Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Darianna']a mi by pasował do Saidi błękit, na zasadzie takiego kontrastu :)

Ciekawe, jakby Saiduś dała sobie rade z dwom irlandzkimi młodzieńcami ;)
Nosiła już zieleń, błękit mnie jakoś nie przekonuje, chociaż ....
Pewnie na początku miałaby dystans. Jak psy zbyt żywiołowo reagują, to jej się nie podoba, ale jakby chciały biegać, to by była cała uchachana :)
[quote name='Asiaczek']No tak. To może pierwsze kroki zapoznawcze - na smyczy...? Ewent. w kagańcu?
Błękitny tez by pasował.
A takie 2 seterki, jak Twoje, to na pewno byłoby duuuuże wyzwanie dla Sajdi:)

pzdr.
myślę, że damy sobie jakoś radę, grunt aby Zula nie wpadła w histerię na dusicielskie zapędy ciotki ;)
Oj tak, dwa żywiołowe rudaski, to spore wyzwanie.
[quote name='Izabela124.']Właśnie był izolowany, dużo błędów w jego wychowaniu popełniliśmy, ja byłam za mała by decydować o psie, a rodzice za bardzo się nie znali na psach i teraz widać efekty. I tak jak piszesz Bobik woli samotnie ze mną spacerować a nawet jak jesteśmy z gromadą psów to i tak z nimi się nie bawi
otóż to, ale po co statecznemu panu brykanie z innymi? Ma swój świat i ciesz się, że jesteś w nim mile widziana :)
[quote name='Ppx']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/18-59.jpg
:biggrina:
siła złego na jednego :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Dobrze, że tego bigielka nie zakopały zywcem...;)
pzdr.
sam im uciekał do tej dziry
[quote name='bety']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/18-59.jpg
Sajdi sadystka (!!!) bajgla za ucho ciągnie - ha ha ha ha.
Pzdr
Bo schował szyję
[quote name='Korenia']To znak rozpoznawczy u beagli :P Zawsze było tak, że jak moja się ze swoją przyjaciółką - beagielką bawiła, to Amy ciągnęła za uszy Duńkę, a Duńka Amy za szyję :evil_lol:
Widzę, że Saidi świetnie bawiłaby się z Amiśką, ona uwielbia futrzaki :)

Posted

[quote name='agaciaaa']Ślicznie Saidi w tej żółtej obróżce :)

rzeczywiście świetna mina :lol: Fajne towarzystwo miała Saidi.

Czekam na fotki z rodezjanami! :cool3:
dzięki :)
Z Rodą (seterką) spotykamy się częściej, bo niedaleko mieszka, jak te dwie wariatki sie spotkają, to tylko ziemia fruwa im spad łap :)
Zdjęcia z RR są w galerii gosiaja, ja nie miałam aparatu, poproszę ją aby pozwoliła dać kilka zdjęć i tutaj.

[quote name='Izabela124.']Cześć wam :)
Hello!!!
[quote name='betel']Bardzo "twarzowa" ta obróżka. Pozdrówka

[quote name='anetta']Przepiękna ta obróżka :loveu: Dobrze jej z niej.

[quote name='Asiaczek']Wiosenna Sajducha:)
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/24-40.jpg
Pzdr.
Mi też się podoba, dzięki :)

Posted

I jeszcze kilka

Wczoraj byliśmy na spacerze nad morzem (to już ostatni tydzień :( ). Oczywiście wszystko było dobrze dopuki nie zobaczyła stada łabędzi. Jakieś 50 sztyk białych ptaszydeł karmionych chlebem na brzegu. Tego to Sajda nie zdzierżyła i dawaj na nie. Wszystkie grzecznie odskoczyły na wodę i trzymały się w bezpiecznej odległości od tego małego potwora w kagańcu.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Nowe zdjecia mojej ulubienicy :)

Nie macie specjalnych psich plazy? ja wlasnie sie wybieram w srode na jakas zwykla bo jeszcze mozna ale pote na jakas psia

Niestety, u nas rzadko się myśli o zwierzakach, za to mamy pełno zakazów i nakazów.

Posted

jamnicze napisał(a):
Niestety, u nas rzadko się myśli o zwierzakach, za to mamy pełno zakazów i nakazów.

gosiaja napisał(a):
mamy na półwyspie kawałek psiej plaży
ale to kawałek drogi

Ja to w ogole mieszkam daleko od morza :) znaczy porownujac z wawy nad morze a stad nad morze to spora roznica. Ale jeszcze pewnie odwiedze takie miejsca. z tego co mi polecaja to najblizsza jest jakies 30 km ale tam snoby sa :P inna 60 km

Posted

Moje chłopaki są w miarę dobrze wychowane ;) Na inne psy się z łapami nie rzucają, ładnie CSują, a na powitanie puszczam ich pojedynczo - żeby witany pies się nie czuł jak w potrzasku. I to działa, z Fuksem (prawie foksterierem) od Foxowej się super dogadali, a każdy inny pies który tego dnia chciał się z Fuksem zapoznać był przez tego ostatniego z warkotem odganiany ;)

Posted

gosiaja napisał(a):
mamy na półwyspie kawałek psiej plaży
ale to kawałek drogi

Jak dla mnie to spory kawałek i nie wiem gdzie to jest, ale może uda nam się jakoś razem wybrać latem :)
deer_1987 napisał(a):
Ja to w ogole mieszkam daleko od morza :) znaczy porownujac z wawy nad morze a stad nad morze to spora roznica. Ale jeszcze pewnie odwiedze takie miejsca. z tego co mi polecaja to najblizsza jest jakies 30 km ale tam snoby sa :P inna 60 km

No tak ale bez samochodu jestem mało mobilna. W ciągu tygodnia praca, a i w weekendy często pracuję więc na dłuższe wyprawy jak mam się gdzieś tłuc pociągiem to ni się nie chce.
Darianna napisał(a):
Moje chłopaki są w miarę dobrze wychowane ;) Na inne psy się z łapami nie rzucają, ładnie CSują, a na powitanie puszczam ich pojedynczo - żeby witany pies się nie czuł jak w potrzasku. I to działa, z Fuksem (prawie foksterierem) od Foxowej się super dogadali, a każdy inny pies który tego dnia chciał się z Fuksem zapoznać był przez tego ostatniego z warkotem odganiany ;)

A..., to bardzo elegancko. Mi się wydaje, że seterki są takie wesołe, radosne i przyjacielsko usposobione, Saidi też uwielbia ganiać z Rodą :)