Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała ma zmieniony kaganiec, w końcu udało mi się dostać plastikowy. Tamten skórzany wyrzuciłam po tym jak cały utytłała w g.... . Zresztą nie pierwszy raz, już się nie dało pozbyć tego zapachu, sama odwracała od niego ze wstrętem głowę:evil_lol:
Łobuzica znowu ma "coś z uszami" i ma teraz szlaban, bo w niedzielę nie przyszła na wołanie :mad:, a już byłam z niej taka dumna, że w sobotę nie poleciała za chłopakami tylko została przy nas - duma jednodniowa odeszła do historii :diabloti:

Darianna napisał(a):
Mój błotny seter też by pewnie jej do gusty nie przypadł ;)

Do błota by za nim nie wpadła ale poganiać z seterkami, to lubi, zwłaszcza młodymi :)
Błyskotka napisał(a):
Ale była zabawa :).

:p
Saskja napisał(a):
Sajdi ma rację, ja też uważam, że w zimie woda to jakaś taka zbyt mokra jest :-) Na przykłąd zawsze jak wdepnę w kałużę to tak uważam.

:lol: ona i latem nie przepada za mokrym choć owszem, zdarza się jej łapki moczyć jak pragnienie ja suszy :cool1:
Asiaczek napisał(a):
I bardzo dobrze, że jej zdjęłaś kaganiec. Musi byc równowaga, prawda?
A bigielki idealnie nadają się dla basków do biegania. Sprawdzilismy to:)

Pzdr.

Bigielki są w sam raz :), podobna wielkość i temperament :)

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

jamnicze napisał(a):
To może się spotkamy w okresie świątecznym, Saidi już dawno nie widziała swojej włochatej koleżanki :)

O tak jestem baaaardzo za, Fiolka i Kaja dawno nie bawiły się z żadnymi psami : ) A okres świąteczny jak najbardziej mi odpowiada ;) I aż żal się przyznać, ale nie zdążyłam jeszcze poznać chłopaków od gosiaja :)

Posted

Kaya napisał(a):
O tak jestem baaaardzo za, Fiolka i Kaja dawno nie bawiły się z żadnymi psami : ) A okres świąteczny jak najbardziej mi odpowiada ;) I aż żal się przyznać, ale nie zdążyłam jeszcze poznać chłopaków od gosiaja :)

Naprawdę nie widziałaś jeszcze Morka i Aziza? Aż się wierzyć nie chce...

Pzdr.

Posted

[quote name='betel']Wreszcie zmusiłam się do wejscia na Dogo, które w nowej wersji mnie odstrasza.
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/19-43.jpg - takiej to dobrze . Pozdrówka. :)
Bardzo się cieszę, że do nas zawitałaś :) Mi też obecna wersja nie za bardzo odpowiada, ale jak ktoś na forum napisał "najważniejsi są ludzie, bo to oni tworzą klimat", a do reszty da się przywyknąć ;)
To jedna z bardzo niewielu chwil gdy Saidi jest przykryta i wytrzymała tak chyba tylko dla tego, że głowę miała na wierzchu.
[quote name='Kaya']O tak jestem baaaardzo za, Fiolka i Kaja dawno nie bawiły się z żadnymi psami : ) A okres świąteczny jak najbardziej mi odpowiada ;) I aż żal się przyznać, ale nie zdążyłam jeszcze poznać chłopaków od gosiaja :)
No to między Świętami i Nowym Rokiem zapraszamy na bieganie po plaży :)
[quote name='Asiaczek']Naprawdę nie widziałaś jeszcze Morka i Aziza? Aż się wierzyć nie chce...

Pzdr.
Dziewczyna zabiegana i dla nas czasu nie starcza. Niby mieszkamy w jednym mieście, ale to godzina drogi w jedną stronę, doliczyć jeszcze drugą na powrót i już dwie godziny w plecy, byłby z tego niezły spacer.

Posted

jamnicze napisał(a):

Dziewczyna zabiegana i dla nas czasu nie starcza. Niby mieszkamy w jednym mieście, ale to godzina drogi w jedną stronę, doliczyć jeszcze drugą na powrót i już dwie godziny w plecy, byłby z tego niezły spacer.

to my mieszkamy w innym mieście i potrzebujemy na dojazd tylko 40 min
och to trójmiasto

Posted

Asiaczek napisał(a):
No tak. No to trzymam kciuki za Wasz międzyświąteczny spacerek:)

Pzdr.

Mam nadzieję, że się uda.
gosiaja napisał(a):
to my mieszkamy w innym mieście i potrzebujemy na dojazd tylko 40 min
och to trójmiasto

No tak, ale Ty dysponujesz własnym autkiem, a to czasami skraca nieco czas :). My od Ciebie wracałyśmy 1.5godziny, z czego 23min, to czekanie na kolejkę ;)
betel napisał(a):
Dzięki za rady - opanowałam przejści z panelu do ostatniego postu. Pozdrówka

Nie ma sprawy :)

Posted

jamnicze napisał(a):

No tak, ale Ty dysponujesz własnym autkiem, a to czasami skraca nieco czas :). My od Ciebie wracałyśmy 1.5godziny, z czego 23min, to czekanie na kolejkę ;)

o matko to następnym razem odwieziemy was do samego gdańska będzie szybciej

Posted

[quote name='gosiaja']o matko to następnym razem odwieziemy was do samego gdańska będzie szybciej
Eeeeee, nie jesteśmy z cukry, tylko gapy :siara:, następnym razem trzeba będzie sprawdzić kolejki i wyjść na konkretną aby czekać co najwyżej 5 minut, a nie 25 :diabloti:
[quote name='bety']No właśnie w tym Waszym Trójmieście to do d... ta komunikacja człowiek szybciej na piechtę się przemieszcza.
Pzdr
Nie jest tak źle, kolejce zdarza się jeździć wg rozkładu :diabloti:, tyle, że w soboty robi to co pół godziny ;)
[quote name='Izabela124.']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/26-25.jpg ha ha aż się kurzy
Byłam ciekawa co Sajduchna zrobi na widok pędzącej na nią zgrai, ale moja bohaterka przyjęła to dzielnie na klatę i stawiła im czoła :cool3:
[quote name='AMIŚKA']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/31-17.jpg

tak szczerze mówiąc
to Sajdunia cała swoja postacia wyraża :cool3:
dezaprobatę dla wyczynów tych psiaków
/bieganie po zimnej wodzie brr,brr,brr/
:eviltong:
Cała ona :lol:
[quote name='betel']Pozdrówka w słoneczny i mroźny sobotni dzionek. :)
Bardzo mroźźźźźźny, rano było -14stopni. Najgorzej, że w taką pogodę nos mi odpada :evil_lol:
Ale generalnie lubię jak zimą nieco przymrozi, niestety na Święta zapowiadają odwilż.

Posted

Dzielnym przyjaciołom Sajduchny (i jej cichym wielbicielom ;)) przedstawiamy relację z pobytu u gosiaji i jej basenji:)

Relacja spacerkowa nie będzie zbyt długa, bo mój aparacik nie zabardzo sie nadaje do łapania szybkobiegaczy :)

Ta kropeczka, to Saidi ;)

A tu już całe towarzystwo przybiegło na wyżerkę

Azis

A tu macie próbkę możliwości mojego aparatu :]
Dla jasności (jakby ktoś nie mógł rozpoznać ;)) pierwszy biegnie Morek, za nim Azis, a na końcu Sajdelka

Posted

[quote name='agaciaaa']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/21-34.jpg za oknem śnieg, a u was jesień ;)
na drugi dzień już zaczęło śnieżyć ;), miałyśmy farta :)
[quote name='betel']http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/19-44.jpg - jak wy je odróżniacie?;)
:evil_lol: Po skarpetkach :cool3:
[quote name='bety']Obżartuchy :cool3:
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/15-48.jpg
Pzdr
Największym żarłokiem z tej trójki jest chyba Azis. A Sajdi woli podkradać smaczki od gosiaji - wiadomo, cudze zawsze lepsze :cool3:, no i czasem można cosik wycyganić za darmo, a pańcia zaraz by cos chciała aby zrobić :lol:
[quote name='Asiaczek']Proszę, w środku zimy takie jesienne, szeleszczące foteczki!
pzdr.
To był ostatni dzień jesieni ;), teraz juz wszystko zasypane.
Asiu, a czy Twoje baski tez maja takie delikatne łapki?
Saidi czasami podnosi łapki i zaczyna płakać. Najpierw myślałam, że to od soli, ale ona tak robi nawet na czystym śniegu :shake:. Przed wczoraj zaczęła tak podnosić przednią łapę, a po chwili druga przednią, strasznie śmiesznie to wyglądało, bo kuliła obie przednie łapki i próbowała się utrzymać na tylnych. Oczywiscie zaraz wzięłam ja na ręcce, trochę roztarłam łapusie, pocałowałam w czółko i już było ok ;)
Do domu wróciła na czterech.:p