Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A teraz dla tych co się stęsknili za Sajdusią :)

Gorączkę przygotowań przedświątecznych trzeba spokojnie przeczekać - najlepiej w korytarzu aby mieć wszystko pod kontrolą ;)

I już czas na oglądanie prezentów.
Ciekawe co dostałam ...

Łeee, nowy kubrak

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Nawet mi nie mów o kręceniu nosem na karmy... Mam jednego żarłoka (maluch) i jednego niejadka (duży). Mały je bo lubi jeść, duży je bo lubi się utrzymywać przy życiu.... ;) Kupiłam teraz dla odmiany po jagnięcinie karmę z łososiem, dla dużego pierwszy raz dla dorosłych, to muszę teraz pilnować, bo duży uznał, że chcę go otruć dając mu inna karmę i poluje na miskę małego... Je co drugi posiłek jak zgłodnieje... Oszaleć idzie :D

Posted

Darianna napisał(a):
Nawet mi nie mów o kręceniu nosem na karmy... Mam jednego żarłoka (maluch) i jednego niejadka (duży). Mały je bo lubi jeść, duży je bo lubi się utrzymywać przy życiu.... ;) Kupiłam teraz dla odmiany po jagnięcinie karmę z łososiem, dla dużego pierwszy raz dla dorosłych, to muszę teraz pilnować, bo duży uznał, że chcę go otruć dając mu inna karmę i poluje na miskę małego... Je co drugi posiłek jak zgłodnieje... Oszaleć idzie :D

No to masz wesoło :)
Saidi też często je co drugi posiłek, tzn rano daje jej suchą i często nie budzi ona większego entuzjazmu mojego maluch. Dopiero jak po południu dorzucę puchę, to i owszem da się zjeść, za to na spacerze ciągle z nosem przy ziemi i wsuwa wszystko co wpadnie pod pysk:shake: - rodzice uważają, że ją głodzę :diabloti:

Posted

bleeee, a ja się ciesze, że Żelka przestała zajadac się gówienkami spacerowymi. Jak czyściła małe po porodzie, to na spacerach nie mogła przejść spokojnie koło gówienek. Teraz jest już spokój:)
A końskich odchodów, nawet niezamrożonych to u mnie na ulicach nie ma...

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ćma-gigant!
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/29-23.jpg

No, ja przynajmniej nie narzekam na moje baski - zjadaja grzecznie swoje porcje, ale na spacerkach i tak nosy przy ziemi i co lepsze to trzeba zjeść. Teraz, gdy jest taka gruba warstwa śniegu - nie mają szans!:evil_lol:

Pzdr.
Saidi nawet na śniegu albo i pod nim coś sobie wynajdzie :).Zresztą bardzo lubi zjadać patyczki i ciągnąć za moje rękawiczki ;)
A ćma faktycznie była duuuuża
[quote name='betel']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/19-48.jpg _ jaki maleńtasek ,że można nawet nosić na rączkach. Saidi jak zwykle śliczna i do tego bardzo elegancka
Tak, to bardzo wygodne, że jest w wersji naręcznej :lol:
[quote name='gosiaja']chłopaki mają sposób
znaleźli sobie smaczne lody
wykopują końskie odchody zamrożone
Błeeee, dlatego chociaż mamy blisko nie chodzę z małą na teren wyścigów konnych, za dużo tam "smakołyków" ;)
[quote name='Asiaczek']bleeee, a ja się ciesze, że Żelka przestała zajadac się gówienkami spacerowymi. Jak czyściła małe po porodzie, to na spacerach nie mogła przejść spokojnie koło gówienek. Teraz jest już spokój:)
A końskich odchodów, nawet niezamrożonych to u mnie na ulicach nie ma...

pzdr.
Saidi najbardziej lubi ludzkie w konsystencji puddingu, a niestety sporo można znaleźć tego u nas na terenach zielonych :(

Posted

Darianna napisał(a):
Hihihihi :) Tak dla porównania wagowo: Duży (14 miesięcy) ma 66,5 w kłębie i waży 26 kg. Mały (4,5 miesiąca) ma 55,5 w kłębie i waży 22kg :D

Saidi ma już 2 lata i waży jakieś 8,5 kg, no może ostatnio nieco przytyła, będę musiała ja zważyć

Posted

[quote name='Izabela124.']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/DSC_0682-1.jpg ale ładne zdjęcie :loveu:

http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/17-49.jpg jaki świetny kubraczek
Z gór mamy mnuuuustwo zdjęć :), tu oczywiście wkleiłam ich tylko maleńką cząstkę.

Jeszcze w nim nie chodziła, na razie gania w tym zeszłorocznym (moro), jest lżejsze i bardziej miękkie, nowe zostawiam na większe mrozy ;)

Posted

To teraz zaległe fotki z urodzin Sajdusi :p

Udało mi się już (dopiero :evil_lol:) ściągnąć zdjęcia z aparatu TZa.
Tak oto moje maleństwo obchodziło swoje 2 latka 2 grudnia :loveu:

Torcik

i życzenia

tylko co z tym robić?

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
No, no jakie pyszności się tam jej dostają :lol:

A co, niech se dziewczyna poje :lol:
Darianna napisał(a):
piękny torcik :) Pańcia poszła na łatwiznę i gotowy kupiła :D

Pracy dużo, a zresztą ja do pieczenia nie za bardzo:shake:. Raz się tylko skusiłam i jej wątróbkowe ciasteczka upiekłam. Oczywiście dostało mi się od TZ, że o nim to już nie pomyślę i tylko z cukierni coś przynoszę:diabloti: