Darianna Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Oooooo spanielek miał szczęście, ze groźne baski w kagańcach, bo by już było po nim :diabloti: Quote
Russellka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Jaka Sajdunia teraz grrrroźna :evil_lol: zaraz zaczną ją nazywać psem-mordercą :siara: Quote
hovomaniaczka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/12-90.jpg Sajdi morderca! :evil_lol:(a tak po prawdzie ladnie jej w tej obrozce ;)) Quote
jamnicze Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Asiaczek napisał(a):Jesooooo, pittbull.... http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/13-90.jpg Pzdr. Ja ci dam pittbulla :mad: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
jamnicze Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 deer_1987 napisał(a):ja juz tez nie.. odkad mi 350d padl :placz::placz::placz: Oj, to szkoda aparatu, ja tylko z moją głupaweczką chodzę i co prawda chociaż nie umywa sie do lustrzanek jeśli chodzio jakość zdjęć, to wybrałam ją z uwagi na rozmiar, po prostu z dużym aparatem nie chciałoby mi się chodzić :evil_lol:, a tak ...;) Quote
jamnicze Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Darianna napisał(a):obróżka pełen szpan! I jak jej pasuje :loveu: Mi też się podoba:p Quote
jamnicze Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Darianna napisał(a):Oooooo spanielek miał szczęście, ze groźne baski w kagańcach, bo by już było po nim :diabloti: nie takie groźne, potem bawiły się ze "zwierzem" i razem brykali, że aż cocker nie chciał wracać do pani :lol: gosiaja dzięki za "polowanie" ale żebyście widzieli to na żywo :-o, czysty instynkt :lol: Quote
jamnicze Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Russellka napisał(a):Jaka Sajdunia teraz grrrroźna :evil_lol: zaraz zaczną ją nazywać psem-mordercą :siara: hovomaniaczka napisał(a):http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/12-90.jpg Sajdi morderca! :evil_lol:(a tak po prawdzie ladnie jej w tej obrozce ;)) Zapewniam wszystkich wszem i wobec, że Sajdunia jest słodka dziewczyna i nie ma żadnych morderczych zapędów :p, ja wiem, że w tym kagańcu wygląda nienajciekawiej ale cóż, takie wymogi. Dzisiaj też spotkaliśmy straż, Saidi spokojnie biegała w kagańcu ale zaraz podeszli do kobiety z labkiem i zaraz wyjeli notes i cos pisali, nie wiem czy dostała mandat, czy skończyło sie na pouczeniu. Quote
taxelina Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 jamnicze napisał(a):Oj, to szkoda aparatu, ja tylko z moją głupaweczką chodzę i co prawda chociaż nie umywa sie do lustrzanek jeśli chodzio jakość zdjęć, to wybrałam ją z uwagi na rozmiar, po prostu z dużym aparatem nie chciałoby mi się chodzić :evil_lol:, a tak ...;) 350d nie jest duzy :D a ten olympus ´e 420 to wlasnie lustrzanka wielkosci kompakta, obecnie najmniejsza na rynku (przynjamniej taka byla jak ja wprowdzili) Quote
Asiaczek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 jamnicze napisał(a):Oj, to szkoda aparatu, ja tylko z moją głupaweczką chodzę i co prawda chociaż nie umywa sie do lustrzanek jeśli chodzio jakość zdjęć, to wybrałam ją z uwagi na rozmiar, po prostu z dużym aparatem nie chciałoby mi się chodzić :evil_lol:, a tak ...;) Masz rację! Moja canon'ierka jest trochę za duża na takie normalne spacerki. Zresztą ja i tak ją sobie powiększyłam, bo dokupiłam jeszcze dłuuuuugi obiektyw + lampę. No i dlatego mam już dodatkowy plecaczek na sprzęciorek... Sprzęt nie jest tani, to i trzeba go chronić specjalnym plecakiem. Specjalnym, bo specjalnie przystosowanym do aparatu + dodatkowych utensylii.:lol: Pzdr. Quote
taxelina Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Asiaczek napisał(a):Moja canon'ierka jest trochę za duża Co masz za canon? Quote
Asiaczek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Mam CAONON EOS 400D+ dokupiłam obiektyw SIGMA APO DG 70-300 mm. No i lampa. Ale na spacery i tak jej nie biorę, tylko na wystawy w halach. Pzdr. Quote
gosiaja Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Asiaczek napisał(a):SIGMA APO DG 70-300 mm. Pzdr. ja właśnie zbieram na taki obiektyw mi moja 450 nie wydaje się za duża na spacery i robienie zdjęć :diabloti: Quote
Asiaczek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ... ale ja pisałam o dodatkowym obiektywie + plecaczek... Inni biorą po prostu aparat do kieszeni i juz a ja nie mam takich duzych kieszeni...:placz:;) Pzdr. Quote
gosiaja Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Asiaczek napisał(a):... ale ja pisałam o dodatkowym obiektywie + plecaczek... Inni biorą po prostu aparat do kieszeni i juz a ja nie mam takich duzych kieszeni...:placz:;) Pzdr. ja kupiłam sobie taki pokrowiec na sam aparat (450 jest taka duża jak 400) i wieszam na szyję i idę do tego mam zawsze spacerowy obiektyw 18-200mm ale plecaczek by się przydał zawsze to wygodniej Quote
taxelina Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Asiaczek napisał(a):Mam CAONON EOS 400D+ dokupiłam obiektyw SIGMA APO DG 70-300 mm. Pzdr. No rozmyslalam nad kupnem 400d ale tylko uzywane sa juz a 450d czy 500d za drogi :( 70-300 to marzenie tz do jego 40d, bo ma na razie 18-55 i 55-200 :D Quote
Asiaczek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Mnie, jak kupowałam 400d to powiedziano, że 400d tym się różni od 350 d, że jest automatyczne czyszczenie matrycy. Ciekawe, w takim razie, czym się różni 400d od 450 d lub 450 od 500...:cool3: Pzdr. Quote
taxelina Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Asiaczek napisał(a):Mnie, jak kupowałam 400d to powiedziano, że 400d tym się różni od 350 d, że jest automatyczne czyszczenie matrycy. Ciekawe, w takim razie, czym się różni 400d od 450 d lub 450 od 500...:cool3: Pzdr. mozna porownac cala 4 na stronach gdzie sie porownuje :P Teraz juz i tak sprzedalam obiektyw do canona wiec nie bede kupowac innego canona :P Quote
gosiaja Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Asiaczek napisał(a):Mnie, jak kupowałam 400d to powiedziano, że 400d tym się różni od 350 d, że jest automatyczne czyszczenie matrycy. Ciekawe, w takim razie, czym się różni 400d od 450 d lub 450 od 500...:cool3: Pzdr. 450 do 500 rożni się tym że 500 ma możliwość nagrywania filmów MOV (H.264) z dźwiękiem liniowym PCM i ma 15 Mpix i jeszcze parę szczegółów ale dla nas amatorów to mało ażne link do porównania Por�wnanie aparat�w - Optyczne.pl Quote
M&S Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ..o kurka, ale mądrości, a ja w tych sparawch, jak tabaka.... w zeszłm roku myślałam o lustrzance sony, ale nie kupiłam i pewnie nie było to mądre posunięcie, bo mój dobry jest, ale obiektywu do niego nie mogę kupić:cool1: A. Quote
Asiaczek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 gosiaja napisał(a):450 do 500 rożni się tym że 500 ma możliwość nagrywania filmów MOV (H.264) z dźwiękiem liniowym PCM i ma 15 Mpix i jeszcze parę szczegółów ale dla nas amatorów to mało ażne link do porównania Por�wnanie aparat�w - Optyczne.pl ... a mnie na pryszcz takie mądrości. I tak jeszcze połowy tego nie wykorzystuję w 400d... Pzdr. Quote
jamnicze Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Dokładnie, aparat ma robić zdjęcia ! Fajnie jak ktoś się zna i lubi bawić się manualnymi ustawieniami ale ja nie mam do tego głowy więc albo na programach albo na automacie. Zresztą jak tu się bawić w ustawienia kiedy psy szaleją? :diabloti: Dlatego moim priorytetem było małe, lekkie, kieszonkowe abym mogła mieć przy sobie ;) A jak bardzo chcę, to marudzę Krzyśkowi i wyciągam go z jego lustrzanką :lol: niech on ją dźwiga, ustawia i w ogóle :evil_lol: Trochę narzekam na mój kompakcik, bo w ruchu zdjęcia są cieniutkie, w halach masakra, no i za daleko nie złapie, ale co tam, zawsze coś da się wybrać, a oto dowód :p oczywiście najlepiej jak pies stoi :diabloti: ale nawet pszczółkę udało mi się złapać w obiektyw :multi: Quote
taxelina Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Wiesz z ustawieniami psa w ruchu to z reguly ustawiasz raz i focisz, chyba ze masz zmienna pogode ;) Quote
jamnicze Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 deer_1987 napisał(a):Wiesz z ustawieniami psa w ruchu to z reguly ustawiasz raz i focisz, chyba ze masz zmienna pogode ;) Ale raz biegają bliżej, raz dalej, raz w słońcu, to znowu w cieniu, i na ogół najlepiej sie ustawiają jak akurat jestem pod słońce :mad: Quote
Recommended Posts