M&S Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='jamnicze']Był tylko jeden szpic wilczy, więc to na pewno on :lol:, a raczej ona ;) AMANDA Dream Dog (kl. młodzieży) Szeleczki będą na odświętne spacerki, bo zaraz by je uświniła :evil_lol: Dzięki, tak myślałam, że to ta suczka, ona mieszka w Gdańsku widziałam ja w Spopcie rok temu.... no proszę odświętne ubranko ;) A. Quote
jamnicze Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Cześć wszystkim my już po spacerze z gosiają, cropką i graphim (czy jak to się tam pisze, nie chce mi się sprawdzać :eviltong:) Z psiego towarzystwa byli: Saidi, Morek, Miyamoto i Lira :) I choć pogoda była paskudna, cały czas siąpił deszcz :angryy:, to nam i psiakom humor dopisywał (i nikt się nie pogryzł, co najwyżej ciasteczka i psie chrupki :evil_lol:) [quote name='Maks i Spark']Dzięki, tak myślałam, że to ta suczka, ona mieszka w Gdańsku widziałam ja w Spopcie rok temu.... no proszę odświętne ubranko ;) A. Mi się podobają takie ciemne :p Chciałam ja jutro jej założyć, ale przy tej pogodzie wyjazd chyba nie dojdzie do skutku :shake: [quote name='deer_1987']U nas koljeny dzien leje od rana.. [quote name='Maks i Spark']Cześć, u nas kiepska pogoda.... A. U nas niestety też jest paskudnie, zimno i mokro. [quote name='Izabela124.']Czas na zdjęcia:lol: Zaraz będą, mam jeszcze niezły zapasik Słupska :lol: A wracając do dyskusji o DGM, to wczoraj wieczorem i dzisiaj rano znowu nie mogłam się zalogować, i to nawet tym drugim sposobem :shake:. A nie lubie mieć stałego, niekontrolowanego podłączenia, poza tym czasami się loguję z innych komputerów. Quote
hovomaniaczka Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Ja mam stale zalogowanie na dwoch kompach i nie mam problemow z logowaniem. Ale nie specjalnie podoba mi sie ten szeroki panel... :/ Quote
jamnicze Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 hovomaniaczka napisał(a):Ja mam stale zalogowanie na dwóch kompach i nie mam problemów z logowaniem. Ale nie specjalnie podoba mi się ten szeroki panel... :/ Ja mam jakąś niewyjaśnioną awersję do stałego łącza ;). Nawet mój komputer nie jest podłączony indywidualnie do internetu, mam tylko dostęp przez łącze jak komp mojego TZ jest włączony :diabloti: Quote
jamnicze Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 No dobra, to ... dalsza część Słupska :evil_lol: Trochę rzadszych ras :p, zobaczymy czy rozpoznacie :lol: 1. 2. 3. 4. Tych co mają katalog uprasza się o nie ściąganie :diabloti: Quote
M&S Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 będe strzelać;) nr 3 to posokowiec hanowerski nr 4 to chart szkocki deerhound a tego stwora nie kojarzę http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/16-7.jpg ten jest jamnikopodobny:evil_lol: http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/15-7.jpg A.[FONT=Comic Sans MS]chart[/FONT] Quote
jamnicze Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 [quote name='Maks i Spark']będe strzelać;) nr 3 to posokowiec hanowerski nr 4 to chart szkocki deerhound a tego stwora nie kojarzę http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/16-7.jpg A. [FONT=Comic Sans MS]A.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]nr 2 ART SZKOCKI DEERHOUND chart[/FONT] Poczekamy jeszcze na innych, ale podpowiem, że jedno trafiłaś :razz: a tego stwora nie kojarzę http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/16-7.jpg Nic dziwnego, bo w Polsce są tylko 2, on i jego siostra, a to dopiero szczeniaki :) Quote
M&S Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 jamnicze napisał(a):Poczekamy jeszcze na innych, ale podpowiem, że jedno trafiłaś :razz: a posokowiec może być też bawarski;) A. Quote
bety Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 1. Alpejski jamniko-gończy (albo inaczej alpejski gończy krótkonożny) http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/15-7.jpg 2. Owczarek pikardyjski http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/16-7.jpg Pzdr Quote
M&S Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 jamnicze napisał(a): Nic dziwnego, bo w Polsce są tylko 2, on i jego siostra, a to dopiero szczeniaki :) no ciekawe rasy sie pojawiają. fajnie:) A. Quote
Asiaczek Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Hohoho, 2 to bym wogóle nie trafiła, tzn. alpejskiego gończego i pikardiaka... pzdr. Quote
Darianna Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Kto by pomyślał, takie egzotyki na krajówce :D Quote
Iwa-R Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Fajnie popatrzeć na coś nowego :evil_lol: pozdrawiam Iwa Quote
anetta Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Wydawało mi się że posokowce Hanowerskie mają pręgi :cool3: Ten ostatni to Galgo, chart hiszpański. Co to za szele ma Saidi? Quote
jamnicze Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 No i konkurs rozstrzygnięty :lol: Brawo dziewczyny, wspólnymi siłami rozszyfrowałyście wszystkie rasy :p [quote name='Maks i Spark'] nr 3 to posokowiec hanowerski A.[FONT=Comic Sans MS]chart[/FONT] [quote name='bety']1. Alpejski jamniko-gończy (albo inaczej alpejski gończy krótkonożny) http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/15-7.jpg 2. Owczarek pikardyjski http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/16-7.jpg Pzdr [quote name='anetta'] Ten ostatni to Galgo, chart hiszpański. Quote
jamnicze Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 anetta napisał(a): Co to za szele ma Saidi? Nowy nabytek :lol:, są dość szerokie, ale mięciutkie (podobno kupują je właściciele charcików włoskich :razz:). Co prawda wygląda w nich jak w śliniaku, ale co tam :diabloti: Quote
jamnicze Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Dla mnie to tez były nowości, tzn. na posokowca hanowerskiego polowałam już od jakiegoś czasu aby w końcu go porównać z bawarskim :razz: (anetta, a mi się wydaje,że żadne posokowce nie występują w umaszczeniu pręgowanym :cool1:). Za to pikardyjczyk (to ich jest właśnie 2 w Polsce) i chart hiszpański, to prawdziwe perełki :loveu: Ania, nie dziwię się, że pomyliłaś galgo z chartem szkockim, bo on wygląda jak skrzyżowanie polonusa ze szkotem - tego pierwszego ma budowę, a drugiego sierść :evil_lol: Quote
M&S Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 jamnicze napisał(a):Dla mnie to tez były nowości, tzn. na posokowca hanowerskiego polowałam już od jakiegoś czasu aby w końcu go porównać z bawarskim :razz: (anetta, a mi się wydaje,że żadne posokowce nie występują w umaszczeniu pręgowanym :cool1:). Za to pikardyjczyk (to ich jest właśnie 2 w Polsce) i chart hiszpański, to prawdziwe perełki :loveu: Ania, nie dziwię się, że pomyliłaś galgo z chartem szkockim, bo on wygląda jak skrzyżowanie polonusa ze szkotem - tego pierwszego ma budowę, a drugiego sierść :evil_lol: na leżąco, to trudno te charty rozróżnić.... posokowce różnia się istotnie, ale na fotkach mylą mi się, na żywca lest lepiej ;) a pikardyjczyk jest trochę podony z pyska do jednego z owczarków belgijskich... ale tamten ma inny kolor i rodzaj szaty też inny,nie pamietam nazwy, u nas ich nie ma, a w Belgii widziałam słownie 1 sztukę i padłam z wrażenia....bo myślałam, że to zwykły kundelos :evil_lol:, a on arystokrata :-o A. Quote
jamnicze Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Maks i Spark napisał(a):na leżąco, to trudno te charty rozróżnić.... posokowce różnia się istotnie, ale na fotkach mylą mi się, na żywca lest lepiej ;) a pikardyjczyk jest trochę podony z pyska do jednego z owczarków belgijskich... ale tamten ma inny kolor i rodzaj szaty też inny,nie pamietam nazwy, u nas ich nie ma, a w Belgii widziałam słownie 1 sztukę i padłam z wrażenia....bo myślałam, że to zwykły kundelos :evil_lol:, a on arystokrata :-o A. Fakt, fotki bywają mylące, no i nie zawsze widać wielkość psa. Pewnie chodzi Ci o leikenuę (czy jak to się tam pisze :lol:), za to u nas na osiedlu zamieszkały 2 belgi, kilkuletnia tervirenka i 6miesięczny greenendelek, no i się dowiedziałam, że bywa iż w jednym miocie mogą się rodzić obie rasy, bo praktycznie różnią się tylko kolorem.:razz: Quote
Recommended Posts