Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jamnicze']Był tylko jeden szpic wilczy, więc to na pewno on :lol:, a raczej ona ;)
AMANDA Dream Dog (kl. młodzieży)

Szeleczki będą na odświętne spacerki, bo zaraz by je uświniła :evil_lol:

Dzięki, tak myślałam, że to ta suczka, ona mieszka w Gdańsku widziałam ja w Spopcie rok temu....

no proszę odświętne ubranko ;)

A.

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć wszystkim my już po spacerze z gosiają, cropką i graphim (czy jak to się tam pisze, nie chce mi się sprawdzać :eviltong:)
Z psiego towarzystwa byli: Saidi, Morek, Miyamoto i Lira :)

I choć pogoda była paskudna, cały czas siąpił deszcz :angryy:, to nam i psiakom humor dopisywał (i nikt się nie pogryzł, co najwyżej ciasteczka i psie chrupki :evil_lol:)

[quote name='Maks i Spark']Dzięki, tak myślałam, że to ta suczka, ona mieszka w Gdańsku widziałam ja w Spopcie rok temu....

no proszę odświętne ubranko ;)
A.
Mi się podobają takie ciemne :p
Chciałam ja jutro jej założyć, ale przy tej pogodzie wyjazd chyba nie dojdzie do skutku :shake:
[quote name='deer_1987']U nas koljeny dzien leje od rana..
[quote name='Maks i Spark']Cześć,
u nas kiepska pogoda....
A.
U nas niestety też jest paskudnie, zimno i mokro.
[quote name='Izabela124.']Czas na zdjęcia:lol:
Zaraz będą, mam jeszcze niezły zapasik Słupska :lol:

A wracając do dyskusji o DGM, to wczoraj wieczorem i dzisiaj rano znowu nie mogłam się zalogować, i to nawet tym drugim sposobem :shake:. A nie lubie mieć stałego, niekontrolowanego podłączenia, poza tym czasami się loguję z innych komputerów.

Posted

hovomaniaczka napisał(a):
Ja mam stale zalogowanie na dwóch kompach i nie mam problemów z logowaniem. Ale nie specjalnie podoba mi się ten szeroki panel... :/

Ja mam jakąś niewyjaśnioną awersję do stałego łącza ;). Nawet mój komputer nie jest podłączony indywidualnie do internetu, mam tylko dostęp przez łącze jak komp mojego TZ jest włączony :diabloti:

Posted

No dobra, to ...

dalsza część Słupska :evil_lol:

Trochę rzadszych ras :p, zobaczymy czy rozpoznacie :lol:

1.

2.

3.

4.

Tych co mają katalog uprasza się o nie ściąganie :diabloti:

Posted

[quote name='Maks i Spark']będe strzelać;)
nr 3 to posokowiec hanowerski
nr 4 to chart szkocki deerhound

a tego stwora nie kojarzę
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/16-7.jpg

A.

[FONT=Comic Sans MS]A.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]A[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]A[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]nr 2 ART SZKOCKI DEERHOUND chart[/FONT]
Poczekamy jeszcze na innych, ale podpowiem, że jedno trafiłaś :razz:

Nic dziwnego, bo w Polsce są tylko 2, on i jego siostra, a to dopiero szczeniaki :)

Posted

jamnicze napisał(a):
Poczekamy jeszcze na innych, ale podpowiem, że jedno trafiłaś :razz:

a posokowiec może być też bawarski;)

A.

Posted

jamnicze napisał(a):

Nic dziwnego, bo w Polsce są tylko 2, on i jego siostra, a to dopiero szczeniaki :)

no ciekawe rasy sie pojawiają. fajnie:)

A.

Posted

No i konkurs rozstrzygnięty :lol:
Brawo dziewczyny, wspólnymi siłami rozszyfrowałyście wszystkie rasy :p

[quote name='Maks i Spark']
nr 3 to posokowiec hanowerski
A.[FONT=Comic Sans MS]chart[/FONT]

[quote name='bety']1. Alpejski jamniko-gończy (albo inaczej alpejski gończy krótkonożny)
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/15-7.jpg

2. Owczarek pikardyjski
http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jamnicz/16-7.jpg

Pzdr

[quote name='anetta']
Ten ostatni to Galgo, chart hiszpański.

Posted

anetta napisał(a):

Co to za szele ma Saidi?

Nowy nabytek :lol:, są dość szerokie, ale mięciutkie (podobno kupują je właściciele charcików włoskich :razz:).
Co prawda wygląda w nich jak w śliniaku, ale co tam :diabloti:

Posted

Dla mnie to tez były nowości,
tzn. na posokowca hanowerskiego polowałam już od jakiegoś czasu aby w końcu go porównać z bawarskim :razz: (anetta, a mi się wydaje,że żadne posokowce nie występują w umaszczeniu pręgowanym :cool1:).

Za to pikardyjczyk (to ich jest właśnie 2 w Polsce) i chart hiszpański, to prawdziwe perełki :loveu:

Ania, nie dziwię się, że pomyliłaś galgo z chartem szkockim, bo on wygląda jak skrzyżowanie polonusa ze szkotem - tego pierwszego ma budowę, a drugiego sierść :evil_lol:

Posted

jamnicze napisał(a):
Dla mnie to tez były nowości,
tzn. na posokowca hanowerskiego polowałam już od jakiegoś czasu aby w końcu go porównać z bawarskim :razz: (anetta, a mi się wydaje,że żadne posokowce nie występują w umaszczeniu pręgowanym :cool1:).

Za to pikardyjczyk (to ich jest właśnie 2 w Polsce) i chart hiszpański, to prawdziwe perełki :loveu:

Ania, nie dziwię się, że pomyliłaś galgo z chartem szkockim, bo on wygląda jak skrzyżowanie polonusa ze szkotem - tego pierwszego ma budowę, a drugiego sierść :evil_lol:

na leżąco, to trudno te charty rozróżnić....

posokowce różnia się istotnie, ale na fotkach mylą mi się, na żywca lest lepiej ;)

a pikardyjczyk jest trochę podony z pyska do jednego z owczarków belgijskich... ale tamten ma inny kolor i rodzaj szaty też inny,nie pamietam nazwy, u nas ich nie ma, a w Belgii widziałam słownie 1 sztukę i padłam z wrażenia....bo myślałam, że to zwykły kundelos :evil_lol:, a on arystokrata :-o

A.

Posted

Maks i Spark napisał(a):
na leżąco, to trudno te charty rozróżnić....

posokowce różnia się istotnie, ale na fotkach mylą mi się, na żywca lest lepiej ;)

a pikardyjczyk jest trochę podony z pyska do jednego z owczarków belgijskich... ale tamten ma inny kolor i rodzaj szaty też inny,nie pamietam nazwy, u nas ich nie ma, a w Belgii widziałam słownie 1 sztukę i padłam z wrażenia....bo myślałam, że to zwykły kundelos :evil_lol:, a on arystokrata :-o

A.

Fakt, fotki bywają mylące, no i nie zawsze widać wielkość psa.
Pewnie chodzi Ci o leikenuę (czy jak to się tam pisze :lol:), za to u nas na osiedlu zamieszkały 2 belgi, kilkuletnia tervirenka i 6miesięczny greenendelek, no i się dowiedziałam, że bywa iż w jednym miocie mogą się rodzić obie rasy, bo praktycznie różnią się tylko kolorem.:razz: