Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• jamnicze

4406

• Asiaczek

1444

• taxelina

1033

• M&S

800

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Florka - ale weźmiesz Sajdusię pod swoje skrzydła?
I, jak będziecie pamiętać, to zróbcie fotki z drugiej strony Sajdusi, wiesz o co mi chodzi?

Pzdr.
To może i ja się dowiem o co chodzi? :razz:

Posted

Celina12

Nasza Malusia w szkole...:loveu:...dzielna Ślicznotka.

ale uparta uczennica :evil_lol:
pusia2405
Ooo, widzę, że szkolenie idzie we wszystkich kierunkach;-).
Jak Saidi zniosła podróż pociągiem?

To tylko trochę ponad godzinkę. W tamtą stronę pod koniec zaczęła się nieco wiercić, za to z powrotem była już zmęczona i większość drogi przespała.
jbk
Dzień dobry :smile: Środek nocy mamy, więc spać wracam :smile:

A teraz jest środek dnia ale można się o tym przekonać jedynie patrząc na zegarek, bo za oknem .... brrrr

Posted

jamnicze napisał(a):
To może i ja się dowiem o co chodzi? :razz:

Chodzi o kierunek wystawiania psa. Obecnie Sajdi wystawiana na na tzw. prawa stronę (głowa pod prawą ręką handlera). A mi chodzi o to, aby zobaczyć, czy może "ta druga strona" Sajdi jest lepiej umaszczona. I w takim przypadku głowa psa jest pod lewą ręką handlera.

Juz jasne?:lol:

Pzdr.

Posted

Z tego, co zaobserwowałam, to z tej strony ogonek wygląda ładniej, jak Sajdunia biega, to własnie na ta stronę się układa. U nas wszyscy wystawiaja akity tylko lewą stroną do sędziego, a mojemu misiowatemu ogonek się ślicznie po prawej układa, za to po lewej średnio.

Posted

Tak, teraz już wszystko jasne :lol: I czepiaj się Asiu, bo ja jeszcze zielona w tym temacie i z chęcią się uczę :p
Mówiłaś mi o tym białym i faktycznie ona ma białe w miarę symetrycznie po obu stronach, więc bez różnicy. Jeśli chodzi o ogonek, to sam częściej zakręca się na prawą, ale zdarza mu się i na lewą ;), a ręką można przełożyć bez problemu. Czasami Saida jak jest już zmęczona albo poirytowana to go opuszcza lub zwiesza (jak było widać na zdjęciach :angryy: ale jak tylko dać jej trochę odpocząć to zaraz wraca na miejsce :evil_lol::diabloti:). Natomiast w bieganiu to chyba tylko na lewo można?

Cropka dzięki za szybką reakcję i pomoc :buzi:

Posted

jamnicze napisał(a):
Tak, teraz już wszystko jasne :lol: I czepiaj się Asiu, bo ja jeszcze zielona w tym temacie i z chęcią się uczę :p
Mówiłaś mi o tym białym i faktycznie ona ma białe w miarę symetrycznie po obu stronach, więc bez różnicy. Jeśli chodzi o ogonek, to sam częściej zakręca się na prawą, ale zdarza mu się i na lewą ;), a ręką można przełożyć bez problemu. Czasami Saida jak jest już zmęczona albo poirytowana to go opuszcza lub zwiesza (jak było widać na zdjęciach :angryy: ale jak tylko dać jej trochę odpocząć to zaraz wraca na miejsce :evil_lol::diabloti:). Natomiast w bieganiu to chyba tylko na lewo można?

Cropka dzięki za szybką reakcję i pomoc :buzi:

Ta, w bieganiu, to tylko na lewo (ja to nazywam "od strony sędziego").

Co do stójki. Nadal się będę czepiać (aj, jaki rzep!) tylnych nóg Sajdi. I tutaj uwaga do Florki. Zajrzyj do mojej Galerii; tam wspaniale poradziłaś sobie z Erką w stójce podczas wystawy w NDM. Erka była ustawiana "ręcznie". I dlatego tę metode trzeba zastosowac u Sajdi, bo tylne łapy zupełnie mi się nie podobają. Front już jest OK. Ładny, prosty, główka do góry, uszka ustawione, ale tylne łapy psują linie grzbietu...
A ustawianie bezdotykowe zxastosujemy później, jak juz Sajdi naprawde dobrze chwyci, o co chodzi w tym całym wystawianiu...

To takie małe wytyczne na następne ćwiczenia.

Pzdr.

Posted

Najpierw tak patrze: "O Sajdunia się trochę ociąga...", a później trochę dalej "O tutaj już ślicznie biegnie i jak ładnie stoi :loveu:" potem czytam podpis "I ze mną" :lol: Widać kto dla psa jest najważniejszy :loveu::loveu::loveu:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ta, w bieganiu, to tylko na lewo (ja to nazywam "od strony sędziego").

Co do stójki. Nadal się będę czepiać (aj, jaki rzep!) tylnych nóg Sajdi. I tutaj uwaga do Florki. Zajrzyj do mojej Galerii; tam wspaniale poradziłaś sobie z Erką w stójce podczas wystawy w NDM. Erka była ustawiana "ręcznie". I dlatego tę metode trzeba zastosowac u Sajdi, bo tylne łapy zupełnie mi się nie podobają. Front już jest OK. Ładny, prosty, główka do góry, uszka ustawione, ale tylne łapy psują linie grzbietu...
A ustawianie bezdotykowe zxastosujemy później, jak juz Sajdi naprawde dobrze chwyci, o co chodzi w tym całym wystawianiu...

To takie małe wytyczne na następne ćwiczenia.

Pzdr.

Bezdotykowo to by się na razie nie udało, to po ręcznym ustawianiu, tylko później się odsunęłam aby zdjęcie ładniej wyszło :loveu:

Posted

Izabela124

Cześc
Ładne zdjecia i jak Sajdunia ładnie cwiczy, pozdrawiam

Trenujemy przed Poznaniem :razz:
deer

baskowa :p
Russellka
Najpierw tak patrze: "O Sajdunia się trochę ociąga...", a później trochę dalej "O tutaj już ślicznie biegnie i jak ładnie stoi :loveu:" potem czytam podpis "I ze mną" :lol: Widać kto dla psa jest najważniejszy :loveu::loveu::loveu:
Mnie to już zna i wie o co mi chodzi, do Florki musiała się najpierw przyzwyczaić, ale dziewczynom też już ładnie wychodziło :lol: