Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po spacerze gosiaja pomagała chłopakom odpakować prezent :)

jak widać powyżej nie specjalnie byli nim zainteresowani, dopiero przydreptali jak sie wyłonił środek :)

A jak środek został otwarty ...

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Super, że macie niedaleko dwa baski do towarzystwa :p pewnie basek z baskiem się najlepiej dogada ;)

A co do podnoszenia łapek, to moja Sara też podnosi jak jest duuuży mróz, tylko bez piszczenia ;)

Posted

jamnicze napisał(a):

Asiu, a czy Twoje baski tez maja takie delikatne łapki?
Saidi czasami podnosi łapki i zaczyna płakać. Najpierw myślałam, że to od soli, ale ona tak robi nawet na czystym śniegu :shake:. Przed wczoraj zaczęła tak podnosić przednią łapę, a po chwili druga przednią, strasznie śmiesznie to wyglądało, bo kuliła obie przednie łapki i próbowała się utrzymać na tylnych. Oczywiscie zaraz wzięłam ja na ręcce, trochę roztarłam łapusie, pocałowałam w czółko i już było ok ;)
Do domu wróciła na czterech.:p

Nie wiem, czy można to nazwac "delikatne łapki". One podnosza łapki nie tylko wtedy, gdy jest mróz. Wydaje mi się, że chodzi tutaj o różnicę temp., jaka jest między domem - łapkami - ulicą.. Może tez chodzić o sól...

Pzdr.

Posted

Dzięki dziewczyny, to mnie uspokoiłyście, że to normalne (za to mój tata najadł się strachu jak z nią wyszedł w poniedziałek i mu taki cyrk odstawiła, już chciał lecieć do weta ;), ale oczywiście po wzięciu na rączki i roztarciu łapki zaraz poleciała ganiać dalej :)
A dzisiaj rozmawiałam ze znajomym od parsonka i powiedział, ze nawet chciał swojemu kupic buty ale oczywiście w zoologu nie było za to pani mu wyjaśniła, że przy takich mrozach śnieg się krystalizuje w mikro sopelki i one się wbijaja w opuszki. Poradziła smarować przed wyjściem wazeliną, ewentualnie masłem.

Posted

[quote name='Asiaczek']Raczej wazeliną. Masło zostanie szybciutko zlizane...:)

Pzdr.
Też o tym pomyślałam :), tym bardziej, że daję małej gammolen właśnie z masłem (inaczej nie wchodzi ;))

Posted

Asiaczek napisał(a):
A cóż takiego było na spacerku, że PW napisałaś?

Pzdr.

Nic takiego, pw dotyczy umawiania się na spacer,który będzie ;), mam nadzieje :)

A tak w ogóle, to Saidi płoszy się na wystrzały. Zaczęło się od zeszłorocznego Sylwestra. Teraz też smacznie sobie spała w dużym pokoju na tapczanie ale jak gruchnęło za oknem, to zaraz przydyrdała do nas i wcisnęła mi się pod biurko ;)
Na wszelki wypadek nie spuszczam jej na osiedlu, ale myślę, że na plaży będzie dość bezpiecznie
Izabela124. napisał(a):
A kiedy jakiś fotki będą?

Będą, będą , zaraz wstawię, mam jeszcze dużo z pobytu u gosiaja :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Moje na razie zero reakcji. Ale nie wiem, jak to będzie, jak hukną petardy w Sylwka...

Dawaj te foteczki z wizyty u gosiaja!

Pzdr.

Masz je nad sobą i pod sobą :evil_lol:

Jest jeszcze porcja z mycia sajdusiowych uszu przez Morka, ale to później, najpierw oblecę chociaż parę galerii :)
W Twojej już prawie doszłam do końca :lol: Ależ miałam tam nadrabiania, ale przyjemnie ogląda się te fotki z Wilna i maluszki :loveu: