Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
wiesz jak niunia przyszla do nas to mieszkalismy na 27m2 w jedynce.. malo miejsca w sumie.. ale to suka po przejsiach i nie wiadomo na kogo innego by trafila jak mama Tz jej nie chciala.. wiec my wzielismy. a potem przeprowadzka do 67m2 dwupokojowego mieszkania i myslenie nad drugim psem :diabloti:

Taaa, TZ też mi ciagle powtarza "może....., jak będziemy mieć wieksze mieszkanie:diabloti:" :shake:

Posted

AngelsDream napisał(a):
U mnie TŻ nagle sam na to wpadł, a od decyzji do Celara minęło ok. miesiąca może mniej. Ale to dlatego, że dyplom zdał.

No tak, ale Wy oboje jesteście zapsieni (i zaszczurzeni :razz:), a Krzyś jest z domu gdzie owszem zwierzę może być, ale na podwórzu, a nie żeby się pętało po mieszkaniu :roll:. A czyjś światopogląd bardzo trudno jest zmienić i tak jestem bardzo zadowolona, bo myślałam, że będzie znacznie gorzej. A oni sobie nawet razem polegują na tapczanie :loveu:, to oczywiście zasługa osobistego uroku Sajduni :cool3:.

Posted

jamnicze napisał(a):
To długo nie musiałaś namawiać :cool3:

wiesz jak niunia przyszla do nas to mieszkalismy na 27m2 w jedynce.. malo miejsca w sumie.. ale to suka po przejsiach i nie wiadomo na kogo innego by trafila jak mama Tz jej nie chciala.. wiec my wzielismy. a potem przeprowadzka do 67m2 dwupokojowego mieszkania i myslenie nad drugim psem :diabloti:

Posted

Kurde, to my mamy szczęście z mężem, identyczna psia korba ;) I jeszcze moi rodzice i męza rodzice ;) Wszyscy wokoło zapsieni ;)

Przyznam, jak zastanawialiśmy się nad wzięciem dodatkowo Fialki, to ja się bardziej wahałam ;)

Posted

No to masz fajnie jbk, moja mama np. nie rozumie ze psa nie mozna zostawic 8-9 godzin bez spaceru.. pisze mi, no ale przyzwyczaic trzeba to jej odp ze sa nauczone zostawac ale pies nie moze byc tyle sam w domu bez mozliwosci wyjscia na dwor itd... albo teraz troche choruje a ona to do lozka idz,to sie pytam kto wyjdzie z psami skoro byly o 16 a ja z nia gadalam byla 20. no nie wyjda, bo chora jestes... eeeee? i dlatego od 16 do 7 (jak tz wroci z nocki) maja biedne czekac?

Posted

Tak to już jest :p
Ja zawsze byłam psio-zakręcona, ale tylko ja :-( więc miałam cały czas pod górkę. Najpierw w domu, mama się nie chciała zgodzić ale w końcu postawiła warunki: mały, krótkowłosy i rasowy :cool1:. Oczywiście mogłam go sobie sama kupić - miały więc to być warunki dla dziecka nie do przeskoczenia :diabloti:. Jakieś 6 lat zbierałam na mojego jamnisia :loveu: (w końcu mi trochę dołożyli ;)).

Mama nie jest przeciwnikiem zwierząt, po prostu za bardzo się z nimi wiąże emocjonalnie, a one tak krótko żyją :-(. Ale oczywiście mogę na nich liczyć, jak pisałam, gdy na dłużej wychodzę do Saidi przyjeżdża "opiekunka-tata" :evil_lol:- a Saidi za nim po prostu przepada :loveu:

Posted

jamnicze napisał(a):
Może? :evil_lol:
Ale raczej jak dobrze pójdzie, to raczej chciałabym zostawić sobie córunię Sajduni :loveu: (z 2. albo 3. miotu ;)). No wiecie, jakoś tak nie będzie chętnych na kupienie :roll: - jak dobrze, że TZ nie czyta tego forum :evil_lol:, bo bym miała przechlapane :diabloti:

oj nie ma to jak "własne" dziecko :loveu:

Posted

Maks i Spark napisał(a):
oj nie ma to jak "własne" dziecko :loveu:

Otóż to :razz:
deer_1987 napisał(a):
Tez fajnie miec w kims opracie kto w razie co wyjdzie z psem, na nas polegaja sasiedzi dlatego czasami z Iggy wychodzimy :D

Tacy sąsiedzi to skarb :p

Posted

tu mi będzie wygodniej

jej może tak, ale mi sie gorzej skręcało te szuflady :roll:

dobra, nogi na swoim miejscu

spoko, muszę sprawdzić wytrzymałość materiału

oni chyba robią dla mnie budę :p

I moja toaletka w całej okazałości :loveu:

Myślę, że te fotki okazują jaki fajny charakter ma Saidi :lol:

Posted

To wrzucę kilka starszych fotek " jak to Sajduchna doglądała remontu i prac stolarskich :lol:"

No dobra, tylko trochę bardziej w lewo

trzeba sprawdzić czy pańcia dobrze posegregowała śrubki (jakoś szczególnie zainteresowały ją drewniane kołki :diabloti:)

trochę nudne to zbijanie szuflad

Posted

agaciaaa napisał(a):
Ale z Saidi przylepka :loveu: i widze, że bardzo dzielnie wam we wszystkim pomaga :lol:

Oooo tak :lol:, Mała wszystko musi mieć na oku, a najlepiej z wysokości pańciawych kolan :p

Posted

[quote name='Asiaczek']jamnicze - to ty w mieszkaniu masz jeszcze miejsce na toaletkę?!?!?!:crazyeye: To ile metrów macie?
pzdr.
48m2 :p, a toaletka, to było moje marzenie więc sie uparłam :loveu:, tyle, że zabrakło miejsca na normalną szafę i nie mam gdzie teraz ciuchów upychać :evil_lol:.
A co tam, ale toaletka stoi :diabloti: