Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
Cudnie wygląda, bardzo dziękuje w imieniu naszych schroniskowych psiaków ;)

Chociaż tak mogę im pomóc.
deer_1987 napisał(a):
obrozka od taks?

Tak, jest jest przepiękna i bardzo dobrze wykonana. Mamy juz od niej kubraczek, a teraz obróżkę, może w przyszłym roku zamówimy buciki ;)
Asiaczek napisał(a):
Rzeczywiscie żółty kolor bardzo pasuje do trikolorka:)

Pzdr.

Przekonałam się o tym właśnie jak jej kupiłam pierwszy żółty komplecik :). Ale w czerwonym też jej ładnie :)
Izabela124. napisał(a):
śliczna obróżka :)

dzięki :)

Posted

A dzisiaj na wybiegu ganiały 3 basenji i 2 rodezjany :), ale o zdjęcia proszę nagabywać gosiaja, bo mi bateria padła w aparacie.
O, a ja w pierwszej chwili myslałam, że Pina i Zinka do Was dołączyły...
No, dobra. Idziemy do gosiaja upominać się o fotki:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, zagnały bigielkę do dziury!
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/18-59.jpg

Pzdr.

Dziewczyny kotłowały się równo. W dziurze co rusz lądowała Deizi albo Roda, Saidi jest za delikatna i woli siedzieć na górze ;)
Asiaczek napisał(a):
A dzisiaj na wybiegu ganiały 3 basenji i 2 rodezjany :), ale o zdjęcia proszę nagabywać gosiaja, bo mi bateria padła w aparacie.

O, a ja w pierwszej chwili myslałam, że Pina i Zinka do Was dołączyły...
No, dobra. Idziemy do gosiaja upominać się o fotki:)

Pzdr.
Melduję, że kontakt z Zinką nawiązany i myślę, że w niedługim czasie dołączy do naszej gromadki ;)
Tylko zastanawiam się Asiu czy nie lepiej aby Saidi z Zinką poznały się pierwsze. Po reakcji na Kibibi trochę się obawiam, a bardzo bym chciała aby panienki się zaprzyjaźniły.
Izabela124. napisał(a):
Szkoda, że mój Bobik nie umie tak ładnie bawić się z psami

A czy nie był izolowany jak był malutki? Ja taki błąd popełniłam przy moim poprzednim psie. I później nie umiała już tak zatracić się w zabawie z innymi psami, wolała samotne eskapady (oczywiście ze mną w tle ;))

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ty znasz Sajdi lepiej niz ja. Jeżeli uważasz, że tak będzie lepiej - to tak zrób:)
A może i Pinę udałoby się zwabić na takie towarzyskie babskie spotkanie?

Pzdr.

No właśnie sama nie wiem. Generalnie Saidi jest bezproblemowa, dzisiaj też poznała nowe dziewczyny i było ok, ale wydaje mi się, że tak jest przy nieco większych psach, jak spotyka maluchy, to oczywiście cap do szyi i one ze strachu zaczynają uciekać, a to ją nakręca. Tzn duże też podgryza :), ale te na ogół są zadowolone, a niektóre się nawet przed nią pokładają coby panience było łatwiej :)
deer_1987 napisał(a):
jak to? sajdi nie zagryzala jak zawsze psow?

Ależ one wszystkie się podgryzały :)

Posted

jamnicze napisał(a):

Przekonałam się o tym właśnie jak jej kupiłam pierwszy żółty komplecik :). Ale w czerwonym też jej ładnie :)

jak dla mnie trikolorki najlepiej wyglądają w czerwonym ;) zreszą w sumie do większości umaszczeń pasuje czerwień ;)

[quote name='jamnicze']A oto kilka zdjęć ze spotkania 3 wariatek :), czyli Saidi, Roda (seterka) i Deizi (beagielka)

http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/11-54.jpg/QUOTE]

tak się zastanawiałam przez chwilę czy tam gdzieś pomiędzy/pod panienkami nie leży stłamszona Sajdi ;)

Posted

Agappe napisał(a):
jak dla mnie trikolorki najlepiej wyglądają w czerwonym ;) zreszą w sumie do większości umaszczeń pasuje czerwień ;)

[quote name='jamnicze']A oto kilka zdjęć ze spotkania 3 wariatek :), czyli Saidi, Roda (seterka) i Deizi (beagielka)

http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/11-54.jpg/QUOTE]

tak się zastanawiałam przez chwilę czy tam gdzieś pomiędzy/pod panienkami nie leży stłamszona Sajdi ;)

:) Saidi jest za ruchliwa aby dała się zepchnąć na dół dołka :)

Posted

jamnicze napisał(a):
No właśnie sama nie wiem. Generalnie Saidi jest bezproblemowa, dzisiaj też poznała nowe dziewczyny i było ok, ale wydaje mi się, że tak jest przy nieco większych psach, jak spotyka maluchy, to oczywiście cap do szyi i one ze strachu zaczynają uciekać, a to ją nakręca. Tzn duże też podgryza :), ale te na ogół są zadowolone, a niektóre się nawet przed nią pokładają coby panience było łatwiej :)
Ależ one wszystkie się podgryzały :)

No tak. To może pierwsze kroki zapoznawcze - na smyczy...? Ewent. w kagańcu?

Darianna napisał(a):
a mi by pasował do Saidi błękit, na zasadzie takiego kontrastu :)
Ciekawe, jakby Saiduś dała sobie rade z dwom irlandzkimi młodzieńcami ;)

Błękitny tez by pasował.
A takie 2 seterki, jak Twoje, to na pewno byłoby duuuuże wyzwanie dla Sajdi:)

pzdr.

Posted

jamnicze napisał(a):

A czy nie był izolowany jak był malutki? Ja taki błąd popełniłam przy moim poprzednim psie. I później nie umiała już tak zatracić się w zabawie z innymi psami, wolała samotne eskapady (oczywiście ze mną w tle ;))

Właśnie był izolowany, dużo błędów w jego wychowaniu popełniliśmy, ja byłam za mała by decydować o psie, a rodzice za bardzo się nie znali na psach i teraz widać efekty. I tak jak piszesz Bobik woli samotnie ze mną spacerować a nawet jak jesteśmy z gromadą psów to i tak z nimi się nie bawi

Posted

Korenia napisał(a):
To znak rozpoznawczy u beagli :P Zawsze było tak, że jak moja się ze swoją przyjaciółką - beagielką bawiła, to Amy ciągnęła za uszy Duńkę, a Duńka Amy za szyję :evil_lol:

Oj, u Amiśki znakiem rozpoznawczym tez sa uszy...:)

Pzdr.