Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jamnicze napisał(a):
Jeszcze sama zima z mnóstwem śniegu mogłaby być ;). Saidi uwielbia ganiać za śnieżkami :evil_lol: ale musi być wtedy słoneczko :lol:

to dokładnie TO...śnieżek jeszcze jest fajny...ale juz deszczyk.....czy kałuże i mokra trawka :p:p:p:p no to może juz niekoniecznie :evil_lol:..........sama ciekawa jestem jak na snieg moja młodziez zareaguje........hahahaahaaah......ale mysle, że po chwili konsternacji...będzie OK

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

betka-sp napisał(a):
to dokładnie TO...śnieżek jeszcze jest fajny...ale juz deszczyk.....czy kałuże i mokra trawka :p:p:p:p no to może juz niekoniecznie :evil_lol:..........sama ciekawa jestem jak na snieg moja młodziez zareaguje........hahahaahaaah......ale mysle, że po chwili konsternacji...będzie OK

Na pewno będą radośnie baraszkować po świeżutkim puchu :)

Posted

Saskja napisał(a):
Tylko pamiętaj, że to ma byc mizianko po przedpiersiu i łałoku (to, co gaskoniec ma pod szyją, takie miękkie, zwisające). No mówię Ci, pomiziać i umrzeć :loveu:

Pomiziać moge, ale umierać nie mam zamiaru...

Alez mieliście wichurę! Rzeczywiście strach było wyjśc z domu...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pomiziać moge, ale umierać nie mam zamiaru...

Alez mieliście wichurę! Rzeczywiście strach było wyjśc z domu...

Pzdr.

Zdecydowanie, Saidi też szybko swoje sprawy na dworze załatwiała i w ciepłym domku wolała siedzieć :)
Maks i Spark napisał(a):
Cześć Sajduchy :)

A.

witamy serdecznie :lol:
bety napisał(a):
Ale zniszczeń po wichurze :shake:
Pzdr

Na jednym parkingu uszkodzonych zostało 20 samochodów, nawet w telewizji o tym mówili
Darianna napisał(a):
a moje rude jeszcze morza nie widziały... :placz::placz::placz:

Za to po wspaniałych lasach i łąkach ganiają :p
Asiaczek napisał(a):
Nie martw się, moje baski tez nie...

Pzdr.

A tak blisko już były :lol:, może następnym razem - no tak, ale wystawa w Sopocie jest w środku sezonu i na plaże wtedy z psami nie można :shake:, coś się wymyśli, może jak będziesz miała autko, to do nas wpadniecie :razz:

Posted

jamnicze napisał(a):

A tak blisko już były :lol:, może następnym razem - no tak, ale wystawa w Sopocie jest w środku sezonu i na plaże wtedy z psami nie można :shake:, coś się wymyśli, może jak będziesz miała autko, to do nas wpadniecie :razz:

Nawet autko nie rozwiązuje sytuacji, wiesz...

pzdr.

Posted

A ja dzisiaj eksperymentowałam w kuchni i zrobiłam kurczaka w białym winie, oto przepis :lol:

KURCZACZEK W BIAŁYM WINIE

Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle.
Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w paseczki (czy jak kto lubi ;)).
Razem krótko podsmażyć, dodać sól i biały pieprz.
Dolewamy białego półwytrawnego wina i wszystko dusić pod przykryciem (na zegarek nie patrzyłam, ale to kurczak więc myślę, że jakieś 20min wystarczy).
Można dodać trochę ananasa z puszki, pokrojonego w wąskie kawałki i nie za dużo aby nie zdominował potrawy.
Dodajemy słodkiej gęstej śmietany (ja dałam 18%) i już bez przykrycia na wolnym ogni pozwalamy aż sos nieco odparuje i zgęstnieje. (ok. 10min)
Pod koniec dodajemy świeżo mielony pieprz.
I można podawać

SMACZNEGO! :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Nawet autko nie rozwiązuje sytuacji, wiesz...

pzdr.

Wiem, ale czasem będziesz się przecież ruszać, choćby na wystawy. Na pewno znajdą się ludzie, którzy w tym czasie pomogą zająć się resztą stada pozostającego w domu.
Oj, czemu to tak daleko, sama bym Ci czasem pomogła :p.

Posted

jamnicze napisał(a):
Wiem, ale czasem będziesz się przecież ruszać, choćby na wystawy. Na pewno znajdą się ludzie, którzy w tym czasie pomogą zająć się resztą stada pozostającego w domu.
Oj, czemu to tak daleko, sama bym Ci czasem pomogła :p.

Jutro będę w Związku i chcę tam powiesic ogłoszenie w tej sprawie. Liczę, że trafi sie ktoś odpowiedzialny, zdyscyplinowany i wiedzący, kto to i co to sa baski...

Pzdr.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Wow ale smacznie brzmi!!

Nawet mojemu Krzysiowi smakowało :loveu:
Asiaczek napisał(a):
I tak bez niczego? Sam kurczaczek?
Bo do makaronu pasuje, nawet chyba do ryżu też...

Pzdr.

Ja podałam z ugotowanymi ziemniaczkami, a w osobnych miseczkacz (aby nie pomieszało się z sosem) marchewka z groszkiem "na krótko".
Asiaczek napisał(a):
Jutro będę w Związku i chcę tam powiesic ogłoszenie w tej sprawie. Liczę, że trafi się ktoś odpowiedzialny, zdyscyplinowany i wiedzący, kto to i co to są baski...

Pzdr.

Na pewno Asiu, zobacz jak na dogomani dużym zainteresowaniem cieszy się Twój wątek :p

Posted

mniam ale pyszności
aż się głodna zrobiłam

Asiaczek napisał(a):
Jutro będę w Związku i chcę tam powiesic ogłoszenie w tej sprawie. Liczę, że trafi sie ktoś odpowiedzialny, zdyscyplinowany i wiedzący, kto to i co to sa baski...

Pzdr.

na pewno znajdą się dobrzy ludzie

Posted

jamnicze napisał(a):
Nawet mojemu Krzysiowi smakowało :loveu:
Ja podałam z ugotowanymi ziemniaczkami, a w osobnych miseczkacz (aby nie pomieszało się z sosem) marchewka z groszkiem "na krótko".
Na pewno Asiu, zobacz jak na dogomani dużym zainteresowaniem cieszy się Twój wątek :p

Zainteresowanie - to jedno, a faktyczna pomoc (często w soboty i niedziele) - to drugie. Zobaczymy.

gosiaja napisał(a):
mniam ale pyszności
aż się głodna zrobiłam
na pewno znajdą się dobrzy ludzie

Wiesz, ja nie chce za darmo. Jestem wypłacalna i od razu powiem, że to odpłatnie. Kwestia tylko, ile za taka pomoc ktoś może sobie zażyczyć...

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Wiesz, ja nie chce za darmo. Jestem wypłacalna i od razu powiem, że to odpłatnie. Kwestia tylko, ile za taka pomoc ktoś może sobie zażyczyć...

pzdr.

wiem że jesteś wypłacalna, ale dobry człowiek też musi być żeby pieski miały dobrze