Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Junka']Alez mnie tu dawno nie było :oops: Wchodzę patrzę, a tu tyle psiaków, a z tego co pamiętam to był jeden?!?!:oops:
Jest jeden Sajdunia ktora poszla na wspolny na spacer z Morkiem (basejni innej osoby) i Miyamoto (akita innej osoby)

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='deer_1987']Jest jeden Sajdunia ktora poszla na wspolny na spacer z Morkiem (basejni innej osoby) i Miyamoto (akita innej osoby)

A no to już wszystko jasne :)

Posted

Inna osoba się zgłasza :evil_lol:. Rozmnożyły nam się trójmiejskie basenji :lol::loveu::loveu::loveu:. Kto wie, moze kiedys cała chmara basków obskoczy miśka :diabloti:.

Posted

Witajcie moi mili :multi::multi::multi:
Nareszcie znalazłam chwilunię na dogo :lol:

Oj, jak mi brakuje multi :shake: więc wybaczcie, że nie odpowiem na każdy post ale na pewno wszystkie dokładnie przeczytałam i baaaardzo wam dziękuję za odwiedzinki :loveu:

Spacerek sobotni był bardzo udany chociaż było zimno i zmarzły mi stópki :diabloti:
gosiaja i cropka - zdjęcia czadowe :loveu:, mi większość nie wyszła, no ale jak sie obrobie, to chociaż kilka wstawię (kiedyś :eviltong:), może da sie coś wybrać

Posted

Aby skończyć wątek wystawowy ostatnie zdjęcia:

Zmęczone wracamy do domu :)

Saidi jako towarzyski pies może spać też na innych kolanach dając tym radość młodej koleżance :loveu:

I w domku, w końcu na własnym posłaniu :p

Za radą Asiaczka kupiłam na wystawie Saidi miski na stojaku (teraz ma ustawione nieco wyżej niż na zdjęciu)

Posted

Asiaczek i Florka - dzięki za gratulacje :loveu:, a Sajduchna tak szybko pomykała na honorowym, to z Tobą Frorka :lol: - aż mi same maziajki wyszły na zdjęciach :diabloti:, za to w realu aż mi się micha na Wasz widok uśmiechała :loveu:

agaciaaa, betel, anetta - co do jamnisia merlaczka, to ja już dawno nazywam je spleśniałymi, no same popatrzcie czyż nie mam racji? :diabloti::eviltong:
Generalnie ta maść mi się mało widzi, na prawdę musi być dobrze rozłożona aby mi się spodobała, a właśnie ten jamniś był śliczny :). Niestety nie wiem jakiego koloru miał oczka :shake:

Kaya - na fotki z MP załapałaś się wcale nie przypadkowo ;), niestety ludzie trochę zasłaniali, wy same oczywiście też :diabloti:, no i mój aparat :shake:. przez co Florkę udało mi się tylko 1 czy 2 uchwycić. Ale fajny był ten pomysł abyście wystawiły psy do publiczności, no i kilka fotek jest :cool3: (przypomnij mi jakiej rasy jest ten pies którego prezentowałaś?)

jbk, deer, Junka, hofomaniaczka, Asiaczek, betel - tak, Morek z Saidi bardzo ładnie się razem prezentują, a ludzie nas zaczepiają i pytają czy to rodzeństwo :diabloti:.
Bardzo fajnie to wygląda jak młody podgląda ciotkę i próbuje po niej papugować, co właśnie było widać na cytowanej przez was fotce :loveu:
Kawał z niego już psiura, jeszcze trochę i to Saidi będzie leżeć pod nim, więc kładzie go na łopatki póki może :evil_lol:

Posted

jbk napisał(a):
Ja karmię maluchy trzymając miski na kolanach, żeby miały wyżej ;)

Ja karmię Saidi 3 razy dziennie i nie zawsze mam czas aby jej przy tym asystować. Zresztą moja panienka się nieco krępuje przy mnie jeść, na początku, to najczęściej zaczynała po moim wyjściu z kuchni, teraz już je przy mnie, ale jak stanę obok (a tym bardziej gdybym się pochyliła), to na ogół przestaje, a czasem nawet się cofa - w końcu to ja jestem alfa i żarcie należy do mnie :diabloti:

Posted

hovomaniaczka napisał(a):
Ale zmeczylas psa ta wystawa. No ja sie nie dziwie jakby mi kazali biegac po ringu i pozowac do zdjec - to musi byc meczace :evil_lol:

Jakby nie patrzeć ponad pół dnia na nogach, a w powszedni dzień jest więcej spanka ;)

Posted

A propos spanka, moja królewna potrafi to robić na różne sposoby i prawie w każdym miejscu :diabloti:

A to jedno ze strategicznych miejsc na korytarzu

oczywiście znudzona obserwacją zasnęła :evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Śpiące psy i koty zawsze mnie rozbrajają...:loveu:
http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/14-73.jpg

Super, że zdecydowałaś się kupic taki stojak. Mam nadzieję, że nie naciągnęłam Was na jakies nieprzyzwoite koszty...?
Jeżeli podkręciłaś wyżej te miseczki, to będzie naprawdę super!
http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/15-72.jpg

Pzdr.

Podkręciłam i z miseczek jestem bardzo zadowolona, nawet mi sie wydaje, że kamień wolniej się odkłada niż w tej poprzedniej (u nas jest bardzo twarda woda).

Posted

[quote name='gosiaja']http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/15-72.jpg
fajowy ten stojaczek na miski
dobre rozwiązanie
ja mam ogrzewanie podłogowe w do mu i zdarza się że młodemu woda wyparowuje a w takim cudzie było by lepiej
:evil_lol:, to musi szybko pić :evil_lol:
Jedyny minus, że poprzednio na wodę miała dosyć lekką miskę i jak była pusta, a Saidi chciała pić to nią dzwoniła o podłogę, teraz tego nie może, więc sama muszę być czujna i sprawdzać czy ma co chłeptać :p

Posted

agaciaaa napisał(a):

Saidi na prawdę wszystkich kocha :loveu: No chyba że ktoś kość chciałby jej zabrać :diabloti:

Ona tam już przed remontem lubiła sie kłaść. Właściwie to centrum domu, na wszystkie drzwi ma oko :razz:

Posted

jamnicze napisał(a):
Po prostu jak ją zobaczyłam zaraz poleciałam po aparat :evil_lol:, dzisiaj dla odmiwny zwisała z kanapy :diabloti: (też mam na zdjęciu ;))

Dawaj Zwiślaka!

Pzdr.