Iwa-R Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Ja tak w sumie bardziej niż tych gór (choć też chętnie bym się wybrała), to chyba bardziej zazdroszczę tych 3 tygodni wolnego :eviltong: Pozdrawiam Iwa Quote
anetta Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='jamnicze']Dla mnie to tez były nowości, tzn. na posokowca hanowerskiego polowałam już od jakiegoś czasu aby w końcu go porównać z bawarskim :razz: (anetta, a mi się wydaje,że żadne posokowce nie występują w umaszczeniu pręgowanym :cool1:). Kiedyś widziałam w książce hanowera i miał pręgi dlatego tak napisałam ;) Teraz poszukałam w sieci jak to z nimi jest i znalazłam. "Od jasnej do ciemnej czerwieni jeleniej, mocniej lub słabiej pręgowane, z maską lub bez. [...]." http://www.psy.pl/files/(wl2YhKjUcGJc65tVnmyd11htirKSXs2EX6Nxm1uqnJaee2eNZlRc4ZtWn71nnGlsQ7CVVZqDX6BnaU_i0YqGhao)/pl/kotykatalogras/28/130/1/842692517.jpg Bawcie się dobrze na wakacjach :loveu::loveu: Quote
Kaya Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Chyba niedługo powinniście się zjawić, wystawa w Gdyni już za tydz. :cool3: Quote
jamnicze Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 hej, hej, już wróciłam :sweetCyb: wrażeń moc, zdjęć odrobinka ;), ale znalazły się na nich góry, świstak (sztuk jeden :evil_lol:, kozice, kruki, latające paskudztwa, krowy, owce, cwiatuszki - w tym szarotka i reszta mi nieznana :p, jest także piesio :razz:, a i jeszcze załapały się dwa ludziki, czyli ja i MKM :bigcool:) Anula & Bono Asiaczek AngelsDream Maks i Spark deer_1987 Izabela124. hovomaniaczka bety J.G Russellka lady_m Agappe agaciaaa Iwa-R bardzo Wam dziekuję, za życzenia urlopowe, to pewnie dzięki nim mieliśmy znośna pogodę i dalo się trochę powędrować po górach. Choć trzeba przyznać, że codziennie padało, no może jakbym sie bardzo wysiliła, to jakies 2 dni bez deszczu by sie znalazły:hmmmm:, ale i tego nie jestem pewna. Za to jak schodziliśmy z Ornaka, to sypnęło najprawdziwszym gradem :diabloti: A szczególne podziękowania dla agaciaaa, derr, hovomaniaczki oraz Maks i Spark za odkurzanie, wietrzenie, mycie podług i podlewanie kwietków :Rose: Quote
M&S Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jamnicze napisał(a):hej, hej, już wróciłam :sweetCyb: Ooooo, fajnie, że już jesteś :lol::lol::lol:, dobrze, że wyjazd był udany .....będziemy czekać na fotencje ;) Pozdrówki.... A. Quote
jamnicze Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 anetta napisał(a):Kiedyś widziałam w książce hanowera i miał pręgi dlatego tak napisałam ;) Teraz poszukałam w sieci jak to z nimi jest i znalazłam. "Od jasnej do ciemnej czerwieni jeleniej, mocniej lub słabiej pręgowane, z maską lub bez. [...]." http://www.psy.pl/files/(wl2YhKjUcGJc65tVnmyd11htirKSXs2EX6Nxm1uqnJaee2eNZlRc4ZtWn71nnGlsQ7CVVZqDX6BnaU_i0YqGhao)/pl/kotykatalogras/28/130/1/842692517.jpg Bawcie się dobrze na wakacjach :loveu::loveu: dzięki :p, nawet ciekawie wygląda, ja właśnie na żywo pierwszy raz widziałam, a w książce też tylko tak umaszczonego jak bawarski. Ale nadal nie jestem pewna cy potrafiłabym odróżnić je nie mając oczywiście katalogu :razz: Quote
jamnicze Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Kaya napisał(a):Chyba niedługo powinniście się zjawić, wystawa w Gdyni już za tydz. :cool3: No właśnie, czas się zabrać za mojego szkraba :lol:. Dostałaś już potwierdzenie z Gdynii, bo ja jeszcze nie :shake:. Może umówimy się w tygodniu, to trochę poćwiczymy, no i dziewczyny beda mogly nieco poszaleć :razz: Maks i Spark napisał(a):Ooooo, fajnie, że już jesteś :lol::lol::lol:, dobrze, że wyjazd był udany .....będziemy czekać na fotencje ;) Pozdrówki.... A. wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej:lol:, a jeszcze lepiej by było gdyby ten dom był w górach :p Quote
gosiaja Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jamnicze napisał(a):hej, hej, już wróciłam :sweetCyb: fajnie że już wróciłaś :multi::multi::multi::multi: i dobrze że pogoda chodź trochę sprzyjała czynnemu wypoczynkowi pozdrowionka Quote
M&S Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jamnicze napisał(a): wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej:lol:, a jeszcze lepiej by było gdyby ten dom był w górach :p święta prawda.....może być jeden dom na morzem, a drugi w górach...;) A. Quote
Kaya Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jamnicze napisał(a):No właśnie, czas się zabrać za mojego szkraba :lol:. Dostałaś już potwierdzenie z Gdynii, bo ja jeszcze nie :shake:. Może umówimy się w tygodniu, to trochę poćwiczymy, no i dziewczyny beda mogly nieco poszaleć :razz: wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej:lol:, a jeszcze lepiej by było gdyby ten dom był w górach :p No pewnie najlepiej mby mi pasowało w pierwszej poł. mies. w drugiej intensywnie trenuje z sznaucerką, a Fiolce przyda się każde ćwiczenie, chociaż musze stwierdzić że ona to już jak stary wyjadacz na ringu się zachowuje :lol: Quote
gosiaja Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Maks i Spark napisał(a):święta prawda.....może być jeden dom na morzem, a drugi w górach...;) A. nic tylko musicie zamieszkać w kraju który ma blisko nad morze i góry rano w jednym oknie wschód słońca nad może wieczorem w drugim oknie zachód w górach Quote
M&S Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 gosiaja napisał(a):nic tylko musicie zamieszkać w kraju który ma blisko nad morze i góry rano w jednym oknie wschód słońca nad może wieczorem w drugim oknie zachód w górach Też dobra opcja...:p;) A. Quote
jamnicze Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 gosiaja napisał(a):fajnie że już wróciłaś :multi::multi::multi::multi: i dobrze że pogoda chodź trochę sprzyjała czynnemu wypoczynkowi pozdrowionka Oj, tak, nogi nieco zbolałe i siudme poty wyciśnięte, ale schudnąć pewnie nie schudłam, bo jak to na szlaku - zażerałam się chałwą, czekoladą, a w schronisku obowiązkowo szarlotką :evil_lol: To jak, kiedy bierzemy maluchy na bieganko? :razz: Maks i Spark napisał(a):święta prawda.....może być jeden dom na morzem, a drugi w górach...;) A. Tak by było najlepiej, ino kasa nie ta :roll: Quote
jamnicze Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 gosiaja napisał(a):nic tylko musicie zamieszkać w kraju który ma blisko nad morze i góry rano w jednym oknie wschód słońca nad może wieczorem w drugim oknie zachód w górach Ale ja kocham mój kraj i jakoś owszem poodwiedzać inne, to z przyjemnością, ale zamieszkać - o co to to nie, wolę u nas :lol: Quote
M&S Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jamnicze napisał(a):...... a w schronisku obowiązkowo szarlotką :evil_lol: ...ach ta szarlotka :p:lol:, niebo w gębie.... A. Quote
jamnicze Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Maks i Spark napisał(a):...ach ta szarlotka :p:lol:, niebo w gębie.... A. My nawet zrobiliśmy swego czasu ranking schroniskowych szarlotek :diabloti: I na pierwszym miejscu zdecydowanie jest z "5 Stawów Polskich" - pychotka :facelick:, potem może być "Ornak", ale tam strasznie zdzierają, szarlotka aż 6 zł (w innych schroniskach po 5zł), w ogóle menu ubogie i bardzo drogie. Na końcu plasowała sie szarlotka w "Rostoce", ale to może być nieaktualne, bo zmienił się tam dzierżawca (to może i kucharz :cool3:) Quote
hovomaniaczka Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Witaj z powrotem!!! Wypoczelas chociaz troche?:cool3: Quote
gosiaja Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 jamnicze napisał(a): To jak, kiedy bierzemy maluchy na bieganko? :razz: ja się dostosuje do waszego wolnego terminu :) my byliśmy w czwartek wypuścić psy do ogródka ale słabo biegały Quote
AMIŚKA Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 hej, hej, już wróciłam :sweetCyb: my też:multi::multi: bylismy tylko w Karpaczu przy Św.WANG, ale już nam wystarczyło gór;) jamniki zadowolone byly z wedrówek, pozdrawiamy i na foty czekamy:multi: Quote
Russellka Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Super że już jesteście! :multi::multi::multi: Dobrze że odpoczeliście :loveu: No to teraz proszę o foteczki Sajduni :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts