinie pozwalała, więc Saidi tak cichcem przy okazji, a co ;)

Posted

jamnicze napisał(a):

Dzięki, zdjęć parę jest, zwłaszcza z pierwszego dnia, tyko że to było w hali i większość zdjęć jest baaaardzo kiepska (coraz częściej myślę o innym aparacie).
Na dodatek guła ze mnie, że szkoda słów. Nawet pomyślałam, że mój akumulatorek nie jest taki pojemny i wzięłam ładowarkę, tylko.... spiesząc się pomyliłam kable :(. Parę zdjęć będzie na aparacie mojego brata, tylko kiedy ja ja dostanę? jeszcze tych ze szczecina nie mogę od niego wyciągnąć.

No guła, guła z tym kabelkiem...

jamnicze napisał(a):
No to słów parę o samym wyjeździe.
Cała podróż zajęła nam 5 dni, niezła wyprawa co? To jednak 1500km w jedną stronę. Upał był niesamowity, dobrze, ze samochodzik z klimą, więc dało się jakoś wytrzymać.
Najpierw byliśmy w Oberwarcie (Austria). Wystawa na hali, duszno, ale przynajmniej słońce nie paliło, futrzaki ledwo zipały. Saidi też była umęczona i nie za bardzo jej się chciało ruszać, sama wchodziła do swojego domku. Ringi znośne, wyłożone wykładziną. W środku tablica na której pani na bieżąco zapisywała wyniki. Niestety kartki na niej były obracane więc nie widać było tych np sprzed pół godziny. Toalety czyściutkie i bezpłatne. Minusem dla mnie dużym był brak informacji o tym, że mogę odebrać puchar za CACIB w sekretariacie po 15.00., no i nie mam pucharu :(, a byliśmy w sekretariacie, bo słyszałam, że w niektórych państwach puchary się tam odbiera. Poszliśmy z dyplomem, bo tam było puste miejsce, pani wytłumaczyła, że to do wpisania tytułów wiec pokazaliśmy karteczki z CACA i CACIB, wbiła pieczątki ale o pucharze nic nie powiedziała - zołza jedna!!!
Z innych rzeczy niż u nas, to jeszcze była tam klasa interchampion, a na finałach juniory były wybierane w grupach tak jak dorosłe.
W nocy przyszła burza, biedna Saidi nie mogła sobie znaleźć miejsca. Próbowała: na łóżku, pod łóżkiem, obok łóżka, w szafie, w szafce nocnej ....
2 razy wyciągała mnie na dwór. Za drugim już padało, więc szybko wróciła do hotelu ;)
W Szombatheli (Węgry) wystawa była na trawce, ale rozłożyli wielkie namioty pod którymi mieściły się ringi, u nas 7 malutkich. Katalog tylko na ten dzień, a toalety płatne i niestety i z papierem na zewnątrz (czego bardzo nie lubię, bo nigdy nie wiem ile mam tego zabrać)
W Austrii wystawianych było 9 basenji, w tym głównie 2 hodowle (z jednej 4, z drugiej 3), Saidi i interchampionka. Ta ostatnia była tylko w Austrii, bo robiła ich championat. Na Węgrzech zgłoszonych było 8 basenji, ale jeden hodowca nie przyjechał i wystawiono 4.
Saidi ładnie się pokazała, drugiego dnia trochę zawaliłam niestety bieg bo było tam bardzo ciasno. A sędzia zastanawiał się właśnie nad championem i Saidą - no trudno, trzeba jeszcze nabrać więcej doświadczenia :)
W sumie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyników i zachowania mojej gwiazdeczki, a od mojego brata dostała wyjściowy garniturek - obroża kupiona w Austrii, a smycz na Węgrzech :)

Super wyniki, warto było pojechac:)
A co do tych pucharków odbieranych po 15-tej, to ja nie wspominałam o tym...? wydaje mi się, że tak, bo sama przy moich pierwszych wyjazdach do Austrii o tym nie wiedziałam...
No, to teraz juz wiem, na jakie wyjazdy będa zbierane finanse:) Ja też potrzebuję pojechac i do Austrii i na Węgry. Lecz o ile w Austrii sa TYLKO międzynarodowe wystawy,o tyle na Węgrzech sa równiez krajowe (tańsze!) i na takie raczej się wybiorę. Wazi, Erka ,ają do skończenia dorosły Championat Węgier, Serek - młodziezowy, Felka - weteranów, a Dżezik i Żelka - Granda. Tak więc jest szansa, że gdzies się spotkamy:)

Pzdr.

Posted

jamnicze napisał(a):

Z Austrii mam też fotki AA, chyba nawet więcej niż basenji :) Niestety oceniane były tuż przed nami, więc z ringu mam tylko psy i pędziłam do Sajdusi ;)

Super :multi::multi::multi:, jesteś cudowna to ja sobie poczekam na fotorelację, a o stawkę mogę poprosić?

Miłego pobytu na działce.

Pzdr