Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Tez powoli rozwazam kaganiec dla Sherry, jak nie zdaze zobaczyc i powiedziec zostaw do zjada rozne rzeczy..

To był drugi powód :), teraz jestem spokojniejsza jak ją puszczam, szkoda mi jej tylko trochę, bo nie może tarmosić się z innymi psami, no ale w biegach nadal przoduje :lol:

Posted

deer_1987 napisał(a):
A pierwszy powod?

Oczywiście przepisy :)
U nas jak się spuszcza psa ze smyczy, to musi mieć kaganiec i straż miejska tego przestrzega, jak zobaczą, że pies gania bez kagańca i luzem, to taka przyjemność 200zł kosztuje :p (a kaganiec tylko 19zł :evil_lol:)

Posted

jamnicze napisał(a):
U nas jak się spuszcza psa ze smyczy, to musi mieć kaganiec i straż miejska tego przestrzega, jak zobaczą, że pies gania bez kagańca i luzem, to taka przyjemność 200zł kosztuje :p (a kaganiec tylko 19zł :evil_lol:)

aaa no tak zapomnialam ze takie przepisy w pl :D

Posted

jamnicze napisał(a):
Wybieg jest fajnie pomyślany, niestety służby sprzątające chyba niedowidzą, że tu też są śmietniki i trzeba by je od czasu do czasu opróżnić :angryy:
No i trochę się nabałaganiło w środku, do tego ogródek jest mały i jak jest więcej psów, to nie za bardzo chcą biegać.

Dzięki, już poprawiam :p
Hmm taki wybieg powinien być jednak większy; jak np. się taki mój lisek rozbiegnie, to przy mniejszej przestrzeni pewnie na siatce by się zatrzymała :evil_lol:

jamnicze napisał(a):
O kurcze! A faktycznie SM rygorystycznie do tego podchodzi i wlepia mandaty za brak kagańca? U nas teoretycznie też jest taki nakaz, ale ludzie tego nie przestrzegają, a czasem powinni. :shake:

Belgi świetne :loveu:

Posted

U nas dość mocno przestrzegają, mają swoje okresy :evil_lol:(np przed świętami:diabloti:) i miejsca gdzie szczególnie filują. Czasem uważam, że przesadzają, jak np. spisali nas gdy Saidi miała niecałe 4 miesiące :bad-word:. Ale z drugiej strony jak przeczytałam u Amiśki, że briard zagryzł Konwalię :placz:, to już wolę, żeby nawet łagodne psy chodziły w kagańcach. Jak jakiś owczarek albo ast podlatuje do Saidi (albo ona do niego, bo skubana przecież musi z każdym się przywitać :cool1:), to też czasami serducho mi zamiera. Bo przepisy przepisami ale nie wszyscy ich przestrzegają :shake:

Co do wybiegu, to na prawdę mamy świetne i spore tereny, szkodo,że tylko tą jedną małą klatkę wstawili :niewiem:

Posted

z drugiej strony cieszyc sie powinnas, bo u nas w oogle sa przeciw wybiegowi i nie chca zrobic.. a sie przydaje np. jak sie chce naiuczyc psa przychodzic. ale miasto mowi nie i koniec... zdaje sie ze w zarzadzie siedzi ktos to nie lubi psow :/

Posted

Cześć jamnicze,

..to my mamy raj spacerowy, las i święty spokój...trzeba tylko uważać na innych właścicieli psów, którzy nad swoimi czworonogami nie mają kontroli:diabloti:

A.

Posted

deer_1987 napisał(a):
z drugiej strony cieszyc sie powinnas, bo u nas w oogle sa przeciw wybiegowi i nie chca zrobic.. a sie przydaje np. jak sie chce naiuczyc psa przychodzic. ale miasto mowi nie i koniec... zdaje sie ze w zarzadzie siedzi ktos to nie lubi psow :/

Nie wiem komu to przeszkadza, przecież niepsiarze też powinni być zadowoleni, bo im sie psy pod nogami nie kręcą.
U nas niestety jest jeszcze jeden problem - ZłOMIARZE!!! :angryy::angryy::angryy: Z drugiego wybiegu bardzo szybko zdemontowali drzwi, a teraz i części płotu brakuje :shake:, w naszym ogródku też już widać początki dewastacji i powyginane niektóre pręty, jeszcze troche i nie da się tam psów bezpiecznie puszczać :placz:

Posted

[quote name='Maks i Spark']Cześć jamnicze,

..to my mamy raj spacerowy, las i święty spokój...trzeba tylko uważać na innych właścicieli psów, którzy nad swoimi czworonogami nie mają kontroli:diabloti:

A.
[quote name='Maks i Spark']Witam się piątkowo:p

A.

Witam, witam :bye:
Tak, nad reakcją niektórych właścicieli psów trzeba by solidnie popracować :nonono2:

Posted

Ja teraz znalazlam noe ogloszenia z miasta obok ze ktos szuka psiarzy na spacery, napisalam ze mozemyu sie czasami spotkac, nie ciagle bo to jednak meczace jezdzic dalej gdzies z psami tylko na jeden spacer ale zobaczymy ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ja teraz znalazlam noe ogloszenia z miasta obok ze ktos szuka psiarzy na spacery, napisalam ze mozemyu sie czasami spotkac, nie ciagle bo to jednak meczace jezdzic dalej gdzies z psami tylko na jeden spacer ale zobaczymy ;)

A jak daleko (ile czasu) musiałabyś jechać?
No i ciekawe, czy psy sobie podpasują, bo z tego co pamiętasm, to Niunia nie wszystkie sunie toleruje :p