Zuza i Noddy Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Cudnie wygląda, bardzo dziękuje w imieniu naszych schroniskowych psiaków ;) Quote
Asiaczek Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Rzeczywiscie żółty kolor bardzo pasuje do trikolorka:) Pzdr. Quote
jamnicze Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Zuza i Noddy napisał(a):Cudnie wygląda, bardzo dziękuje w imieniu naszych schroniskowych psiaków ;) Chociaż tak mogę im pomóc. deer_1987 napisał(a):obrozka od taks? Tak, jest jest przepiękna i bardzo dobrze wykonana. Mamy juz od niej kubraczek, a teraz obróżkę, może w przyszłym roku zamówimy buciki ;) Asiaczek napisał(a):Rzeczywiscie żółty kolor bardzo pasuje do trikolorka:) Pzdr. Przekonałam się o tym właśnie jak jej kupiłam pierwszy żółty komplecik :). Ale w czerwonym też jej ładnie :) Izabela124. napisał(a):śliczna obróżka :) dzięki :) Quote
jamnicze Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 A oto kilka zdjęć ze spotkania 3 wariatek :), czyli Saidi, Roda (seterka) i Deizi (beagielka) tu mi się najbardziej podoba mina Rody Quote
jamnicze Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 A dzisiaj na wybiegu ganiały 3 basenji i 2 rodezjany :), ale o zdjęcia proszę nagabywać gosiaja, bo mi bateria padła w aparacie. Quote
Asiaczek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Hahaha, zagnały bigielkę do dziury! http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/18-59.jpg Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 A dzisiaj na wybiegu ganiały 3 basenji i 2 rodezjany :), ale o zdjęcia proszę nagabywać gosiaja, bo mi bateria padła w aparacie. O, a ja w pierwszej chwili myslałam, że Pina i Zinka do Was dołączyły... No, dobra. Idziemy do gosiaja upominać się o fotki:) Pzdr. Quote
Izabela124. Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Szkoda, że mój Bobik nie umie tak ładnie bawić się z psami Quote
jamnicze Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Asiaczek napisał(a):Hahaha, zagnały bigielkę do dziury! http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/18-59.jpg Pzdr. Dziewczyny kotłowały się równo. W dziurze co rusz lądowała Deizi albo Roda, Saidi jest za delikatna i woli siedzieć na górze ;) Asiaczek napisał(a):A dzisiaj na wybiegu ganiały 3 basenji i 2 rodezjany :), ale o zdjęcia proszę nagabywać gosiaja, bo mi bateria padła w aparacie. O, a ja w pierwszej chwili myslałam, że Pina i Zinka do Was dołączyły... No, dobra. Idziemy do gosiaja upominać się o fotki:) Pzdr. Melduję, że kontakt z Zinką nawiązany i myślę, że w niedługim czasie dołączy do naszej gromadki ;) Tylko zastanawiam się Asiu czy nie lepiej aby Saidi z Zinką poznały się pierwsze. Po reakcji na Kibibi trochę się obawiam, a bardzo bym chciała aby panienki się zaprzyjaźniły. Izabela124. napisał(a):Szkoda, że mój Bobik nie umie tak ładnie bawić się z psami A czy nie był izolowany jak był malutki? Ja taki błąd popełniłam przy moim poprzednim psie. I później nie umiała już tak zatracić się w zabawie z innymi psami, wolała samotne eskapady (oczywiście ze mną w tle ;)) Quote
Asiaczek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Ty znasz Sajdi lepiej niz ja. Jeżeli uważasz, że tak będzie lepiej - to tak zrób:) A może i Pinę udałoby się zwabić na takie towarzyskie babskie spotkanie? Pzdr. Quote
taxelina Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 jak to? sajdi nie zagryzala jak zawsze psow? Quote
jamnicze Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Asiaczek napisał(a):Ty znasz Sajdi lepiej niz ja. Jeżeli uważasz, że tak będzie lepiej - to tak zrób:) A może i Pinę udałoby się zwabić na takie towarzyskie babskie spotkanie? Pzdr. No właśnie sama nie wiem. Generalnie Saidi jest bezproblemowa, dzisiaj też poznała nowe dziewczyny i było ok, ale wydaje mi się, że tak jest przy nieco większych psach, jak spotyka maluchy, to oczywiście cap do szyi i one ze strachu zaczynają uciekać, a to ją nakręca. Tzn duże też podgryza :), ale te na ogół są zadowolone, a niektóre się nawet przed nią pokładają coby panience było łatwiej :) deer_1987 napisał(a):jak to? sajdi nie zagryzala jak zawsze psow? Ależ one wszystkie się podgryzały :) Quote
Agappe Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 jamnicze napisał(a): Przekonałam się o tym właśnie jak jej kupiłam pierwszy żółty komplecik :). Ale w czerwonym też jej ładnie :) jak dla mnie trikolorki najlepiej wyglądają w czerwonym ;) zreszą w sumie do większości umaszczeń pasuje czerwień ;) [quote name='jamnicze']A oto kilka zdjęć ze spotkania 3 wariatek :), czyli Saidi, Roda (seterka) i Deizi (beagielka) http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/11-54.jpg/QUOTE] tak się zastanawiałam przez chwilę czy tam gdzieś pomiędzy/pod panienkami nie leży stłamszona Sajdi ;) Quote
jamnicze Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Agappe napisał(a):jak dla mnie trikolorki najlepiej wyglądają w czerwonym ;) zreszą w sumie do większości umaszczeń pasuje czerwień ;) [quote name='jamnicze']A oto kilka zdjęć ze spotkania 3 wariatek :), czyli Saidi, Roda (seterka) i Deizi (beagielka) http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/11-54.jpg/QUOTE] tak się zastanawiałam przez chwilę czy tam gdzieś pomiędzy/pod panienkami nie leży stłamszona Sajdi ;) :) Saidi jest za ruchliwa aby dała się zepchnąć na dół dołka :) Quote
Darianna Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 a mi by pasował do Saidi błękit, na zasadzie takiego kontrastu :) Ciekawe, jakby Saiduś dała sobie rade z dwom irlandzkimi młodzieńcami ;) Quote
Asiaczek Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 jamnicze napisał(a):No właśnie sama nie wiem. Generalnie Saidi jest bezproblemowa, dzisiaj też poznała nowe dziewczyny i było ok, ale wydaje mi się, że tak jest przy nieco większych psach, jak spotyka maluchy, to oczywiście cap do szyi i one ze strachu zaczynają uciekać, a to ją nakręca. Tzn duże też podgryza :), ale te na ogół są zadowolone, a niektóre się nawet przed nią pokładają coby panience było łatwiej :) Ależ one wszystkie się podgryzały :) No tak. To może pierwsze kroki zapoznawcze - na smyczy...? Ewent. w kagańcu? Darianna napisał(a):a mi by pasował do Saidi błękit, na zasadzie takiego kontrastu :) Ciekawe, jakby Saiduś dała sobie rade z dwom irlandzkimi młodzieńcami ;) Błękitny tez by pasował. A takie 2 seterki, jak Twoje, to na pewno byłoby duuuuże wyzwanie dla Sajdi:) pzdr. Quote
Izabela124. Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 jamnicze napisał(a): A czy nie był izolowany jak był malutki? Ja taki błąd popełniłam przy moim poprzednim psie. I później nie umiała już tak zatracić się w zabawie z innymi psami, wolała samotne eskapady (oczywiście ze mną w tle ;)) Właśnie był izolowany, dużo błędów w jego wychowaniu popełniliśmy, ja byłam za mała by decydować o psie, a rodzice za bardzo się nie znali na psach i teraz widać efekty. I tak jak piszesz Bobik woli samotnie ze mną spacerować a nawet jak jesteśmy z gromadą psów to i tak z nimi się nie bawi Quote
Ppx Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/18-59.jpg :biggrina: Quote
Asiaczek Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Dobrze, że tego bigielka nie zakopały zywcem...;) pzdr. Quote
bety Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/18-59.jpg Sajdi sadystka (!!!) bajgla za ucho ciągnie - ha ha ha ha. Pzdr Quote
Korenia Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 bety napisał(a):http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/18-59.jpg Sajdi sadystka (!!!) bajgla za ucho ciągnie - ha ha ha ha. Pzdr To znak rozpoznawczy u beagli :P Zawsze było tak, że jak moja się ze swoją przyjaciółką - beagielką bawiła, to Amy ciągnęła za uszy Duńkę, a Duńka Amy za szyję :evil_lol: Quote
agaciaaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ślicznie Saidi w tej żółtej obróżce :) http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/13-54.jpg rzeczywiście świetna mina :lol: Fajne towarzystwo miała Saidi. Czekam na fotki z rodezjanami! :cool3: Quote
Asiaczek Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Korenia napisał(a):To znak rozpoznawczy u beagli :P Zawsze było tak, że jak moja się ze swoją przyjaciółką - beagielką bawiła, to Amy ciągnęła za uszy Duńkę, a Duńka Amy za szyję :evil_lol: Oj, u Amiśki znakiem rozpoznawczym tez sa uszy...:) Pzdr. Quote
Recommended Posts