Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

Maks i Spark napisał(a):
ładne te plażowe zdjęcia:p

A.

Jutro też idziemy poszaleć po plaży - to już ostatni dzień :cool1:, a potem do końca września całkowite panowanie na plaży przejmują ludzie ;)

Posted

Russellka napisał(a):
Plażowe zdjęcia są prześliczne :loveu::loveu: Sajdunia oczywiście jak zwykle piękna! A namordnik nosi, bo musi, czy nosi bo miasto ludzie itp?? :cool3:

Pozdrawiamy!

Nosi bo:

1. takie są przepisy :p
  2. to tańsze niż 200zł mandatu :diabloti:
  3. pcha do tej mordy co popadnie :angryy:

Posted

[quote name='Asiaczek']Z prawa i z lewa - groźne fale,a Sajdunia taka dzielna między nimi...:loveu:
http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/21-76.jpg

Pzdr.
Też mi się ta fotka podoba :p
Na początku chciałam aby Saidi lubiła pływać, ale ona tylko łapy moczy. a teraz, to z tego zadowolona jestem, bo nie muszę się martwić jak kaczki goni - zagania tylko do wody i pilnuje, żeby na brzeg nie wyszły :diabloti:

Posted

[quote name='betel']http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/12-84.jpg- cudne , jakie pozy!!!:lol:

http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/17-83.jpg- uwielbiam takie wypięte siedzonka u baseczków:loveu:
http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/21-76.jpg- ojej zazdrośc mnie ogarnęła, na widok morza, kapitalny spacer:cool3:

Pozdrowionka :loveu:
Też lubię ich pozy, uważam, że nawet wystawione kuferki baseczków maja dużo wdzięku :lol:
Nie ma co zazdraszczać, tylko w pociąg i przyjeżdżać :p

Posted

[quote name='Maks i Spark']Halo, jest tam kto....;)

fajna fota:lol:

A.
:lol: Może jakaś myszka wyszłaby się pobawić :lol:
[quote name='gosiaja']świetne fotki z wykopków :)
dzięki :p

o, mamy takie same kolorki :)

Posted

no jakie fajne:multi:....i berneńczyk, pasowałby kolorystycznie do Sajdi;)

a scena z jednego polowania....super i kolejny raz się potwierdza naocznie, że masz piranię-baska:evil_lol:

A.

Posted

[quote name='Maks i Spark']no jakie fajne:multi:....i berneńczyk, pasowałby kolorystycznie do Sajdi;)

a scena z jednego polowania....super i kolejny raz się potwierdza naocznie, że masz piranię-baska:evil_lol:

A.
Kiedy ona na prawdę jest taka łagodna :loveu:
no prawie, dorastać mi babsko zaczyna i dzisiaj ...

... już o 8.00 Saidi nie mogła w domu wytrzymać i kręci sie kręci aby juz wyjść. No dobra, to wzięłam ją te 10 min wcześniej (byłyśmy umówione z Goldim), założyłam kaganiec i puściłam przed domem. A tam na smyczy była też młoda sunia - mi z dużą domieszką haszczorka. Saidi oczywiście jak tylko ja zobaczyła to pędem do niej, a ta z zębami :angryy:. Moja w kagańcu, tamta na smyczy więc zanim dobiegłam pan sobie poradził, ale Saida nie odpuszczała :crazyeye:. Najeżona i bulgoczącą zabrałam, kawał drogi dalej ja puściłam, a ta menda w tył zwrot i dawaj do tamtej suni. Stanęła dobry krok od niej i się gapi, niestety tamta znowu sie rzuciła, no to Saidi na nią :mad:. Szybko wzięłam ją na smycz i koniec było swobody :obrazic:

Posted

[quote name='jamnicze']Kiedy ona na prawdę jest taka łagodna :loveu:
no prawie, dorastać mi babsko zaczyna i dzisiaj ...

... już o 8.00 Saidi nie mogła w domu wytrzymać i kręci sie kręci aby juz wyjść. No dobra, to wzięłam ją te 10 min wcześniej (byłyśmy umówione z Goldim), założyłam kaganiec i puściłam przed domem. A tam na smyczy była też młoda sunia - mi z dużą domieszką haszczorka. Saidi oczywiście jak tylko ja zobaczyła to pędem do niej, a ta z zębami :angryy:. Moja w kagańcu, tamta na smyczy więc zanim dobiegłam pan sobie poradził, ale Saida nie odpuszczała :crazyeye:. Najeżona i bulgoczącą zabrałam, kawał drogi dalej ja puściłam, a ta menda w tył zwrot i dawaj do tamtej suni. Stanęła dobry krok od niej i się gapi, niestety tamta znowu sie rzuciła, no to Saidi na nią :mad:. Szybko wzięłam ją na smycz i koniec było swobody :obrazic:

No pierwotniak jest, ale jest też pewna prawidłowość w zachowoaniu psów, gdy jeden jest bez, a drugi na smyczy, zwróc na to uwagę, ten na smyczy natychmiast pręzy się i "sztywnieje". Jest gotowy zaatakować, bo nie czuje się swobodnie, gdy drugi biega luzem. To są moje, nasze, obserwacje z natury. Co nie zmienia faktu, że futra sa ostre w stosunku do psów, ale to już taka ich uroda.... :p

A.