Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Darianna napisał(a):
Łaaaaa!!! Suseł czy świstak? :D

Świstaczek :loveu:, nasz rodzimy tatrzański :p
Bardzo lubimy obserwować zwierzęta w górach, w tym roku też udało nam się podpatrzeć świstaka, kozice, kruki, wiewiórki i jakiegoś dziwnego wielkiego chrabąszcza (na tych zwierzakach, to ja się kompletnie nie znam) :lol: No i znaleźniśmy stanowisko szarotki :p

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Dobra, działa już cytat, to odpowiem na resztę postów:

betel napisał(a):
Całę szczęście, że już po tej wariacji z petardami. Moje psy podobnie jak Saidi boją się wybuchów. Nie ma histerii, ale jednak są przestraszone. Pozdrówka dla Was

U nas nadal zdarza sie, że dzieciaki puszczą jeszcze parę petard. Np wczoraj ledwie wyszłam z małą, a tu pierdut - i po spacerze.
Teraz Saidi nie chce chodzić w tamte okolice, a to najbliższy zielony teren, a wiadomo,że nie zawsze mam tyle czasu aby z nią ganiać na plażę czy do parku. Mam nadzieję, że niedługo jej przejdzie.
bety napisał(a):
A bo ja się muszę trochę ograniczyć z wyjazdami i zbierać kasę na wrzesień/październik bo wtedy to mam wyjazd co weekend no i tylko w roku będę na jakiś mocno obsadzonych wystawach albo takich najbliższych.
Pzdr

To może właśnie w Sopocie będzie taka obsadzona staweczka i do nas przyjedziesz ;), a jak bez psa, to mogę zaoferować nocleg u siebie ;)
Izabela124. napisał(a):

To było profesjonalne mycie uszu :)

Posted

[quote name='Izabela124.']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/DSC_0689.jpg ale fajny świstak
Fajny, trochę posiedział, a potem uciekł do norki i tylko nochala wystawił.
[quote name='betel']Witam cieplutko w ten zimowy dzionek!
Przy okazji mały off: Proszę wszystkich o pomoc w sprawie biednej Albinki:
http://www.dogomania.pl/threads/177257-Dramatyczna-walka-o-A-ycie-Albinki-pieniAE-dze-na-leczenie-lub-A-mierAE
Kolejna bida do ratowania.
[quote name='gosiaja']jamnicze takie pytanie gdzie Ty zamawiasz karmę dla Saidi ??
To zależy co kupuję. Ostatnio miałam Acanę, to kupowałam w OKAZIE (koło pętli tramwajowej we Wrzeszczu (trzymaja dość niskie cene i porównywalne z internetowymi). Teraz przechodzę na JOSERĘ i kupuję w sklepiku rozważaną z 15kg wora. Tak po prawdzie, to cały czas jestem na etapie szukania odpowiedniej karmy dla Saidi.
[quote name='Asiaczek']Świstaczek-cichaczek!

Pzdr.
Nie taki cichaczek, gwizdał aż w uszach świdrowało :)
Za to następne zwierzaczki które Wam przedstawię są naprawdę cichutkie.

Posted

To i tak dobrze 20 kg Fiolka po jednej porcji najlepiej by zmieniała karme :P

A fotki kiedy były robione? Bo przypuszczam że nie teraz w tą śnieżyce, to z ostatniego wyjazdu? :)

Posted

Super te fotki świstaka i kozic, mam nadzieję, że masz więcej takich zdjęć :)

A u nas ostatnio znów więcej strzelają, pewnie do prawosławnego sylwestra się przygotowują.. jak dobrze, że Sara się nie boi ;)

Posted

O rany, Taterki moje ukochane...
A to stanowisko szarotki to gdzie? W Zachodnich pewnie, ale tak dokładnie, gdzie? Tyle lat jeździłam w Tatry i tyle razy szukałam, aż w końcu skapitulowałam i kupiłam sobie zakładkę do książki z suszoną szarotką, bo nie znalazłam jej w realu :-)

Posted

[quote name='Asiaczek']Wygląda jak fotomontaż, naprawdę!
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/DSC_0689-1.jpg
Pzdr.
Ale nie jest :) Na prawdę można podziwiać w Tatrach te wspaniałe zwierzęta. My uwielbiamy takie polowania z aparatem.
[quote name='agaciaaa']Super te fotki świstaka i kozic, mam nadzieję, że masz więcej takich zdjęć :)

A u nas ostatnio znów więcej strzelają, pewnie do prawosławnego sylwestra się przygotowują.. jak dobrze, że Sara się nie boi ;)
Pewnie, że mam :) Ze zwierzaków są jeszcze kruki, ćma, muchy, ważki i inne "latawce" ;), a także krowy, konie i oczywiście barany (ale krowy to już chyba pokazywałam)
Jest tez trochę flory.
[quote name='Ypsylon']strasznie fajne zdjęcia kozic, a zwłaszcza to ostatnie :)
Mi też się ono podoba. To z drogi na Bystrą, taka parka nam się ukazała. Jak to w górach latem jak dotarliśmy na szczyt, to pogoda się załamała i w drodze powrotnej te kozice były prawie na szlaku, bardzo blisko nich przechodziliśmy, no ale już padało i było mgliście wiec aparat zabezpieczony przed wilgocią spoczywał sobie w plecaku.
[quote name='Saskja']O rany, Taterki moje ukochane...
A to stanowisko szarotki to gdzie? W Zachodnich pewnie, ale tak dokładnie, gdzie? Tyle lat jeździłam w Tatry i tyle razy szukałam, aż w końcu skapitulowałam i kupiłam sobie zakładkę do książki z suszoną szarotką, bo nie znalazłam jej w realu :-)
Dobrze typujesz, w Zachodnich :) A dokładniej to jak się idzie z Kościeliskiej na Stoły. Niewielki szlak i w sumie jak na tatrzański mało uczęszczany, a na prawdę warto i to nie tylko ze względu na szarotkę. Kiedyś prowadził tamtędy szlak na Kominiarski ale od paru lat jest już zamknięty i kończy się właśnie na Stołach. Postawili płotek i wstawili tablicę aby nie niepokoić misiów :). po drugiej stronie od tablicy, też za płotkiem ;) jest skalne rumowisko i tam było właśnie sporo tych uroczych kwiatuszków :). Ale pojedyncze egzemplarze udało nam się też zobaczyć na zboczach Kościeliskiej przy podejściu do jaskini Raptawickiej. Zaraz wstawię zdjęcia.

Posted

Asiaczek napisał(a):

co do karmy, to Josera jest dobra. Moje baski wygrały chyba w Szczecinie worek. Nie pamiętam, jaka to była karma, ale wiem, że baskom pasowała. I po zjedzeniu całego worka nie było ŻADNYCH sensacji.
Pzdr.

gosiaja napisał(a):
Ja daję na razie chłopakom ACANA Prairie Harvest i obaj jedzą
zobaczymy jak długo poprzedniej zjedli 20 kg i już im nie smakowała

Kaya napisał(a):
To i tak dobrze 20 kg Fiolka po jednej porcji najlepiej by zmieniała karme :P

A fotki kiedy były robione? Bo przypuszczam że nie teraz w tą śnieżyce, to z ostatniego wyjazdu? :)

20 kg. to faktycznie dużo, Saidi podobnie jak Fiolka szybko nudzi się karmą. Najdłuzej jadła mi specjalistyczna karmę przeciwalergiczną, bo wet zalecił odczulanie. Dostawała wtedy tylko tą karmę bez żadnych dodatków, smaczków itd. I tak poszły 3 worki po 7,5 kg, ale koszty masakra. Później na wystawie kupiłam 800g zielonej Acany - zasmakowało, wiec kupiłam 7 kg i zaczęło się kręcenie nosem, następną siódemkę bez dodatków nie chciała w ogóle ruszyć. Teraz daję jej Joserę sensytif plus. Pierwsze 1,5 kg poszło z apetytem, teraz kończymy drugie półtora i juz jest kręcenie nosem, już karma zaczyna zalegać w misce. Ogólnie, to z Acany byłam bardziej zadowolona, przy joserze zaczyna jej śmierdzieć z doopki i ja czasem podlizuje, muszę sie tylko upewnić, czy to od tej karmy czy od dodatków, bo pies sąsiada zdechł i dostaliśmy taką psią kiszkę (krew z podrobami i odpadami - Saidi to bardzo smakuje, ale moze to od niej?)

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja widziałam tylko na fotkach(pocztówkach), no i kiedyś miałam taką zakładkę do książek z zasuszoną szarotką. Ale to nie to samo...

Pzdr.
A ja miałam zakładkę ze zdjęciami chronionych gatunków i tam właśnie była też szarotka.

To teraz inny mieszkaniec Tatr - ćma:) ale nie mam pojęcia co to, bo na owadach, to się w ogóle nie znam

i jakiś porost (też się nie znam ;) - ale podziwiać mogę :))

Posted

[quote name='AMIŚKA']Bardzo lubie wystawy i zawody agility w Sopocie!!
w tym roku tez będę:multi:

http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/24-33.jpg

ale baski lubia się:lol::lol:
bardzo udała się Tobie baskowa historyjka:multi::multi:

a te foty z Tatr odlotowe,
popatrz prawdziwe świstaki mamy-takie polskie:lol::lol:

Świstaki jak najbardziej polskie :)
Co do wystawy w Sopocie, to może uda nam się w końcu poznać i pogadać :)
[quote name='Niufciak']Cudna psinka:loveu:
Pozdrawiamy;)
Witam serdecznie i zapraszam częściej :)