Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

AngelsDream, Rasselka - Wdzianko jest dosyć wygodne :lol:. Saidi szybko się przyzwyczaiła, jak jej założyłam, to najpierw stała jak sparaliżowana :evil_lol: ale jak ja wzięłam na spacer, to było już ok :loveu:. Bez problemy w nim chodzi i załatwia swoje potrzeby ;). Mały problem mamy tylko jak szaleńczo biega, bo wtedy wypada jej patka spod brzuszka, ale taks pisała, że można w pasmanterii kupić samoprzylepne rzepy, to kawałek jej podepnę i już będzie dobrze :)
Na pewno małej jest trochę cieplej :p

deer - odpowiadam wszystkim, twojego postu po prostu nie zauważyłam, bo widocznie pisałyśmy w tym samym czasie i Twój wskoczył wcześniej ;) A odpowiadając, to tak, to są zdjęcia jak wracałyśmy pociągiem z wystawy w Poznaniu :)

Posted

Iwa-R napisał(a):
Szkoda, że moje nie chcą w takich fajnych kubraczkach chodzić :evil_lol:

Mój to nawet na kanapę nie wskoczy, bo za ciepło :cool3:

Szkoda takiego pięknego futra pod kubrakiem chować ;)
Saidi za to lubi ciepełko :lol:

Posted

A teraz fotorelacja z naszego szkolenia.
Ponieważ była awaria agregatora zajęcia zrobiliśmy w parku przy świetle latarni ;)

Jak wspominałam wcześniej, ponieważ Sajduchna nie chce warować na zimnym dostała do ćwiczeń kocyk :diabloti: taka z niej cwaniara-delikates ;)

Posted

Siad

uczymy się chodzić przy nodze
Nasza trenerka demonstruje ćwiczenie na Saidi

i już ze mną :)

A następne zajęcia będą się odbywać w centrum miasta :razz: Pieski maja się uczyć spokojnego chodzenia na smyczy przy wielu rozproszeniach :p

Posted

Asiaczek, INU - a co, muszę dbać co by doopka małej nie zmarzła ;):evil_lol:, a w zasadzie, to ona sama o to zadbała odmawiając współpracy na zimnym :diabloti:
AngelsDream - to były pierwsze zajęcia z chodzenia przy nodze, poczekamy na efekty :razz: (ale jak pisałam mi też do końca te metody nie leżą)
anetta - to teren po starej żwirowni, nam też się podobał, a najbardziej psom, bo mogły się w końcu wyszaleć :lol:

Posted

deer_1987 napisał(a):
a to chodzenie przy nodze to bez smyczy uczycie?

Na razie na smyczy. Wygląda to tak, że robi się tylko po jednym kroku (noga od strony psa) i smakołyk ;) - czyli tzw "kula u nogi"

Posted

AngelsDream napisał(a):
Wiesz ja piszę ze swojego doświadczenia z psem charakternym, dość upartym, który dośc łatwo złapał, że jak nie ma smaków, to mam cię gdzieś i to właśnie szkolenie sprowadziło go na ziemię. Podobne metody stosuję na Celarze, choc jemu częśc rzeczy pewnie wyklikam i postępy są sama wiesz w jakim tempie.

Nie wiedziałam, że na klikerze pracujecie :)
Saidi też jest charakterna ;), szybko łapie i jeszcze szybciej się nudzi :diabloti:

Posted

Wiesz ja piszę ze swojego doświadczenia z psem charakternym, dość upartym, który dośc łatwo złapał, że jak nie ma smaków, to mam cię gdzieś i to właśnie szkolenie sprowadziło go na ziemię. Podobne metody stosuję na Celarze, choc jemu częśc rzeczy pewnie wyklikam i postępy są sama wiesz w jakim tempie.