jamnicze Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Izabela124. napisał(a):Cześc kochaniutka:loveu: A, witanko :lol: To już przyjechałaś do domku na Święta, czy masz pozwolenie na laptopa w bursie? :cool3: Quote
taxelina Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 No to leci.. w Wigilie Sherry konczy 1,5 roku... tez dopiero co ja odbieralam: Quote
jamnicze Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Rozkoszne były te nasze maleństwa, aż się łezka kręci w oku. Ale chyba wolę ja teraz. Już dużo wie, a nadal ma pełno energii. No i nie trzeba wychodzić co 2-3 godziny :evil_lol: Quote
taxelina Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 jamnicze napisał(a):Rozkoszne były te nasze maleństwa, aż się łezka kręci w oku. Ale chyba wolę ja teraz. Już dużo wie, a nadal ma pełno energii. No i nie trzeba wychodzić co 2-3 godziny :evil_lol: Dokladnie, jakos tak wygodniej.. nie trzeba zmywac podlogi, wstawac w nocy na siku, byc gryzionym itd.... Quote
Asiaczek Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 jamnicze i deer - nie wiecie, co dobre...:evil_lol::diabloti: Pzdr. Quote
Kaya Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 jamnicze napisał(a):A jak !!! roczek już skończony :loveu:. Rany jak ten czas szybko leci, a dopiero co odbierałam takiego okruszka od Asiaczka :p No no wy tu świętujecie a gdzie szampan i urodzinowy spacerek? :mad: Sto lat dla malutkiej troszkę spóźnione ale szczere :oops: pzdr. Quote
Kaya Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 jamnicze napisał(a):My na spacerek też chętne :lol:, ale faktycznie do Świąt to raczej odpada, bo nie da się zaplanować - spacer wypada w czasie przerw pomiędzy rożnymi sprawami ;). A kiedy dokładnie wyjeżdżasz? Może uda się spotkać po Świętach :cool3:. Będę widziała się jeszcze z tę dziewczyną w niedzielę (mamy ostatnie zajęcia). Była bardzo zainteresowana, ale to końcówka semestru w szkołach, to może nie ma czasu? Bardzo możliwe jaky co to w święta jestem w domu mogę wyskoczyć od świątecznego stołu pooddychac świeżym powietrzem i troche ruchu zarzyć jakby co to niech pisze/dzwoni :) Ale ja nigdzie nie wyjeżdżam wręcz przeciwnie będe siedzieć w domu, bo będziemy przechodzić, krótką mam nadzieje, kwarantanne by potem móc na spacerek wyruszyć większym gronem :diabloti: pzdr. Quote
taxelina Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='Asiaczek']jamnicze i deer - nie wiecie, co dobre...:evil_lol::diabloti: Pzdr. a co jest dobre? :D Quote
jbk Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Ja też wolę starsze psiaki, mądrzejsze ;) Co do wyprowadzania - szłam sobie, jedno w jednej ręce, drugie w drugiej. Zobaczyłam kota i już leżałam z nosem na chodniku. Nie było szansy zareagować ;) Za to jak się oba nade mną rozczulały..... ;) Wszystkiego najlepszego dla Sajduni!! Quote
Asiaczek Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 deer_1987 napisał(a):a co jest dobre? :D Gdy maluchy sa małe to ich kupki, siuśki w najmniej odpowiednich miejscach nieraz doprowadzaja do rozpaczy... Ale powoli, powoli, gdy staja się mądrzejsze i bardziej przez nas opanowane - to brakuje nam ich dziecięcego brykania, zaczepek itp. No i te 2 psiaki w domu. Sama radość i jaka ulga dla nas, bo one same ze soba lubią się bawić, prawda? Deer ma to juz przećwiczone, jamnicze - chyba też. chociaz u jamnicze to sa przeszkody innego rodzaju...:cool1: Pzdr. Quote
taxelina Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Asiaczek napisał(a):Gdy maluchy sa małe to ich kupki, siuśki w najmniej odpowiednich miejscach nieraz doprowadzaja do rozpaczy... Ale powoli, powoli, gdy staja się mądrzejsze i bardziej przez nas opanowane - to brakuje nam ich dziecięcego brykania, zaczepek itp. No i te 2 psiaki w domu. Sama radość i jaka ulga dla nas, bo one same ze soba lubią się bawić, prawda? Deer ma to juz przećwiczone, jamnicze - chyba też. chociaz u jamnicze to sa przeszkody innego rodzaju...:cool1: Pzdr. Mi to brakuje tego zapachu szczeniaka...:loveu::loveu: A dwa psy to wspaniale doswiadczenie je obserwowac ;) ale wiadomo sa rozne przeszkodzy ktore nie pozwalaja nam na wiecej niz jeden pies :( Quote
jamnicze Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Takie maluszki - maluszkowe (4-10 tygodni), to są fajne, owszem. Razem brykają, a i siuśki jeszcze nie takie śmierdzące, no i nie za wielkie. No ale potem mogłyby mieć od razu 6 miesięcy :diabloti:. Oczywiście z tym całym bagażem pracy które w tym czasie sie z nimi robi, że później już są takie kochane i wiedzą co i jak :p. Ale tak po prawdzie ten czas po prostu szybko mija i później zapomina się o zasikanej kanapie :diabloti: (już jest na śmietniku obok zasikanego dywanu :eviltong:), pogryzionych butach (na razie zaliczyła po jednej parze moich, krzysia i mamy - zostały jej Jurkowe i tacine :evil_lol:) itd, itd ;) Quote
jamnicze Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Sajdunia wszystkim ślicznie dziękuje za urodzinowe życzenia. I tak znowu nie była poszkodowana, że je obchodziła beze mnie - raz, dziadkowie dogadzali jej jak mogli - dwa, jak wróciła dostała jeszcze prezenciki ode mnie :lol: Skończyliśmy w miedzy czasie chodzić na szkolenie, tzn. mamy jeszcze w niedzielę jedno dodatkowe spotkanie ;) Trochę jestem rozczarowana, ale nie postępami Saidi, tylko przebiegiem samego szkolenia. Myślę, że spotkam się tu z dziewczynami i ich psiakami i same trochę je pouczymy, bo szkoda forsy na następny kurs. No chyba, że na prawdę znajdę taki, który mi będzie odpowiadał. Chciałam zrobić z Saidi egzamin na PT i oczywiście nasza trenerka powiedziała, że będzie organizowany, pewnie do niego przystąpimy ale nie czuje aby Saidi była do niego przygotowana :shake: Np. w ogóle nie robiliśmy aportowania, a z tym ona sobie zupełnie nie radzi, a raczej po prostu nie jest tym zainteresowana. Myslę, ze może to wynikać z cech rasy, mam rację Asiaczku? Za to przepięknie olewa pajacujacych ludzi, czy nawet odbijana w poblizu piłkę kiedy jest zostawiana w pozycji "waruj" :razz: Kaya to świetnie :multi::multi::multi:. Spotkamy się na spacerku poświatecznym :p A jaki maluszek powiększy Wasze stadko? :cool3: Quote
cropka Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Jamnicze wyskoczymy jutro na spacerek? :razz: Muszę wypróbowa drugi obiektyw ;). No i zdjecia do galerii by się przydały, bo fani czekają :lol: Quote
bety Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Ja troszkę spóźniona :oops: ale co tam. :lol: STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT :multi::multi::multi:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi: DLA SAJDI :lol::lol::lol: Pzdr Quote
Izabela124. Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 I ode mnie spóźnione 100lat:multi::multi::multi: Quote
Kaya Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Ja tez musze wkńcu ruszyć z tym szkoleniem odkryłam jakiś ośrodek szkoleniowy w Pruszczu nie wiem co to ale chyba zostane przy Dog Show :) A psiak to Cocker spaniel angielski ;) Pzdr. Quote
jamnicze Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 cropka napisał(a):Jamnicze wyskoczymy jutro na spacerek? :razz: Muszę wypróbowa drugi obiektyw ;). No i zdjecia do galerii by się przydały, bo fani czekają :lol: No i mamy już jutro. Ze mną pewniej umawiać się telefonicznie ;). Zresztą i tak mamy paskudną pogodę. Popaduje i jest niesamowita wilgoć w powietrzu :shake:. Jutro mamy ostatnie spotkanie szkoleniowe. W poniedziałek i wtorek za pewne będziesz do późna pracować? Quote
jbk Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Witaski :) U nas też pogoda nie bardzo spacerkowa :( Ale pieski i tak chcą latać ;) Tak więc buty trza dobre włożyć i nie ma zmiłuj się ;) Quote
jamnicze Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 bety i Izabela124 bardzo Wam dziękuje za życzenia :lol:, Sajdunia też mruczy z zadowolenia :razz: [quote name='Kaya']Ja tez musze wkńcu ruszyć z tym szkoleniem odkryłam jakiś ośrodek szkoleniowy w Pruszczu nie wiem co to ale chyba zostane przy Dog Show :) A psiak to Cocker spaniel angielski ;) Pzdr. A ten Dog Show jest gdzie i kto go prowadzi? W Pruszczu zdaje się, że Kasia otworzyła filię CANAKa. Rozumiem, że psiak już wybrany, jakiej płci i maści? :) Oj, to będziecie mieć wesolutko :p Quote
jamnicze Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Ponieważ przeprowadzkowe fotki są jeszcze w aparacie, wstawie ciąg dalszy listopadowego spacerku :) Quote
jbk Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/25-47.jpg - zatańczymy?? Quote
jamnicze Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Idziecie? Ile można na was czekać? O, Pańcia a co to? Pobawimy się? :razz: Quote
taxelina Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/18-52.jpg ale sie ladnie Was trzyma bez smyczy :D Quote
Izabela124. Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 O widzę pinczerka na spacerku spotkaliście:lol: Quote
Recommended Posts