jamnicze Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Maks i Spark napisał(a):Mmmmm, jaki smaczny przepis :p, będę musiała wypróbować.... A. Mam nadzieję, że będzie smakowało (pamiętaj, że to ma być biały pieprz :razz:) gosiaja napisał(a):mniam ale pyszności aż się głodna zrobiłam Dzisiaj tylko rybkę na parze miałam, mniej smaczne ale za to zdrowsze :lol: Maks i Spark napisał(a):Cześć :) Dobrego piąteczku :p A. A dziękuję, całkiem niezły :) betka-sp napisał(a):zmarszczki witaja Sajdunię :loveu::loveu::loveu:......jak tam pogoda nad naszym ślicznym morzem??? jak zwykle wilgotna :evil_lol: Ale spacerek nam się udał, mała szalała po parku aż miło było na nią patrzeć :p Błyskotka napisał(a):Miłego dnia :). dzęki :) Asiaczek napisał(a):Zainteresowanie - to jedno, a faktyczna pomoc (często w soboty i niedziele) - to drugie. Zobaczymy. pzdr. Będę trzymać kciuki, bo dobra i uczciwa pomoc to skarb :p Quote
Darianna Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 zieeeeeeeeeeeeeew a ja dziś sprzątałam i robiłam sos do lasagne... jutro do mnie goście wpadają wieczorową porą ;) Quote
Russellka Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Przyszłam powiedzieć dobranoc :loveu::loveu::loveu: Quote
M&S Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 A ja mówię dzień dobry w sobotę :lol::lol::lol: Głaski dla Sajduchy :p:loveu: A. Quote
jamnicze Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Darianna napisał(a):zieeeeeeeeeeeeeew a ja dziś sprzątałam i robiłam sos do lasagne... jutro do mnie goście wpadają wieczorową porą ;) Lasagne mniam, mniam, bardzo lubię ale nigdy sama nie robiłam. Kupujesz płaty ciasta makaronowego? Russellka napisał(a):Przyszłam powiedzieć dobranoc :loveu::loveu::loveu: Dobrej nocki także życzę :) Maks i Spark napisał(a):A ja mówię dzień dobry w sobotę :lol::lol::lol: Głaski dla Sajduchy :p:loveu: A. Sobotnie dobranoc :) deer_1987 napisał(a):Dzien dobry ;) Nienajgorszy ;), co prawda byłam na 2 godzinki w pracy, ale później można się było nieco polenić, tylko pogoda byle jaka Quote
jamnicze Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Dobrze, że rano wyciągnęłam Saidi nad morze i zrobiłyśmy 1,5 godzinny spacerek. Chciałam zrobić jej zdjęcia o wschodzie słońca nad morzem, ino słońce się nie pokazało :shake: Quote
taxelina Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Nie u nas tez wczoraj nie bylo slonca.. Quote
Darianna Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 lasagne robię z płatów makaronowych kupnych, sos własnoręczny :) Quote
agaciaaa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/22-28.jpg Saidi bawiła się w ogrodnika :lol: http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/13-42.jpg ta mina jest the best! :evil_lol: Quote
jamnicze Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 deer_1987 napisał(a):Nie u nas tez wczoraj nie bylo slonca.. I dzisiaj też nie ma, a to dopiero październik, strach pomyśleć co będzie w listopadzie :placz: Darianna napisał(a):lasagne robię z płatów makaronowych kupnych, sos własnoręczny :) mniam, muszę sie kiedyś skusić i sama spróbować :cool3: agaciaaa napisał(a):http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/22-28.jpg Saidi bawiła się w ogrodnika :lol: http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/13-42.jpg ta mina jest the best! :evil_lol: Ogrodniczka jak się patrzy :lol:, trudno u niej na takie minki trafić, ale czasem się uda ;) Quote
M&S Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Doberek :) U nas też szro i do ....., a teraz już ciemno :shake::-( A. Quote
jamnicze Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Do bani z takim dniem, nic się nie chce. Idę sobie na kafffę, może odechce mi się choć trochę spać. Quote
Darianna Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 ja jestem wykończona po spacerze z rudymi... może nie zasnę obrabiając foty ;) Quote
Asiaczek Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 jamnicze napisał(a):Do bani z takim dniem, nic się nie chce. Idę sobie na kafffę, może odechce mi się choć trochę spać. No i jak,dotrwałaś do końca dnia czy cię zmogło? Darianna napisał(a):ja jestem wykończona po spacerze z rudymi... może nie zasnę obrabiając foty ;) ...pewnie zasnęła... pzdr. Quote
taxelina Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Zrobilam kurczaczka z Twojego przepisu bo akurat biale wino otwieralismy i pycha!! dzieki! Quote
Darianna Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 To prawda, zasnęłam :D Ale zaraz nadrobię :) Quote
agaciaaa Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Strasznie mnie kusi ten kurczak, chyba będę musiała spróbować :lol: Quote
betel Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Przyłączam się do "dzień dobry". Pozdrówka ,miłego dnia i udanego tygodnia:lol: Quote
emdziolek Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Dzieńdoberek Sajduniowi :loveu::loveu: Quote
AMIŚKA Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='jamnicze']A ja dzisiaj eksperymentowałam w kuchni i zrobiłam kurczaka w białym winie, oto przepis :lol: [B]KURCZACZEK W BIAŁYM WINIE [/B] Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w paseczki (czy jak kto lubi ;)). Razem krótko podsmażyć, dodać sól i biały pieprz. Dolewamy białego półwytrawnego wina i wszystko dusić pod przykryciem (na zegarek nie patrzyłam, ale to kurczak więc myślę, że jakieś 20min wystarczy). Można dodać trochę ananasa z puszki, pokrojonego w wąskie kawałki i nie za dużo aby nie zdominował potrawy. Dodajemy słodkiej gęstej śmietany (ja dałam 18%) i już bez przykrycia na wolnym ogni pozwalamy aż sos nieco odparuje i zgęstnieje. (ok. 10min) Pod koniec dodajemy świeżo mielony pieprz. I można podawać SMACZNEGO! :)[/QUOTE] [B][COLOR=Blue]Czytałąm,czytałam , o pysznym kurczaczku.. a ślinka ciekła....:eviltong: az znalazłam:multi: spróbuje zrobić :lol::lol:[/COLOR][/B] Quote
jamnicze Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='Darianna']ja jestem wykończona po spacerze z rudymi... może nie zasnę obrabiając foty ;)[/QUOTE] [quote name='Darianna']To prawda, zasnęłam :D Ale zaraz nadrobię :)[/QUOTE] :evil_lol:, tak, te dni były paskudne, nic tylko grzane wino i podusia ;), ja się musiałam zadowolić kawą, przynajmniej dzisiaj było nieco słoneczka. no ładnie i nie obrobiłaś zdjęć :evil_lol:, ale czasem trzeba się polenić. U Ciebie jak zwykle pewnie dużo fajnych fotek z rudaskami, to zaraz polecę oglądać :razz: [quote name='Asiaczek']No i jak,dotrwałaś do końca dnia czy cię zmogło? ...pewnie zasnęła... pzdr.[/QUOTE] Ano zasnęła :diabloti:, a co do mnie, to już nie pamiętam :oops:. Wiem tylko, że przez 3 dni chodziłam jak śnięta i nic mi się nie chciało (oprócz spania oczywiście :lol:) Quote
Recommended Posts