Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 napisał(a):
Co Sajdi na takie? bo sherry jak bylismy na rowerach wodnych to chciala do wody wyskoczyc i zjesc :P

Saidi to pies na ptaki :)
Zaczynała od polowania na gołębie, ale nie wzbudzają u niej już takich emocji, przerzuciła się na kaczki. 2-3 razy omal nie upolowała. Ostatnio jak była na fleksji to zdążyła kaczorowi wskoczyć na plecy, ale na szczęście nie sięgnęła do szyi tylko chciała go przydusić do ziemi i dziabnęła w plecy, a tam twarde pióra więc go osłoniły, no i zdążyłam w tym czasie ją już zciągnąć, teraz muszę bardziej uważać, bo się jej umiejętności myśliwskie podniosły.
Ale kaczkom też już odpuszcza, za to łabędzie .... oj, na ich widok dostaje świrka-nietoperza ;)Generalnie i8m większe ptaszysko tym bardziej pociągające, a pies bardziej głuchy.
Asiaczek napisał(a):
Jak najszybciej, kiedy tylko TY zechcesz:)

pzdr.

Gdyby to tylko ode mnie zależało.... Ale niestety ten cień, to rzucają inni, a ja nie mam możliwości aby ich unikać.
Ale niedługo idę na urlop, zmienię otoczenie i może troszkę wypocznę. Wtedy zawsze Świat wydaje się ładniejszy i bardziej przyjazny :)

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Magda i Maja pozdrawiają nowa koleżankę zabaw :) tzn ja pozdrawiam bo po dzisiejszej zabawie Majka leży nieżywa i nie ma z nią kontaktu hehehe;) Śliczne macie psiaki. Zaciekawiła mnie rasa Basenji i przeglądając wątki na temat rasy natrafiłam na galerię Sajduni :D Mam nadzieję ze jeszcze kiedyś nasze psiaki się spotkają na spacerku.
P.S pozdrowionka dla Morka i Azis (mam nadzieję ze nie pokreciłam imion ). Super, super...super psiaki.
Pozdrawiam Magda

Posted

jamaga napisał(a):
Magda i Maja pozdrawiają nowa koleżankę zabaw :) tzn ja pozdrawiam bo po dzisiejszej zabawie Majka leży nieżywa i nie ma z nią kontaktu hehehe;) Śliczne macie psiaki. Zaciekawiła mnie rasa Basenji i przeglądając wątki na temat rasy natrafiłam na galerię Sajduni :D Mam nadzieję ze jeszcze kiedyś nasze psiaki się spotkają na spacerku.
P.S pozdrowionka dla Morka i Azis (mam nadzieję ze nie pokreciłam imion ). Super, super...super psiaki.
Pozdrawiam Magda

O, kogóż to moje oczy widzą :)
Bardzo miło było poznać, Majucha jest fajna, a jaka wpatrzona w Pańcię, nie to co nasze łabserdaki :)
Też mam nadzieję, że jeszcze nie raz dziewczyny będą miały okazję na wspólne szaleństwa.
gosiaja napisał(a):
Morek i Azis też śpią sobie słodko po spacerku
miło było poznać :)

Saidi tylko z kanapy przeniosła sie na swoje posłanie, nawet nie wyszła na nocne sikanie ;)
Asiaczek napisał(a):
O, to widzę, że na spacerku i Sajdi dała ostro czadu:)
Że juz nie wspomnę o Morastych... hahahaha

Pzdr.

Wszystkie szalały. Podzieliły się na pary, Saidi z nową koleżanką, a chłopaki ze sobą, ale była też przez chwilę wymiana w parach, a gonitwy uskuteczniała cała czwórka razem :)
Na początku Maja była nieco speszona, ale później się rozkręciła na całego!

Posted

jamnicze napisał(a):
O, kogóż to moje oczy widzą :)
Bardzo miło było poznać, Majucha jest fajna, a jaka wpatrzona w Pańcię, nie to co nasze łabserdaki :)
Też mam nadzieję, że jeszcze nie raz dziewczyny będą miały okazję na wspólne szaleństwa.

:) Schroniskowe psiaki już tak mają. Jak była młodsza to nawet do łazienki za mną właziła. Dobrze że nie piszczy jak zostaje sama. Teraz właśnie wybieramy sie na spacerk. Pozdrawiam i życze miłego dzionka :)

Posted

Ja wczoraj zupełnie nie miałam czasu na DGM.
Rano - jakieś roboty/awaria , potem tylko na kilka minut. A ppłd. - zajęcia i jak wróciłam do domu - to juz zupelnie nie miałam ochoty na cokolwiek. W oczach miałam li i jedynie łóżko...
Myslę, że dzisiaj z czasem będzie trochę lepiej:)

Pzr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja wczoraj zupełnie nie miałam czasu na DGM.
Rano - jakieś roboty/awaria , potem tylko na kilka minut. A ppłd. - zajęcia i jak wróciłam do domu - to juz zupelnie nie miałam ochoty na cokolwiek. W oczach miałam li i jedynie łóżko...
Myslę, że dzisiaj z czasem będzie trochę lepiej:)
Pzr.

Na razie chodzi tak sobie... a ja mm nadzieje ze bedzie lepiej bo bym obiecane fotki chciala wstawic....

Posted

Cześć kochane już jestem ale dosłownie na chwilkę.

W niedzielę wróciłyśmy padnięte po wystawie w Szczecinie.
Saidi dostała doskonałą ocenę i drugą lokatę.
Było 11 basenji, wszystkie się stawiły, towarzystwo polsko-niemieckie :) Tytułami też się podzieliły najlepszą sukę zgarnęła Niemka (nasza konkurentka z klasy - ładna sunia :)), a psa Polak, w porównaniu Domino okazał się lepszy, ale nie wiem jak mu poszło na finałach, bo pojechaliśmy do domu. I tak wróciliśmy dopiero wieczorem, a raniutko do pracy.

Dogo nie chciało mnie wczoraj wpuścić więc info dopiero dzisiaj.

Teraz też się z Wami pożegnam, niestety jutro wyjeżdżam, mamy pogrzeb w rodzinie :(

Posted

Wpadłam tylko na chwilkę, bo musiałam sprawdzić PW.
Jak się sypie, to oczywiście stadami.
ja jestem na nogach od 3 rano, bo musiałam być dzisiaj w pracy, a pogrzeb był wczoraj w innym mieście.
No, to odpowiem chociaż na wasze posty
[quote name='Asiaczek']Dobrze, że do zajrzałaś.
Gratulacje za Szczecin. Trzymaj się.
Nie rozumiem o co chodzi z tym dojrzewaniem?
Dzięki za gratulacje.
Pzdr.

[quote name='deer_1987']Trzymaj sie pogrzeby to nic fajnego :(

No i oczywiscie gratulacje za Szczecin
No, niestety, taki jest cykl życia, a nam pozostają miłe wspomnienia....
dzięki
[quote name='Izabela124.']Również gratuluję!

[quote name='pusia2405']I ja gratuluje!
dzięki
[quote name='Asiaczek']jamnicze, jak samopoczucie? Nie odpowiadasz na moje maile, ale chociaż czytasz je?

Pzdr.
Samopoczucie kiepskie, dopiero mam dostęp do kompa i już odpisałam na maila.
[quote name='Maks i Spark']Cześć:)

Gratulacje za osiągi w Szczecinie!!!!!!
Eeeee, to raczej przegrana, nie osiągi, ale dziękuję :)