Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę jaki niecierpliwy :eviltong:

2 głosy za plażą, oto plażowanie:

Gdzie mnie tu przyprowadzili?

łapki mi się zapadają

da się po tym chodzić

i biegać

nie ma, nie ma wody na pustyni

Posted

Bo ostatnio dostały dziewczyny mandat za spuszczenie ze smyczki, Matuszu :evil_lol:

Ale mam propozycję i myślę, ze to fajny pomysł! Kup linkę taką np. 30 metrową! Zawsze jest jakaś tam kontrola i psinka może więcej pobiegać. Przemyśl to, to świetna sprawa :) Nie musi szarpać na smyczce itp itd :)

Aj jak zazdroszczę plaży..........

http://img398.imageshack.us/img398/2144/11xn4.jpg
:loveu:

Też za nią głosowałam :)

Posted

[quote name='Matusz']a czemu ze smyczką ?:eviltong::eviltong::eviltong:
Bo takie są przepisy :diabloti:, mówiłam już, że u nas pilnują i już nas raz spisali, szukam dla Małej jakiegoś w miarę pasującego kagańca, ale trudno na tą mordusię coś dostać.:eviltong:
[quote name='deer_1987']http://img187.imageshack.us/img187/4373/14xy4.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/9966/19gh0.jpg
Ale fajne te plazowe!!!
Fajnie, że się podobaja, to wklejam jeszcze :cool3:

Posted

[quote name='panienkabubu']Bo ostatnio dostały dziewczyny mandat za spuszczenie ze smyczki, Matuszu :evil_lol:
Ale mam propozycję i myślę, ze to fajny pomysł! Kup linkę taką np. 30 metrową! Zawsze jest jakaś tam kontrola i psinka może więcej pobiegać. Przemyśl to, to świetna sprawa :) Nie musi szarpać na smyczce itp itd :)
Aj jak zazdroszczę plaży..........
http://img398.imageshack.us/img398/2144/11xn4.jpg
:loveu:
Też za nią głosowałam :)
Linkę zrobiłam 10m, ale średnio nam to wychodzi. Saidi jest jeszcze delikatnym dzieciaczkiem i mam wrażenie,że jej ciężko. Zresztą to był weekend i na plaży było dużo ludzi. A plaża jest świetna, duża przestrzeń, niestety to ostatnie chwile aby wejść tam z psem, bo bodajże od maja jest zakaz (muszę to sprawdzić)
Głosowałaś :hmmmm: ciekawe gdzie? może na innym wątku :eviltong:
[quote name='deer_1987']Jasne ze wklejaj, dogo mi sie dzis cos strasznie wiesza :(
Właśnie miałam wklejać i też mam z dogo kłopoty :pissed:

Posted

ja tez bym chciala ale czasu nie mamy a tam sie troche jedzie.. jest tez gdzies tam wydzielona czesc morza do kapieli dla psow, ale po 15 maja nie wolno sie miedzy 6-20 pojawiac na plazy z psami.. te chore przepisy..

Posted

[quote name='anetta']Zapomnieliście o jednym!
Foremek :p
następnym razem zabiorę ;)
[quote name='Celina12']Chce zaraz iść na plażę....czemu aj tak daleko morza mieszkam...:shake:
Za to masz własny ogródek i las niedaleko i całą gromadkę uroczych jamniolków :loveu:
[quote name='deer_1987']Hahah foremek :D
Widzicie wszyscy sie domagaja fotek!!!
[quote name='Matusz']fajne te fotencje ! :loveu::loveu:
więcej, więcej:multi:

Już się robi

Posted

deer_1987 napisał(a):
ja tez bym chciala ale czasu nie mamy a tam sie troche jedzie.. jest tez gdzies tam wydzielona czesc morza do kapieli dla psow, ale po 15 maja nie wolno sie miedzy 6-20 pojawiac na plazy z psami.. te chore przepisy..

Przepisy nie byłyby takie złe gdyby pomyśleli urzędnicy też o ludziach lubiących przebywać z psami. Uważam, że powinny być specjalnie wyznaczone do tego odcinki plaż (ale trochę więcej niż 2 m. :diabloti:). No i oczywiście odpowiednia liczba (systematycznie opróżnianych) śmietników na ko.... Tylko to chyba w Polsce marzenia "ściętej głowy", mentalność ludzi jeszcze do tego nie dorosła i skończyłoby się jednym wielkim kupowisku (tak jak wyglądają nasze trawniki :angryy:)

Posted

Jamnicz- trudno będzie nauczyć Sajdunię noszenia kagańca... Miałam to samo z moim. Basenji to basenji i jeśli coś mu się nei podoba to nikłe szanse, że zacznie mu coś odpowiadać.

Posted

No tutaj np. w Eslöv tez obowiazuje zakaz spuszczania w parkach 1 kwietnia - 20 sierpnia ale nie ma zadnego wybiegu (w wiekszym miescie Malmö sa). jak napisze sie do komuny to ma sie odp ze w Eslöv i okolicy jest duzo terenow zeby psa wybiegac i nie potrzebne sa wybiegi.. tylko kurna jak wybiegac jak maja te zakazy? :/

Posted

[quote name='AlaNowak']Jamnicz- trudno będzie nauczyć Sajdunię noszenia kagańca... Miałam to samo z moim. Basenji to basenji i jeśli coś mu się nei podoba to nikłe szanse, że zacznie mu coś odpowiadać.
Pewnie tak będzie, już się buntuje przy zakładaniu (na przymiarkach). A dzisiaj to dała popis, przy 2 kagańcu zaczęła piszczeć, że ją noga boli :roll:, oczywiście noga nie była nawet dotykana :mad:. I trochę mi jej szkoda, bo w zabawie z psami uwielbia używać zębów, a jak to robić w kagańcu? Dlatego myślałam, że pewnym rozwiązaniem może być kantarek, ale nie mogę dostać takiego małego. Jeszcze poszukam.
[quote name='deer_1987']No tutaj np. w Eslöv tez obowiazuje zakaz spuszczania w parkach 1 kwietnia - 20 sierpnia ale nie ma zadnego wybiegu (w wiekszym miescie Malmö sa). jak napisze sie do komuny to ma sie odp ze w Eslöv i okolicy jest duzo terenow zeby psa wybiegac i nie potrzebne sa wybiegi.. tylko kurna jak wybiegac jak maja te zakazy? :/
No więc właśnie, do przepisów powinny być dostosowane odpowiednie warunki :mad::mad::angryy:
[quote name='agaciaaa']Zazdroszcze plaży :loveu:
http://img179.imageshack.us/img179/2396/20vh1.jpg śliczne! :)
To zapraszamy, u nas piasku dostatek (ino woda ziiiiimna, brrr) :razz: