jbk Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Dzień dobry :) Środek nocy mamy, więc spać wracam :) Quote
panienkabubu Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Russellka napisał(a):Ale śliczna panienka Bubu :loveu::loveu::loveu: co? :loveu::evil_lol: Quote
pusia2405 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Ooo, widzę, że szkolenie idzie we wszystkich kierunkach;). Jak Saidi zniosła podróż pociągiem? Quote
Russellka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 panienkabubu napisał(a):co? :loveu::evil_lol: Ojoj ale się narobiło :evil_lol: Chodziło o panienkę Sajdi :diabloti: Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 [quote name='agaciaaa']http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/21-42.jpg świetne ujęcie :) Będzie jeszcze kilka fajnych ;) Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 [quote name='Asiaczek']Florka - ale weźmiesz Sajdusię pod swoje skrzydła? I, jak będziecie pamiętać, to zróbcie fotki z drugiej strony Sajdusi, wiesz o co mi chodzi? Pzdr. To może i ja się dowiem o co chodzi? :razz: Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Celina12Nasza Malusia w szkole...:loveu:...dzielna Ślicznotka. ale uparta uczennica :evil_lol: pusia2405Ooo, widzę, że szkolenie idzie we wszystkich kierunkach;-). Jak Saidi zniosła podróż pociągiem? To tylko trochę ponad godzinkę. W tamtą stronę pod koniec zaczęła się nieco wiercić, za to z powrotem była już zmęczona i większość drogi przespała. jbkDzień dobry :smile: Środek nocy mamy, więc spać wracam :smile: A teraz jest środek dnia ale można się o tym przekonać jedynie patrząc na zegarek, bo za oknem .... brrrr Quote
Asiaczek Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 jamnicze napisał(a):To może i ja się dowiem o co chodzi? :razz: Chodzi o kierunek wystawiania psa. Obecnie Sajdi wystawiana na na tzw. prawa stronę (głowa pod prawą ręką handlera). A mi chodzi o to, aby zobaczyć, czy może "ta druga strona" Sajdi jest lepiej umaszczona. I w takim przypadku głowa psa jest pod lewą ręką handlera. Juz jasne?:lol: Pzdr. Quote
cropka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 To może zdjęcie sie przyda, wprawdzie nie jest tu ustawiona, ale kolorki widać :roll: Quote
Asiaczek Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Hm, chyba bez różnicy... To trzeba by było spojrzeć , na którą strone lepiej skręca sie ogonek... Ale ze mnie rzep, co?;) Pzdr. Quote
cropka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Z tego, co zaobserwowałam, to z tej strony ogonek wygląda ładniej, jak Sajdunia biega, to własnie na ta stronę się układa. U nas wszyscy wystawiaja akity tylko lewą stroną do sędziego, a mojemu misiowatemu ogonek się ślicznie po prawej układa, za to po lewej średnio. Quote
Asiaczek Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 W sumie nie ma "przepisu" regulującego, czy pies ma byc prezentowany na prawą czy na lewą stronę. To zalezy od wystawcy. Pzdr. Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Tak, teraz już wszystko jasne :lol: I czepiaj się Asiu, bo ja jeszcze zielona w tym temacie i z chęcią się uczę :p Mówiłaś mi o tym białym i faktycznie ona ma białe w miarę symetrycznie po obu stronach, więc bez różnicy. Jeśli chodzi o ogonek, to sam częściej zakręca się na prawą, ale zdarza mu się i na lewą ;), a ręką można przełożyć bez problemu. Czasami Saida jak jest już zmęczona albo poirytowana to go opuszcza lub zwiesza (jak było widać na zdjęciach :angryy: ale jak tylko dać jej trochę odpocząć to zaraz wraca na miejsce :evil_lol::diabloti:). Natomiast w bieganiu to chyba tylko na lewo można? Cropka dzięki za szybką reakcję i pomoc :buzi: Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Przerwa - Sajdunia zasłużyła na małe bieganko po wytężonej pracy :p trochę rozmyte (niestety, to tylko moja głupawka) ale mi się podoba ;) Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 I ze mną :lol: I jak? Wybiegana Sajdunia była bardziej skora do współpracy ;) A uwagi osoby patrzącej z zewnątrz bardzo pomocne :) Quote
Asiaczek Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 jamnicze napisał(a):Tak, teraz już wszystko jasne :lol: I czepiaj się Asiu, bo ja jeszcze zielona w tym temacie i z chęcią się uczę :p Mówiłaś mi o tym białym i faktycznie ona ma białe w miarę symetrycznie po obu stronach, więc bez różnicy. Jeśli chodzi o ogonek, to sam częściej zakręca się na prawą, ale zdarza mu się i na lewą ;), a ręką można przełożyć bez problemu. Czasami Saida jak jest już zmęczona albo poirytowana to go opuszcza lub zwiesza (jak było widać na zdjęciach :angryy: ale jak tylko dać jej trochę odpocząć to zaraz wraca na miejsce :evil_lol::diabloti:). Natomiast w bieganiu to chyba tylko na lewo można? Cropka dzięki za szybką reakcję i pomoc :buzi: Ta, w bieganiu, to tylko na lewo (ja to nazywam "od strony sędziego"). Co do stójki. Nadal się będę czepiać (aj, jaki rzep!) tylnych nóg Sajdi. I tutaj uwaga do Florki. Zajrzyj do mojej Galerii; tam wspaniale poradziłaś sobie z Erką w stójce podczas wystawy w NDM. Erka była ustawiana "ręcznie". I dlatego tę metode trzeba zastosowac u Sajdi, bo tylne łapy zupełnie mi się nie podobają. Front już jest OK. Ładny, prosty, główka do góry, uszka ustawione, ale tylne łapy psują linie grzbietu... A ustawianie bezdotykowe zxastosujemy później, jak juz Sajdi naprawde dobrze chwyci, o co chodzi w tym całym wystawianiu... To takie małe wytyczne na następne ćwiczenia. Pzdr. Quote
Izabela124. Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Cześc Ładne zdjecia i jak Sajdunia ładnie cwiczy, pozdrawiam Quote
Russellka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Najpierw tak patrze: "O Sajdunia się trochę ociąga...", a później trochę dalej "O tutaj już ślicznie biegnie i jak ładnie stoi :loveu:" potem czytam podpis "I ze mną" :lol: Widać kto dla psa jest najważniejszy :loveu::loveu::loveu: Quote
taxelina Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 http://i304.photobucket.com/albums/nn199/jamnicze/38-19.jpg ale ma mine.. Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Asiaczek napisał(a):Ta, w bieganiu, to tylko na lewo (ja to nazywam "od strony sędziego"). Co do stójki. Nadal się będę czepiać (aj, jaki rzep!) tylnych nóg Sajdi. I tutaj uwaga do Florki. Zajrzyj do mojej Galerii; tam wspaniale poradziłaś sobie z Erką w stójce podczas wystawy w NDM. Erka była ustawiana "ręcznie". I dlatego tę metode trzeba zastosowac u Sajdi, bo tylne łapy zupełnie mi się nie podobają. Front już jest OK. Ładny, prosty, główka do góry, uszka ustawione, ale tylne łapy psują linie grzbietu... A ustawianie bezdotykowe zxastosujemy później, jak juz Sajdi naprawde dobrze chwyci, o co chodzi w tym całym wystawianiu... To takie małe wytyczne na następne ćwiczenia. Pzdr. Bezdotykowo to by się na razie nie udało, to po ręcznym ustawianiu, tylko później się odsunęłam aby zdjęcie ładniej wyszło :loveu: Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Izabela124Cześc Ładne zdjecia i jak Sajdunia ładnie cwiczy, pozdrawiam Trenujemy przed Poznaniem :razz: deer http://i304.photobucket.com/albums/n...icze/38-19.jpg ale ma mine.. baskowa :p RussellkaNajpierw tak patrze: "O Sajdunia się trochę ociąga...", a później trochę dalej "O tutaj już ślicznie biegnie i jak ładnie stoi :loveu:" potem czytam podpis "I ze mną" :lol: Widać kto dla psa jest najważniejszy :loveu::loveu::loveu: Mnie to już zna i wie o co mi chodzi, do Florki musiała się najpierw przyzwyczaić, ale dziewczynom też już ładnie wychodziło :lol: Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 O, a tak się dziewczyny zaprzyjaźniały :) I Zamkiem w tle Quote
jamnicze Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Izabela124. napisał(a):A co to za ładny zamek? Zamek pokrzyżacki w Malborku Quote
Recommended Posts